Архив

< Март 2014 >
П В С Ч П С Н
          1 2
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Българска история

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

besikaaРазкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...
 
Откриха столицата на тракийското племе одриси в Средна гора, търсена от 130 години!

kozaУчени археолози водени от доц. Иван Христов откриха столица на одрисите 

Прочетете още...
 
Небето помни. Бог вижда - електронна книга/Славяни, българи, протобългари или траки?

ОКОЕтногенезис и създадени култури от протобългарите

Прочетете още...
 
Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

etruskiТочно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

Прочетете още...
 
Доц. д-р Георги Нехризов: Древната келтска столица Тиле е открита край град Николаево

the-eagle-movie1Някога в древността на територията на България са живели келти и са имали свое

Прочетете още...
 
Готи и Гети - германци или траки? Историята, която не познаваме - унищожението

aethicus"Всеки народ се идентифицира със своята история, с приноса си към културата на човечеството, и

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

BULGAR DAGH 1Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част II

BULGAR DAGH ankaraКой основа Анкара и какъв е произходът на част от българското население, което днес

Прочетете още...
 
Банер

Популярно

Готи и Гети - германци или траки? Историята, която не познаваме - унищожението

"Всеки народ се идентифицира със своята история, с приноса си към културата на човечеството, и

Прочетете още...

Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

„С талант стигаш до вратата, но характерът е онова, което те прекарва през нея“ Джон Уудън, един от ...

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

Отдавна в глобализирано развитите икономики не се произвеждат стоки, а потребности и желания за прит...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите ду...

Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

... и бързо ще да се е разнесла чудната новина за удивителното дете, докоснато сякаш свише

Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

Преди 7 000 хиляди години назад във времето, в периода много  преди възникването на

Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

Римската империя, която управляваше света! Историята й започва преди около

  • Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

  • Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

  • Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

snimki01Живеем във време, в което сме засипвани от изображения от всички посоки.

В резултат на това рядко отделяме повече от няколко секунди, за да ги погледнем. Понякога обаче на пръв поглед скучните снимки могат да разкрият изумителни детайли, ако се вгледате в тях.
Следващият път, когато машинално прехвърляте снимките в социалните си профили, имайте едно на ум, че някоя от тях може да крие нещо, което да промени света.


1. Открий диктатора

snimki02
Ако ви накараме да посочите кое е най-забележителното в тази снимка, сигурно ще посочите факта, че всички носят еднакви шапки. Има обаче две исторически значими неща. Първо, снимката е направена на 2 август 1914 г. в Мюнхен и показва радостната реакция на германците при обявяването на Първата световна война, защото при подобно събитие за тях няма какво да се обърка. Помнете, че до този момент думи като „нацисти” и „Холокост” не са означавали нищо за германците.
Второто забележително нещо в тази снимка е тълпата и лицето на бъдещият терор, който очаква страната. Вгледайте се добре в извадения детайл от снимката, със сигурност ще разпознаете човека. Точно така, това е 26-годишният Адолф Хитлер, който изглежда въодушевен от началото на войната. Той е само на 2 десетилетия от въвличането на нацията в нацизма и повеждайки ги към дори по-катастрофален глобален конфликт.
Снимката е направена от Хайнрих Хофман, който след това става личният фотограф на Хитлер. През 1932 г. Хитлер посещава фотолабораторията на Хофман, когато небрежно споменал, че бил сред тълпата на площада през 1914 г. Хофман прегледал негативите си и лесно разпознал лицето, което можело да бъде само на фюрера.


2. Сам срещу танковете

snimki03
Ако някой публикува тази снимка на стената ви във фейсбук, вероятно ще я зърнете за секунда и ще предположите, че е просто снимка на двама души, които тичат в парка. Щом се вгледате обаче, изникват два странни детайла. Първият разбира се е, че на заден фон се задават танкове. Така въпреки физиономията на първия мъж, тези хора не тичат в парка – те бягат от танковете. Вторият, по-значим детайл, е самотният мъж, който виждаме между дърветата – той стои насред пътя, държи две торби с покупки и чака танковете.
Да, това е (все още неизвестен) човекът от иначе световноизвестната снимка на площад Тиенанмън от протестите в Пекин през 1989 г., секунди преди танковете да застанат пред него и да спрат за неудобно дълго време.
Снимката е направена от журналиста Терил Джоунс, който осъзнал, че се е прекарал, защото някой е направил същата снимка, но от по-добър ъгъл. Поради тази причина той я пуска чак през 2009-а.


3. Открий диктатора 2

snimki04
Кое от децата на тази снимка сега е ужасяващ диктатор? На пръв поглед това е обикновена училищна снимка, но едно от тези невинни лица днес е известна обществена фигура и не, не е момчето с обърната шапка.
Дори ограден с кръгче, пак е трудно да познаем следващия Садам Хюсеин на тази снимка, понеже виждаме група весели деца. В случай, че все още не сте се досетили, момчето е Ким Чен Ун, настоящият водач на Северна Корея, страната с комунистически режим, който все още убива своите граждани когато си поиска, обвинявайки ги, че са военни престъпници, понеже са говорили по мобилен телефон.
Оказва се, че като тийнейджър Ким е бил изпратен да учи в Швейцария. От 1996 до 2001 г. той ходел на училище и се сприятелил със съучениците си, които не били наясно с истинската му самоличност. В този момент Ким се интересувал само от баскетбол и Пауър рейнджърс.
През 2001-а Пак Ун, както го знаели неговите приятели, един ден просто не се появил на училище. 10 години по-късно той изниква отново, но този път в Северна Корея като наследник на трона. Следващото събиране на класа сигурно ще е доста интересно.


4. Бил Пакстън в деня на убийството на Кенеди

snimki05
На тази снимка можете да познаете дори само по лицата на жените, че всички гледат към президента Кенеди. Всъщност снимката е направена докато Кенеди е изнасял реч в хотел Тексас във Форт Уорт на 22 ноември 1963 г. – денят, когато е застрелян и убит.
Какво трябва да видим тук? Лий Харви Осуалд, който мята от прозорец? Не. Забележете малкото момче най-отзад. Изглежда ли ви познато? Ако някога сте гледали „Пришълците”, „Туистър”, „Аполо 13” или „Титаник”, може би ще разпознаете 8-годишният Бил Пакстън.
В деня на убийството на Кенеди, братът на малкия Пакстън убедил баща им да ги заведе да гледат президента. Явно баща му не е бил особен фен на тези събития, защото на снимката Пакстън седи върху раменете на напълно непознат. Актьорът също притежава снимката – може би в случай, че му потрябва алиби за въпросния ден. И като говорим за президенти…


5. Тайната в устата на Вашингтон

snimki06
Едно от най-известните лица. Вероятно сте виждали тази снимка много пъти и дори още повече, ако сте богаташ, който обича да спи върху камарите си от доларови банкноти. Версия на този незавършен портрет на Джордж Вашингтон краси всяка доларова банкнота. Заглеждали ли сте се обаче в устата му? И по-точно, забелязвали ли сте колко голяма изглежда? Сякаш складира жълъди за зимата или дори цяла катерица. Както някои от вас може би знаят, Вашингтон е изгубил зъбите си и е трябвало да използва протези – устата му обаче невинаги е изглеждала като на въпросния портрет.
По стечение на обстоятелствата, когато Вашингтон се явил за портрета, с който щял да се появи върху парите, той носел резервните си протези, защото другите му били счупени. В писмо до лекаря си, той го умолява да ги поправи бързо, защото резервните му са неудобни и правят устата му да изглежда подута.
Вашингтон издържал на мъчението и седнал пред художника Гилбърт Стюарт с часове, защото лично жена му била поръчала портрета. И накрая всички било за нищо, защото Стюарт нарочно оставил картината незавършена, за да може да я задържи в студиото си и да продава дубликати. По този начин портретът е станал известен, макар и незавършен.


6. Първата снимка на човек

snimki07
Да сте забелязвали как всяка стара снимка от първата половина на 19 век показва улиците напълно безлюдни? Всичките са като от снимачната площадка на „Аз съм легенда”. Причината е, че по онова време правенето на снимка е било доста трудна работа. Първите камери имали нужда от 10 минути, за да снимат, а никой не е искал да стои толкова дълго на едно място, само за да бъде открадната душата му от странната машина. Никой движещ се обект не излизал на снимките чак до края на века.
Тази снимка е от 1838 г. и е чудесен пример за гореописаното: Поредната черно-бяла улица без пукнат човек – освен онзи, който чака да му излъскат обувките. Виждате ли го?
,Снимката е направена от Луи Дагер, който едва ли е смятал, че ще придобие популярност 170 години по-късно, когато блогър забелязва, че всъщност е първата снимка на човек в историята. Самоличността на първия заснет човек, разбира се, е неизвестна.


7. Първата снимка на човек, показващ среден пръст

snimki08
Ако питате какво е забележителното на тази снимка на бейзболен отбор от 1886 г., ще посочим очевидното: направена е в по-изискани времена, когато мъжете са носели странни шапки на стадиона и 18 от 24 бейзболни играча са имали страхотни мустаци. Вгледайте се обаче по-внимателно, особено в човека в горния ляв ъгъл, който ви прави жест с ръка.
Това е легендарният питчър Чарлз Радборн на първата известна снимка с някой, който показва среден пръст. Колко от вас са предполагали, че хората от по-миналия век също са си раздавали обидни жестове? Винаги сме си представяли, че преминават директно на дуели.
Радборн е бил доста известен играч през 80-е години на 19 век и все още е единственият питчър в историята на Голямата бейзболна лига, спечелил 60 игри в един сезон. Дори си има своя бейзболна картичка. Но какво виждаме на нея? И там Радборн показва среден пръст, което го прави и вторият човек, показал жеста на снимка.


8. Германецът, който не дава пет пари

snimki09
Лесно е да смятаме, че всички в нацистка Германия са били чудовища. Тази снимка с тълпа от на пръв поглед обикновени хора, които изпълняват нацисткия поздрав, определено не успява да ни убеди в противното – тя е направена при пускането на немски боен кораб през 1936г, по време на церемония, където е присъствал самият Хитлер. Както виждате, всички на снимката показват подкрепата си към своя фюрер, като вдигат дясна ръка. Е, почти всички…
Погледнете по-отблизо. Един човек не само, че не изпълнява поздрава на място и време, когато това е било достатъчно, за да бъде убит, но на всичкото отгоре е направил безразлична физиономия. Замислете се, дори днес можете да бъдете пребити, ако носите тениска с вашия отбор пред съперника. Този мъж е стоял насред стотици закоравели нацисти и е имал смелостта да не прави като тях, което ни кара да мислим, че е отишъл на церемонията само, за да тегли една майна на Хитлер.
Откъде знае, че просто не си почива? Защото всъщност знаем кой е – казвал се е Август Ландмесер и не дълго след тази снимка, той е арестуван за опит да се ожени за еврейка, което е било незаконно.
avenue.bg

 

 

ydara.com използва "бисквитки", за да улесни Вашето сърфиране и да Ви покаже съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. Виж повече! To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information

Търсене/ Search

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Психология

Психологически действия и победа над твърдоглавците

STUPID2Когато водите разговор с някого, не почвайте с неща, които ви различават от

Прочетете още...
 
Разберете принципите на случките, събитията и преживяванията

1mnbМного често ние упорито задаваме едни и същи въпроси за едни и същи ситуации на

Прочетете още...
 
Физиогномика - древно китайско учение за характера на човека

face6Физиогномиката е част от китайската философия за живота. Тя се гради на същото древно

Прочетете още...
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
 
Проверете какво биха казали за вашия характер графолозите/ Тест

testАнализът на почерка може да даде ценен съвет на следователя, психолога или

Прочетете още...
 
Начин да опознаеш детето си/ Рисувателен психологичен тест

previewДвата основни рисувателни теста „Рисунка на човек“ за интелектуална и

Прочетете още...
Банер

Духовност/ Философия

Фън Шуй правила за още повече страст в любовта

fun 6ui love01От векове, търсейки благополучие и просперитет, хората се доверяват на философията.

Прочетете още...

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

ydara.com използва "бисквитки", за да улесни Вашето сърфиране и да Ви покаже съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. Виж повече! To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information