Архив

< Октомври 2012 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Не мога да не му го призная – все същия красавец си е.

Камен Воденичаров е и от малкото хора, които носят такъв позитивизъм, че заразяват и околните. Има ли смисъл да споменавам „Ку-ку“ и „Каналето“? Не са никак малко тези, които още помнят двете култови предавания, част от които беше и той. По това време Камен беше главно действащо лице в сънищата на много тийнейджърки. Колко ли от аудио- и видеокасетите (не се смейте, с това се разполагаше тогава) на шоутата бяха купени само заради усмивката му... можем само да гадаем.
Първото ми запознанство с него беше по телефона. Поводът – съвместното парче с диджей Роско „Има игра“. Преди броени дни Камен Воденичаров пък беше във Варна, тъй като беше поканен в журито на „Златната роза“.
- На теб самия кой филм от фестивала ти хареса?
- Харесах това, за което, слава Богу, излязохме с общо мнение журито - „Цветът на хамелеона“. Това е един прекрасен филм и според мен той достойно взе „Златната роза“ тази година. Харесах много и късометражния „Сладко и солено“. Наградата за „Парафиненият принц“ е много точна според мен, въпреки че филмът е брутален. Но пък животът е такъв и те много готино са успели този шок да го постигнат и да го предадат на зрителите. Много харесах и „Чужденецът“ на Ники Илиев. Безкрайно му се радваха зрителите и ненапразно са го избрали той да бъде техният филм, което е адски приятно и готино. Това, което най-много ми хареса във всичките дни, в които гледах лентите, е добронамереността и доверието на зрителите. Гледах сред хората, след това коментирахме. Те идваха, за да харесат филмите, което е похвално. И това е едно много голямо богатство, което трябва да се запази. И всички, които правят кино, трябва да го пазят като зеницата на окото си.
- В последните няколко години се правят все повече и все по-хубави филми. Това като че ли върна публиката в залите.
- Да, безусловно връзката между хората, които правят кино, и зрителите е много важна. Тези няколко години, в които твърдим с радост, че киното се развива и постига много добри филми, е точно това – публиката се връща заради огромните усилия, които положиха всички от гилдията, за да бъдат по-разбираеми, по-качествени, по-добри, на по-високо ниво, да бъдат класни. Наскоро в един от най-добрите спортни вестници имаше много хубав коментар, в който сравняваха футбола с киното. Там точно така казваха: българските кинаджии се спряха, помислиха, положиха огромни усилия и резултатът е налице – публиката отново е в киносалоните. Същото обаче не може да се каже за футбола.
- Извън продукциите, участващи в „Златната роза“, има ли в последните 1-2 години лента, която много те е впечатлила?
- За мен един от най-хубавите български филми, които са правени напоследък, се казва „Подслон“. Той е изключително личен, изключително човешки. Безкрайно много харесвам и „Аве“. Имах щастието да го гледам на фестивала в Кан и да видя как реагират френските зрители на филма. Беше много приятно да съпреживея всичкото това нещо. Допадна ми „Източни пиеси“. Разбира се, безкрайно много харесвам филмите, които трасираха до голяма степен това връщане, а именно „Мисия Лондон“ с прекрасния смях. Аз обичам усмихнатите филми. Не значи, че тъжните и тези, които ме карат много да се замисля, да се помрача, ги отбягвам. Но тези, които по-бързо изграждат връзка със зрителя, са филми с усмивка. „Мисия Лондон“ е един от тях, Love.net също. И „HDSP: Лов на дребни хищници“ е много успешен и добър. Слава Богу, има за какво да си говорим. И мога да продължа да изброявам добри български филми. Надявам се тази тенденция по-бавно да достигне до апогея си, в смисъл по-дълго време да продължи да се развива.
- Докато гледаше филмите, имаше ли момент, в който и ти да поискаш да играеш?
- Разбира се, за един актьор това е постоянно навиване на пружината. В „Цветът на хамелеона“ бих участвал с удоволствие. Доиграваше ми се и като гледах прекрасното превъплъщение на Велко Кънев, на Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев в „Миграцията на паламуда“, на прекрасните момичета от „Аз съм ти“... Стефан Денолюбов в „Скок“ е божествен, нямам какво да кажа. Прекрасни актьори, слава Богу, прекрасни оператори, добри режисьори. Мисля си, че онзи сценарий, който ще вземе „Златна палма“ или ще спечели „Оскар“, още не е написан. Може би трябва повече драматурзи или повече хора, които пишат, да се включат в този процес. Високата класа, ако ползваме пак футболно сравнение, на много добрите играчи я намираме сред другите гилдии. В драматургично отношение все още не е написано онова, за което всички си мечтаем – един ден да се случи, както го направиха румънците, македонците, гърците. За страните от бивша Югославия няма да говорим, защото те са го направили много назад във времето. Чака още този момент и към това трябва да се стремят всички. Съзнателно, не ако стане.
- Ти в каква лента се виждаш?
- Знаеш ли, виждам се и в комедия, и в много романтичен, личен, сладък филм. Играят ми се различни неща, то може би е според настроението и според това как ти в момента се чувстваш. Аз имам няколко роли във филми. Много ми се играе, надявам се, че ще имам тази възможност. Наскоро заснех един късометражен филм, участвах като актьор. В момента като продуцент и режисьор с други колеги правим едни малки филмчета – история, личности факти на град София. Не спираме да се движим и да си създаваме приятни и неприятни емоции край цялата тази история, край всичките тези филмчета.
- Какво друго се случва още около теб?
- Основно е това – филмчетата, от няколко месеца с тях се занимавам. С Тончо Токмакчиев записахме една песен, която засега ни е с работно заглавие „Химна на хамалите“. С едни акордеони, много е смешна, скоро ще я чуете. Имаме идея да направим едно представление – комедия, която да играем в театъра и с която да обикаляме. Сега Тончо играе в много постановки, пътува непрекъснато и много му завиждам, искам и аз. Затова сме решили за първа пролет, ако е дал Господ, да направим едно камерно представление, което да бъде на границата между много смешното и сериозното. Това е процес, който тепърва предстои. Иначе се разделих с моите колеги от предаването на БНТ - „Неделя x 3“, но не ми липсва, напротив. Отвори ми време за много други неща, които отдавна съм отлагал, и съм в много добро състояние на духа.
- Спомена Тончо Токмакчиев. Успя ли да запазиш приятелствата от едно време?
- Да, имам много добри приятелства с мои съученици още от първите години на училище. С колеги, с които сме завършили НАТФИЗ, също поддържаме добра връзка. С много от тях ежедневно, както е с Тончо. Запазих си приятелствата. Малко ми е мъчно, че някои от най-добрите ми приятели потърсиха късмета си и шанса си в живота в чужбина и ги виждам само през август, когато се връщат или пък когато мога аз да ги посетя. Но те са пръснати по целия свят. Така е с цялото ни поколение, за съжаление. Но пък те са добре и аз им се радвам дори и през скайп, виртуално.
- Все още е актуална за теб песента „Не съм избягал“...
- Не знам дали е още актуална. Тя беше една песен на много голяма надежда в края на 90-те години. За съжаление много от нещата не се случиха. Аз съм тук, но пък има два милиона наши приятели, които живеят по света и се грижат за семействата си, за кариерите си и за други държави. По-хубаво щеше да бъде, ако си бяхме оправили тук държавата, но както виждаш, доста трудно става. Ако перефразирам изречение от филма, който наградихме: доста трудно онанистите падат зад борда и по-често случайно.
- Мислил ли си да заминеш и ти?
- Мислил съм, да, но така или иначе моята кариера се разви тук. Имах един голям шанс, едно богатство – колеги, с които да направим и да постигнем много добри неща, така че много не е седяла тази дилема пред мен. Въпреки че понякога се ядосвам и ми идва да се хвана и да отида някъде. Мъчно ми е когато пътувам и виждам как държави, с които сме били на едно ниво, по-бързо преодоляха от нас комплексите си, проблемите си и са на добро ниво. Явно при нас нещата стават доста по-бавно и понякога случайно.
- На два пъти намеси футбола. Запалянко ли си?
- Фен съм на футбола, на моя любим клуб „Левски“. Следя всичко, което се случва в българския футбол. Фен съм и на националния отбор, стискам им палци да успеят да се преборят в тази трудна група. Футболът ми дава много емоции встрани от всичко това, с което се занимавам, разтоварва ме. Също така и ските. От дете карам, смятам, че го правя много добре и се радвам на природата. Това са двете хобита, които ме зареждат.
- Пътувал си много. Има ли някое място по света, където винаги би се връщал с удоволствие?
- Има. Не е едно, но ако трябва да избера едно, ще ти кажа, че това е Доминиканската република. Лас Теренас се казва мястото – там преди години снимахме първия сезон на телевизионното предаване „Сървайвър“. Имах щастието да изкарам два месеца и една седмица в този райски залив, сред едни много естествени, доста бедни, мургави от генетичния им цвят на кожата, но много усмихнати и доволни от живота хора. Това адски зарежда. Понякога не си даваме сметка колко неща имаме. Само мрънкаме. А когато отидеш някъде много далече и видиш едни хора, които живеят в стаи 2 на 2, ползват пералнята си за хладилник, слагайки вътре лед, ходят боси и голи, но за първия учебен ден обличат децата си в най-празничните дрешки и са винаги щастливи и усмихнати, пеят и танцуват, тогава се замисляш, че понякога сме недоволни, просто защото ни харесва да сме недоволни. А не бива да бъде така.
- Ти изглеждаш много спокоен и позитивен човек. Как успяваш да го постигнеш и запазиш?
- Не знам, може би... Моите родители са такива, така са ме възпитавали сигурно. Имам приятели, на които да се опирам. Това не значи, че не ми е трудно и че не хвърлям някакви неща, като ме хванат бесовете. Но и да се ядосваш, и да не се ядосваш, животът си върви. Годината вече се изтъркаля и 2012-а отива към 2013-а. Светът щеше да свърши, видимо е, че няма да се случи това. Така че по-добре да се усмихваме, защото животът върви напред.
- За какво мечтаеш?
- Мечтая си и си преповтарям най-вече всички хора, които обичам и които са близко около мен, да бъдат живи и здрави. Иначе в творчески план много ми се играе в театъра, много ми се прави хубав филм... Мисля, че най-хубавите неща още не са ни се случили. Не само на мен, на всички хора. Тепърва предстои. И ако го вярваме, ако си го повтаряме, може би ще стане. Защото и мисълта, и думите също са енергия, която върви, дори невидимо. И може да стане. На себе си и на всички пожелавам да си преповтаряме. Ненапразно хората през годините са измислили молитвите. Когато те се кажат, това е една енергия, едни трептения, които излизат в пространството.
Виолета ТодороваСнимки авторът и личен архив

 

 

 Търсене/ Search

Психология/ Поведение

Психологически действия и победа над твърдоглавците

STUPID2Когато водите разговор с някого, не почвайте с неща, които ви различават от

Прочетете още...
 
Разберете принципите на случките, събитията и преживяванията

1mnbМного често ние упорито задаваме едни и същи въпроси за едни и същи ситуации на

Прочетете още...
 
Физиогномика - древно китайско учение за характера на човека

face6Физиогномиката е част от китайската философия за живота. Тя се гради на същото древно

Прочетете още...
 
Знания, които ще ви научат как да решавате проблемите

albertelliasСпоред големият американски психолог Албърт Елиъс има 12 твърдения, които причиняват

Прочетете още...
 
Езикът на тялото разкрива тайните желания на мъжете

Огледайте се внимателно в мъжа и ще забележите

Прочетете още...

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com