Warning: Packets out of order. Expected 1 received 2. Packet size=33 in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: MySQL server has gone away in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: Error reading result set's header in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412
ydara.com - Православните светци и каква професия покровителстват

Архив

< Април 2013 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 25 26 27 28
29 30          

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Доц. д-р Георги Нехризов: Древната келтска столица Тиле е открита край град Николаево

Някога в древността на територията на България са живели келти и са имали свое

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Sv.Bogorod1Ако за вашата професия все още не е определен патрон, вие сте свободни да четете

житията на светците и да намерите този, чиито дела са свързани с вашата професия. Например, официален патрон на Интернет не е обявен, но от дискусиите на интернет потребителите се вижда, че те са избрали за свой покровител Йоан Златоуст.

Православната икона ни придружава навсякъде, включително и на работното място. И не е чудно, когато получим помощ след молитва пред иконата на светеца - покровител на работата си.

Иконите могат да бъдат поставени в офиса, за да имаме достъп до тях с молитва в трудни298 big ситуации или когато трябва да се вземат отговорни решения. Светецът, изобразен в иконата, е невидима помощ в труден момент.

Патронът на дадена професия се избира по деянията на съответния светец. Тази традиция съществува от зората на християнската ера - например моряците още от древни времена се покланят на Свети Николай.

Църквата благославя специалното внимание към определен светец-покровител.  Но няма списък или "график", колко често и за какви професии (тесни специализации или цели отрасли) да се тачи светеца покровител.Още по-добре е, ако светецът е местен. Например, ако във вашия край е живял някой великомъченик, който е лекувал с билки, а вие сте лекар, молете се на него.

Молитвите ни към светите помощници са за различни нужди, но никога не са напразни. Те помагат в труд, мъка, болест и тъга, материални и духовни нужди, дават ни сили да се противопоставим на клевета или неправда. Ето един кратък списък на светците, които в православното богослужение се почитат като покровители на дадена професия.

 Покровители на търговци, мениджъри, мениджъри по продажбите, банкери, счетоводители, финансисти

- Св. Николай  Чудотворец, архиепископ на Мира. От живота на Св. Николай знаем, че когато в Ликия настанал голям глад, архиепископ Николай, за да спаси гладуващите направил ново чудо:  един търговец бил натоварил хляб на кораба си, но ден, преди да отплава далеч на Запад, сънувал Свети Николай, който му заповядал да достави всичкия хляб в Ликия. Светецът обещал да купи целия му товар и му дал като предплата три златни монети. Събуждайки се, търговецът останал много изненадан, когато открил в ръката си три златни монети. Той осъзнал, че това е заповед  свише, доставил хляба в Ликия и гладуващите били спасени. Там той говорил за съня си и жителите на Ликия веднага познали по описанието своя архиепископ. От тогава Св. Николай се счита за покровител на търговци, банкери, финансисти, моряци и изследователи, покровител на пътуването по суша и море.

  Служители на данъчните служби, митничари

 -Апостол Матей, който по професия е бил митар (римски бирник) и обикновено се изобразява със сметките или торба злато. Чул гласа на Исус Христос: "Следвай ме" (Mt 9 9), той захвърля събраните налози в праха и последва Спасителя.

 


Дипломати, пощенски служителиArxaggelos Mixahl 4050

- Архангел Гавриил - един от седемте главни ангели. Той се споменава няколко пъти в Писанието като небесен пратеник, когото Бог изпраща при хората да обяви Неговите планове за спасението на човешката раса.ikona_arhangeli_200296.jpg

Архангел Гавриил е избран от Бога да отнесе благата вест на благословената Дева Мария, а чрез нея и на всички хора, да ги зарадва с вестта за въплъщението на Спасителя, Исус Христос, Божия Син.

Ако изброяването на Архангелите започва с Михаил, победителят над Божиите врагове, то Гавриил е на второ място. Бог го праща да обяви и обясни божествените тайни. Като пратеник на Бога, възвестяващ най-важните събития от Стария Завет и Новия Завет, Архангел Гавриил трябва да бъде особено близо до Бог. Светата църква понякога го изобразява с клонка от Рая в ръката му, а понякога в дясната си ръка той държи фенер, в който гори свещ, а в лявата - огледало от яспис. Огледалото показва, че Гавриил е пратеник на Бог за спасението на човешката раса, а свещта във фенерите напомня, че  Бог крие съдбата ни до момента на нейното реализиране и Неговия промисъл може да разбере само онзи, които постоянно поддържа в сърцето си отражение на Божието слово.

 Политицисв.Иван Рилски

- Свети Иван Рилски - Духовния покровител на България и на българите е подходящ избор на икона за всеки български дом и за всеки човек, който работи за благото на страната ни.

 Строители, проектанти, строителни компании, архитекти, инженери

- Свети Димитър. Той е роден в гр.Солун. Баща му е бил градоначалник на града, а след смъртта му този пост поема Свети Димитър. Младият градоначалник открито и ревностно изповядвал християнството, заради което император Галерий го хвърлил в тъмница. Преди да бъде осъден войници го убили по време на молитва.

 


Минни работници

- Св. Варвара Илиополска. Баща й Диоскор, богат и благороден човек, бил езичник и побеснял, когато научил, че дъщеря му е станала християнка. Извадил меча си и искал да я посече. Момичето избягало от баща си, а той се затичал да я преследва. Техният път бил препречен от планината, която се разделила и скрила светицата в една цепнатина. От другата страна на разлома Св. Варвара успяла да се скрие в една пещера.

 


Риболовци и ловциsv Nikolay Мирикийски Чудотворецаstavronikita

- Апостолите Андрей и Петър - двамата братя, синове на рибаря Йона от Витсаида Галилейска, които ловяли риба преди да станат ученици на Спасителя.

- Св. Николай Чудотворец, архиепископ на Мира.

-  Йоан Богослов.

 Моряци

- Свети Николай Чудотворец, архиепископ на Мира. Направил много чудеса през живота си, за да помогне на хората, дори на тези, които не го познавали изобщо. Един кораб, плаващ от Египет за Ликия, бил застигнат от най-силната буря. Тя разкъсала платната, счупила мачтите, вълните били готови да погълнат кораба. Никоя човешка власт не била в състояние да спаси обречения платноход. Останала една надежда - да поискат помощ от  Св. Николай, който никой от моряците никога не е виждал, но всички знаели за чудотворното му ходатайство. Моряците започнали да се молят пламенно и Св. Николай се появи на кормилото, започнал да управлява кораба и го извел безопасно до пристанището.

 Въоръжените сили, военницв.Николай Чудотвореца

- Св. Георги Победоносец, който се нарича така за смелостта и духовната му победа над мъчителите, които не успяват да го принудят да се откаже от християнството. Военните го почитат и за чудесата, които прави, за да помогне на хората в опасност.

 Ракетните войски и артилерия

- Св. Варвара. Тя е убита от нейния баща Диоскор  и от Мартиан, владетеля на Хелиополис Финикийски). Като възмездие Бог ги изгорил с мълния.

 

 


Лекари, акушерки, фармацевти, фармацевти

- Свети великомъченик и целител Пантелеймон. Той е посветил живота си на страдащите, на болните, бедните и мизерстващите. Лекувал е безвъзмездно всички, които са се обърнали към него,  церил ги е в името на Исус Христос. Св. Пантелеймон посещавал затворници в подземията, особено християните, с които били изпълнени всички затвори. Лекувал раните им. Скоро славата на милостивия лекар се разнесла из целия град.  Хората загърбили другите лечители и започнали да търсят само св. Пантелеймон.

- Свети Павел, лекар от град Коринт. В младежките си години той става монах в манастир. Тук светецът работи усилено и става истински аскет. Преподобни Павел обаче е оклеветен от една жена. Тя носи в манастира новородено бебе и заявява, че го е родила от монаха Павел. Светецът приема обвиненията смирено и се съгласява да отгледа бебето като свой син. Когато започват да го укоряват за нарушаване на монашеските обети, преподобният Павел казва: "Братя, нека попитаме бебето, кой е баща му". Новороденото, сочейки към един ковач, заявява: "Това е баща ми, а не Павел монахът". Виждайки това чудо, хората се покланят на светеца и го молят за прошка. От този момент преподобният Павел получил от Бога дар за изцеляване на болните.

- Светите братя Козма и Дамян Aсийски.  Бог им дал специален дар - дарът на изцеление и чудеса. Заболяванията изчезвали скоро, след като болният започне да се лекува при Козма и Дамян. Това, разбира се, привлякло при тях много болни, страдащи от всякакви болежки.

Чудотворците били заобиколени от слепи и куци, луди и бесни. Нещо повече, те сами издирвали болните, търсели ги от град на град. И го правили не за да станат богати или известни, а с най-чисти и висша цел - да служат на тези, които страдат в името на Бог. Само едно са искали от изцелените - твърдо да вярват в Христос, да живеят благочестиво в името на Христа.

 

 


Ветеринари

-Светите братя Козма и Дамян Асийски.  Не само хората се възползвали от лечителската сила на двамата чудотворци. Те не загърбвали и безсловесните животни. Ходели от къща на къща, по пустини и гори, да търсят болни животни и да ги целят. Благодарните животните познавали техните благодетели и когато братята се появявали в пустинята, след тях тръгвали цели стада.

 Земеделски производители, фермери

- Св. Георги Победоносец. Предполага се, че явяването на Св. Георги на кон, за да защити хората от дракона, както и описаното в Светото писание чудотворно изцеление на едиствения вол на един стопанин, са дали повод Свети Георги  да се тачи като покровител на земеделието и животновъдството, защитник от дивите животни.

 Пчеларите

- Свети Харалампий. Християнският светец-лечител, според поверието, държи всички болести. На празника му  10 февруари празнуват всички, които отглеждат пчели и произвеждат мед. За здраве се раздава питка с мед.

-Св. Прокопий Кесарийски. В българския народен календар денят на великомъченик Прокопий е популярен като летният празник на пчеларите. Затова го наричат още свети Прокопий Пчелар.

- Пророк Йоан Предтеча. Той израснал в пустинята, подготвяйки се за великото служене, чрез строг живот - молитва и пост. Носел груби дрехи и се хранел с акриди (вид скакалци) и див мед. Останал в пустинята до 30-годишна възраст, докато Господ не го призовал да проповядва.

 Производителите на лен

-Равноапостолна царица Елена. В деня на празнуване паметта на Св. Елена предците ни сеели лен.

 Лозари

-Свети мъченик Трифон. Българите правели символично първата пролетна резитба на лозите на 14 февруари - денят, в който по стар стил бил възпоменаван св. мъченик Трифон. Този ден те нарекли "Трифон Зарезан".

 Цветари и градинарите

- Мъченица Доротея - Когато светицата била отвеждана на екзекуция, един учен човек-схоластик на име Теофил, подигравателно подвикнал към нея: "Булката на Христос, когато отидеш в градината на твоя младоженец Исус, изпрати ми от там рози и ябълки." В отговор светицата само кимнала. Преди смъртта си тя поискала да се помоли. Когато свършила молитвата, един ангел се явил пред нея като красив млад мъж, който носел три ябълки и три рози. Светицата помолила да ги предадат на Теофил, след което била обезглавена с меч. Получавайки подаръците на благодатта, доскорошният гонител на християните останал изумен, повярвал в Спасителя и станал християнин.

 Учители, преподаватели

- Светите братя Кирил и Методий, славянските учители. Кирил от младостта си показал блестящ успех в светското, религиозното и моралното възпитание. След като получава отлично образование, той напълно изучава науката на своето време, научава и много езици. Кирил и брат му Методий, заедно с техните ученици, създават славянската писменост и превеждат на славянски език книгите, без които не биха могли да извършват Богослужение: Евангелието, Псалмите и избрани служби.

 Покровители на семействотоУМИЛЕНИЕ sv Bogorodica Eleusa 1874 Dospevski NIM

- Света Богородица - Тя закриля всеки добър християнин, неговото семейство и близки. На нея се молим за благословия на нашите начинания и намерения, за здраве, за сила, за вяра и за всичко, свързано с ежедневието и живота на добрия християнин.

- Свети Мина - на светеца се молим за здраве, за семейно шастие и благополучие, за изпълняване на желанията и за рожба.

 - Светите мъченици и изповедници Гури, Самон и Авив. Те са известни сред православните християни като покровители на брака и щастливото семейство. Светците са защитници на жената в труден брак.

 Покровители на децата

- Св. преподобни Стилиан Пафлагонийски Детепазител.  Св. Стилиан много желаел да помага именно  децата, да бъде техен пазител. И за да може да осъществи това свое чисто желание, Бог го дарил с дара на чудотворна сила за лекуване на болни деца. Майки от близо и от далеч, нарамили своите сакати или болни дечица, прииждали при светеца, пълни с вяра, че ще намерят лек за своята болка. По цели дни те пътували из пустинните местности, за да стигнат до пещерата на прославения от Бога свети Стилиан. Св. Стилиан поемал болните младенци в ръцете си и със сълзи на очи започвал да моли Бога да ги излекува. Небесният Владика чувал всеотдайната молитва и светецът тогава извършвал чудото - децата оздравявали.

- Св. Антоний. В народния календар Антоновден се празнува за предпазване от болести.

 Певци и вокалисти

– Преподобни Роман Сладкопевец. Той бил грък, роден в средата на V век в сирийския град Eмеса. По времето на император Анастасий Дикор (401-518 г.) той се премества в Константинопол и става духовник в Патриаршеската църква "Св. София". Ревностно помага по време на богослужението, въпреки че не е имал нито глас, нито слух. Въпреки това, патриарх Евтимий го харесал за искрената му вяра и добродетелен живот. Завиждащи клирици използвали една служба преди Коледа  и избутали Роман на амвона на храма, принудили го да пее. Църквата била изпълнена с богомолци, службата водел самият патриарх в присъствието на императора и свитата.  Объркан и уплашен, Роман запял с треперещ глас и бил публично опозорен. Когато се прибрал вкъщи, Свети Роман цяла нощ дълго и всеотдайно се молил пред иконата на Божията Майка, изливал скръбта си. Дева Мария му се яви, подала свитък и му казала да го изяде. И чудото станало: Роман получил красив, мелодичен глас, а в същото време – и поетичен дар. На следващия ден на вечерната служба по Коледа той настоял отново да пее на амвона. Този път изпял съчинения от него химн „Девата днес...”  толкова красиво, че бил възнаграден с овации. Императорът и патриархът му благодарили, а народът го нарекъл Сладкопевец. Роман  станал учител по пеене в Константинопол и издигнал красотата на православното богослужение.- Св. Йоан Кукузел. Роден в Дирахиум (България),той осиротял още като дете. Заради красивия си глас, той е приет в Константинополската придворна школа. Спечелва покровителството на император Йоан Комнин (1118 - 1143 г.) и става първи придворен певец.  По-късно става монах в Атон и му възлагат да пасе манастирското стадо. Ангелската красота на гласа му очарова дори животните, които се събират около пастира и го слушат като омагьосани.Ненадминат певец, Св. Йоан Кукузел работи усилено и за развитието на църковното песнопеене и заслужено спечелва степените магистър и доместик.  Получава правото не само да преправя църковните мелодии, но и да пише собствени тропари.Ако не намирате подходящ Светец-покровител на вашата дейност и интереси просто се доверете на силата на иконите на Исус Христос и на Света Богородица, които са подходящ избор на икона за всеки човек и всеки повод.

http://bgartgallery.eu/index.php?m=1&ws_m=4713

 

 

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com