Warning: Packets out of order. Expected 1 received 2. Packet size=33 in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: MySQL server has gone away in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: Error reading result set's header in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412
ydara.com - Как да ти отнемат имота по български?! Съдебен спор/ Част I

Архив

< Март 2013 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

1Днес как само се бях размечтала! Мислех си, айде, стига толкова мъка. Спускаме кепенците,

махаме за сбогом и се понасяме волни и диви из Европата. И то с кола, и то с приятели. Ама на, в този размечтан момент до мен достигнаха едни вопли, едни ревове... Поглеждам телевизора - публиката реве, водещата и тя, полицаят и той едва се удържа... Заслушах се и... Съдът определи: прекратява производството по делото като недопустимо и оставя без разглеждане предявения от ищцата Надка Арнаудова иск срещу ответницата Елена Бакалова. Закривам DSC 0009-001съдебното заседание.
Брех, заинтригувах се люто. Каква е тази трагедия, какъв е този патос?! Заслушах се и не можах да повярвам. Толкова не повярвах, че бързо се шмугнах в нет пространството, намерих съдебното заседание и го преразгледах няколко пъти. Не стигна това. Влязох из законовите ни разпоредби, да се уверя, че съм дочула правилно. И, драги приятели, не само бях дочула всичко и то правилно, ами излезе, че има неща за още по-голям рев из родната ни абсурдна законова реалност. Аз навремето като ви разказвах абсурдите испански, все си мислех, че при нас такива животни нема, а то излезе, че онези ми ти са направо като пролетни кокичета в сравнение с нашите магарешки тръни.

 

Две неща ме втрещиха - нашите закони и нашите деца, но преди да продължим да си хортуваме за тях, ще ви разкажа една случка от Испания. Аз, току-що пристигнала, излегната до басейнчето на блокчето ни. Обяд, сиеста, наоколо тихо и пусто. Едно отроче английско цапа в синята вода. Наоколо му плуват разхвърляни играчки, изоставени от други деца, види се. В този тих и блажен момент чувам как майката вика: “Right now! Right now! (Веднага!Веднага!) Остави тази играчка, тя е на брат ти! Веднага!” Моменталически разбирате, че и вие да бяхте, и вие щяхте да останете като гръмнати, особено в онези далечни години, когато и вие, и аз все още бяхме вдъхновени и възпитани да разделяме всичко по равно и общо, особено пък между двама братя. И аз като вас не разбирах тогава смисъла на крясъците на майката, но по-късно... По-късно, като поживях и помъдрях из чуждата действителност, разбрах - уважавай чуждата собственост (и на брат си). Правото на такава трябва да се зачита и спазва. Ако искаш да притежаваш нещо, трябва да си го спечелиш или заслужиш. Така че не може ей така да награбиш играчките на друго дете, дори това да е брат ти.

 

Та накратко за съдебния спор. Дъщерята Елена влязла в семейния апартамент на майката Надка и сменила ключалката. При опита на последната да влезе в собствения си имот дъщерята заедно с мъжа си я набили така, че Надка я реанимирали в Бърза помощ. И сега, приятели, вие си DSC 0092мислите, че майката, ето на, има си нотариален акт, апартаментът си е нейн... Да, ама не! Според българския закон майката е трябвало да подаде молба до 6 месеца, и то след като се докаже, че поне толкова месеца дъщерята е ползвала чуждата собственост. И понеже майката подава молба по-късно, тя губи жилището си!!!В нета има и други подобни абсурдни истории: в имота на жена от София влизат цигани и се настаняват да живеят. Тя пита по-какъв начин може да си влезе в къщата. Е, тук ако сте собственик, вземете валидолче. Адвокат й отговаря - трябвало да им вземе имената и паспортните данни, да заведе ревандикационен иск или прокуроско решение, или да пусне молба в районния съд по местоживеене по реда на бързите производства (до 1 месец), или да разруши къщата!!! Обаче жената казва, че чакала това прокурорско решение вече 5 месеца, а не можела да разруши къщата, защото циганите имали малки деца!!! Аз все си мислих, че държавата ни е дива, ама толкова дивашки неща не бях очаквала. Излиза, че ако някой ти влезе в имота, например барачката на лозето, ти трябва да го изчакаш ПОНЕ 6 месеца и до толкова време или 30 дни (в зависимост къде подаваш молбата) да търсиш къде да се оплачеш. След това никакви нотариални актове и никакви собствености вече не важат. Обаче силно и тайно стискам палци да не съм разбрала правилно. Да греша някакси. Дано да греша! Защото българските закони са написани с терминология, която максимално да ви затрудни да разберете какви, аджеба, са ви правата и свободите.

 

Разказвала съм ви за испанските съдилища достатъчно, но пак да се преразкажа – там просто отиваш до полицията и подаваш оплакване. Полицията сезира прокуратурата. ДО 1 МЕСЕЦ (обикновено в такива случаи до седмица) делото се разглежда. НЕ СЕ ЗАПЛАЩА НИЩО и никакви такси никъде - нито за бланките, нито за молби и такива подобни. Да не говорим, че там на никой даже няма да му хрумне да влезе в чужда собственост, да сменя ключалки и да претендира, че собствеността е негова. Така ще го шутират, че ще се намери в затвора още докато отваря чуждата врата.

И за никакви шест и не знам си какви месеца не става въпрос. В Испания (а и не само там) има къщи, в които с години не живее никой, да не говорим, че на повечето чужденци имотите им са втори дом и те си ги посещават през лятото или някоя ваканция.

 

Друго обаче много ме срази в това дело, което видях по телевизията. И ме размисли. За децата ни. Отговорът на Надка: “Не съм сгрешила в нищо, не съм сгрешила във възпитанието на децата си. За тях работех - за дъщерята и за внучката, да са осигурени и да имат всичко.”
Аз днес на пътешествие щях да ви водя, чудни гледки да ви показвам, из легендарните футболните стадиони “Ноу Камп” и “Сантяго Бернабеу” да ви разходя, ама на, да му се не види с тази наша българска неуправия. Вместо да си разказваме за хубави преживелици, за смях, за човечност, за възвишени и вдъхновяващи неща, ще се занимаваме с такива, дето отдавна хората са ги решили, ще тичаме по адвокати и прокурори (защото съм сигурна, че много от вас си имат същите недоразумения из съдилищата или поне са се нагледали на такива), за да търсим правдата и да гледаме иде ли бялата лястовица.

 

 Следва

 

Милена Марева
за вестник “Народно дело“
28/29 май 2011г.


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com