Архив

< Юли 2013 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

В Свещари "Мистерията на намерените в България останки на карета и коне на 2 500 години"

Английският Дейли Мейл (Daily Mail) отдели специално място на археологическата

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

marb3Оле! Хайде, приготвяйте танцовата си стъпка. Настанаха отново фиестини времена. Оле!

Обаче в Испания. Ха, да му се не види, ония веселяци пак се застягаха за две напред, три назад, че и с чупка в кръста. Разпериха ветрилата, заметнаха воланите, наизвадиха народните носии... Какво да ги правиш, за разтоварване си имат и фиести, и то в изобилие, хвала.marb1 Господи, дай повече и на нас, че като гледам как е примрял българинът от глад и мизерия, скоро ни нация, ни национален празник ще остане. И да ви видя тогава на какъв език ще разисквате къде е гробът на Левски и дали да се изследват останалите кости за ДНК, но това ако изобщо са останали българи. Та на минутата се сещам, че ей така за веселба и гордост българска, ще взема да си приготвя нещо по-така извезано народно за следващия празник, та дано и още някой се сети, щото то ние ако не се заемем да си помогнем, друг надали.Относно веселбите. Не че си оставихме много празници или настроение, ама нейсе, ще го измислим, щото като гледам колко народ е луднал... особено старите (съвсем са изперколясали, горките), ще заприличаме на териториална лудница „България“. Обаче преди да затанцуваме, да отговоря на едно мое приятелче, дето ми вика: „Ти недей така за подслушванията, как може да не те интересува това конституционно нарушение на правата ти, свободата си загубваш“.


Първо, тя свободата ми отдавна е станала на дали да си купя натровени домати или хляб за прасета. Второ, подслушва се и се наблюдава навсякъде по света и то посевместно, та и вие ако искате за едно има-няма 40 лева, може да си подслушвате който си искате. Такава евтиния са тези джаджи, че без проблем можеш да инсталираш я в джиесема, я в компютъра, я в някой щепсел каквато си искаш насекомна техника и програмка.


Ей затова съм убедена, че вървим си ний към всенароден „Уикилийкс“ по Оруел, въпросът е какmarb3 да се разгласява тази информация. Знам само, че в Испания се наказва със затвор разпространител на подслушани разговори и такива доказателства не вървят в съда, признават се само есемесите и снимките. Там даже си говорят, че и над операционната маса в болниците имат подслушващи и наглеждащи камерки, така че не задника ти на летището, ами направо вътрешностите ти знаят.


Та колкото до наказанието за публикуването - техниката е толкова напред, че нищо няма да му коства на властелина на СРС-ата да си ги публикува анонимно в нета. Готви се, брато, за подслушване, съглеждане и наглеждане, пък, дай Боже, техниката да измисли нещо много анти това. Не че ви съветвам да се примирявате, но засега споровете и скандалите, с които ни занимават от месец, са димни флашки. От тях нито ще поникнат български домати, нито ще се увеличи заплатата ти. Айде, как се отплеснах... Оня ден едно приятелче вика: „Ами мъчих се, броих, гледах... поне един нормален да намеря в нашия вход и май само аз и съседа“ (обаче като го гледам в блока им май само един остава).


Та в посока на този ред от мисли – гледам, гледам и още не мога да повярвам на какъв маскарад се е обърнала България. Каква страна оставих, какви вагабонщини намирам. То нищо чисто и свято не останало. Ни домати, ни сирене, ни деца, ни нормални болници. И всички говорят, псуват, ама файда никаква. Ще ми кажете - в таз лудница на кой ли му е до веселби?

Така си е, прави сте, обаче след толкова житейска мръсотия ми идва толкова стресово, че си marb2викам, ако не намеря на нещо да се зарадвам, пиши ме говорящ си индивидуално. И веднага се сещам, че навремето за отмора и разтуха, пък и за да си помним рода и традициите, си имахме едни културни центрове, по български му – читалища. Вие сега само не ми казвайте, че това бяха ексклузивни соц екстри. В Испания отдавна си ги имат тези подобрения. Ох, пардон, те са със социалистическо правителство. Обаче то както е тръгнало, и Германия и те натам отиват, щом най-продаваната книга из техните земи е  „Капиталът“ на Райнхард Маркс, епископ на Мюнхен.

В Монпелие миналия септември се готвиха да въздигнат паметник на Ленин, а за ляво ориентираната Латинска Америка отдавна си знаем. Май ще се окаже, че пак на погрешния влак се вредихме. На запад капитализма си отива, ние още се мъчим да го внедрим тук.

Да ви разкажа как отморяват от политиците си испанците. Имат си те във всеки квартал ,по една прекрасна сграда и то в самия център. И не е кметство, ами център за спорт и култура.

Имат си из тях и зали за аеробика, балет, баскетбол, футбол... абе какво ли не. Също и тъкачество, фотография, зали за изложби и още чудесии и добре са дошли, и стари, и млади, при това на съвсем символични цени. Месечните такси за цял ден (без ограничение за времето) за пенсионер е 17 евро, за семейство е 40, индивидуална - 34, за дете до 17 години е 5, за тези до 5 годинки е безплатна. Групите, организирани от училищата, също не се плащат.


Центровете са абсолютно луксозни  - с басейна му, с джакузито, сауни и турски бани (безплатни), солариуми и класове по всякакъв спорт. Залите и читалищата са натоварени до дупка и накрая на месеца всички заедно си правят конкурси и изложби, а телевизията и пресата много им се радват. А кметствата наопаки - малки и на един етаж и не само това, ами няма стаи, стайчета и кюшета да си пият кафенцето на воля служителките.

Всички са в една зала, обслужват те на бюро пред погледа и на всички. Ха тогава смей да пиешmarb4 кафенце или да си разговаряш с приятелчета и да грубиянстваш. На всичкото отгоре са само около двайсетина на брой, да се чудиш как обслужват до милион през лятото тези ми ти марбейци?!

Ей така и при нас искаме. Пенсиите да взимат внуците и да тръгват по фотографски, керамични и не знам си още какви курсове. Ако искат, и на аеробика. И да спрат да перколясват и да се моткат по болниците, че на голям резил се преобърнахме. Обаче и да вземат за тази цел малко да изравнят заплатите и пенсиите по европейски, а не само цените.


Оле! Приготвят се за фиеста испанците, развяли национални фламенко рокли и китари. Ще се радват и ще пеят, а заедно с тях и многохилядни тълпи туристи, приклекнали в снимачна поза, да си носят фотоси за спомен по родините за веселите моменти в живота си. А ние?

Милена Марева
за вестник “Народно дело“
26/ 27 февруари 2011 година

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com