Архив

< Юни 2012 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Световните учени признаха, че гръцката цивилизация Е ИЗМИСЛЕНА

Процъфтяващото общество на елините, древните гръцки монети и изобщо

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Вие със завист разглеждате снимки на диви животни в списанията и си мислите, че никога няма да ви се отвори възможност да направите такива ярки, характерни фотоси? Да снимате къпещо се стадо слонове или клатушкащи се по снега пингвини, седящи на евкалипти коали или изскачащи от морето китове-гиганти?
Не бързайте да се отказвате толкова лесно. Има толкова много места по света, на които можете да отидете. От turist.rbc.ru ви подсказват десетте най-добри дестинации за фотолов, където вашите мечти могат да се превърнат в реалност.
Снимка fanpop.com

Бели щъркели
Резерват Хула, Израел

Невероятна картина – стотици бели щъркели, могат да видят тези, които се отправят през пролетта към Националния птичи резерват в долината Хула в Израел. Тези дългоклюнести екземпляри се спират там за почивка по пътя от Дания към Южна Африка.
Над Средиземно море няма необходимите им топли въздушни течения, затова на щъркелите им се налага да заобикалят морето и да летят през Турция и Израел. Между другото, освен птици – пеликани, фламинго, морски орли, в този резерват живеят още биволи, глигани и костенурки, така че изборът за снимане не е никак малък.


Африкански глиган, носорози и други животни
Парк Крюгер, ЮАР

Учените са изчислили, че в най-стария национален парк в северната част на ЮАР е най-голямата концентрация на диви животни на планетата. Затова в света едва ли ще се намери друго място, толкова желано от фотоловците. Съдете сами: тук, по брега на река Лимпопо, ви очаква среща с лъвове и леопарди, антилопи и биволи, слонове и хипопотами, също и редки бели и черни носорози и глигани, разбира се.
По тези места си струва при всички положения да се отправят и тези, които обичат да наблюдават птиците. В парк Крюгер се срещат популации на сребристия орел и орли с ярко разноцветно оперение.


Жирафи
Етоша, Намибия

Намибийският национален парк Етоша е прекрасно място, на което могат да се наблюдават и снимат в естествената им среда разнообразни животни. Но най-главното – там ще ви се отдаде възможност да видите отблизо дори плашещите се и недоверчиви жирафи. При това паркът е толкова голям (разположен е на територия от 22 хиляди квадратни километра), че дори мигриращите животни не напускат пределите му.
Служителите на Етоша лесно ще ви ориентират къде са се скрили жирафите и с джип бързо ще ви заведат до нужния ви район, а на вас ще ви остане единствено задачата да включите фотоопарата и да снимате, снимате...


Зебри
Макгадикгади, Ботсвана

Стотици невероятни цветни и черно-бели (!) снимки ще имате възможност да направите в резервата Макгадикгади в Ботсвана, особено пък ако решите да се поразходите до тези места в периода на миграцията, когато стотици хиляди зебри се преместват между Танзания и Кения.
Времето от юни до октомври тези животни предпочитат да го прекарат по бреговете на река Ботети и в делтата на Окаванго, където не е необходимо да се грижат за водата си. А после, през ноември, когато в родината им започне сезонът на дъждовете, те се завръщат обратно.


Слонове
Яла, Шри Ланка

Ако мечтаете да снимате не нещастни слонове, предпазливо надничащи зад желязната ограда в зоопарка, а гиганти, спокойно и величествено вървящи из гората, стягайте куфарите веднага и се отправяйте към Шри Ланка. По време на сафари из националния парк Яла със сигурност ще срещнете тези животни. А ако се настаните в хотел, намиращ се на територията на резервата, то е възможно през нощта слоновете да бродят под прозорците на стаята ви.
Между другото, тези симпатични великани, живеещи на „чаения остров“, ще ви се отвори възможност да ги видите дори в градовете. Немалко от тях, подобно на скитащи кучета, се самонастаняват край някой магазин и се хранят от кофите с боклук.


Пеперуди
Дел Драго, Тенерифе, Испания

Идеални, да не кажем направо перфектни, условия за снимане на пеперуди са създадени в градчето Икод де лос Винос в северната част на Канарските острови. А на всичкото отгоре дори няма да ви се наложи да търчите с мрежичка, за да си направите среща с редки екземпляри.
Около 800 вида от крилатите красавици свободно летят по гигантско стъклено здание. Сред тях има гости от целия свят – от най-миниатюрните с размах на крилете до 2 см, до огромни 30-сантиметрови екземпляри.


Лемури
Анджа, Мадагаскар

Вие навярно вече сте виждали немалко трогателни снимки на тези дребнички симпатични зверчета. По някакви причини хората си мислят, че такива фотоси могат да бъдат направени единствено в далечни и труднодостъпни места.
А всъщност лемурите, живеещи в националния парк Анджи в Мадагаскар, не се крият от хората. Напротив, те дори са почти като домашни животинки – сами ще дойдат при вас и няма да ви оставят на мира, докато не изпълните желанието им да ги почерпите с нещо вкусничко, например със сладки узрели банани.


Коали
Австралия

В западната част на Австралия, близо до Пърт, има необичаен резерват – в клоните на евкалиптовите дървета живеят коали. И докато десетки от тези забавни зверчета меланхолично дъвчат листата, можете да ги наблюдавате и да направите стотици хубави снимки.
Този резерват се отличава от множеството подобни на него паркове по това, че е разрешено да докоснете коалите. Тук е мястото, на което ще можете да се снимате със сладко австралийско животиче в ръцете. Наред с пухкавелковците ще имате възможност да видите още кенгура, щрауси и динго.


Пингвини, морски лъвове, тюлени
Валдес, Аржентина

За фотолов на студенолюбиви пингвини, тюлени, морски котки ще ви се наложи да се отправите към крайните южни ширини. А най-добре ще е да отидете на полуостров Валдес, който дори е включен от ЮНЕСКО в Списъка на световното наследство.
Обитателите на това крайбрежие вече толкова са свикнали с туристите, щракащи постоянно с фотоапарите, че почти не им обръщат внимание. По тази причина и вие ще можете да наблюдавате животните в естествената им среда. Разбира се, тюлените можете да срещнете и в най-северната точка на планетата, но пингвини там няма.


Китове
Хусавик, Исландия

Хусавик – малкият град в северната част на Исландия, е най-добрата отправна точка за тези, които са решили да погледат китове. Във времето от април до октомври там редовно организират екскурзии с китоловни кораби.
Капитаните на тези плавателни съдове узнават къде наскоро са били видени гигантските млекопитаещи и се впускат в преследването им, за да могат туристите да направят своите невероятни снимки. Така че всеки, който се впусне в такова приключение, после ще може да се хвали пред роднини и приятели с фотоси, запечатали изскачането на китове от водата. Нещо като бонус идва за фотоловците и снимането на разположилите се по брега морски лъвове.


 


 


Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com