Архив

< Декември 2012 >
П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 5 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Българска история

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

besikaaРазкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...
 
Откриха столицата на тракийското племе одриси в Средна гора, търсена от 130 години!

kozaУчени археолози водени от доц. Иван Христов откриха столица на одрисите 

Прочетете още...
 
Небето помни. Бог вижда - електронна книга/Славяни, българи, протобългари или траки?

ОКОЕтногенезис и създадени култури от протобългарите

Прочетете още...
 
Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

etruskiТочно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

Прочетете още...
 
Доц. д-р Георги Нехризов: Древната келтска столица Тиле е открита край град Николаево

the-eagle-movie1Някога в древността на територията на България са живели келти и са имали свое

Прочетете още...
 
Готи и Гети - германци или траки? Историята, която не познаваме - унищожението

aethicus"Всеки народ се идентифицира със своята история, с приноса си към културата на човечеството, и

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

BULGAR DAGH 1Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част II

BULGAR DAGH ankaraКой основа Анкара и какъв е произходът на част от българското население, което днес

Прочетете още...
 
Банер

Популярно

Световните учени признаха, че гръцката цивилизация Е ИЗМИСЛЕНА

Процъфтяващото общество на елините, древните гръцки монети и изобщо

Прочетете още...

Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

„С талант стигаш до вратата, но характерът е онова, което те прекарва през нея“ Джон Уудън, един от ...

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

Отдавна в глобализирано развитите икономики не се произвеждат стоки, а потребности и желания за прит...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите ду...

Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

... и бързо ще да се е разнесла чудната новина за удивителното дете, докоснато сякаш свише

Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

Преди 7 000 хиляди години назад във времето, в периода много  преди възникването на

Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

Римската империя, която управляваше света! Историята й започва преди около

  • Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

  • Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

  • Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

За най-голямата клюкарка се знае всичко от всички или поне така ви се струва

, или поне така им се иска да ви се струва на вас - невинните потребители, забавляващи се и жадуващи да общуват и да знаят какво се случва по света и при приятелите. Собствениците на клюкарката обаче тихомълком променят правилата. Без да ги обявяват и неофициално, започват да внедряват скрити правила. Уж да защитят потребителите, тези правила са точно против тях (потребителите) и техните права.

 

 

 

 

 

 

1. Защо, например, ви е забранено да изпращате покана до човек, с който нямате общи познати (само при нов акаунт това е разрешено)? Защо и кой ви ограничава правото да се запознаете с даден човек и да станете приятели с него, просто защото сте харесали профила му и ви се струва интересен? В случая с тази опция – тя понякога не работи, но твърде често се включва, за да ви каже, че това няма как да стане (виж снимката) и много често отказва да изпрати покана. Вие ще кажете: това са правилата на фейсбук. Добре, но това са не само глупави забрани, а и нарушават и ограничават нашите човешки права и правата за свободно общуване.

 

 

 

2. Не знам поради какви причини фейсбук понякога решава, че вие не сте собственик на профила и ви иска телефонния номер за потвърждаване на профила (за да ви окомплектоват изцяло за наблюдение и подслушване). Ако не сте съгласен, вие сте отстрелян. ДОСТЪПЪТ ДО ПРОФИЛА ВИ Е ЗАБРАНЕН!!! НЯМА ОПЦИЯ ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ, НЯМА И НИКАКЪВ ШАНС ДА СИ ВЛЕЗЕТЕ ОТНОВО В ПРОФИЛА! НИЩО, ЧЕ ИМАТЕ ПАРОЛА И ИМЕЙЛ, НА КОЙТО ЕВЕНТУАЛНО ДА ПОТВЪРДИТЕ, ЧЕ ВИЕ СТЕ ТОЗИ СОБСТВЕНИК. Ха, че аз не искам да си давам телефона на някого, когото дори не знам кой е! И откъде накъде ще ме задължават да си дам телефона!? Излиза, че фейсбук се превръща в контролиращо света ДС (Държавна сигурност) и на всичкото отгоре иска ние доброволно и безплатно да му предоставим цялата информация за нас!!! С една дума, платените доносници, информатори и тем подобни останаха без заплати.

 

 

 

 

3. Понякога обаче не иска телефона ви, а предпочита да ви подложи на тест: разпознавате ли следните хора на снимките, които ви се показват. Абсолютна подигравка и унижение! Излиза обаче така, че ако някой иска да влезе в профила ми и познава приятелите ми, ще може без усилия да влезе в акаунта ми!!! Ако обаче вие самият не можете да разпознаете някого, акаунтът ви остава заключен и за вас. Така че веднага и на бегом започвате да разглеждате всичките снимки на приятелите си, защото твърде често и аз самият не мога да се разпозная на снимките.

Обаче! Има ли право фейсбук да показва тези снимки на всеки?

 

 

 

5. Отскоро клюкарката иска да въведе програмка, с която да ограничи слагането на много like. И защо? Отговорът е: за да си купите "промотирай" или платена реклама за повече "харесвам" на страницата ви. Защото многото харесвания на страницата носят повече рекламодатели на нея. Така че изобщо не гледайте многото харесвания на маститите компании - всички са платени реклами и ви ги натрисат, за да им сложите "харесвам" , а тези ''натрисания'' се появяват накъдето и да се завъртите из фейсбук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Ако фейсбук наистина беше загрижен за нас и нашата сигурност, би трябвало да си сложи опция за забрана на Save Image As или блокиране на десен клик върху снимката, документа и т.н., или можеше поне да сложи опция - дали снимката да се споделя или не. Опции, лесни и за начинаещия разработчик на сайтове. Да, ама не! Такова нещо няма и всеки може да си копира от където си пожелае която си снимка иска. Всъщност ако някой иска да ви копира снимката, нищо няма да го спре, копирането може да стане с Snipping Tool, Screen Shot или подобно инструментче (въпреки че с тях качеството на снимката е по-лошо).

 

7. Друга забрана на фейсбук, която е нарушаване на човешките права, е блокирането на профила ви. Това се случва, ако някой (или може би няколко човека) не приеме поканата за приятелство. Това е толкова нелепо и смешно, че чак тъжно. Фейсбук започва да се изживява като диктатор в тоталитарен режим (а може би точно за това се готви?).

И така, ако един или няколко души са ви отказали поканата за приятелство, ще получите това известие - отначало за 14 дни, после за 30 дни на вас е забранено да изпращате покани за приятелство. Това игра на ''Не се сърди човече'' ли е или действително е социална мрежа за споделяне и приятелство?!  Помооощ, чувствам се като в детската градина по социалистическите времена. Остава и да ме накажат в ''ъгъла'' за лошо поведение. След няколко такива забрани обаче профилът ви ще бъде блокиран.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Това обаче, което най ме шокира и усъмни в намеренията на "клюкарката", беше откритата най-случайно опция на фейсбук – предупреждение, че линкът, който искате да отворите, може да съдържа спам, може да съдържа платени страници или вируси и е опасно да споделяте паролите си на такива страници (сайтове). Не обръщах внимание на това предупреждение, докато един ден фейсбук не сложи същото предупреждение и за нашия сайт (нямам снимка, защото в тези дни още не бях решил да ви напиша тези редове. Вие обаче може да ги срещнете понякога като предупреждение към линка за някои сайтове във фейсбук). Кликнах на препратката на фейсбук и какво установих!!!

 

 

 

 

 

Фирмата WEBROOT REPUTATION, която има и добавка за Firefox (което изобщо не е гаранция за сигурност), започнала да прави оценки за сигурността на уеб сайтовете!!! Други такива фирми са ALEXA и WEBUTATION, които обаче, вижте от снимките - дават съвсем други оценки на същите тези ''опасни'' сайтове. Опитах се да намеря нещо по въпроса в интернет и не открих и една страничка на български! Кой, защо и какъв е методът на оценяване... неизвестно! Специалистите от хостинг съпорта дори и не разбраха за какво става дума. Написах писмо до фирмата. Запитах ги кой оценява сайтовете и по какви критерии. И как е възможно да сложат етикет "Опасен" на сайт, който няма никакви външни връзки, никакви платени реклами с външни линкове, никакви скрити платени връзки и има инсталирана антивирусна програма.

 

Изпратиха ми писмо, че ще направят проверка, а ние да чакаме резултата. Влязох в страниците на същия този сайт и се разрових за метода на оценяването им. Какво се оказа! Този сайт (фирма) си продавал собствен антивирусен продукт - пакети от 40 до 80 долара! А промяната на статуса на даден сайт става след попълване на рецензия от някой си, може и от собственика на сайта. А какво става, ако ваши конкуренти изпратят недоброжелателни рецензии? Което никак не е невероятно да се случи. Даже твърде вероятно е това да стане! След изпращане на няколко писма, оценката на сайта ни стана "Отлична". Интересното обаче в случая, че другите ми два сайта, единият от който е помощен за изпитване на прибавките за основния сайт - изобщо не е пуснат, а другият - само регистриран, инсталирана платформата и... даже не е пипан... И ДВАТА ИМАТ ОЦЕНКА ''ОПАСЕН'' !!!

 

КАКВО В СЛУЧАЯ Е СТРАШНОТО!?

 

След като фейсбук използва тази фирма за оценка на външните линкове, това означава, че тя работи с този сайт WEBROOT REPUTATION и в този случай - забележете начина на жигосване на сайтовете. И ще се учудите да разберете, че големи и известни сайтове имат оценка "Съмнителен" и "Опасен" (виж снимките по-горе)

 

Ако още не сте разбрали опасността, тя е: в един момент, в бъдеще, когато се очаква всички да сме напълно зарибени във фейсбук - той (компанията притежаваща фейсбук) ще може да контролира кой сайт да съществува и кой не! Достатъчно е да предупреди наплашените от вируси и спамове хора: ''Бъди внимателен, този сайт е опасен''. И лесно ще се справи с противниците си - ако пишеш против клюкарката, ако не си купиш антивирусната на Webroot Reputation или ако се бунтуваш и си известна личност с блог или сайт - начинът да ти затворят устата е намерен.

 

А всъщност самият фейсбук разпространява вируси, но никой не ви предупреждава за това! Тези вируси се предават чрез Скайп, Фейсбук, Туитър. Прихващат се чрез чатовете или снимките и изпратени линкове уж от човек, когото познавате.

Накратко - не кликвайте на линк, получен в Facebook, Tweeter, Skype, със следния текст: "lol is this your profile pic?" или подобни на това съобщение.

Съвет: ако сте получили файл, дори и от познат приятел, винаги първо го питайте дали действително ви е пратил снимка, файл или подобно, защото той със сигурност  не знае, че ви изпраща нещо.

Съветът на специлиастите е да смените паролите си, ако сте били засегнат от този тип вирус.

 

 

И така, как да надхитрим фейсбук?

Докато се появи нова социална мрежа, на която може да се има повече доверие, макар и да се съмнявам в това, ето моите съвети:

 

Противно на всички писания:

1. Направете си няколко профила с различни лични данни. Дори сменете и пола си. Предупредете приятелите си, че това сте вие (ако не друго, поне ще пада майтап).

2. Дори и във вашия основен акаунт променете всичко - местожителство, дата на раждане, месторабота (вашите приятели знаят и без това всичко за вас, не е нужно да ги споделяте с целият свят).

3. Не отбелязвайте и не правете списъци с това кои са близките ви приятели и семейство.

4. Прибавяйте хора, дори и да не са ви приятели, просто защото харесвате профила им и интересите, които споделят.

5. Прибавяйте случайни хора, има опции в контрол панела с която може да контролирате кой и какво да вижда.

6. Слагайте like, много и за всичко, дори и на маловажни за вас неща или просто случайни. Това между другото носи и много радост на ''харесаните'' хора.

7. Не създавайте работни групи или тайни такива – информацията, която споделяте, си остава открита за собствениците на фейсбук и за агенциите, които той обслужва.

8. Включете се в много групи, дори и да не ги посещавате.

 

Така информацията, която събират за личния ви живот, няма да е достоверна.

 

Да се откажеш от социалните мрежи е немислим съвет, фейсбук доказа, че хората имат нужда от този тип общуване. Винаги обаче трябва да се помни, че ще има хора, които ще се домогват до печалбата и заради нея ще се домогват до манипулиране на хората и съзнанието им и най-вече правата и свободите им.

 

Разпространи и предай на приятелите си статията.


''Предай нататък'' линка, покажи на приятелите си, как да се предпазят.

 

Boyo

 

 


 

 

//


Търсене/ Search

Най-четени

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Тест

Какъв е шансът ти за успех?/ Тест за личностните качества

военноЛесно ли успявате да се харесате на околните? Харесват ли ви те изобщо?

Прочетете още...
 
"Нарисувай човече" Кои са силните и слабите страни на характер ти/Тест

човече 2Съществуват много тестове, в различни области и с различни цели, но най-популярни се

Прочетете още...
 
Древен китайски тест "Мъдрости показват каква личност си"/ Тест

chinaОсвен акупресурата, хартията, компаса, барута, коприната и печатането, Древният Китай

Прочетете още...
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
 
Проверете какво биха казали за вашия характер графолозите/ Тест

testАнализът на почерка може да даде ценен съвет на следователя, психолога или

Прочетете още...
 
Начин да опознаеш детето си/ Рисувателен психологичен тест

previewДвата основни рисувателни теста „Рисунка на човек“ за интелектуална и

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

ydara.com използва "бисквитки", за да улесни Вашето сърфиране и да Ви покаже съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. Виж повече! To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information