Архив

< Ноември 2013 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 24
25 26 27 28 29 30  
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Българска история

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

besikaaРазкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...
 
Откриха столицата на тракийското племе одриси в Средна гора, търсена от 130 години!

kozaУчени археолози водени от доц. Иван Христов откриха столица на одрисите 

Прочетете още...
 
Небето помни. Бог вижда - електронна книга/Славяни, българи, протобългари или траки?

ОКОЕтногенезис и създадени култури от протобългарите

Прочетете още...
 
Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

etruskiТочно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

Прочетете още...
 
Доц. д-р Георги Нехризов: Древната келтска столица Тиле е открита край град Николаево

the-eagle-movie1Някога в древността на територията на България са живели келти и са имали свое

Прочетете още...
 
Готи и Гети - германци или траки? Историята, която не познаваме - унищожението

aethicus"Всеки народ се идентифицира със своята история, с приноса си към културата на човечеството, и

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

BULGAR DAGH 1Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част II

BULGAR DAGH ankaraКой основа Анкара и какъв е произходът на част от българското население, което днес

Прочетете още...
 
Банер

Популярно

Доц. д-р Георги Нехризов: Древната келтска столица Тиле е открита край град Николаево

Някога в древността на територията на България са живели келти и са имали свое

Прочетете още...

Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

„С талант стигаш до вратата, но характерът е онова, което те прекарва през нея“ Джон Уудън, един от ...

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

Отдавна в глобализирано развитите икономики не се произвеждат стоки, а потребности и желания за прит...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите ду...

Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

... и бързо ще да се е разнесла чудната новина за удивителното дете, докоснато сякаш свише

Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

Преди 7 000 хиляди години назад във времето, в периода много  преди възникването на

Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

Римската империя, която управляваше света! Историята й започва преди около

  • Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

  • Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

  • Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

Имигрантска работаДобро утро, северобългари! Йех, как хубаво само звучи. Нещо като

„Добро утро, северoамериканци!“ И ний да заприличаме с нещо на онази велика нация. (За тези, които отварят страниците на вестника по-късно, да сменят поздрава на следобеден!)
Ей, да ви кажа, велика нация са тез американци. Знам, че има готови да спорят и сигурно ще ме съборят по някои теми, обаче в една съм бетон. В спора за толерантността на американското общество към различните племенни раси. Да пресметнем колко нации са се омешали в Америката.

Сигурна съм, няма да има липсващ антропологичен човеко-млекопитаещ вид... е, може да липсва някой от онези земоизчезващи племена из необитаемите амазонски джунгли – гурау и подобни... Имигрантска работаобаче нищо не се знае. Щом вече някой ги е открил на картата, нищо чудно утре
на Кенеди аеропорт да чуеш „Уехууу, как си, бледолики?“
 
Та живеят си мирно и кротко американските ни съседи по континент. Е, малко се посбиваха навремето, та даже и се поубиваха... ама сега за наказание на лошите са си сътворили закон... за дискриминацията. И нали ние сме си винаги по сравненията - „Виж бе, тиквеник, съседът как готви и пере на жена си!“, та и аз да не остана по-назад.


Пък ний, европейците... аааа, ние сме по-цивилизовани, c пo-старата култура (то май още малко и ний, българите, ще се окичим с титлата най-старите), с по-големи традиции. Много, много сме по-цивилизовани, по-културни, по-наисторени от американците... Туй френска кухня, туй Шели, Шекспир, Шанел, Достоевски, туй пеницилин, печатарски букви, де-що се сетите из историята - туй веднага ви лъха на Европата. Наистина има и неща, за които американците ни изпревариха - като туй за обединението, амааа, здраве да е, ще наваксаме.


Там американците ни биха по всичко: по голове, по точки, по сетове... Оправили са езиковото си недоразумение, деленето на щатовете, паричните единици... Ние...
ние, Европата, току бухнем някоя бомба из Косово, Русията, Ирландията, Турцията, Испанията... Още делим парчета земя и убиваме хора заради това тоз парцел да не е кръстен Югославия, ами например Дедойцовото ниве.


Да не казвам, че бомбите, туй и баба го знае... има и други едни такива – изтънчени, тихи, скърцащозъби войни, каквито ние тук в Марбея водим. Групирани, прегрупирани, временно DSC 0075присъединили се наблюдатели и фенове. Нищо че „А утрините тук са тихи!“. Иначе навсякъде из райското градче ще чуете само едно ''Тенкюююююю'', украсено с 32 щастливи зъба (да живее зъбопластиката!), греещи от радост, щастие и преливащи от удоволствие. Обаче ако останеш по-дълго на масата, ще усетиш, че хората, които се страхуват, започват да мразят и тогава историята вади услужливо стари призраци от килера. А страха тук на килограми го продават. Страх от новото, страх от неизвестното, страх от по-богатите, страх от образованите европейци, страх от по-добрите стоки.


Светът, който се е юрнал в Испания заради тези 340 слънчеви дни, плаши иберийците и... и идва омразата. Ей затова испанците мразят всички стъпили на тяхна земя. Французите пък мразят англичаните (те са си приятелчета и се познават и си воюват още от 100-годишната война), англичаните мразят германците (ние пак кобургите си ги тачим от време оно), турците мразят DSC 0074руснаците (без жените), източноевропейците мразят всички източноевропейци (българите мразят само българите... ей, пак в нещо бихме рекорда по уникалност.) Обаче всички заедно ние тук мразим испанците. То е обаче защото те мразят нас. Изобщо голямо мразене пада тук. Не че си личи, де. Нали ви казвам, ние тук от „Тенкююююю“ не можем се разминем и от 32 щастливо усмихнати зъба, прикачени към него.


Та ей тук, в това общо обединение, сме изпреварили европейските политици. И ви казвам, такова крепко обединение, единомислие и една такава зъбато-усмихната война тук, здраве да е. Всяка една нация си е отделила обособена територия и тук-таме някое недоразумение шава из чуждоговорящите земи. И тъй като, както историята учи, и нас ни очаква същото – френско, английско, скандинавско нашествие... та ето каква ще е родната картинката след 5 - 6 години.


Варна и големите панелни градове ще си останат български. Изобщо не вярвам, че marbella 1средностатистическият англичанин ще се жертва да изхаби пенсията си нейде из панелките. Нали се сещате: Моят дом е моята крепост. Пък то панелката, ако е крепост, то тогава аз съм Кристина Агилера. (Ееее, красива е сега, де!) В по-голямата си част български ще останат и познатите ни досега курорти Златни пясъци, Дружба, Боровец. Дори и да има граждани на света, сега накупили няколко имотчета там, много скоро те ще ги препродадат. Северно от Варна и планинските местности, незамърсени със строителство, ще живеят бъдещите чуждо-български граждани.


Така е тук. Световниците са се обединили и построили къщурки из необитаемите местенца и всичко необходимо – супермаркети, кафета, ресторанти, бръснарници... В Lidl се чува предимно германска реч, така и българо-руска. Испанците са в Merkadona както българите и братушките с нас. Островяните (англичаните) - в Ла Канада, също ние и руснаците. Скандинавците в техните си (е, там ние не сме. Много е скъпо. Много им е висок стандартът. Намериха си нефт норвежите и от москвич минаха на мерцедес). Та само ние си нямаме нито територия, нито маркет, нито клубче. Даже е модерно да кажеш „Аз не ща да познавам много много българите тука“.


Почти не се сещам англичанка на следобедния си чай (в английско кафе) да се хвали с испанския си коафьор. Още по-въпиещо това звучи за испанката (испанеца). Тя по-добре ще умре рошава, отколкото да даде парите си на неиспанец. А туй косата и маникюрът за испанката са нещо като футбола за мъжа й.

Обаче остана открит един много важен въпрос. Въпросът със защитата на мойта си (демек, частна) собственост. Веднага се сещам да поставя въпроса на конкурсно изпитание. Кого защитава испанската полиция?


Йеееееееес, разбира се, само испанците. Както ви разказвах преди: Дан Браун ряпа да яде.marbella Испанският полицай си е мъж отвсякъде и да ви кажа, едни такива ужасно възпитани мъжкари (дето мойта приятелка викаше: „Те най-красивите мъже тук са само полицаи и пожарникари“.) Добре, туй добре, обаче вече няколко пъти чувам как полицията отказва да се меси в спорове между испанци и световници.


Нооооо само ако оплакващият се е не-гражданин на Испания. Хайде, другият случай пак на конкурсно начало. Как реагира полицията, ако оплакващият се е испанец? Йес. Долита на секундата. И нали вече се досещате - световниците започват да си създават собствена охранителна организация.


Е, това е адски нормално. Когато държавата не може да те защити или защитата идва след 3, 4, 5 години отлежаване (като добрите вина) по съдебните зали и заплащане 10 пъти по-голямо от обезщетението, идва частният сектор.
Не се безпокойте, войни тук няма и скоро няма да има (освен ако испанците още се туткат с marbella 2нахлуващите емигранти от Мароко, щото те басма не цепят никому и казват, че из Севиля има райони, където дори и полицията не смее да стъпи).
Та такива ми ти работи тук, из Марбеята. Има и добри, има и лоши неща. Но така е навсякъде по света. Раят още не е открит на земята. Тенкююю за вниманието!:):):)

 


Милена Марева
за вестник „Народно дело“
22 януари 2008г.

Марбея, Испания


Търсене/ Search

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
 
Проверете какво биха казали за вашия характер графолозите/ Тест

testАнализът на почерка може да даде ценен съвет на следователя, психолога или

Прочетете още...
 
Начин да опознаеш детето си/ Рисувателен психологичен тест

previewДвата основни рисувателни теста „Рисунка на човек“ за интелектуална и

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

ydara.com използва "бисквитки", за да улесни Вашето сърфиране и да Ви покаже съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. Виж повече! To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information