Архив

< Юни 2012 >
П В С Ч П С Н
        1 2
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Готи и Гети - германци или траки? Историята, която не познаваме - унищожението

"Всеки народ се идентифицира със своята история, с приноса си към културата на човечеството, и

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Въпреки че човекът от много, много отдавна е признат

за връх на хранителната верига, по света все още има немалко места, където животните не са били информирани за това и с удоволствие закусват с туристи. За тях пътешествениците са просто малко повече бягаща и крещяща с пълно гърло храна. Така че ако тръгнете да опознавате екзотични, но крайно опасни зверчета, помнете, че за разлика от вашето безобидно любопитство, техният интерес към вас е чисто гастрономически, съветват от turist.rbc.ru. И не е добра идея да проявявате самоинициатива, ако се окажете в долоизброените опасни райони по света. Ако се придържате към съветите, пътуването ви определено ще е много по-спокойно и без екстремни ситуации и преживявания. Та ето къде много, ама много да внимавате в картинката...
снимка colordesktop.blogspot.com

Национален парк Ману, Перу
Националният парк Ману, разположен на източните склонове на Перуанските Анди, е идеална среда за ягуара. Големият хищник на Южна Америка се чувства напълно комфортно в гъстите тропически гори. Въпреки че основната плячка на ягуара е капибара (водно прасе), той може да напада и домашни животни. Интересува се и от досадни туристи, които в опитите си да открият тази хищна котка навлизат все по-навътре в джунглата. Ягуарът ловува от засада на дървото или във високата трева. При атаката на жертвата той по правило скача на нея откъм гърба или встрани, хващайки я за шията и прекършвайки шийните прешлени. Но ако засадата е неуспешна и жертвата се спаси с бягство, ягуарът никога не я преследва.
Снимка manuwonderlandtours.com


Мексико, долната част на Калифорния
Крайбрежието на долната част на Калифорния и южните краища на ЮАР са предпочитано място за живеене на голямата бяла акула – едно от тай-опасните същества в световния океан. По странно стечение на обстоятелствата тези места са любими за сърфистите и гмуркачите. Така че акулите на практика получават обеда си с доставка по домовете. И въпреки че нападенията с фатален край не са чак толкова много, осакатените от акули в тези води са достатъчно. Но възможността да загубят някой крайник само разпалва повече любопитството на любителите на екстремните изживявания. А не е никак трудно да се намерят и фирми, които организират хранене на акули и гмуркане с водолазна екипировка в желязна клетка.
Снимка guardian.co.uk


Национален парк Као Сок, Тайланд
Искате да разберете как най-бързо да излекувате ухапване от змия или още по-добре – как да избегнете ухапване и срещи с влечугите? Тогава отивайте направо в националния парк Као Сок в Тайланд. Тук ще научите за змиите дори повече, отколкото ви се иска. Територията на парка е обитавана от най-голямата в света популация на кралската кобра, която достига до 6 метра дължина и има запас от отрова, достатъчна да убие слон. Тук живеят и немалко другии змии, убиващи на година няколко стотин от местните жители. Но туристите почти не ги грози опасност, стига, разбира се, да не поемат към джунглата без опитен гид.
Снимка packagetours.co.za

Национален парк Южна Луангва, Замбия

Въпреки че лъвът се смята за най-свирепото африканско животно, колкото е да е странно за някои, много повече хора са убити от хипопотамите. За година техни жертви са станели 100-150 от местните жители и няколко туристи. Подвеждащ за европейците е анимационния образ на хипопотама като бавно и добродушно същество. На практика тези животни са доста агресивни, особено младите екземпляри, които бягат двойно по-бързо от човек. Лесно преобръщат лодките, но са още по-опасни през нощта, когато излизат на брега в търсене на храна.
Снимка packagetours.co.za

Езерото Байкал, Русия
Байкал – един от последните региони, където може на живо да се види дивият вълк, страхът от който ни е генетично заложен. И макар че жестоките нападения, когато са загивали цели села, са останали далече в миналото, вълкът си остава много опасен за човека звяр, срещата с който лице в лице не носи нищо добро. Освен вълка, в байкалските гори не е много трудно да се срещне още рис и кафява мечка. Ако внезапно ви се прииска да погледнете в очите хищник, в Иркутск ще се намерят доста туристически фирми, готови да ви организират такава среща.
Снимка howlingforjustice.wordpress.com

Национален парк Какаду, Австралия
Най-свирепият хищник на Австралия си е все така крокодилът, всяка година той убива средно по един човек, а няколко по негова вина остават инвалиди. Негови жертви основно са рибари, но с него можеш да се сблъскаш на който и да е водоем по северното крайбрежие. Най-голям шанс да се срещнат с крокодилите имат посетителите на националния парк Какаду, където живеят най-старите и свирепи хищници. Най-доброто време за посещения е през юли и август, когато студенокръвните влечуги през по-голямата част от времето се греят на слънце. Поръчвайки си в местния ресторант пържола от крокодил, може нагледно да получите потвърждение, че човек действително е върхът на хранителната верига.
Снимка virginmedia.com

Серенгети, Танзания
За разлика от целия останал свят, където броя на нападенията от диви животни все повече намалява, Танзания точно обратното – губи все повече жители в сблъсъка с лъвовете. Повече от 600 местни фермери и скотовъдци са загинали за последните 20 години.
Но пък по-добро място за близко запознанство с лъвовете от равнината Серенгети трудно ще се измисли, затова и броят на туристите, привлечени от зрелището на кървавото пиршество на хищниците, расте с всяка година. За щастие те са защитени от нападения много повече от местното население.
Снимка theworldeffect.com

Чърчил, Канада
Всяка есен градчето Чърчил в канадската провинция Манитоба се пълни с туристи, искащи отблизо да погледат миграцията на големите месоядни животни – белите мечки. Да се разправи с човек за 600-килограмовия хищник е като детска игра, затова и градът е заобиколен със специални капани. А за срещата с дивата природа пътешествениците се отправят с гигантски перфектно защитени автобуси, предпазвайки ги доста добре от гастрономическия интерес на мечките. И в лапите на гигантските хищници те могат да попаднат единствено заради собствената си глупост.
Снимка dipity.com

Национален парк Рантхамбор, Индия
Точна статистика никой не води, но в Индия, Непал и Бангладеш всяка година стотици хора са нападнати от тигри, а живелият в началото на миналия век тигър-людоед поставил рекорд, убивайки повече от 430 души. Днес благодарение на бракониерите този красив звяр станал рядкост в Индия, но все още може да се срещне в националния парк Рантхамбор. Тигърът е трудно да се скрие в оскъдните широколистни гори на резервата. А най-подходящото време за среща с него са сухите зимни месеци, когато ярката окраска на хищника изпъква на фона.
Снимка travelinforajasthan.com

Национален парк Комодо, Индонезия
Въпреки че комодските варани не са толкова опасни за човека, колкото акулите и крокодилите, са известни достатъчно случаи на техни нападения, завършващи с летален изход. Макар че заради теглото си в сравнение с възрастен мъж изглежда бавно, влечугото бяга достатъчно бързо, че да догони човек и да го захапе със своите остри като бръснач зъби. А ухапването от комодския варан понякога е смъртоносно. Наред с отровата в раната попадат още повече от петдесет вида смъртността при ухапване е 100 процента сигурна. Затова и е препоръчително да не се преспива на остров Комодо, ако все пак туристите са решили да погледат влечугите.

Снимка allposters.co.uk

 

 Ключови думи

Коментари   

 
0 #1 пътешественик 03-06-2012 07:49
Боже опази,няма да съпи кракът ми там :D
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com