Архив

< Ноември 2013 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

mosad01Според мнозина Мосад е най-добрата разузнавателна служба в света в наши дни.

Освен това е най-загадъчната и покрита с тайнственост. За първи път българският читател ще научи истината за Мосад и ще стане свидетел на шокиращи разкрития. Книгата „Мосад. Най-великите мисии на израелските тайни служби“, издание на „Ентусиаст“, проследява най-знаковите и най-опасните операции в над 60-годишната история на израелското разузнаване. В резултат на задълбочени проучвания и специални интервюта с израелски лидери и агенти на Мосад, авторите Михаел Бар-Зоар и Нисим Мишал пресъздават тези мисии с приковаващи вниманието подробности. Написана по действителни случаи, книгата ще заинтригува милиони читатели, разкривайки им тайните на Мосад. Публикувана в над 20 страни, тя бързо се превръща в международен бестселър.
 Агенцията Мосад е сформирана през 1949 г., а през 1951 г. е обявена за автономен орган, чиято цел е да се гарантира сигурността на Израел, като изпълнява разузнавателни задачи във и извън mosad02страната. Спасяване на заложници, залавяне на опасни терористи, предотвратяване на кървави атентати – мисиите на Мосад са обект на непрестанен интерес и тема на много кинопродукции. Акциите на агенцията надминават постиженията на всяка друга разузнавателна служба в света. Тайната служба си е спечелила репутацията на най-ефективния орган за защита на националната сигурност.
За краткото си съществуване като автономна държава, Израел има изключително интересна историческа съдба. Това се потвърждава и от думите на ръководителя на Мосад в периода 2002-2010 г. – Меир Даган: „За да се осигури безопасността на мирните граждани, понякога на държавата й се налага да взема мерки, напълно противоречащи на демократичните принципи. Истината е, че в организации като нашата границите на допустимото често са доста неясни. Затова трябва да бъдеш напълно сигурен в хората, с които работиш. Дори и най-мръсните задачи трябва да се изпълняват от най-достойните хора.“
От 70-е години на 20 век до днес в борбата срещу тероризма Мосад залавя и убива много терористи в Бейрут, Дамаск, Багдад и Тунис, а също и в бойните им отряди в Париж, Рим, Атина и Кипър. И днес агенцията преследва лидери на „Ислямски джихад“ и на „Ал Кайда“ в Близкия изток. „Мосад. Най-великите мисии на израелските тайни служби“ разкрива подробности за появата на речта на Хрушчов в САЩ, дело на двойния агент Виктор Грайевски, който е единственият в света награден и от двете държави, в които е служил – СССР и Израел. Сред най-важните мисии на израелската тайна служба са още залавянето на Адолф Айхман, противоборството срещу „Черен септември“, операцията „Диамант“, убийството на Имад Мугниех, един от основателите на „Хизбула“ и враг на Израел; супероръдието на Саддам; Арабската пролет, проектът „Дир ал Зур“ и много други.
Книгата проследява някои от най-интригуващите моменти в историята на Мосад - убийства, отвличания, саботажи и незаконни наблюдения. Повечето от историите в нея вече са били главната тема в общественото пространство, а други се засягат за първи път, например истината за иранското ядрено оръжие, като особено място е отделено на противоборството срещу създаването му. Авторите разкриват детайли около личния живот на агентите, цената, която са платили, за да работят там, и жертвите, които професията им изисква. Именно те са скритата сила на Мосад. Хората, които рискуват живота си за благото на Израел. Напрегната до краен предел, тази книга ще плени всеки читател, а любителите на криминалния жанр ще бъдат смразени от истинността на фактите в сюжета.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

yarasport.com

kakavida.com