Архив

< Февруари 2013 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

В Свещари "Мистерията на намерените в България останки на карета и коне на 2 500 години"

Английският Дейли Мейл (Daily Mail) отдели специално място на археологическата

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

marb3И така, драги сънародници, отново сме в българския

ЪПсурд в Мадрид, наречен посолство. Ама той животът ни толкова е абсурдясъл, че като едни малки ЪПсурдчета се шматкаме из Европейския съюз. Да се чудиш защо изобщо са ни приели? Може да е само заради „Южен поток“ или „Набуко“, ама подозирам, че ще е най-вече ей така, да има за какво да се посмеят цивилизованите, за разнообразяване на скучното им подредено ред и законово ежедневие. Толкова сме се взели насериозно, че ако случайно решат да ни бутнат незаконните барачки и стайчета, правим стачки. То и в Испания няма да им простят ако са във важни за културата местенца, но за построените преди 2010-та и не са в нарушение на историческите норми взеха решение нарушителите да платят глоба, ама огромна. Но за това marb1следващия път.


Вътре в намухлясалото и поочукано посолско коридорче зародилото се (само за случая) мини гражданско общество все така нагъсто сгъстено и полуразгневено очаква да бъде документирано и прошнуровано със заветния личен кетап. И както пише в блога си Краси, „И искам да ви кажа, че друго може и да не знам, обаче на бас се хващам, че в следващите 10 години по-изтерзани и измъчени физиономии от тези в българските паспорти никой граничар по света няма да види. МАЙНО ЛЬО“. А един коментар по-долу: „Сигурно всички българи, вадили си документи през 2010 г. ще изглеждат като талибан преди бомбен атентат или в най-добрия случай като човек от „4-ти километър“, който трябва да си вземе хапчето“. Защото към едното гише на 350 000 ли, 900 000 ли глави човеци (точна статистика няма) напира потна и разрошена тълпа от граждани-утописти, мечтаещи си все още за ред и законност (стига само да не трябва да ги спазва тя).


marb2Към обяд тълпата си е все още в същия състав и все така в неведение кога аджеба ще бъде паспортирана. В този разтреперан момент в коридорчето пред гишетата се появява и посланичката на Република България в Испания. Велика работа! Такива неща обаче като елегантен черен (то за случая този цвят е точно на мястото си) костюм, бяла риза или други такива официални дрес кодове е немислимо да си фантазирате, за лукс кабинет и приветлива усмивка (то тя жената май беше по-разрошена и изморена и от нас) пък абсурд! Ей така на крак в полумръсната и сбутана одая, опряна на едно рафтче тя се е заела със спешните случаи като моя. Това добре, даже прекрасно, макар и малко абсурдно, но не разбрах защо когато българин се е оказал жертва на престъпление в чужда страна, без пари и документи ще трябва да плати два пъти повече, отколкото за валиден паспорт - 51 евро, плюс 16, плюс 5 за банков превод, плюс пощенски разходи 27 евро (бърза и специална поща  от посолство), та кажи ги 100 евро (да не говорим и за разходите до Мадрид - около 70 от същите пари). И то за временен документ, наречен пасаван, който е само за да преминете границата и след който отново ще трябва да платите в България таксата за нов паспорт. Пълен абсурд. Абсурд е и да дадете адрес, на който да бъде изпратен документа. Обаче нали се сещате, че без пари не може да си наемете квартира, а оттук и постоянен адрес е невъзможно да имате. Абсурд са и двете издадени ми „хвърчащи“ квитанции, без печат и без за какво са и защо са.


Добре де, имам приятели, ще намеря пари, а какво прави българин, дошъл просто на екскурзия, marb4-bбез познати?! Без документ дори и изпратен някой лев от България не може да бъде получен. А от нашето посолство за някакъв вид съдействие не си и мечтайте. За това къде ще преспи не питайте. Не ми стана ясно, драги сънародници, това състояние на нещата и освен стъпили на чуждоземска земя да стискате палци и багажа си, друго не мога да ви заръчам.
Най-абсурдното е обаче, че това временно и хвърчащо и най-вече полунелигитимно състояние на документа ми, на вид точно същия като оригинален български паспорт, разбирам едва на софийското летище. Сега да ви осветля как са нещата, предполагам във всички мили посолства български по света. Паспорт и лична карта (за шофьорска книжка не знам), се получават за три месеца - абсурд откъдето и да го погледнеш, предвид сроковете на всички останали цивилизации. Оказва се, че бърза услуга за паспорт няма, т.е. ако ви го издадат по-бързо от три месеца, той ще е временен. Запомнете го и се пригответе на българската граница с този двойно по-скъп, но нищо не значещ кетап на гишето на чек-ин полицаят първо 10 минути да преглежда компютъра, евентуално дали не сте международен терорист, банков аферист или най-малкото закоравял убиец и едва след като се убеди, че не сте нито едното, нито последното, да ви издърпат от опашката пред погледа на ужасените подредили се и да ви напъхат в странична стаичка. Там пък с ръце по кобурите да ви принтират всички пръстови отпечатъци и физиономии. Хубавото в случая беше, че ромката, дето се беше залепила за мен в очакване на поредната си жертва, реши, че съм по-голям бандит от нея и зачезна мигновено на някъде си.


marb3Та така, след като си платих двойно, че се оказа и тройно, да стъпя отново на родна, макар и леко абсурдна територия, си отдъхнах. За кратко обаче, щото се оказа, че и испанците леко са абсурдирали оплакването ми в полицията за кражбата. Ами направили са няколко грешки в данните ми. И оттук нататък пак ще трябва да се оцелява по абсурдния начин. Ъпсурд, абсурд, все тая, но научил ни да оцеляваме във всички ЪПсурдно-абсурдни случки. Ей това му е хубавото на родния хаос! А сега да ги питам аз американците как ще ни стигнат. Абсурд!


П.С. Имах късмета навремето да сменя българската си шофьорска книжка с испанска. Та издаването на нова в полисия трафико (испанското КАТ), след като си взех номерче и след 10 минутки културно чакане в огромна, модерна, остъклена и изцяло с пейки зала с 20 гишета, ужасно любезно и след плащане на 17 евро на банката в същото пространство (5 места за нея), за минутка попълниха молбата ми и след десетина дни със специална поща (без да плащам) си получих документчето. Дали ще стигнем ако не американците, то поне испанците? Абсурд, при това пълен!

Край


Милена Марева

за вестник “Народно дело“
20/ 21 ноември 2010г.

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com