Архив

< Декември 2013 >
П В С Ч П С Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
30 31          

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

PUENTO ROMANO MARBELLA3Аз съм от онези безнадеждни хомо сапиенси, дето, като кацне на летището, и първото нещо след

него е горещата вана и ароматът на бор, прибавен към нея. Онези ми там палатки, каравани и спане под открито небе са неща твърде романтични, обаче предпочитам по възможност да не ми се случват (стискам здраво палци). Предпочитам да им се радвам само на широкоекраннаPUENTO ROMANO MARBELLA4 проекция с пакетче пуканки и кока-кола, здраво забила в огромен, удобен, пухен фотьойл. Та първото нещо, след като отново сляза от облаците, е моментално да грабна дисагите и да открия табелката с името си и най-вече човека, грижещ се спането под открито небе да се отложи за някой друг път.


Ако обаче сте от онези волни птици, нарамили раниците ей тъй, защото ви е писнало от шефа, от мило крещящата половинка и изобщо от цялата бъркотия около вас... Тогава вие сте потенциалният, най-надежден и верен клиент на малките, уютни, гостоприемни и най-вече евтини хотели. Едно от хубавите неща, които не могат да се отрекат на испанците, това са местата за нощуване. Веднага ви казвам изобщо да не си слагате образа на какъвто и да е български хотел, мотел, къмпинг и каквото там още има.


Испанските нощувки са на светлинни години напред... може би заради това чувство на дом и уют, който те са успели да вдъхнат във временните си обители за пренощуване. Отдавна, много отдавна всички тип соцархитектура хотели са разпродадени. И сега можете да видите безбройни малки частни апартамент студиа, разположени сред дълги хотелски коридори и с партер epohes messiniaрецепция. Почти всичките са закупени с цел отдаване под наем на временно сменили трудовото си местоположение хора. Центърът на Марбея и крайбреговата алея „Пасео Маритимо“ (нещо като улица Крайбрежна) са блокирани от подобни грозно неугледни сгради и бетонирали гледката към красивото Средиземно море. А това е едно от нещата, които карат марбейци да настръхват и да гледат заканително към отминали властимащи лица. И да боготворят Хесус Хил, спрял, забранил (с подкупи или не) това, което би превърнало Марбея просто в един от многото градове  край морето.


Та без значение с подкупи или не, умен и далновиден ще да е бил тоз Хесус Хил, щом преди
толкова много години е прозрял, че само една уникална, добре сътворена архитектура ще добави и богатите туристи към безбожно красивата природа и благословения климат на Марбея. За да ме разберете по-добре, ще ви кажа, че само на час път от Марбея на север, юг, запад и изток Господ е решил да не бъде толкова щедър и е добавил доста вятър, жежки температури и комари. Та ето като дар от този човек сега Марбея си има като добавка и невероятно красиви хотели, хостайли, жилищни комплекси и местенца за похапване (разбира се).


Хотелите на това райско кътче са в арабски стил, много раздвижени, много екзотични, с безброй2 джунджурийки в стаите, коридорите, с огромни джакузита в фоайетата току до рецепцията, и безбрежни, безбройни басейни, опасващи сградите, и цветя, цветя, цветя.


Заради хълмистия терен на Андалусия, който архитектите са използвали и втъкнали до последния сантиметър в онагледените си мечти и откритите пространства с търсен морски взор към морето, хотелите са едно от чудесата на Марбея. В нито един от тях няма да видите познатия хотелски дъх. Рядко те ще се дублират като дизайн и рядко ще имат същото настроение като съседната до вас. Могат да имат барбекю, джакузи на терасата, детска стая с всичките му там детски джунджурийки, балкони на различни нива или солариум на покрива, както и открит или закрит басейн, също на покрива. Много от тях имат и импровизирани старинни музеи с експонати, разположени навсякъде из коридорите.


Могат да бъдат в студен скандинавски стил, но лично аз харесвам старинния домашен арабскиmarbella2 стил, за целта на който дори вратите са с проядени (изкуствено) от времето и животинки дървени греди. Ваните са чугунени на четири крачета, а мивките имат онзи неподражаем порцеланов вид на бел епок изрисувани легени.


Хостайлите се различават от лукса на хотелите само от липсата на басейни и градини, пълни с палми... и цените. Които са между 25 до 40 - 50 евро в зависимост от сезона. Ако обаче сте го наели за 25 през зимата, той ще си остане такъв, дори и да решите да останете там завинаги, в което се съмнявам. Защото веднъж решили да векувате, тук скоро ще се ориентирате какво-що и ще сте наясно, че наемът на един малък апартамент излиза къде къде по-изгодно.

Но иначе домашната атмосфера и чистотата и абсолютната любезност на испанските домакини на хостайли са си на ниво. Имат си баня и тоалет, дори и балкон. Изобщо тук балконът е на пиедестал и на никой и не му идва блестящата идея да разшири хола си чрез тераската. Повечето марбейски хостайли са в Стария град, разположен в самия център, до самото море, до безброй кръчми, магазини и всички транспортни средства, което си е удобство за току-що дошлия безмоторен и предполагам не дотам опаричен пътешественик.


В случай че сте от по-организираните същества, тогава със сигурност някой вече е наел за васmarbella5 малък апартамент или е решил да раздели такъв с вас. Наемите в Марбея започват от 500 за малко студио с американска кухня (бивша хотелска стая), около 700 за две спални апартамент. В луксозните жилищни комплекси обаче са над 1000. Обикновено апартаментите са с по две спални, много рядко ще намерите с една, а и цената на едноспален е почти същата като на две.


Тук къщите се броят според спалните. Никой не говори за 100 квадрата апартамент или за едностаен, двустаен и т.н. Обявите са за апартамент с една спалня, две, три и прочие. На север от Марбея цените падат и в Малага дори ще намерите и за 400 евро с две спални. На юг цените растат и в Гуадалмина, един много тузарски квартал, вече са за над 1200. Вилите започват от 2000 и могат да достигнат до 10 000, но това си е за друг тип пътешественици.


Апартаментът под наем е най-доброто решение, ако сте твърдо убедени, че това е вашето
последно (за момента) местопребиваване. Влизайки в него, ще намерите абсолютно всичкоmarbella6
от първа необходимост. Чаши, чинии, лъжици, черпаци, тенджери, хавлии, чаршафи, юргани, миялни препарати, стирки и дори кафе и захар. Оборудвана с всички миялни и готварски техники кухня. А след една година ще ви предложат пребоядисване на апартамента.


В моя има дори и пълната сбирка на поредицата „Избрани световни творби“, карти за игра в изобилие, както и всичките му там конци, игли и ширити за дооправяне на модните тенденции. Всичко това в един обикновен квартал на Марбея.
Спирам дотук, че работа ме чака. Две спални за чистене, две огромни бани барабар с ваните
и огромен хол. Пфу, чак след това е горещата вана с дъх на бор!

Милена Марева
за вестник “Народно дело“
20 ноември 2007 год.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com