Архив

< Август 2012 >
П В С Ч П С Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 29 30 31    

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

altДа ти счупят главата, да си потрошиш крака, за малко да те сгази автобус,

мотор да те бутне... Вярвате или не, всичко това се е случвало на Владо Пенев, и то все във Варна и околностите й. Той обаче продължава да обича морската столица. „Във Варна са ми се случвали много неща, но това са едни такива хубави спомени от тук“, каза за ydara.com актьорът.

 

Звездата от сериала „Под прикритие“ чувства много близък града ни, защото е започнал своята актьорска кариера тук преди 30 години – през 1972-а. „Бях по разпределение във варненския Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Имам много хубави спомени от тогава. Обичам много Варна“, допълва още той.


Спомените му от детството също са свързани с града ни, тъй като е бил тук всяко лято. „Не знам защо винаги тук ме водеха, не съм ходил на юг“, обяснява актьорът. Намира Варна за много променена. „Детството е сантиментално и спомените винаги са някак идеализирани. Тогава беше някак по-различно и по-хубаво. Но сега гледам, че Варна се разкрасява, разширява се“, смята Владо Пенев. Дава си сметка обаче, че сега ако иска да отиде на почивка, ще избере някое по-тихо място, с по-малко хора. „Не да се набутам в някакъв огромен хотел с крещящи деца. Но аз съм в този етап. Предполагам, че има много млади хора – ето, дъщеря ми например, които обичат да отидат на курорт с много хора, с шумни компании, с викове, с крясъци... Различни интереси. И като всеки нормален туристически град Варна трябва да удовлетворява такива търсения“, обяснява звездата.

altСпоред него градът ни се развива нормално, но се връща назад в областта на културата. „И мисля, че грешката е в самите варненци по някакъв начин. Забързани да печелят пари, да имат работа, да организират лятото и сезона, забравят, че всъщност културата не иска само финансиране, иска възпитание, продължително отделяне на внимание, с което някакви културни стойности да се насложат и резултатът им да се види в бъдещето. Според мен това сега е едно отстъпление, една крачка назад“, категоричен е актьорът. И допълва, че е обиколил буквално целия свят и е бил на голяма част от световните фестивали. „Те се организират от самите хора, от самите градове. И се правят, защото има публика и тя има глад. А ми се струва, че самите варненци се отказаха, дебаркираха от това да искат и да изискват тук да се случват тия хубави работи“, убеден е той.


Смята, че театралният фестивал, на който идва от 20 години, се развива добре. „Улавя тенденциите, които се случват в световния театър. Да награждаваш някого в областта на изкуството е леко съмнително. Кой го определя? Има от една страна публика, която харесва едни неща, и специализирана публика – критици, които харесват съвършено други неща – обяснява Владо Пенев. - Рядко вкусът на публиката се покрива с вкуса на критиците. Когато правиш такава среща, не можеш да удовлетвориш и двете страни, затова повечето фестивали нямат конкурсен характер. Самият факт, че си поканен е вече награда. И мисля, че „Варненско лято“ прави точно това – кани само тези, които са наистина най-добри или най-добри в очите на селекционера. В София си казваме: „А имаш ли с какво тази година да те поканят във Варна?“. И той: „Ами не, нямам, направил съм такива неща, дето не са много хубави“. А пък аз имам с какво да отида и се чувствам горд. И се получава конкуренция, да попаднеш в селекцията е вече признание.“

alt

 

Освен по телевизията, феновете го виждат и на голям екран. Според него в последните години българското кино тръгна в забързани темпове към мястото, където трябва да стои  постоянно – на високохудожественото ниво.

 

„Мисля, че тази работа започна, колкото и нескромно да звучи, с филм, в който и аз съм участвал - „Дзифт“. Той имаше наистина много голям успех на московския кинофестивал“, казва Владо Пенев. Без да знае, че лентата ще получи отличие, в деня на награждаването съвсем случайно среща председателката на журито - Лив Улман, любимата актриса на Ингмар Бергман. „Разговаряхме сигурно около десетина минути, тя беше силно впечатлена. Китанов я покани на София филм фест и тя каза: „Виж, няма да дойда като председател, но ако ме поканите да се снимам във филм на тези момчета, които са направили „Дзифт“, ще дойда веднага. Абсолютно признание за това колко силно впечатление й е направил този филм“, разказва актьорът. Смята, че след „Дзифт“ са се появили много интересни филми, които вдигат нивото на българското кино.

 

За него е хубаво, че има ленти, които са силно адресирани към публиката - като „Мисия Лондон“. „Това не е фестивален филм, никъде няма да го наградят. Той е с регионална тематика, едва ли някой някъде по света ще се смее на него, но той изпълнява нещо много важно – връща в киносалоните българските зрители“, допълва звездата.

altНяма как да не си говорим и за „Под прикритие“ - един сериал, който набра много фенове. Той самият се чувства много добре като инспектор Емил Попов. В сериала си партнира с варненката Лилия Маравиля. „Тя е прекрасна. Ние много бързо се сработихме. Познаваме се от много години. Аз бях в Младежкия театър, когато техният клас завършваше. В него, между другото, имаше доста варненци. Лилия Маравиля, Ивайло Стоянов, който впоследствие се превърна в Мариус Куркински, Галин Стоев... Поради това, че аз съм бил във Варна, ги чувствах някакси близки”, връща се назад във времето актьорът.

 


Не им се е случвало да работят заедно с Лилия Маравиля до този момент, въпреки че играят в един и същи филм – Love.net. Там обаче не се засичат, защото героите им са от различни сюжетни линии. „Това беше много приятно – че ни събраха. Мисля, че по някакъв начин много си подхождаме. Нямаше дълга подготовка на сближаване, всичко си стана естествено, както и със Снежана Макавеева, която играе дъщеря ни. Всеки със собствените си черти на характера си влезе в това семейство и се установихме много точно като взаимоотношения“.

alt

 

Много се забавляват на снимачната площадка. „Но всички смешни неща, които са се случвали, са забавни в контекста на ситуацията, в която сме снимали. Така разказани, са доста тъпи и се чудиш: Боже, тия хора на какви неща се смеят?! При нас това може би е начин на съсредоточаване. Обикновено трябва да се усамотиш, да се замислиш, ние пък се хилим като прасета, правим си смешки. И те казват: „Хайде, готово. 3... 4... Камера.“ Лили веднага започва да реве, аз да се ядосвам...

 

Но понеже наистина се чувства една такава близост и добро партньорство и разбирателство, мисля, че нещата се получават лесно“, обяснява Владо Пенев. Не е от актьорите, които за да влязат в ролята, изучават детайлно хора със същите професии като на героите им. „Нямам в начина си на работа такова проучване. Защото мисля, че професията е следствие от това какъв е човекът. И мен по-скоро той ме интересува, характера му. Интересът ми наистина е бил по-скоро да видя типа човек, този характер, който носи, и това да се мъча да изкарам“, казва звездата. Той вече е на снимачната площадка, снимките за третия сезон, който феновете очакват с нетърпение, започнаха.Виолета ТодороваСнимки Милена Марева, Цветослав Мирчев и личен архив

 

 

 

 
Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Търсене/ Search

Психология/ Поведение

Психологически действия и победа над твърдоглавците

STUPID2Когато водите разговор с някого, не почвайте с неща, които ви различават от

Прочетете още...
 
Разберете принципите на случките, събитията и преживяванията

1mnbМного често ние упорито задаваме едни и същи въпроси за едни и същи ситуации на

Прочетете още...
 
Физиогномика - древно китайско учение за характера на човека

face6Физиогномиката е част от китайската философия за живота. Тя се гради на същото древно

Прочетете още...
 
Знания, които ще ви научат как да решавате проблемите

albertelliasСпоред големият американски психолог Албърт Елиъс има 12 твърдения, които причиняват

Прочетете още...
 
Езикът на тялото разкрива тайните желания на мъжете

Огледайте се внимателно в мъжа и ще забележите

Прочетете още...

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com