Архив

< Октомври 2015 >
П В С Ч П С Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

Разкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

D.PapazovЕдна от основните кандидатури за градоначалник на Варна е на

бившия министър на транспорта и директор на „Пристанище Варна“ Данаил Папазов.
След като прие поканата на Гражданска инициатива „Живот за Варна“, зад която стоят известни спортисти, преподаватели, лекари, бизнесмени и варненски общественици, на Данаил Папазов - един от безспорните морски специалисти в града и  успешен стопански ръководител, му предстои да докаже, че Варна може да си върне блясъка и славата, която заслужава.

 

„Търсихме умишлено човек безпартиен, с доказани професионални качества, който в годините успешно е управлявал хора, средства и процеси – и в качеството си на капитан на кораб, и като дългогодишен директор на „Пристанище Варна", и като министър, и като човек, който вади хляба си с бизнес с грижа за стотици семейства. Нужен ни е решителен човек, който се е справял с много кризисни ситуации и чийто професионализъм е оценен от поне четири разноцветни български правителства", каза пред медиите един от инициаторите Тодор Йотов, преподавател във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров".

 

- Г-н Папазов, как ще възродите онази Варна, която някога беше най-богатият, красив, 1383211028аблагоустроен и чист град на България? Беше номер едно! Много преди Бургас и София. Ще върнете ли на Варна успеха на най-добър град за живеене, който тя някога имаше?


- Варна наистина някога беше такъв град. През последните години проблемите не само не се решаваха и не се търсеше решение, но и непрекъснато се натрупваха нови и нови. Според мен Варна губи в момента съревнованието с Бургас. Корупцията в общината, изключителната бюрократичност, некомпетентността, ако щете и на общинската администрация доведе до отдръпване на бизнеса от Варна и логично дойде резултатът - той се ориентира към по-добри места за инвестиране. Традиционно във Варна остана туризмът и почти няма друг значителен бизнес. Единственото голямо работещо предприятие продължава да бъде пристанището, още една бих казал отлична частна инвестиция е Кораборемонтения завод, който обаче е извън община Варна.


В общината почти няма промишленост, няма заводи... а, знаете навремето, когато човек влизаше във Варна от ляво и дясно имаше завод след завод, като се започне от консервния комбинат, "Васил Коларов", "Елпром", завода за двигатели с вътрешно горене, завода за радари... Всичко това си отиде безвъзвратно, според мен.


Градът ни не може да разчита само на трите месеца морски туризъм, трябва да се развива и спортен туризъм, културен и конгресен, исторически туризъм, балнеотуризъм, бизнес свързан с яхтинга, с мореплаването. Варна има капацитет да развие модерно производство на световно ниво и е пряк ангажимент на общината да срещне бизнеса и научната мисъл – все пак имаме пет университета.


Ние трябва да направим бизнессредата във Варна удобна и привлекателна, за да искат инвеститорите да правят пари тук.  Само така ще се отворят нови работни места. Само така ще има добри заплати и с това можем да опитаме да задържим младите хора.
Варна и България без своите млади, добре образовани и добре заплатени хора няма бъдеще. Това е една от причините да се кандидатирам.

 

 

- Има много несправедливости в живота ни, много често, да не кажа винаги, хората просто не могат да се оплачат, не знаят, а и няма къде и как те да достигнат до учреждението, което ще откликне на болката им, ще изслуша и чуе молбата им за съдействие, оплакването, дори предложението им. Хората са изгубили вярата си в справедливостта на системата, на подкрепата на държавните учреждения, а те са създадени именно затова.

 

- Във всички мои досегашни работни места, като се започне от „Пристанище Варна“, където бях изпълнителен директор в продължение на дванадесет години, а след това и в Министерството на транспорта, денят за прием на граждани е бил със свободен достъп за всички. Така ще бъде и в бъдеще. Разбира се, ако бъда избран да работя за варненци. Вратата ми ще бъде отворена за всяка гражданска инициатива и за всеки обикновен гражданин, с които да решаваме проблеми или да разсъждаваме над нови предложения за общината.
Ще създадем електронен сайт, в който гражданите да могат да се обръщат директно със своите проблеми до съответния отдел, а софтуерът ще изпраща информация до върха на администрацията затова за колко дни е изпратен отговор на съответния въпрос.

 

 

- Г-н Папазов, всеизвестен факт е, че спортът е този, който, освен че дава здраве и сила на децата, възпитава и най-вече ги предпазва от влиянието на наркотиците. Варна обаче няма достатъчно зали за масов спорт.
Варна не дава никакъв шанс за онези деца, които не са спортни звезди, които са останали извън елитните зали за високо спортно майсторство, които просто нямат стотинки да достигнат до отдалечената спортна зала... Има достатъчно примери обаче за безнадеждно в спортно отношение деца, които после стават звезди и само ще споменем Меси, руската многократна олимпийска шампионка по спортна гимнастика Олга Корбут и т.н. Каква е вашата визия за спорт за всички?

 

- Донякъде съм съгласен. Много е важно стопанисването на спортните имоти във Варна. Не съм съгласен с това, че всички искат да им се предоставят веднага спортните бази. В момента, в който те им се предадат и това е факт, започват да изпитват изключителни затруднения, защото тези спортни бази изискват средства, които да се инвестират в тяхната поддръжка.
От къде ще идват тези средства? Според мен най-важният елемент – общината, трябва да поеме своя дял в стопанисването на тези спортни площадки и тяхната поддръжка и едва след това да се мисли за публично-частни партньорства, които са възможни да възникнат в някой случаи, за да се поддържа цялата спортна база на Варна.
Не е тайна, че с изключение на сега завършения ремонт на Двореца на културата и спорта, всички спортни площадки и стадиони са в абсолютно окаяно състояние. За да стане нашата спортна база в приличен вид наистина се изискват много работа и тя трябва да бъде ежедневие, а не да се решава със случайни решения и средства, какъвто реално е случаят с Двореца на културата и спорта.
Разбира се, Варна има нужда от нови спортни зали, но засега според мен по-скоро трябва да се наблегне на ремонта на старата база - залите в „Спартак“ за художествена гимнастика, „Владислав“, залата "Христо Борисов". Това са зали, в които трябва да се наблегне на младежкия спорт, на децата и юношите.
Сега за децата от „Владиславово“ е много трудно да стигнат до залата на "Черно море", така че те трябва да имат зала, която е в квартала. Децата от „Виница“ също трябва да имат такава, от „Аспарухово“ също, а да не се търсят само двете основни зали, които са в централната част на града, защото залите и на "Спартак", "Черно море", Двореца на културата и спорта се намират сравнително в централната част, т.е. кварталите остават малко изолирани от възможността за лесен достъп на децата там за спортуване.
В училищата, освен учителите по физическо, трябва да има и треньори по отделни видове спорт, като в отделните училища според мен да се насочат към един или два спорта, които да се развиват малко по-активно. Възпитанието на децата да тръгне в една друга посока, за да се направи един по-широк подбор на бъдещи състезатели, да се откриват таланти. Без тази структура, която обхваща една много широка основа, стигаща и до децата от крайните квартали не може да се мисли за състезатели от световна класа. Така че, започваме от училищата, от детско-юношеския спорт, за да могат всички да покажат възможностите си.
За младите това е и здравна превенция и забавление. Спортът предлага да имаш собствен режим и те държи далеч от обичайните вредни изкушени.

 

 

- Г-н Папазов, как ще финансирате тази дейност?

 

- Общината има пера за спортна дейност, но според мен тя трябва да обърне по-голямо внимание и да участва малко по-активно във финансирането на масовия и детско-юношеския спорт, и да подпомага за връзката между бизнес, рекламодатели и високото спортно майсторство, за намиране на спонсори. За да могат представителните отбори на града да достигат достойни места в шампионатите на държавата и Европа.
Според мен ролята на общината трябва да бъде във връзката между бизнеса и спортните клубове, като трябва да обърне по-голямо внимание в поддръжката на инфраструктурата и детско-юношеския спорт.
Отговорността ни към децата и тяхното възпитание трябва е важна част от работата ни.

 

 

- Когато говорим за блясък и бизнес, Варна притежава едно от най-ценните световни исторически съкровища - най-старото обработено злато в света! Артефакт, които трасира пътя на най-древната цивилизация! Съмнявам се, че всички варненци са го видели, сигурна съм, че мястото, където е открито, все още тъне в буренаци, подобно на "Римски терми" ... толкова са грозно занемарени тези исторически реликви със световно значение, че ако не се ядосаш, може и да се разплачеш. И ако не от патриотизъм, то поне заради загубените средства, които биха могли да допринесат за благото на Варна.
Г-н Папазов каква ще бъде вашата инициатива за връщането онзи блясък на Варна, който тя винаги е имала през годините и хората заслужават да се чувстват горди, че са варненци? Какво ще направите за възраждане на културния живот във Варна?
 

 

- Първо ще се опитам да дам свобода на творците в културата и историческите специалисти. За мен е важно на тези области, освен от патриотична гледна точка, да се гледа и като възможност за бизнес. Заедно с тези свободни хора подготвям програма, която да следва  общината като политика.
Аз не съм този, който може да даде най-точното решение като експерт, но славa Богу, във Варна има достатъчно добри творци, историци и археолози, чийто съвети ще ползвам по този въпрос. Част от тях ще привлека и в екипа в общината. За мен също е срамно не само „Римските терми“, но и други паметници на културата да изглеждат по днешния начин.

 

 

- Свлачищата - един дългогодишен проблем на Варна. Как ще се справите с тях?

 

- Свлачищните процеси във Варна са един наистина много голям проблем. От дълги години той не се решава трайно и, честно казано, е и трудно решим, но така или иначе свлачищните процеси, които са започнали, и особено тези, които са голяма пречка за инфраструктурата на града, като това на Трифон Зарезан, трябва да намерят своето решение.
Един от приоритетите в инфраструктурните проекти в бъдеще, наред с пробива на бул. "Васил Левски", ще бъде и пускане отново пътя за "Златни пясъци". Относно другите свлачища трябва да се проведе една много широка разяснителна работа с всички специалисти от „Геозащита“, геолози, които да дадат възможност за трайни решения на свлачищните проблеми. Не говорим, че те ще се решат навсякъде, но трябва да се започне стъпка по стъпка, защото ние само отлагаме във времето и те отново се връщат като бумеранг за решаване.

 

 

-  Хипотетично, ако бъдете избран, ще можете ли да работите с мнозинство на ГЕРБ и това няма ли да ви "връзва" ръцете?

 


- Виждате ръцете ми пред вас. Няма човек, който да е успял да ми върже ръцете досега. Работил съм с всички и не вярвам някой да застане зад някоя идеология, която да му попречи да работи за Варна. Затова смятам, че в бъдеще каквато и да бъде конфигурацията на общинските съветници, бих могъл да намеря общ език с тях. По принцип не съм конфликтна личност и винаги съм се интересувал от работата, а не от идеологическите приоритети на някого.

 

Милена Марева

 

 

живот за Варна

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

Психология/ Поведение

Психологически действия и победа над твърдоглавците

STUPID2Когато водите разговор с някого, не почвайте с неща, които ви различават от

Прочетете още...
 
Разберете принципите на случките, събитията и преживяванията

1mnbМного често ние упорито задаваме едни и същи въпроси за едни и същи ситуации на

Прочетете още...
 
Физиогномика - древно китайско учение за характера на човека

face6Физиогномиката е част от китайската философия за живота. Тя се гради на същото древно

Прочетете още...
 
Знания, които ще ви научат как да решавате проблемите

albertelliasСпоред големият американски психолог Албърт Елиъс има 12 твърдения, които причиняват

Прочетете още...
 
Езикът на тялото разкрива тайните желания на мъжете

Огледайте се внимателно в мъжа и ще забележите

Прочетете още...

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com