Архив

< Юли 2013 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

DSC 0133Та значи осигурили сме си приятел (да ни държи ръката в самолета, за кураж де), имаме

си местен приятел да ни чака на летището и - „атака напред към Испания“. Осигурили сме 30 кг багаж и броим на пръсти - ще се кача, няма да се кача, ще се кача, а не, страх ме е от самолети, ще ме пуснат през границата, няма, ще ме пуснат, няма... обаче си имаме мечта и тъй като вечеDSC 0029 цялото домочадие се е наредило и маха с колкото сила има за чао, повлечени от други мечтател-пътешественици като нас, се озоваваме във fly транспорта, тъй де – летищния. Провирането из облаците лично на мен ми е ужасно втръснало и скучно. Предпочитам да има картина и образ в това движение и колкото се може повече хора и градове, преминаващи макар и на бързи обороти покрай моите жадни за впечатление очи.


ОСТАНАЛИТЕ не така хай-извисени аристократични начини за преместване в испанското пространството, но много по-интересни, понякога чак потресаващо, между отделните налюдени местенца, освен по въздух, може да се сбъдне и по няколко други способа. Воден - заради моретата, обгърнали Иберийския полуостров (горещо не го препоръчвам на никого. Скучен, дълъг, досаден, а пристигането е приблизително много точно.) Шосейният - препоръчвам го само на хора, обръгнали на авантюри, търсещи силно тръпнещи усещания. Ако сте този тип зодия, осигурете си навигатор със силно DSC 0030зрение и здрави нерви. А, не, не, шосетата са прекрасни, прави и обездупчени... обаче... знаците!


ЗНАЦИТЕ са най-остроумното нещо, с което испанецът е решил да възрадва пътешественика! И да го накара да обходи, пропътува, опознае и остави някое и друго евро из кръчмите на малките, затънтени в голите планински скали в живописно арабски стил селца. Типично андалуски красиви, но извън всякакви туристически дестинации. А може и да е заради неподправеното, малко тъжно испанско чувство за хумор?!


НЕЗНАЙНО по каква логика и по чие мъдро шегобийско решение те, знаците, изникват, изскачат, изтърсват се точно, ама точно на сантиметър от отклонението, за което летите, или са вече в отбивката, в която се целите, ама вече когато сте поели наляво вместо надясно. МОЖЕ да се окажат и в ляво, леко забулени от кичести клонки или направо и откровено да ви сочат например Елвирия, когато всъщност вие си летите със 120 км/ч за Коста Бела... мистерия и тайнствоDSC 0038 отвсякъде. И понеже испанците предвидливо не са оставили никакво обръщало за назад... в най-добрия случай то е някъде доста ехейййй нататък... в лошия то е в близкото селце. Значи разглеждането на околните живописно-арабски селца ще е онагледено, усетено, а то не само да зяпате „Белите селца на Андалусия“ в цветни илюстрации. В най-лошия вариант ще се върнете обратно в началната точка на пътуването.


НО не се отчайвайте... все някога, рано или късно, ще нацелите крайната точка на мечтите си.
ТЪЙ една вечер ний с домочадието решихме да разгледаме съседния град Естепона и нищо, че бяхме все отбор шофьори - аз начело, двамата ми синове, че и мъжът ми (според когото си е най-добрият шофьор на годината), та както се бяхме разсмели и разпели... ха! Табелката с Естепона се оказа в другата половина на шосето... и оттам вече връщане назад нямаше... пред нас се разстла един прав, ограден, чист, широк, обграден с облаци цветя... и платен път... обаче само за връщане назад в Марбея! И никакви вопли не помогнаха да сеDSC 0042 изплъзнем от таксуването, и то за връщането ни назад! Така в края на пътуването се озовахме отново в Марбея, не стигнали до Естепона, но поне разгледали чудната природа около нея. Е, това е нищо, защото Естепона е на 20 мин разстояние.


ВЕСЕЛИЕТО беше на връщане от Малага на около час път от Марбея. Току пред отбивката за мечтаното завръщане до топлото апартаментче, до тенджерата с манджа, до милото ми  компютърче... ами мъжът ми взе, че пропусна отбивката. Защото, както се сещате, тя е поставена точно на 5 м след като сте навлезли вече в нея. Обяснението ми е, че те, испанците, си знаят къде е Марбея, ама така, за всеки случай, са я поставили, та да се уверят, че не са сбъркали посоката. И когато нашето блокче вече се разстилаше долу, едва ли не под краката ни (в случая колата ни), и ний поехме по едно измамно малко шосенце, измамно водещо точно към него... Малкото симпатично шосенце ни запрати, направо ни изплю на платената магистрала! Обратно към Малага! Никакви отбивки, никакви начини да се шмугнеш някъде за назад! Не че ние като едни достойни българи не се опитвахме! Единственото спасение дойде след 30 минути в една отбивка за DSC 0046Калахонда и оттам обратно за Марбея. Е, досещате се какво изтърпя мъжът ми в следващите 30 минути. Горкичкият, много съм виновна! Отде да знае подопечният ми какви знакови шегобийци са испанците!


МОЯТА любима дестинация обаче е придвижването по жп транспорта. Жп преместването е добро, бързо и луксозно почти като в самолет и точно толкова скъпо. Ако искате да се насладите на красивото крайбрежие, атакувайте жп гишето. Влакът взема разстоянието Торемолинос (съвсем близо до Марбея) до Барселона за около 4 часа, докато, за сравнение, автобусът ВЗИМА СЪЩОТО РАЗСТОЯНИЕ ЗА 18 ЧАСА! И докато автобусите преминават през голи и скучни полета, жп се е простряло току до неописуемо живописния морски бряг, прелита през красиви лагуни, провира се из надвиснали над морето черногранитени скали и тропически палми и цветя. Страшно красиво е! Сервират закуска или обяд и безплатни слушалки за 12 канала музика.


МОЖЕ да се снабдите с няколко броя от нещата за слушане на музика в случай, че нямате никакъв друг подарък за близките в родината. Ако наистина, както се говори, ще свържатDSC 0133
отделните държави чрез жп ленти, лично аз отивам там. Туй реене из облаците взе да ми навява скука, а след проверките по летищата, дето те гледат с един забит в персоната ти поглед... ахааа да разкрият поредния бомбаджия в твойта невинна особа... пребъркващи багажа ми, все едно търсещи Златното руно (е, туй е предимно на българските и американските такива)... Аааааааа, къде е свободата, а? Само статуята им е останала! Та, пор фавор, къде е гарата?


АВТОБУСИТЕ са най-евтиното, малко бавно, но сигурно средство за достигане на целта. Подобията на автогари почти навсякъде са в центъра на града, което си е удобство, както
и да го погледнеш. Има музикални канали и слушалки в изобилие:):):) (нали, там за подаръците). Обаче най-най-най-сигурното, евтино, направо почти безплатно, брато, си е влакът! Ама този, увеселителният. Чист въздух, никакви инциденти и високи скорости и гарантиращо мноооооооогоо бавно и обстойно разглеждане на града.


А пък направо без пари си е крачният такъв. Спираш където си искаш, тръгваш, когато ти е кеф, пристигаш навреме и никакви задръствания не те обтревожват, гледаш каквото си DSC 0060
искаш по твой избор и парична нагласа! Кеф отвсякъде! Е, малко е бавен... но това да не ви тревожи... тук с тези шосейни табели не се знае дали няма да гледаш тъжно крачещия към Малага, а ти на платения път незнайно защо обратно към Марбея.


Хайде, чакам ви и стискам палци да се разминете с табелите по пътя. Ах, имам предвид да случите само на правилни знаци! Щото то хумор, хумор, ама...

Милена марева
за вестник “Народно дело“
13 ноември 2007 г.

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com