Архив

< Юли 2014 >
П В С Ч П С Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

britania roud 22-01Бестселърът „Британия Роуд 22“ от Аманда Ходжкинсън е на книжния ни пазар.

Дебютният роман, публикуван от издателство „Ентусиаст“, жъне сериозни успехи и още при появата си е отличен с редица престижни литературни награди. Преведена на над петнадесет езика, книгата бързо се превръща в международен бестселър и се нарежда сред най-продаваните заглавия в Англия, Холандия, Италия, Франция, САЩ и други. През 2011 г. е в класациите на най-добрите романи на Waterstones и в топ 10 на книгите с най-добра историческа проза в The Library Journal of America.


С „Британия Роуд 22“ авторката ни отвежда в интимния свят на едно семейство, за да ни разкаже трогателна история за това какво следва след оцеляването. Колко дълъг и труден може да бъде пътят към дома, преминал през изпитанията на войната, колко силни са любовта и чувството на привързаност, каква е цената да съхраниш себе си и близките си, как миналото предначертава бъдещето и как съдбата може да преобърне животи, изправяйки хората пред неочаквани обстоятелства. Това са само част от темите, разгледани в романа.
britania roud 22-02Историята проследява житейския път на Силвана, Януш и техния малък син Аурек, които отчаяно се опитват да бъдат отново заедно и да създадат дом, въпреки последиците от Втората световна война. Силвана и Януш са женени от няколко месеца, когато войната ги разделя. Силвана и Аурек са принудени да се крият в горите около Варшава и стават свидетели на германската жестокост. Междувременно Януш, единственият оцелял от своята рота, бяга във Франция, където се влюбва в местно момиче. Въпреки силната си любов към нея, веднага след края на войната той се опитва да открие жена си и сина си. След много премеждия ги намира в бежански лагер и заедно отпътуват за Англия, където се опитват да поставят ново начало и да се отърват от спомена за миналото.


Символиката в заглавието се дължи на желанието на авторката да опише един типичен английски дом с адрес, който се среща в почти всеки английски град. Януш иска всичко, което този адрес предлага - нов живот, нова страна, ново начало, дом. Със своята невероятно описателна проза, в която се редуват три гледни точки на трима отчаяни герои, Ходжкинсън въвежда читателите в разтърсваща история за оцеляване и изкупление. Посланието на романа не се изчерпва само с разглеждането на частния случай - на една семейна трагедия, то ги надхвърля, за да се превърне в открито заклеймяване на войната по света и да се противопостави на краткотрайната историческа памет на човечеството.
Идеята за сюжета на книгата се ражда спонтанно. Аманда Ходжкинсън чува по радиото разказа на жена за премеждията, през които е преминала със семейството си в годините на войната. Темата я вълнува отдавна, но точно това е моментът, в който образът на Силвана изниква в съзнанието на авторката. Но за написването на книгата са необходими и много проучвания, за да отрази достоверно времето, в което се развива действието е нея. Ходжкинсън използва за източници на информация много исторически книги за Втората световна война, както и разкази на полски емигранти и на известни полски писатели.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

yarasport.com

kakavida.com