Архив

< Юни 2012 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

Разкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Ако ядете само плодове и зеленчуци, в някои страни ще ви бъде доста сложно да си намерите ястия по вкуса, обясняват от turist.rbc.ru. Те са направили списък с десет държави, където не се препоръчва на вегетарианците да ходят, но пък месоядните ще се чувстват като у дома си. Сигурно нямаше да ми направи особено впечатление, ако в Топ 10 на въпросните страни не присъстваше и родната ми България. Не знам на какъв принцип са подбрани местата по света, не е и обяснено, но е факт, че страната ни е в списъка на необичащите вегетарианците. Наистина си е странно, предвид, че в заведенията винаги присъстват и гозби без месо. Предполагам, че и много от другите държави биха оспорили мястото си в тази класация. Но ето го този Топ 10:
снимка healthypalm.com


Аржентина
Месото го обичат и умеят да го готвят в цяла Южна Америка, така че на вегетарианците ще им е сложно да изберат накъде да се отправят на този континент. Например, според статистиката, всеки жител на Аржентина изяжда по 70 килограма месо годишно. В Буенос Айрес и други градове едва ли ще избегнете поканите за грил партита на parilla, където преди всичко се пече месо.
Всеки фен на мръвката пък ще изпадне във възторг при вида на майсторски приготвен стек на скара с кръв от телешко с невероятно качество.


Армения
Арменската кухня е истинска месна симфония. То само имената им като погледнат - толма, бастурма, кюфтенца, суджук, и сърцето на всеки един любител на месото започва да бие като пред инфаркт.
Арменските домакини обикновено готвят великолепно и освен това твърдо вярват, че никой не може да преживее и ден, без на масата да бъде сложена някаква мръвка. Ако им кажете, че сте вегетарианец, няма да ви повярват и просто ще решат, че нещо не ви е харесало ястието и се опитвате да замажете положението. Затова всички, които са решили да се откажат завинаги от месото, трябва да стоят настрани от Армения.


България
Стигнахме и до нашата си кухня. Ето какво мислят за нас: балканската кухня (а българските гастрономически традиции се отнасят именно към нея) изобилства от всевъзможни кебапи, пържоли, месо на скара и какви ли още не печени, варени и пържени мръвки. А към хората, които се отказват от тези блюда, се отнасят недоверчиво.
Затова ако сте вегетарианец и не искате да си развалите отношенията с българите, не си струва да афиширате предпочитанията си. Още повече, че винаги можете да си поръчате гювеч със зеленчуци и сирене.


Германия
Любимото разпускане на много германци се състои в това да се настанят на масата в любимия си ресторант, да поръчат халба бира и агнешко бутче. И всичко това – за един човек! А в течение на деня може да опитат някаква наденица или колбас с Радлер – бира, разредена с лимонада.
Всеки регион в Германия се гордее с мръвките си собствено производство, много от които се приготвят по старинни традиционни рецепти.
Май е разбираемо защо на вегетарианците ще им се стъжни живота в такава страна...


Гърция
По крайбрежието на Гърция царства средиземноморската кухня. Свежи зеленчуци – домати, краставици, зеленилки, маслини, и всичко това с невероятен зехтин. Да се чудиш какво друго му трябва на един вегетарианец, та да се чувства като на седмото небе от щастие. Но за съжаление на любителите на зеленчуците и плодовете в тази страна обожават месото във всичките му варианти.
Ядат пилешко, пъдпъдък, заешко и всякакви по-едри животни. А някои от навиците на гърците могат и да шокират тези, които са се отказали от подобна храна. Така например често приготвят за гостите си агнешко на шиш, а домакинът в знак на уважение разрязва месото и го разпределя по чиниите без прибори, а с ръце.


Испания
Въпреки че бреговете на Испания докосват и Средиземно море, и Атлантическият океан, националната кухня на тази страна в по-голямата си част е месна. Сред типичните блюда са и печено говеждо месо, и паеля със заешко, и пържени телешки опашки, и хамон. Огромни меса са провесени на всички пазари и месни магазини в страната.
По крайбрежието в менюто на ресторантите присъстват рибена супа, калмари и ориз с морски продукти. Но бъдете готови и в ястията с морски дарове да срещнете месо, затова винаги предварително се осведомявайте какво са ви забъркали.


Китай
Месоядни са в Поднебесната империя. Жителите на тази страна приготвят гозбите си на практика с всякакво месо – от обичайното за нас говеждо и свинско, до мишешко и кучешко. Гадничко звучи, нали? На особена популярност сред туристите се радват екзотичните блюда от змии.
А на вегетарианците ще им се наложи да са много внимателни в Китай, защото дори и да видят в менюто „Пелмени със скариди“, това не означава, че между морските продукти няма да има някакви късчета от трудно разпознаваемо месо. И ако в която и да е друга страна вие можете да обсъдите състава на ястието с този, който го е приготвил, то китайците, дори и в големите градове, често не говорят никакви чужди езици.


Узбекистан
Узбекската кухня е абсолютно месна. Стотици варианти на пилаф, разни варени колбаси, пелмени... Всичко това е трудно да си го представим без агнешко, говеждо, а понякога и конско месо. Не се скъпят изобщо на месо в пилафа. Според много рецепти то там понякога е повече и от ориза. Не можете да не хапнете от това ястие, когато сте на гости – това може да бъде прието като оскърбление. А по-важното в случая е, че домакинът храни гостите си  без да използва прибори. Така че е разбираемо, че не може и дума да става за отказ от поднесеното ястие. Затова вегетарианците трябва много да си помислят, преди да влязат в някой узбекски дом.


Украйна
Няма да разберат стремежа към вегетарианство и в Украйна, където всички са закърмени с любовта към борша, приготвен с големи късове месо.
Макар, че в Киев, както в много други европейски столици, вече се появяват ресторанти, които имат в менюто си само вегетариански ястия, те се възприемат по-скоро като някаква екзотика. А в други заведения смятат, че пилешкото и говеждото растат по дърветата и с чиста съвест слагат от тях в манджите, които иначе са обявили за вегетариански.


Чехия
В чешката кухня са се преплели кулинарните традиции на няколко съседни народи, но вегетарианците това никак не ги радва, тъй като във всяка от въпросните страни месото е на голяма почит.
Затова и най-голяма наслада от Чехия получават месоядите. За тях там ще се намери запечен свински джолан, колбаси, гъска с червено зеле... Какво им остава на вегетарианците ли? Явно участта им е да пият бира с крутони и да наблегнат на десертите.

 

 

 

 Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com