Архив

< Август 2012 >
П В С Ч П С Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 29 30 31    
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Българска история

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

besikaaРазкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...
 
Откриха столицата на тракийското племе одриси в Средна гора, търсена от 130 години!

kozaУчени археолози водени от доц. Иван Христов откриха столица на одрисите 

Прочетете още...
 
Небето помни. Бог вижда - електронна книга/Славяни, българи, протобългари или траки?

ОКОЕтногенезис и създадени култури от протобългарите

Прочетете още...
 
Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

etruskiТочно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

Прочетете още...
 
Доц. д-р Георги Нехризов: Древната келтска столица Тиле е открита край град Николаево

the-eagle-movie1Някога в древността на територията на България са живели келти и са имали свое

Прочетете още...
 
Готи и Гети - германци или траки? Историята, която не познаваме - унищожението

aethicus"Всеки народ се идентифицира със своята история, с приноса си към културата на човечеството, и

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

BULGAR DAGH 1Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...
 
Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част II

BULGAR DAGH ankaraКой основа Анкара и какъв е произходът на част от българското население, което днес

Прочетете още...
 
Банер

Популярно

Откриха столицата на тракийското племе одриси в Средна гора, търсена от 130 години!

Учени археолози водени от доц. Иван Христов откриха столица на одрисите 

Прочетете още...

Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

„С талант стигаш до вратата, но характерът е онова, което те прекарва през нея“ Джон Уудън, един от ...

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

Отдавна в глобализирано развитите икономики не се произвеждат стоки, а потребности и желания за прит...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите ду...

Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

... и бързо ще да се е разнесла чудната новина за удивителното дете, докоснато сякаш свише

Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

Преди 7 000 хиляди години назад във времето, в периода много  преди възникването на

Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

Римската империя, която управляваше света! Историята й започва преди около

  • Влиянието на футболa върху концентрацията и вниманието при децата от школата на „Marevstars”

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността или запълване на празнота

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите/ "Живата вода" на българите/ Част II

  • Сензацията на XXI век ще бъде древната история на България! Златната цивилизация

  • Българите, които управляваха свещения Рим и римската империя сътвориха световната история

altДа ти счупят главата, да си потрошиш крака, за малко да те сгази автобус,

мотор да те бутне... Вярвате или не, всичко това се е случвало на Владо Пенев, и то все във Варна и околностите й. Той обаче продължава да обича морската столица. „Във Варна са ми се случвали много неща, но това са едни такива хубави спомени от тук“, каза за ydara.com актьорът. Звездата от сериала „Под прикритие“ чувства много близък града ни, защото е започнал своята актьорска кариера тук преди 30 години – през 1972-а. „Бях по разпределение във варненския Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Имам много хубави спомени от тогава. Обичам много Варна“, допълва още той.
Спомените му от детството също са свързани с града ни, тъй като е бил тук всяко лято. „Не знам защо винаги тук ме водеха, не съм ходил на юг“, обяснява актьорът. Намира Варна за много променена. „Детството е сантиментално и спомените винаги са някак идеализирани. Тогава беше някак по-различно и по-хубаво. Но сега гледам, че Варна се разкрасява, разширява се“, смята Владо Пенев. Дава си сметка обаче, че сега ако иска да отиде на почивка, ще избере някое по-тихо място, с по-малко хора. „Не да се набутам в някакъв огромен хотел с крещящи деца. Но аз съм в този етап. Предполагам, че има много млади хора – ето, дъщеря ми например, които обичат да отидат на курорт с много хора, с шумни компании, с викове, с крясъци... Различни интереси. И като всеки нормален туристически град Варна трябва да удовлетворява такива търсения“, обяснява звездата.

altСпоред него градът ни се развива нормално, но се връща назад в областта на културата. „И мисля, че грешката е в самите варненци по някакъв начин. Забързани да печелят пари, да имат работа, да организират лятото и сезона, забравят, че всъщност културата не иска само финансиране, иска възпитание, продължително отделяне на внимание, с което някакви културни стойности да се насложат и резултатът им да се види в бъдещето. Според мен това сега е едно отстъпление, една крачка назад“, категоричен е актьорът. И допълва, че е обиколил буквално целия свят и е бил на голяма част от световните фестивали. „Те се организират от самите хора, от самите градове. И се правят, защото има публика и тя има глад. А ми се струва, че самите варненци се отказаха, дебаркираха от това да искат и да изискват тук да се случват тия хубави работи“, убеден е той.
Смята, че театралният фестивал, на който идва от 20 години, се развива добре. „Улавя тенденциите, които се случват в световния театър. Да награждаваш някого в областта на изкуството е леко съмнително. Кой го определя? Има от една страна публика, която харесва едни неща, и специализирана публика – критици, които харесват съвършено други неща – обяснява Владо Пенев. - Рядко вкусът на публиката се покрива с вкуса на критиците. Когато правиш такава среща, не можеш да удовлетвориш и двете страни, затова повечето фестивали нямат конкурсен характер. Самият факт, че си поканен е вече награда. И мисля, че „Варненско лято“ прави точно това – кани само тези, които са наистина най-добри или най-добри в очите на селекционера. В София си казваме: „А имаш ли с какво тази година да те поканят във Варна?“. И той: „Ами не, нямам, направил съм такива неща, дето не са много хубави“. А пък аз имам с какво да отида и се чувствам горд. И се получава конкуренция, да попаднеш в селекцията е вече признание.“

altОсвен по телевизията, феновете го виждат и на голям екран. Според него в последните години българското кино тръгна в забързани темпове към мястото, където трябва да стои  постоянно – на високохудожественото ниво. „Мисля, че тази работа започна, колкото и нескромно да звучи, с филм, в който и аз съм участвал - „Дзифт“. Той имаше наистина много голям успех на московския кинофестивал“, казва Владо Пенев. Без да знае, че лентата ще получи отличие, в деня на награждаването съвсем случайно среща председателката на журито - Лив Улман, любимата актриса на Ингмар Бергман. „Разговаряхме сигурно около десетина минути, тя беше силно впечатлена. Китанов я покани на София филм фест и тя каза: „Виж, няма да дойда като председател, но ако ме поканите да се снимам във филм на тези момчета, които са направили „Дзифт“, ще дойда веднага. Абсолютно признание за това колко силно впечатление й е направил този филм“, разказва актьорът. Смята, че след „Дзифт“ са се появили много интересни филми, които вдигат нивото на българското кино. За него е хубаво, че има ленти, които са силно адресирани към публиката - като „Мисия Лондон“. „Това не е фестивален филм, никъде няма да го наградят. Той е с регионална тематика, едва ли някой някъде по света ще се смее на него, но той изпълнява нещо много важно – връща в киносалоните българските зрители“, допълва звездата.

altНяма как да не си говорим и за „Под прикритие“ - един сериал, който набра много фенове. Той самият се чувства много добре като инспектор Емил Попов. В сериала си партнира с варненката Лилия Маравиля. „Тя е прекрасна. Ние много бързо се сработихме. Познаваме се от много години. Аз бях в Младежкия театър, когато техният клас завършваше. В него, между другото, имаше доста варненци. Лилия Маравиля, Ивайло Стоянов, който впоследствие се превърна в Мариус Куркински, Галин Стоев... Поради това, че аз съм бил във Варна, ги чувствах някакси близки”, връща се назад във времето актьорът.
Не им се е случвало да работят заедно с Лилия Маравиля до този момент, въпреки че играят в един и същи филм – Love.net. Там обаче не се засичат, защото героите им са от различни сюжетни линии. „Това беше много приятно – че ни събраха. Мисля, че по някакъв начин много си подхождаме. Нямаше дълга подготовка на сближаване, всичко си стана естествено, както и със Снежана Макавеева, която играе дъщеря ни. Всеки със собствените си черти на характера си влезе в това семейство и се установихме много точно като взаимоотношения“.

altМного се забавляват на снимачната площадка. „Но всички смешни неща, които са се случвали, са забавни в контекста на ситуацията, в която сме снимали. Така разказани, са доста тъпи и се чудиш: Боже, тия хора на какви неща се смеят?! При нас това може би е начин на съсредоточаване. Обикновено трябва да се усамотиш, да се замислиш, ние пък се хилим като прасета, правим си смешки. И те казват: „Хайде, готово. 3... 4... Камера.“ Лили веднага започва да реве, аз да се ядосвам... Но понеже наистина се чувства една такава близост и добро партньорство и разбирателство, мисля, че нещата се получават лесно“, обяснява Владо Пенев. Не е от актьорите, които за да влязат в ролята, изучават детайлно хора със същите професии като на героите им. „Нямам в начина си на работа такова проучване. Защото мисля, че професията е следствие от това какъв е човекът. И мен по-скоро той ме интересува, характера му. Интересът ми наистина е бил по-скоро да видя типа човек, този характер, който носи, и това да се мъча да изкарам“, казва звездата. Той вече е на снимачната площадка, снимките за третия сезон, който феновете очакват с нетърпение, започнаха.

Виолета ТодороваСнимки Милена Марева, Цветослав Мирчев и личен архив

 

 

 

 
Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Търсене/ Search

Най-четени

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
 
Проверете какво биха казали за вашия характер графолозите/ Тест

testАнализът на почерка може да даде ценен съвет на следователя, психолога или

Прочетете още...
 
Начин да опознаеш детето си/ Рисувателен психологичен тест

previewДвата основни рисувателни теста „Рисунка на човек“ за интелектуална и

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

ydara.com използва "бисквитки", за да улесни Вашето сърфиране и да Ви покаже съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. Виж повече! To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information