Архив

< Март 2013 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Световните учени признаха, че гръцката цивилизация Е ИЗМИСЛЕНА

Процъфтяващото общество на елините, древните гръцки монети и изобщо

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

marb4И сутрин, и тишина, и лято. Пия си кафенцето от автомата на пейката пред блока

и на никого не му се струва ни най-малко странно това. Ей тази сутрешна идилия най-много миmarb1 липсваше в Испанията и в Германията, а даже в Данията. Насреща ми най-слънчевата детска градина. Слънчеви мамини и таткови наследници слънчево пременени навлизат в дебрите на социалното детско общество. Растат и се учат да бъдат утрешните граждани на България. Ние, настоящето, кротко и усмихнато изпращаме бъдещето на България да се научи и изучи да бъде трудолюбиво, талантливо, отговорно, добро и честно. Точно каквито искаме да бъдат и политиците ни, и държавата ни. Не знам обаче как така в родината ни не се случва ни едно от тези хубави неща. Затова сега ще направим едно социологическо проучване. А, не за рейтинга на политиците ни, не и за колко любовника имала онази чалга певица и даже не за кой ще вземе купата по футбол. Ще се препитаме за децата ни.

 

Първо: да си вдигнат ръката тези родители, които скоро са купили книжка на децата си. Каква е тази слаба активност? Добре де, а четете ли им поне приказки? Не? А да сте пели заедно “Хубава си татковино“? А, то и вие не я знаете цялата. Друго с усложнено съдържание - да сте били заедно на театрална постановка? Хайде, поне филм? Само един-двама?! Скоро да сте поучавали детето си да помогне на възрастна жена? Да я изчака и да й отвори вратата на входа? Да поздравява съседите си? Да помага на майка си в домакинството (и момченцата)? Не ли?! Да сортира хартиените от пластмасовите отпадъци? Да вдигне боклук, паднал в градинката? Да сте казвали, че да се псува е грозно? Да сте го упътили да работи в някое социално заведение или болница поне един ден в месеца? Нямало такава практика в България? Да сте му казвали, че боят не е добро решение на спор? Че силният прощава? Че е силен този, който защитава слабите и бедните? Че богат е този, който има много книги, а не много пари? Да сте го завели на църква (дори само за да му кажете, че Бог е доброта)? Да чисти тоалетната? Както принц Уилям, бъдещият английски крал.

 

marb4Да сте му казвали и показвали, че да се дава подкуп е нечестно? Някой от вас да знае какво обсъждат децата в междучасията? Какво ги вълнува? Какво искат да променят в училище? Голямото междучасие ли? Само това ли? Казали ли са ви за псувните по клошарите? За онова приятелче, дето настъпа уличното куче и всички се смяха на болката му? За това, че пият бира (и не само) на двора? За това, че се кефят да хвърлят камъни по колите и по клошарите? За това, че смятат бедно облечената си съученичка за продухана и скапана и затова може и да я убият? За това, че е неморално да има хора, ровещи за храна в кофите за боклук? Не? Не сте ли? И аз така си мислех. То и няма как да бъде иначе, щом държавата ни е такава. И в училище не са, и в телевизиите и вестниците също, за църквата ни пък въобще да не отваряме дума, толкова е проскубано закостеняла и старовремски заспала.

 

Ех, драги българи, забравихме за децата си през тези политизирано поляризирани 20 години. От ранни зори, с първите сутрешни новини, през съботите и неделите, та чак през спортните канали, през всички телевизии и вестници ни заливат политика и политици. Навсякъде от тези обществени училища ни облъчват с  дискусии, препирни, упреци, злобни и просташки крясъци... какво ядяли, обличали, обитавали, любовно предпочитали, заграбили и корумпирали нашите депутати и политици. Заради печалбарството и рейтинга от първите до последните страници на вестниците и всички български телевизии целодневно и целокупно ни обливат  корупции, корупции и пак корупции. И между тях серия от полицейски филми, напоени обилно с насилие и убийства.


Заради зрелищността вместо талантливи българи из медийните словоговорилни бродят marb3силиконово излъскани бездарности и духовни, обаче перфектно напудрени празноти. Вместо оттам да ни се усмихва наградено българче от международни математически олимиади или от японски министър в международен конкурс за рисунка, или първа награда на National Geographic за фотография на варненско момиче, или човек извършил доброта, денят ни започва, продължава и завършва с поредната политическа флашка. Всъщност в нашия живот се сещаме за децата си три пъти в годината - на 24 май, 1 юни и 15 септември... и след поредното нелепо, нелогично и жестоко детско междуубийство. Всъщност това, което са видели и научили от първите и последните страници на вестници и телевизиите, и това, което не са научили от нас и в училище. Но преди всичко това, което не са научили от нас, родителите.

 

Искам да ви припомня думите на майката, изгонена от жилището си от дъщеря си, от предишната история. Жената, известна като най-богатата в Сандански. Садила тютюн, домати, чушки, работила и държавна работа. Не била виждала морето. Та ето финалните й думи: “Дъщеря ми е такава – алчна. Не съм виновна в нищо. През целия си живот работих само за децата си, да ги осигуря. Дъщеря ми един ден не е работила. На десете си пръста по два златни пръстена имаше”. И без да беше разказала историята си, само след тези думи бих й казала какво ще й се случи в бъдеще. Не, драга българска майко. Детето не се ражда алчно и жестоко. Ние го правим такова. Дете, което не се е научило да работи и състрадава възрастните хора, но да има по два златни пръстена, ще е научено да получава всичко без труд и без жалост за теб, възрастната му майка, а какво остава за родината му.

 

marb2Преди време бях написала: България - това сме ние. Сега ще добавя и: България ще е такава, каквито са децата ни. Та да попитам - някой от нас дали научи детето да съчуства и помага на стар човек от входа? Щели да ни помислят за луди? Да отидат да работят през ваканцията, дори и за час, в обществена кухня за бедни? Абе вие да не сте луди?
Ами не сме, но си мисля че обществото ни е болно, озлобено и обезверено, корумпирано и несъстрадателно. Възможно ли е тогава децата ни да са различни? А България? Няма как да стане, нали? Държавата - това сме ние, а ще бъде такава, както ще възпитаме децата си.
Та си мисля, че когато отговорим на всичките въпроси с “Да“, то тогава и България, и политиците ни ще станат това, което искаме.

Край

Милена Марева
за вестник “Народно дело“
11/12 юни 2011г.

 

 

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com