Архив

< Юли 2012 >
П В С Ч П С Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част II

Кой основа Анкара и какъв е произходът на част от българското население, което днес

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

В два посреднощ най-после вече се виждаше края

на битката. Аз на стола, приклекнала, с див поглед, раздаваща указания. Мъжката половина на семейната единица тежко въоръжена и леко подрипваща, нанася удари - къде точни, къде направо убийствени. Вляво и вдясно от мен се гърчат трупове. Без опция за живот. След като изчака необходимото време, все още ослушвайки се за трополене, благоверната ми половинка изпъчи гордо гърди, но все още здраво стискаща чехъл, вика: „Видя ли как те защитих?“ Така си беше - защити ме, обаче аз за по-сигурно тази вечер ще спя въоръжена. С два флакона убийствен газ. Ще ги трепя до дупка! Готова съм! И с биологично оръжие да ни обгазяват – хепатити, холери, коремен тиф, дизентерии, все тая... Момент! Чувам крясък от съседите. Женски. Черните нинджи са ги нападнали. Сигурна съм.

- Умри, гадино!, просъсква съседът. Тропот. Гонитба. Удари. Чува се хрущене. Победоносни възгласи.
- Време е за мащабната акция - крещи истерично съседката. - Викай ония момчета! Отивай да събираш по 7 лева от всички. Кой не дава, бе? Как не ще да дава? Като го нападнат тез гадняри ще го питам?
В този момент се реши да се свика немедленно междублоково всеобщо събрание. Издигна се лозунг „На всеобща и непримирима борба с нашия заклет враг – хлебарките“. Всички съседи (особено мъжете) са леко ужасени, но решени веднъж завинаги да утрепят гадините (ама само защото отсреща ги гледаме ние, нежните, и то натопорчено зверски).
- Да, съседи, трябва да ги изтребим. Оня ден една и в събуфера се беше навряла. Не мога да го изгоня това чудо - съседът Маринов, музикант, изпява изнервено. - Токът по жиците не му влияе, образът ми също, ще ми развали баса. От няколко дни го мъча с балади, почвам сега и с чалга. Абе положението е трагично, май й хареса вътре. Ще си докара и семейството и... не смея да гледам вече „Женени с деца“, че всеки момент я очаквам да се кротне до мен на дивана и да ме погледне с възлюбен поглед.
- Те хлебарките радиация не ги лови, ти с чалга ще ги плашиш - намесва се хлапето на съседите от втория. - Ама де да знаеш... Само внимавай да не вземеш да забиеш с техно, че ще вземат да си спретнат някое парти с челядта барабар и с роднините и приятелите. А ако  пък е метълка или рокаджийка, ще вземат да се напият и после ще ти наповръщат апартамента. Пробва ли с „Райд“-а?
Тук прокънтява гласът на съседката от дясно:
- Вие майтап си правите, ама това вече не се търпи. Тук сме да съберем пари, че да извикаме най-накрая онези от фирмата да ги напръскат.
- Бе я й пусни малко Type O Negative - Everything Dies... Чалга и метъл му е майката! - Панчо, бивше народно величие от шестия. - Мен синовете щяха да ме уморят само за няколко часа с тяхната музика, а ако пък им наложиш и терор с ония гневните от „Рамщайн“, мисля, че ще се самоубие. Пенчо, ама егати холандците. Само на ритници изкараха мача.
- От кой ти
п ти е хлебарката? - бай Тошко от нас вляво. - От светлите или от тъмните? Щото ако е от вторите, то тя така ще се изкефи на чалгата, че абсурд, трудно ще я умориш, а и току-виж и на съд те дала за тормоз на малцинствата. Та какво викаш за ракийката, добра била тази година...
В това време дядо Генчо надвиква всички:
- Ей, на всички ви са се извратили мозъците с тия компютри - к'ви спрейове, к'ви биологии, к'ви чудесии? Много сте се изнежили днешното поколение... С един съботен вестник, по-дебеличък, прааас и с много точен удар й виждаш сметката. Ако не ти се занимава, купи си налъм! Пробвал съм с обикновен чехъл с пискюл, не става, много е мек. Един удар с налъма й е достатъчен - утрепана е... Налъмите, ви казвам, те са универсалния цяр за хлебарки. И дивите кестени помагат. Счукани или нарязани
. Ама къде ти кестени по това време. И ракията помага, но нея не си я давам.
- Мъже, дайте да говорим сериозно - това е моят глас, мъчещ се да убеди силните на дома да вземат мерки. - Трябва всички тръби и тавани да се напръскат, а също и съседните входове. Да наемем фирма целогодишно да се грижи да няма хлебарки. Така правят испанците.
- Аз пък чух от сигурен източник, че таз Мариновата хлебарка станала толкова известна, че ще гостува в шоуто на Слави... И в „Море от любов“ я поканили - открили симптоми на  несподелени чувства между нея и Маринов – обажда се друг съсед.
- Вий майтап си правите! - веднага се обажда Маринов. - Мен питате ли ме? Нищо не помага. Тровене, палене, лепене, побоища и заплахи - всичко е временно. Застрашиха семейната ми любов. Мръсниците имат парапсихологическата способност все около 2
да се появяват и все около жената и тъщата. Писна ми да търча с лопатки, чехли и други хладни оръжия, след което да успокоявам вряскащите, че тая е последната.
- Жена ти явно е много сърцата, щом още съжителствате с тия „жигули“ (така ги наричали, щото супер бързо бягали). У нас ултиматума е един - или аз, или те – включва се съсед. - Не знам какви са твоите - метълки ли, техно ли, ама моите са второ поколение хай-тек. Балдъзата вече отказва да пренощува у нас. Последният път нахлу в 3 ч., уплашена, странни звуци издава, и сочи към кухнята. Отивам - микровълновата се включила и свети и се върти. Гледам аз, разглобявам посред нощите и там на
електронния блок к'во мислиш... Явно инженерната част от семейството – хлебарките, е правило опит да си стопли вечерят а. Пръскам с „Райд“-а... все едно с дезодорант ги освежавам. Може и с противогази да са били... Като се разтичаха навсякъде, една чак до коляното ми се качи. Направо се вцепених от страх... Егати холандците. Развалиха финала. Тошко, кажи бе.
- Че какво му беше на финала? Така се играе... като не могат да вземат топката... Испанците бяха много добри в средата. Но иначе това световно мина без да остави нищо. Не се появи ново име, не се наложи някоя новост в техническите схеми. Общо взето всички очакваха испанците да са световни шампиони. Единствено бразилците имаха нещо ново в... - това ако някой не се е досетил, е благоверният ми.
- Пено, котаракъ
т ти не ги ли яде? Егати октопода. От две години не е бъркал прогноза. Един път само.
- Ааа, котаракът не им разбира. Той е отговорен по мишките. Преквалифицирал се е. Ами криза е, всички се преквалифицираме. За аржентинците бях... ама на.
Тук съседката изпадна в истерия:
- Вие няма ли най-накрая сериозно да решите проблема?! Ей, това българският мъж хич го няма. Кажи, Миленче, в Испания така ли се грижат за жените си, а?
- Мда, и аз имах котка, която ловеше, но не ядеше мишки - съседът умислено се мъчи да вложи повече разум в хлебарковия проблем. - За сметка на това лапаше сурови резени домати, сварени картофи, хляб и грозде. Ама няма я вече... сигурно се повреди от храната. Остави ги испанците, те са богати. Я, то станало време за мача. Давам 0:0 за... Да се обзаложим ли? За по ракия. Айде, утре ще продължим. Маринов, ще те скъсам на белот. И си носете ракията, ей.
И както си говореше съседът, пак се чу трополене. Настана суматоха. Удари с крака. Лек вятър се завихри около нас. Мъжете тичаха презглава. Ааа, не заради хлебарките.

 

 

Милена Марева

за вестник ''Народно дело''

17/18 юли 2010

 

Копирането на материали и снимките е разрешено.
Позоваването е задължително

 

 

 Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com