Архив

< Март 2013 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

В Свещари "Мистерията на намерените в България останки на карета и коне на 2 500 години"

Английският Дейли Мейл (Daily Mail) отдели специално място на археологическата

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

marbДнес в часа по испански и за всички онези, които са изкръшкали от предните уроци:

един бърз преговор за опасностите, които тук могат да ви вгорчат ла сопа (супата). Както се образовахте от предните лекции, преди даване контрато за отдаване на собственост под наем никакъв секс и никакъв алкохол и най-важното - никакви 12 месеца! Контрато за наем никога не се дава за 12 месеца! Само за 11! При избора на съквартирант препоръчвам опознаването на детективските методи за изучаване характера на кандидатстващия по жестовете и мимиките, следене внимателно зениците на субекта (свиват ли се, разширяват ли се... лъже ли, истината ли казва), кандидатстващ да разделя с вас временната ви бърлога. И най-добре изберете имигрант! Те са тихи и кротки и по правило не искат дори да доближават до полисията (полицията). Затова си плащат без бой наема и гастос (ток, вода и тем подобни).


ЗAПОМНЕТЕ - нямате право дори да намеквате на злонамерените наематели да си обират marb1партакешите. Не дай боже дори ключовете да им поискате! При тези случаи тичате в полицията и пишете денунсия (оплакване). Пък оттам нататък Господ с вас! И тичайте бързо, защото наемателят  може да ви денунсиарло преди вас! Бедна ви е фантазията какво може да му хрумне да ви наклевети! Дори че го биете или сте му отнели скъсаните маратонки! При това без свидетели и дори без доказателства!
Дори и да е двуметров боксьор, оплакващ се от 40-килограмова женица малко над метър и половина. Това е случая на Карин, моя приятелка, когато решила да изгони приятеля си.  Предполагам в случая ще да й е бил нужен стол, за да достигне нужната висота и стил, а и техника на бокса. При изцъкления ви от възхищение поглед ще ви обяснят, че по презумпция
се считало, че който се оплаква, казва истината!


Едва сега ми светна, че това ще да е причината дето испанците не си канят гости по къщите! Значи, отивам си аз на гости на Марисол и Педро, обаче кат не ми сипват достатъчно ракийка, аз са разгневявам и на другия ден - хоп! В полицията! Денунсийка! Пардесюто ми в тях. Не искат да ми го дават! А да ги видя как ще докажат, че аз изобщо пардесю нямам! Абсурд, откъдето и да го надзърташ! Обаче е голата истина!
Новият урок за днес са абсурдос нумеро сиете, очо, нуеве и диес (седем, осем, девет и десет).
Казват, че най-благонравната полиция била английската! Английските бобита даже и оръжие не носели, ама не вярвайте! Най-най е испанската! По принцип тук полицията е като майчица закрилница. Ако се чувствате самотен и неразбран, може да я викате по всяко време на денонощието и за каквото ви хрумне. Важното е само повод да си измислите! И най-абсурдното е или може би най-приятното е, че ще ви се отзоват веднага двойка (винаги по двойки) красиви, атлетични, много любезни, отчайващо възпитани и добре облечени мъжаги!


Божкееее, каква радост за женските очи! Пък дори и за по-особените мъжки такива.marb2
Преди седмица треньорът ми по фитнес, много сладък гей, звъни като на пожар! И провлачено ми обяснява: „Маааалена, амиии спуках гумата и сеееега съм на магистралата и нямам жълтоотразителна жилетка. Ужас! Ако дойдат полицаите... Ееела да донесеш!“ Обаче след пет минути звъни пак: „Ми не идвай. Те дойдоха! Ама аз им викам: Ааа, жълт цвят! Не! Никога! Не ща да го слагам! Нииикога! Хич не ми отива! Не искам жълт цвят. Ама как жълто, ужааас! Какъв грозен ще ме прави!! Вижте сега, аз съм рубио (рус)! Как да я сложа тази отврат! Ами ако ме видят мис амигос?!“
Полицаите умрели да се смеят! Казали му да внимава с гумите, защото следващия път рус, не рус, ще му се наложи да се накипри в амарио (жълто) и си заминали! Горкия ентренадор (треньор) му се е случвало и да го спират за проверка за алкохол... пък относно полисията аки (тук)... ами те са наясно, че тодос (всички) аки си пийват... Лос еспаньолес (испанците) започват от сутринта с кафенце с коняче... та ако не смърдиш ужасно на алкохол и се държиш прилично и най-вече благовъзпитано... ще се отървеш само с уплахата от униформите им.


За спазване на ограничителните скорости изобщо няма да ви пиша.... тез табелки или са от времето на файтоните и магарешката тяга, или са сложени ей така, да има все пак нещо забранително около магистралите! Те дори и трошките на табелите с 100 км пердашат с над 140! Та така сме тук относно полисията, но не дай си боже да решиш да се правиш
на мачо и да налиташ на бой... аааааа в тези случаи се вика: „Малееее, отнеха ми книжката за годинка най-маалко!“


По въпроса за опашките... На опашка в Испания, където и да е било - пара пагар (за плащане) наmarb3 тоци, води, в супермаркети, полисията никакво мърдане от редиците на опашатите. Мине ли ви номерчето, както казваше чичовото - „ще духате супата“. А само да не си помислите, че опашките са социзобретение... не, не и не! Тъй като още няма социологично проучване
кой е първородителят, изобретил опашката, подозирам, че това ще да са били испанците! Нещо като нашите български седенки! Плетат си момите, попейват си бабите, одумват се наред комшиите, най-вече момците, и изобщо комуникирали си относно живота!
И ето дойдохме си пак на същината на въпроса – относно абсурдите по испанска рецепта. Преди това обаче ще направим една уговорка! Сега, Испания си е на испанците, колкото и да си говорим за Европейски съюз и обединение... Всеки е стиснал земята на праотците си и аванти не се допускат. Предполагам, че още доста гаспачо (студена доматена супа с чесън) ще изсърбаме, докато спрем да се делим на местни и гирос (както испанците презрително
наричат имигрантите). Не че испанците не са били на нашето дередже по времето на Франко и преди да дойдат парите от Европейската общност.

Та правилата и законите са си испански. Абсурдите пак са си техни. Обаче хората са си свикнали с тях и хич даже не им дреме, че ние от останалия свят се пеним да ги логваме поне малко по по-европейски.
Сиестят си от 2 до 5, пък ако ще и трета световна да се начене. Просто военните действия ще сеmarb спират между сиестено време. Щото врагът няма да има с кого да се бие! Испанците ще са на следобеден сън! Пари в банките за гастос приемат сааааамо във вторник и четвъртък от 8,30 до 10,30 и в останалото време ако ще и с торба милион да чакаш, хич и не се надявай да те уважат! Паркират си хората на такива абсурдни места, че чак ви се доплаква за родната полиция.
Обаче на! Така си им харесва на испанците и така искат да си живеят. И дали на мен или на Пеги и Бил им харесва, или не... не очаквам скоро нииикакъв вятър на промяната! Ааа, чакайте!Току-що научих! Денунсиите щели да се отменят като форма на правораздаване! Хм, странна работа! Оле!

Милена Марева
за вестник “Народно дело“
3 юни 2008г.

 

 

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com