Архив

< Януари 2014 >
П В С Ч П С Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Българска история

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

besikaaРазкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...
 
Откриха столицата на тракийското племе одриси в Средна гора, търсена от 130 години!

kozaУчени археолози водени от доц. Иван Христов откриха столица на одрисите 

Прочетете още...
 
Небето помни. Бог вижда - електронна книга/Славяни, българи, протобългари или траки?

ОКОЕтногенезис и създадени култури от протобългарите

Прочетете още...
 
Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

etruskiТочно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

Прочетете още...
 
Доц. д-р Георги Нехризов: Древната келтска столица Тиле е открита край град Николаево

the-eagle-movie1Някога в древността на територията на България са живели келти и са имали свое

Прочетете още...
 
Готи и Гети - германци или траки? Историята, която не познаваме - унищожението

aethicus"Всеки народ се идентифицира със своята история, с приноса си към културата на човечеството, и

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

BULGAR DAGH 1Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част II

BULGAR DAGH ankaraКой основа Анкара и какъв е произходът на част от българското население, което днес

Прочетете още...
 
Банер

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...

Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

„С талант стигаш до вратата, но характерът е онова, което те прекарва през нея“ Джон Уудън, един от ...

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

Отдавна в глобализирано развитите икономики не се произвеждат стоки, а потребности и желания за прит...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите ду...

Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

... и бързо ще да се е разнесла чудната новина за удивителното дете, докоснато сякаш свише

Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

Преди 7 000 хиляди години назад във времето, в периода много  преди възникването на

Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

Римската империя, която управляваше света! Историята й започва преди около

  • Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

  • Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

  • Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

Кръвната група съдържа важна информация за червените кръвни телца

на всеки човек. Освен физически белег обаче, тя издава и характера на всеки от нас.

Характерът според кръвната група

 

Не се стряскайте, ако отидете в Япония и още с пристигането си ви попитат: „Каква е кръвната ви група?“ Не сте се натъкнали на вампири, а просто на хора, които изповядват вярването, че кръвната група на човека засяга неговия характер. Японците понякога отдават по-голямо значение на тази закономерност, отколкото на зодиакалните знаци, за да дешифрират характера на хората.

Още през 1901 г. американският учен Карл Лендстайнър (1868-1943) открива и дефинира различни кръвни групи. За този си труд той получава Нобелова награда. През 1916 г. японският доктор Кимата Хара в свое изследване твърди, че съществува връзка между кръвната група на човек и характера му. Впоследствие, около 1925 г., японската армия и военноморският флот започват да се интересуват от кръвните групи на войниците. Военните вярвали, че информацията ще бъде полезна  за разпознаването на силните и слабите войници.

Пръв обаче, който доказва съществуването на закономерността между кръвната група и човешката индивидуалност, е Такеджи Фуракава. През 1927 г. той публикува редица статии под общото заглавие "Изследване на характера чрез кръвната група". Основавайки се на проучвания от древна Гърция и на Карл Юнг, Фуракава определя типичните черти на характера според кръвната група по следния начин:


Кръвна група 0 (мелодия)

Характер: Това са спокойни и търпеливи хора, които владеят емоциите си. Те имат силна воля и са много упорити. Вечно щастливи, те са с най-добре адаптиран темперамент към житейските обстоятелства. Обичат да печелят пари и да ги харчат със замах. Борбени, прагматични, амбициозни, съблазнителни и оптимисти, те са родени звезди. Рискът е начин на живот за тези хора. Те са егоцентрични, егоистични, горделиви и безкрайно инати. Не обичат да изпълняват нечии нареждания. Смятат себе си за лидери и когато искат нещо, на всяка цена трябва да го получат. Те са суетни и ревниви.

Отношения: Обичат да се борят с предизвикателствата. Тези хора са много контактни и комуникативни и не се чувстват добре в сянка и изолация. Лесно се сприятеляват. Самотата ги изпълва със скука и униние. Общественият живот и шумните места са истинската страст за тези хора. Те са оптимисти, вярват, че късметът е винаги с тях.

Професия: Всяка работа, свързана с комуникация, контакти, която дава възможност за действие, слава, успех и богатство, е подходяща за хората с нулева кръвна група. Те искат да спечелят на всяка цена. Може да откриете тези хора в сферата на търговията, киното, телевизията, правото. Много политици и журналисти имат нулева кръвна група. Имат много приятели и познати, които манипулират бързо и умело.


Кръвна група А (хармония)

Характер: Това са хора, които са чувствителни, нежни, сантиментални, раними. Те са творчески натури. Интересуват се от мистериозното и космическото. Живеят в хармония със света и околните. Много често тези хора се водят от симпатията си. Предпочитат деликатността пред агресивността. Често се затварят в себе си, ако са разтревожени. Те са учтиви, сдържани, предпазливи, но са винаги готови да се жертват. Те са интроверти, насочени са към вътрешния си свят. Покорни и честни са. Често са нервни и песимистично настроени. Нерешителни са, щом става въпрос за промени. Те са любовчии по природа. Избягват навалицата и шумните компании. Винаги търсят тихо и уединено местенце.

Отношения: Често са беззащитни и се възстановяват по-бавно от другите. Понякога психическите и физическите реакции са забавени. Постоянно търсят идеала и изпитват дълбока потребност да разсъждават и медитират. Не се стремят към успеха на всяка цена. Тези хора притежават вродено чувство за справедливост. Тези перфекционисти имат нужда от разбиране, за да се доверят на някого, да се сприятелят или влюбят. Имат ограничен и добре подбран кръг от близки приятели. Обичат интимния си свят и умеят да го пазят. Това са хора, които не се интересуват от парите и дори проявяват небрежно отношение към тях. Предпочитат да стоят зад кулисите и да дърпат конците, отколкото да бъдат под светлината на прожекторите. Влияят се от общественото мнение.

Професия: По време на спор се интересуват от всички гледни точки. Това са съдии, адвокати, дипломати, лекари. Обичат да работят на свобода и да не ги притискат. Имат силна интуиция.  С тях много лесно се работи в екип.


Кръвна група В ( ритъм)

Характер: Изглеждат непоколебими в очите на хората. Прозорливи и настойчиви, те обичат реда и плановете. Имат независим и консервативен характер, но пък много борчески. Те са бодри, весели, оптимистично настроени, любезни, добри. Лесно прощават и не са злопаметни. Хората с тази кръвна група са много енергични, неорганизирани, чувствителни и дори егоцентрични. Имат хъс, с който лесно преследват поставените им от тях самите цели. Склонни са към приключения, обичат забавленията.

Отношения: Тези хора притежават най-стабилния темперамент. Някои ги смятат за брутални и нетактични, тъй като директно атакуват хората и проблемите. Не притежават усет към адаптация и дипломация. Приемат без проблеми йерархията, еднообразието, властта. Мразят импровизациите. Тези хора са верни и последователни в чувствата и поведението си. Тъй като търсят предимно комфорта, реда и сигурността, не е лесно да пречупите волята им. Адаптират се с неудоволствие и насила и то след дълги размисли.

Професия: Хората с тази кръвна група често се отдават на кариера в областта на технологията, биологията, фармацията, електрониката, инженерните науки, както и във финансите и бизнеса. Те са блестящи мениджъри, техници, военни, полицаи. Показват добри качества и в сферата на изкуството (живопис, скулптура, балет). Техни оръжия са прозорливостта, упоритостта. Хората с тази кръвна група са склонни към работохолизъм. Те са индивидуалисти и трудно могат да работят в екип.


Кръвна група АВ (комплектност)

Характер: Тези хора имат богат темперамент – едновременно мелодичен, хармоничен и ритмичен. Те обаче страдат от дълбоки противоречия. Искат да бъдат навсякъде и да притежават всичко. Склонни са към неудовлетвореност, тревоги и песимизъм. Душевните им рани зарастват бавно. Понякога реакциите им са крайни и граничат със самоизтезание. Тези хора са безгрижни, състрадателни, изобретателни, артистични, отстъпчиви. Често си менят настроенията. Те са екстроверти и интроверти. Всичко, което правят, изглежда интересно и завладяващо за останалите. Изглеждат мистериозни и хладнокръвни. Допринасят за хармонията сред околните.

Отношения: Тези хора са съвкупност от  много дарби, възможности и таланти. Това обаче им създава проблеми. Трудно правят избор и трудно се придържат към него. Не е лесно да се предвидят реакциите им. Те са вечно недоволни. Обединяват противоположностите. Срамежливи са с едни и самоуверени с други. Не обичат да се конфронтират и мразят самотата. Хората не знаят как точно да се отнасят с тези личности. С тази кръвна група се срещат както атеисти, така и мистици.

Професия: Тъй като хората с кръвна група АВ са много динамични, те постигат успех в много области. Имат влечение към физика, химия, екология, инженерство, агрономство, медицина. Предпочитат да са сред хора, а изолацията ги изкарва извън релси. Обичат добрата организация и съвършените програми.

Ели Йорданова  
http://zdrave.rozali.com

 

 

 

 

 

 


 


Търсене/ Search

Най-четени

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
 
Проверете какво биха казали за вашия характер графолозите/ Тест

testАнализът на почерка може да даде ценен съвет на следователя, психолога или

Прочетете още...
 
Начин да опознаеш детето си/ Рисувателен психологичен тест

previewДвата основни рисувателни теста „Рисунка на човек“ за интелектуална и

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

ydara.com използва "бисквитки", за да улесни Вашето сърфиране и да Ви покаже съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. Виж повече! To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information