Архив

< Април 2013 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
23 24 25 26 27 28
29 30          
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Българска история

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

besikaaРазкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...
 
Откриха столицата на тракийското племе одриси в Средна гора, търсена от 130 години!

kozaУчени археолози водени от доц. Иван Христов откриха столица на одрисите 

Прочетете още...
 
Небето помни. Бог вижда - електронна книга/Славяни, българи, протобългари или траки?

ОКОЕтногенезис и създадени култури от протобългарите

Прочетете още...
 
Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

etruskiТочно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

Прочетете още...
 
Доц. д-р Георги Нехризов: Древната келтска столица Тиле е открита край град Николаево

the-eagle-movie1Някога в древността на територията на България са живели келти и са имали свое

Прочетете още...
 
Готи и Гети - германци или траки? Историята, която не познаваме - унищожението

aethicus"Всеки народ се идентифицира със своята история, с приноса си към културата на човечеството, и

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

BULGAR DAGH 1Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част II

BULGAR DAGH ankaraКой основа Анкара и какъв е произходът на част от българското население, което днес

Прочетете още...
 
Банер

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...

Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

„С талант стигаш до вратата, но характерът е онова, което те прекарва през нея“ Джон Уудън, един от ...

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

Отдавна в глобализирано развитите икономики не се произвеждат стоки, а потребности и желания за прит...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите ду...

Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

... и бързо ще да се е разнесла чудната новина за удивителното дете, докоснато сякаш свише

Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

Преди 7 000 хиляди години назад във времето, в периода много  преди възникването на

Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

Римската империя, която управляваше света! Историята й започва преди около

  • Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

  • Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

  • Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

336-227Забелязали ли сте, че някои хора предпочитат сладките неща или плодове, а други

пържоли и луканки? Не сте ли се замисляли защо някои стават вегетарианци много лесно, а други никога не могат да се разделят с пилешкото бутче? Немски психолози са провели изследване, установяващо връзката между чертите на човешкия характер и неговата любима напитка. Така например те твърдят, че почитателите на бирата са общителни, но егоистични, особено в интимните отношения.Привържениците на кафето са нерешителни и недоверчиви.Любителите на червеното вино умеят да защитават своите интереси и вървят неотклонно към целта си.


Този, който обича минерална вода, по природа е саможив и е трудно да бъде спечелено доверието му.Ако човек обича кока-кола, най-вероятно е лекомислен и склонен към кокетство.

 

А онзи, който предпочита натурални сокове, винаги смята своето мнение за абсолютно вярно.В съответствие с храната, която предпочитат хората, може да се откроят шест основни типа.

   

Не можете да се наситите на зеленчуци? Тогава у вас очевидно бушува огромна енергия и вие се стремите към големи професионални успехи. Любителят на моркови и други зеленчуци най-често е жаден за знания и честолюбив. Неговото усърдие и прилежание обикновено не остават незабелязани. В бита този човек е миролюбив, стреми се към хармонично партньорство и се грижи за своето здраве. Но трябва да се пази от прекалена употреба на сол - обичайна грешка на вегетарианците, тъй като това води до проблеми със стомаха и мигрени.


Предпочитате плодове? Ананас или манго – сладко парче от тези плодове е гаранция за щастлив живот. Любителите на плодовете лесно се сприятеляват, те са внимателни и предпазливи. Думата “конкуренция” им е непозната, поради което не се стремят да правят кариера и избират професии, където могат да изявят творческите си способности. Наистина поради отсъствието на честолюбие те може да изглеждат безгрижни. Мъжете от този тип са сдържани в чувствата си. Жените трябва да имат това предвид и да бъдат по-активни по отношение на такива мъже.


Феновете на сочните пържоли и бифтеци са доста импулсивни, за тях са характерни възходите и паденията. Почитателите на месото са повече подложени на различни заболявания, особено стомашно-чревни и съдови. И, разбира се, именно те приемат върху себе си първия удар в борбата със затлъстяването. “Рибната душа”, поклонник на филето от акула и стридите, се отличава със спокойствие и постоянство. Сдържаността й спечелва уважението на колеги и приятели. На такъв човек може спокойно да се разчита в семейния живот. Но на него не би му била излишна по-голяма откритост, тъй като рядко изказва своето истинско мнение за другите хора или отношенията с тях, което вреди преди всичко на него самия.


Любителите на мазната храна са удивително пъргави и пробивни, в службата им ги смятат за самотници, доста често успяват да се изкачат на върха на професионалната стълбица. Особено изкусни са във флиртуването – рядко някой устоява пред такова обаяние. Те биха могли да бъдат малко по-тактични – прекалената откритост понякога непреднамерено наранява събеседника.

 


ПЛОДОВЕТЕ


Обичате ли плодове? Купа с ароматни плодове в изсушено или замразено състояние, сладки, кисели или купа свежа салата, всички те са толкова изкусителни и вкусни! Те не просто са апетитни, но ни карат да се чувстваме по-жизнени, креативни и щастливи.

Вярвате ли, че плодовете могат да влияят на емоционалното ни, или на физическото ни състояние? Действително, храната оказва много силно влияние върху нашето мислене и нагласа към света. Храните, които обичаме, всъщност символизират различни неща, те имат скрит смисъл, който изразява не просто нашите вкусови предпочитания, но отразява и страни от характера ни.

Плодовете са извор на живот. Те са древен символ на похотта, изобилието, охолството и насладата от живота. Любителите на плодовете, с всяка следваща хапка от някой ароматен плод създават нова виталност, живот, креативност, кръжат около тяхната личност. Всяка хапка ги зарежда с енергия, нови сили, някак си ги кара да се чувстват по-щастливи и удовлетворени от живота.

Някой хора използват плодовете като енергиен източник в ежедневието си, черпят от скритата сила на естествените плодови сокове, което им съдейства за позитивното отношение към нещата, за покачване на творческата потенция, за лесното преодоляване на трудностите.Виното

Учени от САЩ и Испания откриха, че има начин да станем безстрашни. Някои храни могат да ни избавят от страха и фобиите, обясниха експерти от университета в Барселона и института в Колорадо.

Специалистите направили експеримент върху женски гризачи, които били изложени на стрес. В рамките на една седмица, плъховете се хранели със специална храна, богата на флавоноиди. Това са химически съединения, които се съдържат в червеното вино и някои цитрусови плодове и помагат в борбата с депресията, и неприятните фобии, пише БГНЕС.

След хранителния режим, богат на тези съединения, гризачите показали по-висока способност да се справят с негативните ситуации. Същият ефект се наблюдава и при хората. Зърнените храни, чаят и шоколадът също съдържат от тези съединения.

Отпусни максимално тялото си, послущай и ще литнеш в необятното пространство! Ще се изпълниш максимално с прана енергия.


Плодовете, които предпочитаме, говорят какви сме!


Всеки един плод изразяват различни черти от човешкия характер. Най-обичаният от вас плод ще ви помогне да разберете нещо повече за вашите лични характеристики и качества.

 


Ягоди
Тези от нас, които обичат ягоди, са сред честните и откровени хора. Те са много добри слушатели. Често те се отличават с липсата на чувство за хумор и на иронично отношение към несъществените неща в живота. Те са прекалено сериозни, твърде отговорни в отношенията с другите. Мъжете лесно се влюбват, бързо влизат във връзка, докато жените са по-нерешителни, те са по-взискателни и критични към партньора, който ще изберат.

 


Ябълки
Ако обичате ябълки, вие по скоро сте привърженици на някакви остарели разбирания, представи, идеи, но същевременно сте изключително жизнени, пълни с енергия, сръчни и пъргави в работата си. Хората се възползват от вашите положителни качества, тъй като вие сте мили, сърдечни, отзивчиви и те могат да ви гласуват пълно доверие, независимо от факта, че се опитвате да изглеждате сдържани, стеснителни и затворени. Вие сте доста предпазливи, когато влизате в нова интимна връзка. Често любовта за вас е свързана с много драматизъм, емоции и трудности.

 


Праскови
Ако любимият ви плод са прасковите, то вие имате твърде високи критерии в избора на приятели, но щом веднъж изберете някой за свой приятел, той остава завинаги лоялен и отговорен към вас. Вие сте взискателни в любовните отношения, но същевременно сте добри съпрузи и отговорни родители. Ако ви се отвори възможност за добър бизнес, вие ще покажете максималността на способностите и качествата си, ако имате шанс да изявите себе си в целия си потенциал, то вие несъмнено ще успеете в професията.

 


Кайсии
Ако обичате да похапвате ароматните кайсии, вие имате добра интуиция за бизнес инвестиции. Понеже сте твърде социални, комуникативни и общителни, то често заемате лидерска позиция в общността или в приятелския кръг. Поставяте любовната си половинка на високо място сред приоритетите в живота, поради което любовта за вас е съпътствана от множество неприятности, проблеми и трудности.

 


Портокали
Обичащите портокали обикновено се разкриват като смирени и кротки хора. Често те са работохолици, които се отдават цялостно на работата си. Те са пасивни и твърде рационални в любовта, въпреки че се изживяват като изключително страстни любовници, истински тигри в леглото. Всъщност те притежават прекалено изразени и силни сексуални инстинкти, което често ги изкарва извън граници.

 


Банани
Хората, които обичат банани, са сред най-търпеливите и упоритите. Те показват най-доброто от себе си, когато са изправени пред проблеми, деликатни ситуации или в случаи, в които от тях се изисква нещо над възможностите им. Щом сметнат, че са открили правилния партньор, те полудяват от любов и вярват, че това е единственият човек, с който ще изживеят живота си до края. Доколкото те са приятни и забавни, са от хората, които са способни да създадат изключително приятна семейна атмосфера.

 


Вишни/ Череши
Ако обичате вишни или череши, вие сте от деликатните хора, справящи сте с ежедневните проблеми твърде лесно, без много усилия и излишен драматизъм. Поради липсата на чувство за хумор и прекалената ви стеснителност и срамежливост, са представяте като твърде предпазливи в любовта.

 


Смокини
Смокините са сред любимите плодове на горещо темпераментните, природно надарените и изкусни хора, които се запомнят с техните качества и висок потенциал: отлична памет, свръх интелектуална надареност. Дори и в напреднала възраст те запазват живи своите отличителни характеристики.Търсене/ Search

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
 
Проверете какво биха казали за вашия характер графолозите/ Тест

testАнализът на почерка може да даде ценен съвет на следователя, психолога или

Прочетете още...
 
Начин да опознаеш детето си/ Рисувателен психологичен тест

previewДвата основни рисувателни теста „Рисунка на човек“ за интелектуална и

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

ydara.com използва "бисквитки", за да улесни Вашето сърфиране и да Ви покаже съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. Виж повече! To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information