Архив

< Декември 2012 >
П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
31            

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

horoskop 2013Подробен годишен хороскоп за Овен, Телец, Близнаци и Рак:

 

Овен

horoskop01

Вие чакахте 2013-а с голяма импулсивност и желание за промяна. От 2012-а сте намислили нещо, което чакате да се сбъдне. Да, очакванията ви не са напразни. Чудото ще се случи и вие ще се изпълните с огромно удовлетворение. Ще започнете семеен бизнес, които ще ви направи финансово независими и първи във вашата област. Вие обичате да сте първи, нали? Така и ще стане. Само бъдете малко по-дипломатични. Ухажвайте близките си и познати с дребни подаръчета. Така ще привлечете добрата енергия към себе си и рогът на изобилието ще се изсипе над вас. В кръвта ви е да сте водачи. Но и това ви качество често ви създава проблеми. Затова внимавайте. Ако и този път се окажете в сами в овладяването на дадена ситуация, не бързайте да взимате решения, оттеглете се в усамотение за 2-3 дни и ситуацията ще се разреши от само себе си.
През 2013-а ще се потопите в света на непознатото, скритите неща и тайнственият им смисъл ще занимава съзнанието ви. В същото време непознати врагове ще се суетят около вас, затова от вас се изисква да бъдете постоянно нащрек. Позволете им да ви критикуват, защото това ще ви донесе успех, а отправените критики ще използвате много точно и врагът ще се окаже с пръст в устата.
Няма да ви бъде лесно, ако още в началото на годината се потопите във вихъра на забавлението. Не прекалявайте с почивката и мързелуването, защото блатото на мързела захване ли един път, не пуска повече. Ако за 2012-а ви беше лесно да очертаете желанията си, то през 2013-а ще трябва да се работи усилено за да задържите и развиете постигнатото.
През пролетта ще се окажете в светлината на прожекторите. По това време успехът в работата и любовта ви съпътстват на всяка крачка. Сега е времето, когато ще имате всички шансове за увеличаване на заплатата, както и да спечелите пари за нов проект. Използвайте този благоприятен период за да постигнете успехи. Почти всяко ново запознанство ще ви донесе успех и облага. През пролетта всичко се решава много лесно и с влагането на по-малко енергия.
През лятото недоразумения излизат на преден план. От време на време може да ви се струва, че всички са враждебно настроени към вас, но това ще бъдат само дребни недоразумения, с които вие ще се справите. Въпреки това не забравяйте, че често вашето поведение става обект на спорове. Понесете вината и отговорността за това.
Есента ще изисква търпение, както и изпълнение на дадени обещания. Вашето настроение е и вашия враг. Осъзнавате го, нали? Бъдете внимателни в изявленията си, за да не създадете евентуални проблеми с партньорите си. Тази малка криза ще донесе след себе си период на лично щастие. Ще осъзнаете колко е важен за вас партньорът ви и колко спокоен и уравновесен ви прави той.
В късната есен и зимата ще навлезете в един нов период в живота ви. Семейството ще играе важна роля.

 

Телец

horoskop02

Вие сте търпеливи и тази година търпението ви ще бъде възнаградено. 2013-а отваря пред зодия Телец огромни възможности. Късмет приижда от всички страни. Творчество, успех в работата, любов и приятелство ви съпровожда още от 2012 г. Бързайте и се наслаждавайте на живота, радвайте се на даровете на природата.
Есента ще ви се наложи да използвате повече усилия, така че пестете резеври за тогава.
От 2012-а вие влязохте във важен за вас период. Кой сте вие и защо сте на този свят, сложни философски въпроси, които търсят своя отговор. До края на 2013 г. вие преживявате период, през който всяка ваша постъпка е от важно значение. Ще преживеете само значими неща, не подценявайте нищо. Вие обичате да сте отговорни, нали? Сега ще ви се отдаде случай!
Не се оставяйте на вътрешния глас, който нашепва какво е важно да правите, а повече се вслушвайте в гласа на вашата съвест. Честността е важна черта за Телеца. Понякога гласът на съвестта върви след гласа на разума. Постъпвайте по съвест, бъдете честни пред себе си. Живейте по тази максима и рогът на изобилието ще се изсипе над вас.
Вие сте създадени така, че градите бавно и славно платформата, която да ви донесе спокойствие и щастие. Не обичате да си сменяте партньорите и местата за живеене. Това ще бъде и вашето предизвикателство, което ще получите от съдбата – да разрешите по правилен начин партньорствата, които започнахте през 2012-а.
През есента ще имате преоценка на ценностната ви система. Този мъдър и необходим етап, ще покаже в какво вашия партньор е прав или не. Изживейте го този период, той е важен, не се страхувайте от сблъсъци, те ще бъдат за добро. Да бъдете заедно с партньора ви в бизнес отношенията или пък в личната сфера, ще зависят само и единствено от вашето решение, разбира се, като си дадете ясна сметка какво да очаквате след това.
Възможно е да създадете нов бизнес с ваши роднини, който ще се окаже много успешен. А вие сте хора, които знаят да правят пари, нали? И умеете да измъквате максималното от всеки.
Не се замисляйте много, а се впускайте в действия. Това, което не се нарежда при другите, при вас ще стане с лекота. През последния месец от зимата ще се насладите на забавления. Неподредеността в живота ще остане в миналото и стабилността отново ще бъде при вас.
Насъбраният потенциал ще започне да работи във ваша полза. Авторитетът ви излиза на преден план, вие сте човек, който заслужава доверие. Отстрани изглеждате солидни и стабилни. С други думи - хора, на които може да се разчита.
Ще станете доста пестелив и това може да навреди на отношението ви с близки за вас хора. Но вие знаете как да разрешавате проблемите си: обикновено се усамотявате във вашия дом, който е вашето убежище, в който ще се заредите с енергия и готовност да се справите с проблемите си.

 

Близнаци

horoskop03

Близнаци, вие знаете че във вас живеят двама души и те често имат сблъсък помежду си. Но и двамата ще бъдат единодушни в края на 2013-а, че годината е минала под важни събития в дома, в семейството, също така в любовта и творчествата. Те започнаха да подсказват за себе си още в края на 2012 г.
Вие сте чаровници, които правят впечатление на околните със своя чар и интелект. Винаги искате да стигнете до същността на нещата.
През 2013-а ще се стремите да стоите по-дълго вкъщи. Ще се интересувате от съдбата на роднините и стремеж към високи цели. Постиженията са вашата тръпка.
Ще се радвате на големи приходи, но след това трябва да мислите за стягане на коланите, за да ви излезе сметката. Справихте се успешно с набезите на противниците и враговете. Хората видяха във вас хубавите ви черти и ви сложиха на пиедестал, време е да затвърдите това убеждение.
Голяма поддръжка ви дават роднини и любимите хора. Отблагодарете се по подходящ начин.
Съдбата може да ви изпитва. Хора, които доскоро са били в групата на вашите приятели, сега може да се окажат в едно обкръжение с хора, които сплетничат срещу вас. Разбира се, обвиненията ще се окажат напълно несъстоятелни и ще пробудят само смях. Вие ще отвърнете на сплетниците с добри приходи и успешни проекти.
През пролетта ще настъпят големи промени в живота ви. Може дори да станете скандално известни. Избягвайте сплетните, заговорничеството, внимавайте какво обещавате.
В края на пролетта на 2013 може да се разделите с някой ваш приятел. В работата обаче ще имате напредък. Избягвайте да проявявате прословутата ваша амбиция, тя ще отдалечи от вас и хора, които са добре разположени към вас и ви обичат. Вашата личност предизвиква сили и страсти, които не можете да управлявате. Успехът в работата ви ще предизвика и проблеми. Всичко това може да прекрати някои приятелства с хора от вашия кръг. Авантюрите може да станат ваш бич. В края на лятото и в начало на есента ще се обърнете към дома, семейството и любимите хора.
В средата на есента е възможно да ви очаква ново увлечение.

 

Рак

horoskop04

Раци, вашата съпричастност и съчувствие към другите ще бъдат на преден план през 2013 г. Вас ви обичат, защото умеете да се поставяте на мястото на другите.
Стремежът ви към знание ще остане. Време е във вашата душа да се появи интерес и знания към други култури. През 2013-а може да разчитате на укрепване на положението в обществената сфера. Вие обичате да демонстрирате статуса си на стабилни хора. И това си качеството ще покажете с пълна сила. Ще се срещнете с мъдри хора. По-възрастни роднини ще дават подкрепа на вашите усилия. Успехите ще срещат и трудности, които вие ще преодолеете през есента.
Власт и сила, търпение и слабост – ето тази амплитуда на чувства ще ви занимава. Още от 2012-а има нещо скрито във вас, което не ви оставя на мира. Често изпитвате отегчение и самота, неразбиране. Много си тръгват от вас, но верните хора остават. Не хабете емоции за първите, не са ви необходими, създават ви само неприятност. А вие обичате да сте обкръжени от верни хора, които не ви изправят пред различни неприятни обстоятелства. 2013-а предполага вътрешна сила и много напрежение. Чакат ви изпитания на духа. Но без притеснение, ще се справите, това не ви е за първи път. Някои от вас ще приемат всичко това като изпит, а други - като изпитание на волята. Търпението и мъдростта са вашите спътници при изпълнението на целите. В първата половина на годината това ще ви се отдаде леко, но през втората трябва да полагате повече усилия.
В любовта ви очаква живот в златна клетка – моменти на обожание и слагане на пиедестал на вашата личност. Всеки може да ви завиди за това. Но не се възгордявайте. Погледнете вътре в себе си, там ще откриете вашия враг. Поразровете се в себе си и преосмислете вашите слабости, за да не нараните партньора, който ви обожава.
Да си го кажем с една дума – през 2013-а ви очаква успех. Той ще ви подари път, който ще ви помогне да не чувствате пустота и отегчение. Пътуването ще ви донесе много положителни вълнения, разбира се, приключения и приятни събития. Вие сте готови да прекарате цялото време в пътуване. Но не забравяйте да обръщате внимание на близките си. Най-важното е те да чувстват вашето отношение към тях. Не ги пренебрегвайте, защото ще получите напрежение и чести пререкания в отговор на вашето поведение.
Партньорът ви ще се почувства застрашен от успеха ви и ще прояви ревност. Не му се сърдете, защото сега всички погледи ще бъдат насочени към вас. А кой не би се почувствал застрашен при такава ситуация?
Ще възникнат интересни предложения в работата, но и в личния живот. Вие можете да достигнете хармония там, където другите не успяват, всичко ще върви по вода. Но през есента не забравяйте да дадете своята дан към другите, не мислете само за себе си, сега е моментът да покажете своето човеколюбие.
През втората половина на годината обърнете по-голямо внимание на дома ви, семейството, деца и любимия човек. Близките хора ще се настанят все по-дълбоко в сърцето ви.
zajenata.bg

 

 


 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com