Архив

< Ноември 2013 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

peizaji - black rockНезнайно от какви далечни планети са дошли на земята

тези пейзажи, но към нашата планета те явно нямат никакво отношение. Иначе как да си обясним, че на тази родна майка Земя съществуват кървави реки и кристали с височината на къща?! Като ги гледаш, имаш чувството, че тези чудеса са измислени от холивудски майстори на спецефектите, пише turist.rbc.ru.
Добре, че има предостатъчно места по света, които са скрити от любопитните туристи, и по тази причина още успяват да съхранят неземния си облик. Да ги разгледаме от разстояние тогава...

Пътят на гигантите, Ирландия
Главната геоложка забележителност на Северна Ирлания – Пътят на гигантите, се състои от колони с достатъчно правилна шестоъгълна форма. На мястото, на което височината на камъните е приблизително еднаква, прилича на път. За първи път светът узна за това чудо на природата през 1693 г. и от тогава това място обраства с легенди и теории по-бързо, отколкото с мъхове. Легендата разказва, че „павираният път“ е „построен“ от Фин Макккул (ловец – воин в Ирландската митология), за тепих на двама великани, които имали различия помежду си. Модификация на тази легенда пък обяснява, че Фин Макккул е построил мост към своята любима на шотландския остров Стафа. Не са малко и тези, които вярват, че това е дело на извънземни.
Снимка commons.wikimedia.org

Застиналите вълни, Аризона, САЩ
Снимки на това природно образувание винаги са съпроводени от коментари: „Фотошоп“. Трудно е човек, който не е виждал на живо това чудо, да повярва в съществуването му. Твърде невероятно изглежда гигантската каменна вълна, за да бъде истина.
Образуването на въпросните застинали вълни се дължи на водата, която милиони години измива слоевете пясък, образували се още в юрския период. Така че това чудо е на поне 190 милиона години.
Снимка pateshestvie.blogspot.com

Сухите долини, Антарктика
Въпросните сухи долини в Антарктика не са виждали дъжд повече от два милиона години. Това е най-сухото място на земята. Безкрайните пясъци и скали, прорязани от ветровете, които се вихрят, приличат по-скоро на снимачната площадка на някой холивудски филм-фантастика.
Пейзажите и природните условия на тези места са доста далече от земните и повече от всичко напомнят на Марс. НАСА проведе там множество изпитания преди пращането на „Викинг“ на Червената планета.
Снимка travelvivi.com

Рио Тинто, Испания
Река Рио Тинто носи кърваво-червените си води през богати на мед планински земи в Андалусия, Испания. И този извънземен пейзаж, за разлика от предишните, е дело на хората. В резултат на хиляди години на производство, започнало от картагенците, местните почви са много силно окислени и водата в реката, придобила странна окраска, станала отровна.
И въпреки че от поне десетина години там няма добив на изкопаеми, току-виж пак са започнали работа.
Снимка listphobia.com

Пустиня Блек Рок, Невада, САЩ
Пустинята Блек Рок в Невада, САЩ – удивителното, мистично място със сухи черни скали и пенливи гейзери, притегля със своята извънземна атмосфера. Явно заради това там се провежда уникалният фестивал Burning Man, събиращ десетки хиляди хора, които не могат да стоят на едно място и не искат да бъдат като другите.
По време на събитието на територията му е напълно забранено обращението на пари, а също и придвижването с автомобили. И въпреки това Блек Рок е мястото, където на 15 октомври 1997-а е поставен настоящия световен рекорд за най-висока скорост на суша: 1 228 км/ч от колата ТръстЕсЕсСи, която е и първото сухопътно превозно средство, което е преминало скоростта на звука.
Снимка allbestwallpapers.com

Пещерата на кристалите, Мексико
Почти 60-градусовата температура и 100-процентовата влажност на въздуха правят пещерата почти недостъпна за хората, но за да видят невероятните гигантски кристали, те са готови и на жертви. Образувалите се кристали са най-големите на Земята. Някои от тях достигат 11 метра дължина и наполовина в обиколката и тежат повече от 50 тона.
Въпреки че самите кристали приличат на гигантски ледени висулки, това да не ви подвежда - пещерата съвсем не е царството на Ледената кралица. Такава горещина и влага е там, че престрашилите се да надникнат туристи се допускат вътре, само ако са облечени в специални защитни костюми.
Снимка idi.bg

Петнистото езеро, Канада
Разположено на около миля на север от границата на щата Вашингтон с Британска Колумбия (Канада) е езерото, известно на езика на местните като Klikuk. То се изпарява под жаркото слънце, разделя се на множество неголеми водоеми, украсени в най-невероятни оттенъци на бялото, зеленото и жълтото, което се дължи на една от най-високите концентрации на минерали във водата. А пътеката между езерата всъщност се състои от титан, калций, сяра и други минерали.
Достъпът до въпросното място обаче е силно ограничен. За да бъде видяно отблизо езерото, трябва да се поиска специално разрешение от вожда на местното индианско племе, чиято собственост е то.
Снимка travelvivi.com

Мозаечният път, Танзания
Трудно може да се повярва, но тези изключително еднакви правоъгълници, разположени на провлака Eaglehawk Neck, не са дело на човек.
Както и каменните вълни в Аризона, за които вече споменахме, това е природно чудо – продукт на продължителна ерозия, а също и на приливите и отлагането на морските соли.

Снимка travelvivi.com


Соленото езеро, Боливия
Разположено на десетки километри, Соленото езеро (Salar de Uyuni) съдържа 10 милиарда тона сол и изглежда като късче от чужда планета, незнайно как пренесено в Южна Америка. Отразяващото се в солената кора небе се слива с хоризонта и създава усещането, че се намирате в бяло-синя безкрайна пустота.
А солените пирамидки, събрани от  местни работници за бъдещ износ, предизвикват мисли за предстоящото посещение на извънземните.
Снимка en.wikipedia.org

Кападокия, Турция
Скалистият лунен пейзаж на Кападокия с пещерите, изсечени в камъка от хетейците преди 3 хиляди години, е единствен по рода си. Никъде другаде в света няма такова количество скали с причудлива форма, в естествения произход на които трудно може да се повярва. И нещо повече – всички тези чудесии са дело на майката природа.
Местните екскурзоводи старателно лансират легендата, че именно това място е вдъхновило Джордж Лукас да нарисува пейзажа на планетата Татуин за филма си „Междузвездни войни“.
Снимка melstravel.com

Лунната алея, Бразилия
Оказали се веднъж в националния парк Chapada dos Veadeiros, съвсем не е сложно да си представите, че сте напуснали родната планета. Разположени в бразилската савана, недалече от град Чапада, измитите от река Сан Мигел каменни образувания заради извънземния си вид са получили името Лунната алея.
Тези каменни лабиринти са на поне 1,8 милиарда години – едни от най-старите на планетата, и са изцяло от кварцова руда.
Снимка lovethesepics.com

Бялата пустиня, Египет
Огромните бели образувания, обработени от скулптора вятър, се издигат посредата на жарката пустиня буквално като айсберги. Тайнствено и със замисъл изглежда този сюрреалистичен пейзаж на фона на залязващото слънце. Ако се отделите от туристическата група, може да се почувствате като изгубени във времето, буквално без никаква цивилизация, а наоколо единствено палещото слънце и безкрайните пясъци.
При вида на всичката тая белота може да ви връхлети чувството, че се намирате някъде на полюсите, а не в една от най-горещите точки на Земята.
Снимка itentours-eg.com

Кървавото езеро, Япония
В Япония, малко след град Бепу, се наброяват няколко подобни места като Кървавото езеро, които самите местни жители наричат ад. Къпането там не се препоръчва, заради температурите, които достигат 90 градуса, и голямата концентрация на желязо, откъдето идва и окраската на водата в тревожен червен цвят.
А плътната пелена от парата, покриваща водата, още повече усилва усещането за извънземно присъствие.
Снимка itentours-eg.com

Каменната гора, Китай
400 квадратнни километра чудеса, намиращи се в провинция Юнан, е удивителен пример как водата оказва влияние на иначе твърдия камък. „Дърветата“ в тази гора се състоят от варовик, промиван в течение на хиляди години от бавно отстъпващото море, което е отнесло по-меките части и е оставило само високите колони, приличащи на дървета.
Още по-странното е, че приличат на животни, растения и дори човешки фигури, които те карат да си мислиш, че не е само дело на природата.
Снимка destinationspoint.com

Пещерите Айсризенвелт, Австрия
Разположени след Залцбург, ледените пещери са най-големите от известните на човека. Те се простират на повече от 40 км и само малка част от тях е открита за посетители. Входът не създава впечатление за нещо необичайно, но като направиш крачка, и като че ли попадаш в непознат свят, състоящ се от замръзнали водопади, гигантски ледени сталагмити и други ледени образувания.
Австрийците не са пропуснали да сложат романтични имена на местенцата. Така туристите могат да видят „Залата на Химир”, „Залата на Один”, „Воала на Фрига”.
Снимка ritzenhof.at

 

 

 Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com