Архив

< Март 2013 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Българска история

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

besikaaРазкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...
 
Откриха столицата на тракийското племе одриси в Средна гора, търсена от 130 години!

kozaУчени археолози водени от доц. Иван Христов откриха столица на одрисите 

Прочетете още...
 
Небето помни. Бог вижда - електронна книга/Славяни, българи, протобългари или траки?

ОКОЕтногенезис и създадени култури от протобългарите

Прочетете още...
 
Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

etruskiТочно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

Прочетете още...
 
Доц. д-р Георги Нехризов: Древната келтска столица Тиле е открита край град Николаево

the-eagle-movie1Някога в древността на територията на България са живели келти и са имали свое

Прочетете още...
 
Готи и Гети - германци или траки? Историята, която не познаваме - унищожението

aethicus"Всеки народ се идентифицира със своята история, с приноса си към културата на човечеството, и

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

BULGAR DAGH 1Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част II

BULGAR DAGH ankaraКой основа Анкара и какъв е произходът на част от българското население, което днес

Прочетете още...
 
Банер

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част II

Кой основа Анкара и какъв е произходът на част от българското население, което днес

Прочетете още...

Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

„С талант стигаш до вратата, но характерът е онова, което те прекарва през нея“ Джон Уудън, един от ...

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

Отдавна в глобализирано развитите икономики не се произвеждат стоки, а потребности и желания за прит...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите ду...

Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

... и бързо ще да се е разнесла чудната новина за удивителното дете, докоснато сякаш свише

Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

Преди 7 000 хиляди години назад във времето, в периода много  преди възникването на

Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

Римската империя, която управляваше света! Историята й започва преди около

  • Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

  • Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

  • Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

marb4И сутрин, и тишина, и лято. Пия си кафенцето от автомата на пейката пред блока

и на никого не му се струва ни най-малко странно това. Ей тази сутрешна идилия най-много миmarb1 липсваше в Испанията и в Германията, а даже в Данията. Насреща ми най-слънчевата детска градина. Слънчеви мамини и таткови наследници слънчево пременени навлизат в дебрите на социалното детско общество. Растат и се учат да бъдат утрешните граждани на България. Ние, настоящето, кротко и усмихнато изпращаме бъдещето на България да се научи и изучи да бъде трудолюбиво, талантливо, отговорно, добро и честно. Точно каквито искаме да бъдат и политиците ни, и държавата ни. Не знам обаче как така в родината ни не се случва ни едно от тези хубави неща. Затова сега ще направим едно социологическо проучване. А, не за рейтинга на политиците ни, не и за колко любовника имала онази чалга певица и даже не за кой ще вземе купата по футбол. Ще се препитаме за децата ни.

 

Първо: да си вдигнат ръката тези родители, които скоро са купили книжка на децата си. Каква е тази слаба активност? Добре де, а четете ли им поне приказки? Не? А да сте пели заедно “Хубава си татковино“? А, то и вие не я знаете цялата. Друго с усложнено съдържание - да сте били заедно на театрална постановка? Хайде, поне филм? Само един-двама?! Скоро да сте поучавали детето си да помогне на възрастна жена? Да я изчака и да й отвори вратата на входа? Да поздравява съседите си? Да помага на майка си в домакинството (и момченцата)? Не ли?! Да сортира хартиените от пластмасовите отпадъци? Да вдигне боклук, паднал в градинката? Да сте казвали, че да се псува е грозно? Да сте го упътили да работи в някое социално заведение или болница поне един ден в месеца? Нямало такава практика в България? Да сте му казвали, че боят не е добро решение на спор? Че силният прощава? Че е силен този, който защитава слабите и бедните? Че богат е този, който има много книги, а не много пари? Да сте го завели на църква (дори само за да му кажете, че Бог е доброта)? Да чисти тоалетната? Както принц Уилям, бъдещият английски крал.

 

marb4Да сте му казвали и показвали, че да се дава подкуп е нечестно? Някой от вас да знае какво обсъждат децата в междучасията? Какво ги вълнува? Какво искат да променят в училище? Голямото междучасие ли? Само това ли? Казали ли са ви за псувните по клошарите? За онова приятелче, дето настъпа уличното куче и всички се смяха на болката му? За това, че пият бира (и не само) на двора? За това, че се кефят да хвърлят камъни по колите и по клошарите? За това, че смятат бедно облечената си съученичка за продухана и скапана и затова може и да я убият? За това, че е неморално да има хора, ровещи за храна в кофите за боклук? Не? Не сте ли? И аз така си мислех. То и няма как да бъде иначе, щом държавата ни е такава. И в училище не са, и в телевизиите и вестниците също, за църквата ни пък въобще да не отваряме дума, толкова е проскубано закостеняла и старовремски заспала.

 

Ех, драги българи, забравихме за децата си през тези политизирано поляризирани 20 години. От ранни зори, с първите сутрешни новини, през съботите и неделите, та чак през спортните канали, през всички телевизии и вестници ни заливат политика и политици. Навсякъде от тези обществени училища ни облъчват с  дискусии, препирни, упреци, злобни и просташки крясъци... какво ядяли, обличали, обитавали, любовно предпочитали, заграбили и корумпирали нашите депутати и политици. Заради печалбарството и рейтинга от първите до последните страници на вестниците и всички български телевизии целодневно и целокупно ни обливат  корупции, корупции и пак корупции. И между тях серия от полицейски филми, напоени обилно с насилие и убийства.


Заради зрелищността вместо талантливи българи из медийните словоговорилни бродят marb3силиконово излъскани бездарности и духовни, обаче перфектно напудрени празноти. Вместо оттам да ни се усмихва наградено българче от международни математически олимиади или от японски министър в международен конкурс за рисунка, или първа награда на National Geographic за фотография на варненско момиче, или човек извършил доброта, денят ни започва, продължава и завършва с поредната политическа флашка. Всъщност в нашия живот се сещаме за децата си три пъти в годината - на 24 май, 1 юни и 15 септември... и след поредното нелепо, нелогично и жестоко детско междуубийство. Всъщност това, което са видели и научили от първите и последните страници на вестници и телевизиите, и това, което не са научили от нас и в училище. Но преди всичко това, което не са научили от нас, родителите.

 

Искам да ви припомня думите на майката, изгонена от жилището си от дъщеря си, от предишната история. Жената, известна като най-богатата в Сандански. Садила тютюн, домати, чушки, работила и държавна работа. Не била виждала морето. Та ето финалните й думи: “Дъщеря ми е такава – алчна. Не съм виновна в нищо. През целия си живот работих само за децата си, да ги осигуря. Дъщеря ми един ден не е работила. На десете си пръста по два златни пръстена имаше”. И без да беше разказала историята си, само след тези думи бих й казала какво ще й се случи в бъдеще. Не, драга българска майко. Детето не се ражда алчно и жестоко. Ние го правим такова. Дете, което не се е научило да работи и състрадава възрастните хора, но да има по два златни пръстена, ще е научено да получава всичко без труд и без жалост за теб, възрастната му майка, а какво остава за родината му.

 

marb2Преди време бях написала: България - това сме ние. Сега ще добавя и: България ще е такава, каквито са децата ни. Та да попитам - някой от нас дали научи детето да съчуства и помага на стар човек от входа? Щели да ни помислят за луди? Да отидат да работят през ваканцията, дори и за час, в обществена кухня за бедни? Абе вие да не сте луди?
Ами не сме, но си мисля че обществото ни е болно, озлобено и обезверено, корумпирано и несъстрадателно. Възможно ли е тогава децата ни да са различни? А България? Няма как да стане, нали? Държавата - това сме ние, а ще бъде такава, както ще възпитаме децата си.
Та си мисля, че когато отговорим на всичките въпроси с “Да“, то тогава и България, и политиците ни ще станат това, което искаме.

Край

Милена Марева
за вестник “Народно дело“
11/12 юни 2011г.

 

 

 


Търсене/ Search

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
 
Проверете какво биха казали за вашия характер графолозите/ Тест

testАнализът на почерка може да даде ценен съвет на следователя, психолога или

Прочетете още...
 
Начин да опознаеш детето си/ Рисувателен психологичен тест

previewДвата основни рисувателни теста „Рисунка на човек“ за интелектуална и

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

ydara.com използва "бисквитки", за да улесни Вашето сърфиране и да Ви покаже съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. Виж повече! To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information