Архив

< Март 2013 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

bee closeМистериозното изчезване на пчелите няма обяснение. Само едно нещо е ясно – това явление е с глобален характер.

До това заключение са стигнали група учени, подготвили доклад, посветен на масовата гибел на тези насекоми-опрашвачи. Докладът е по поръчка на Програмата за околна среда на Обединените нации (UNEP).


Учените вероятно са установили причината, поради която по цялата Земя умират много пчели. Както съобщава руската служба на Би Би Си, пчелите загиват от вирус, разпространяван от малък акар – кърлежа паразит Вароа. Такова е заключението на екип от учени от Великобритания, който е провел изследване на Хаваите. Резултатите от тяхната работа са публикувани в списание Science.

Акарите са миниатюрни инкубатори на смъртоносната болест, които вкарват вируса директно в кръвоносната система на насекомите. В този случай паразитът е преносител на особено опасен щам на болестта, известен като “вирус на деформираните криле”.

На Хаваите вароа идва от Калифорния преди около пет години. В същото време на няколко острова все още има колонии с медоносни пчели, все още незаразени от тези кърлежи. Това позволило на учените да наблюдават насекомите в уникална естествена лаборатория, където може да се сравнят заразените колонии със здравите и да се разбере как вароа влияят на пчелите.

Екип от учени наблюдавал колонията 2 години. Резултатите показали, че по-голямата част от вирусите са безвредни за пчелите, но кърлежът пренася смъртоносен щам на определния вирус.

Според ръководителя на изследователския екип д-р Стивън Мартин в телата на пчелите има голям брой различни щамове на вируса. По-голямата част от тях са приспособени да живеят и да съжителстват добре в тялото на пчелата. Само че кърлежът вароа се държи по-различно.

Вирусът попада в клетките на организма и “поема” контрола върху неговите механизми. В действителност тялото на пчелата започва да работи срещу себе си.

Според д-р Мартин вирусът е добре адаптиран, за да оцелее в среда, където постоянно се прехвърля от акари на пчели и обратно – защото в храната на акарите влиза пчелна кръв.

Мартин отбелязва, че единственият начин за борба със смъртоносния вирус е да се контролира броя на кърлежите.

http://30dumi.eu/2012/06/otkrit-e-veroyatniyat-ubiets-na-miliardite-pcheli-po-zemyata/

 

 

Читател:

Глупости на Търкалета ! Никакви вируси , и никакви такива бабини деветини няма тука ! КАЖЕТЕ ИСТИНАТА НА ХОРАТА ! КАЖЕТЕ Я НА ВИСОК ГЛАС ! А ТЯ Е : ПЧЕЛИТЕ УМИРАТ ОТ ГМО !!! Точно така ! Генномодифицираните растения са причина са промяна в естествения метаболизъм на пчелите , и респективно за тяхното скоротечно измиране ! ГМО трябва да се забрани със закон !!! При това – закон който да важи за всички Държави на Планетата ! Генната модификация се оказа САТАНИСКО ДЕЛО , което ще убие всинца ни ! Опомнете се !Докато още НЕ Е станало безнадежно късно !

 

 

 


Лъченията от мобилните телефони убиват 43% от пчелите

Излъчванията на клетките за мобилни телефони и самите апарати имат изключително отрицателно влияние върху пчелите, което води до разпадане на колонията и дори до масовото им измиране. До това заключение са стигнали британски експерти, ръководени от д-р Даниел Февр.

Учените направили експеримент, като поставили по кошера работещ мобилен телефон. Оказало се, че пчелите изпадат в сериозно безпокойство, когато телефонът звъни. Те се събирали на рояк, а след прекъсване на сигнала се успокоявали.

В предишните експерименти телефонът, поставен в близост до кошера, довеждал до разпадането на пчелните семейства и до масовото им измиране. Лъченията от мобилния телефон убиват 43% от пчелите, а например пестицидите унищожават само 3% от тези насекоми.


Работата е в това, че клетъчните мрежи под GSM-протокол работят на честоти 800-1200 MHz.

На същите честоти пчелите си комуникират и най-важното – ориентират се. Клетъчни мрежи “запушват” канала и дезориентираните пчели не намират местата, където живеят и се хранят.

По-рано учените вече изразиха загриженост от отрицателното въздействие на радиацията от мобилните телефони върху човешкия мозък и птиците.


http://30dumi.eu/2011/05/izlatchvaniyata-ot-gsm-ite-izbivat-ptchelite/


От форумите

Отворете си очите! Защо измират пчелите и хората...

Нещо потресаващо открих във форума на Зелените!rnСпоред мой приятел, от както България влезе в НАТО, самолетите които кръжат над - нас, ни третират като хлебарки!

Той се е постарал да ни отвори очите, дали ще успее?

http://forum.zelenite.bg/viewtopic.php?f=41&t=670&sid=24c2fa20ab00da2bc777d1de721d33ba

 

 


В света има около 20 хиляди вида пчели

Палеонтологията твърди, че пчелите в днешния си вид са същите, откакто са се появили преди 40 милиона години.

Медоносната пчела маха с крилата си 11 400 пъти в минута. Това е, което създава характерното й бръмчене.

* За да се получи една лъжица мед (30 г), 200 пчели трябва да събират нектар през деня. Приблизително същият брой пчели трябва да се занимават с приемането на нектара и обработката му в кошера. При това част от пчелите в кошера енергично махат с крилца, за да може бързо да се изпарява излишната вода от нектара.

* За да се получи един килограм мед, пчелите трябва да направят до 4 500 полета и да съберат нектар от 6 до 10 млн. цветчета. Силен кошер може да събира дневно 5-10 кг мед (10 – 20 кг нектар).

За отглеждането на хиляда ларви са необходими 100 г мед, 50 г цветен прашец и 30 г вода. Годишната потребност от цветен прашец е до 30 кг на пчелно семейство.

* Роякът може да тежи до 7-8 кг. Състои се от 50-60 000 пчели, които имат в складовете си 2-3 кг мед. Медовите запаси се ползват в лошо време и от тях пчелите могат да се хранят в продължение на 8 дни.

* Пчелата може да тегли товар, който превишава повече от 320 пъти теглото на тялото й. Конят носи товар, приблизително равен на теглото на собственото си тяло.

* Пчелите могат да летят от кошера на повече от 8 км и безпогрешно да намерят пътя обратно. Въпреки това такива големи миграции са опасни за живота на пчелите и са неблагоприятни по отношение на производителността на работата им. Радиусът на полезния полет на пчелите се счита, че е 2 км. Даже в този случай по време на полет пчелата проучва площ от около 12 хектара.


http://30dumi.eu/2010/10/ptchelite-sa-na-povetche-ot-40-miliona-godini/

 

 

 

 

Търсене/ Search

kakavida.com