Архив

< Декември 2012 >
П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 5 6 7 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Вие може би си мислите, че тези неща са маловажни? На вас ви се струва, че хайде бе, ние няма какво да ядем, ще седнем да мислим за такива дреболии? Но ето от такива "дреболии", които ние подминаваме и доброволно пренебрегваме, тръгват онези "тихомълком" правила, които позволяват на група хора да манипулират, а след това и ограбват и не само буквално живота ви. И съвсем не са високопарни тези думи. Просто седнете и се замислете.

Днес ще подминем някакъв си facebook, утре ще отвърнем очи от онова изоставеното животно, след това ще махнем с ръка на боклук, изхвърлен през балкона, накрая и ние ще пресечем на забранено място и на червен светофар и ще изпреварим на завоя и... ще псуваме, че целият ни живот е скапан и винаги някой друг ще бъде виновен за това - никога самите ние. Така че да започнем от малките неща, за да можем да поправим големите.

И ето на пръв поглед маловажните неща, направо уж смешни нарушения, които социалната мрежа facebook извършва:

 

 

 

1. Изисква информация при определени случаи (при "съмнения", че този профил не е наш) - личния ни телефон.  В случай, че НЕ пожелаем да разкрием тези данни, facebook блокира акаунта ни и ни отказва достъп до нашата интелектуална собственост (това потвърждаване може да стане чрез имейл например) - нарушава защитата на личните ни данни и нарушава правото ни на интелектуална собственост.


2. Изисква от нас при регистрация на профил да разкрием (да се регистрираме) с истинските си имена. Ако искаме да използваме nikname - регистрацията се отказва -  нарушаване правата ни за защита на личните данни.


3. Забрана за прибавяне на приятел, с когото нямаме общи познати - това е нарушение на правото ни за свободно общуване.

4. Ограничаване и намерения за въвеждане на поставянето на "харесвам" неограничен брой пъти - нарушава правото ни на личен избор и свободата на изразяването му.

5. Показване на наша информация (снимките ни) при проверка за потвърждаване на профила ни - неизвестно на кого (виж предната ми статия) - умишлено разкриване на личната информация, също е подсъдна.

 

НАЙ-ОПАСНИТЕ ОБАЧЕ СА СЛЕДНИТЕ НАРУШЕНИЯ:

6. ПОСТАВЯНЕ НА ЕТИКЕТ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ КЪМ ЛИНК (САЙТ) "ОПАСЕН", базирано единствено на някакъв си сайт, неизвестен в България, неизвестен за всички собственици на сървъри, сайтове и блогове, работещ неизвестно по какви критерии и рецензии (които могат да бъдат написани дори от самият вас, но по-лощото е, че и от ваши конкуренти) - Това подлежи на съд по търговския закон, заради стремеж да се урони престижа на фирма или частно лице (юридическо или физическо).

7. Няма поставени предупреждения за заплахата от вируси върху нейния търговски продукт - социалната мрежа FACEBOOK. (подобна на Skype) - Така, както всяка стока е задължена да има етикет с предупреждение за вредата, която може да нанесе, напр. предупреждението върху кутиите за цигари - така facebook, който също е фирма произвеждаща търговски продукт, трябва да е задължена да предупреждава клиентите си за опасностите на продукта й, и то поставен на видно място.


Всички тези действия са нарушения на Европейската харта за правата на човека И ВСEOБЩA ДEКЛAРAЦИЯ ЗA ПРAВAТA НA ЧOВEКA:

 

- Нарушава правото ни за конфиденциалност, правото ни да разкриваме или не истинската ни самоличност.

Член 6
Право на свобода и сигурност
Всеки има право на свобода и сигурност.

Член 8
Защита на личните данни
1. Всеки има право на защита на неговите личните данни.

2. Тези данни трябва да бъдат обработвани добросъвестно, за точно определени цели и въз основа на съгласието на заинтересованото лице или по силата на друго предвидено от закона легитимно основание. Всеки има право на достъп до събраните данни, отнасящи се до него, както и правото да изиска поправянето им.

3. Спазването на тези правила подлежи на контрол от независим орган.
- Нарушава правото ни на собственост


Член 17
1.   Всеки има право да се ползва от собствеността на имуществото, което е придобил законно, да го ползва, да се разпорежда с него и да го завещава. Никой не може да бъде лишен от своята собственост, освен в обществена полза, в предвидените със закон случаи и условия и срещу справедливо и своевременно обезщетение за понесената загуба. Ползването на имуществото може да бъде уредено със закон до степен, необходима за общия интерес.

2.   Интелектуалната собственост е защитена.- Нарушава правата ни за свободно изразяване

Член 11

Свобода на изразяване на мнение и свобода на информация

1.   Всеки има право на свобода на изразяването на мнения. Това право включва свободата да отстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса на публичните власти и независимо от границите.

2.   Свободата и плурализмът на медиите се зачитат.


- Нарушава правото ни за свободни сдружения

Член 12

Свобода на събранията и сдруженията
1.   Всеки има право на свобода на мирни събрания и на свободно сдружаване, на всяко равнище, по-специално в областите на политическото, профсъюзното или гражданското сдружаване, включително правото да образува и членува в професионални съюзи за защита на своите интереси.

2.   Политическите партии на равнището на Съюза допринасят за изразяването на политическата воля на гражданите на Съюза.Сигурен съм, че ще пропуснa нещо и ако вие сте забелязали подобни нередности, пишете коментар.

 

 

Относно вирусите, разпространявани чрез facebook

Учудени сте, нали? Не сте предполагали, че в клюкарката може да се разпространяват вируси? Мислили сте си, че там всичко е спокойно и сигурно? Да, ама съвсем не!!!

Във фейсбук, twiter, skype и други подобни, които са свързани платформи, се разпространяват вируси, и то в изобилие (въпреки оценката на същия онзи сайт WEBROOT REPUTATION "отлична" на фейсбук.)

Никъде обаче няма предупреждения, че може да прихванете вирус в chat messenger (чата) чрез изтегляне на линкове към снимки или файлове.

 

 

Ето ви малко информация от българските чатове:

''Всъщност „Покана FACEBOOK“ е най-лошият вирус, обявен от CNN. Microsoft пък го класифицират като най-опасния за всички времена. Това е така, тъй като няма начин да му се противодейства. Веднъж влязъл в компютъра, той уврежда хард диска, където е записана цялата информация. Вирусът представлява Троянски кон, който ви подтиква към инсталация на Adobe Flash плъгин. Направите ли го обаче, се прощавате завинаги с жизненоважната информация, която се съхранява във вашия компютър, тъй като се унищожава Нулевия сектор на твърдия диск.

Преди няколко месеца друг фейсбук вирус нанесе поражения върху операционните системи на хиляди потребители по света. Пострадалите българи също не бяха малко. Вирусът се появяваше като съобщение в чат прозореца, което на пръв поглед изглежда като съвсем обикновен разговор. Отговаряйки на съобщението обаче заразата се активира и започва да уврежда системата.

Видеоклип, „показващ” екзекуцията на Осама Бин Ладен, също успя да увреди непоправимо компютрите на милиони потребители по света. Този вирус обаче беше неутрализиран за няколко дни. Докато това се случи и с „Покана FACEBOOK“, вирусът ще нанесе поражения за десетки милиони. ''

http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2071274&st=20
''Последно изпратихме 2011-а година и вече живеем в 2012-а, но въпреки това Фейсбук ни напомня за себе си с най-масовия си вирус „На тази снимка ти ли си“. Въпреки усилията на повечето специалисти в разяснителните кампании, потребителите продължават да любопитстват дали в този архив (zip файл) наистина има техни снимки. Цъкат с мишките, дори успяват да стартират прикрепените скрити изпълними файлове (любопитната-снимка.jpg.exe), а когато компютърът (всъщност Windows) започне да работи в пъти по-бавно от обичайното, започват да търсят познати, които да ги спасят. Общо взето в повечето случаи почистването на вируса завършва с глобално „изчистване“ на твърдия диск и тотално унищожаване на данните на потребителя, а после… после пътища много. Същата работа е с последния Skype вирус, който създава „масова дискусия“ събирайки на едно място всички приятели на заразения потребител, праща им маскиран кратък линк към вирус в познатия вече и от Фейсбук архивен формат zip, като дори вирусът е уникално кратък „HAHAHA“ и добавен кратък линк към наглед безобидно съдържание. А след това пак е HAHAHA, но в ущърб на злощастния любопитен потребител. До момента всички познати ми вируси разчитат на едно нещо – любопитството на потребителя – колко заинтригуван ще е от това, което получава като съобщение от „доверените“ си приятели. Резултатът винаги е един и същ – бавно работещ, забиващ Windows, който на моменти дори отказва връзка с интернет. Лечението – посещение при компютърен специалист, който да отстрани вируса и всички причинени от него неприятности. Вариантите са два-три – цялостно почистване на заразения Windows, преинсталация на същия или изтриване на всички данни на Windows и чиста инсталация, като последната унищожава всички данни, ако не се вземат своевременни мерки. Изводът? Не стартирайте изпълними файлове, изпратени ви от „приятели“ в интернет. Ако толкова ви е трудно да разберете кои точно са изпълнимите такива – в последните 10 години това са файлове, които общо взето окончават на .exe. Има и други варианти, но това са най-често срещаните такива. Важен съвет – имайте доверен компютърен специалист под ръка

http://www.stat1973.com/2012/03/15/facebook-i-skype-virusi-2011-2012/
СЪВЕТИ:

1. Не отваряйте снимки или файлове, ако не познавате човека.

 

2. Дори и да го познавате – уверете се, че наистина той ви изпраща тези линкове към файлове или снимки.

 

3. Не влизайте в общи чат румове и не отваряйте файлове, завършващи на exe.

 

Ето странички в мозилата с отговори как да изчистим заразения компютър:

https://www.google.bg/search?q=%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%20%D0%B2%20%D1%81%D0%B0%D0%B9%D0%BF%20%D0%B8%20%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B1%D1%83%D0%BA&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-beta&source=hp&channel=np

 
 

Ако сте се заразили с подобни вируси и дори и антивирусната ви програма не помага, имате два изхода: или да преинсталирате windows до фабричните му настройки, или да го занесете на специалист.''Предай нататък'', покажи на приятелите си статията, кажи им как да се предпазят

Boyo

 

 

 


Търсене/ Search

kakavida.com