Архив

< Октомври 2016 >
П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
           

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

че в нея се крие най-големия секрет, носещ информация за миналата история на земята, за зараждането на човечеството и за възможното му бъдеще.

 

Загадъчни находки и легенди изумяват хората от Странджа планина години наред. Хората от този край вярват, че неведнъж на определени дати са виждали странни видения… на египетската богиня Бастет. Мястото, на което се твърди, че е погребана богинята, представлява скала, на която при взиране се появявали две извити линии.


Дори при туристическа разходка  на това място могат да се видят неща, забравени или непознати1sethmet copy за останалата България. Тук християнството е дошло, без да къса връзката с езическото минало, а над 60-годишната гранична изолация е допринесла районът да остане в своя автентичен вид.

 

Пътуването ни из Странджа ще започне с разкриването на тайна, пазена две десетилетия - строго секретната експедиция за издирване на мистична египетска гробница може би построена през VIII в. пр. н. е. в близост до огромна тракийска могила, и след това затрупана с тонове земна маса и скални късове, за да се скрие.

 

BASSETПроклятието на египетската богиня Бастет, жената-котка, застигнало Людмила Живкова.

 

Всичко започнало през далечната 1971 г., когато иманяр, на име Мустафа, намерил странна карта от животинска кожа, а на нея имало странни писания. Иманярът веднага намерил начин да се свърже с тогавашната председателка на културата Людмила Живкова. Информацията за 273вероятната гробница заинтригувала Живковa, която била запалена по окултното и тайните учения. Тя незабавно предприела експедиция за разкриване на мистерията около богинята. 

 

Била ли е погребана там? Каква е истината? Именно, за да си отговори на тези въпроси, Людмила показала мистичната карта на пророчицата Ванга. Тогава от нейната уста, Людмила и екипът й, чули странни думи:
Преди много години дошли по вода хора от Египет. Те носили странни маски на лицето, но били стройни, високи, с черни коси. 

 

Ванга потвърдила, че картата сочи място, на което има гроб на жена. Около нея имало злато на буци, предмети и оръжия. Освен това до нея имало мистериозен папирус, който обяснявал живота на хората две хиляди години напред. Според пророчицата, на това място наистина имало 1diosa-bastetпроклятие, заради пролятата кръв на много роби, а самите ценности не са заровени дълбоко. Ванга предупредила хората на Людмила Живкова да не пипат и да не оскверняват мястото, защото в саркофага на Бастет били заключени огромни знания за Земята, Космоса и произхода на човечеството, които хората още не са готови да придобият.

 

Дали проклятието наистина ги е настигнало?
През 1981 екипът заминава на секретна  иманярска акция, подобна на тази в Царичина. Мястото е в подножието на най-високия връх в българската част на Странджа - Градище. Времето - някъде през май 1981, начело е един от доверените хора на Людмила – Кръстьо Мутафчиев. За него се говори, че е бил офицер от Държавна сигурност. Целта – да открият тайнствената египетска гробница.Дали са постигнали целта си или не, така и не се разбира  до ден днешен, но нещастията тепърва започват.


Иманярът, който открил картата, бил задържан от милицията, разпитван и бит. Дали заради тези00000009 изпитания или някаква злокоба е тегнела над него, състоянието му след ареста се влошава и той умира.

 

Жертва на прокобата стават войничетата, копали мистериозното съоръжение, което приличало едно към едно на тунела в Царичина. Те изхвърлили към повърхността тонове пръст, но не можели да работят повече от 15 минути. Ни в клин, ни в ръкав младите и здрави момчета получавали парези на крайниците, а бялото на очите им посинявало.

 

През фаталната 1981-ва се случват още много кобни неща. Групата се връща в столицата, за да анализира находките, но точно преди да замине отново, дъщерята на Първия, Людмила Живкова  внезапно умира по мистериозен начин.И до днес се водят спорове и слухове за причините за смъртта й, но така и не става ясно от какво точно е починала дъщерята на Тодор Живков . След кончината й експедицията е прекратена. Започват  жестоки разправии, стигнали до дела срещу Кръстьо Мутафчиев. Съдът го осъжда на 20 години затвор. След излежаните 8 години в Пазарджик, той е освободен, заради разклатено си здравословно състояние. Оказва се, че180px-GD-EG-KomOmbo016 Кръстьо заболява от злокачествен рак и умира.


След кончината й обаче, екипът остава без покровител. За да могат да продължат разкопките, племенницата на Ванга Красимира Стоянова се обръща за съдействие към тогавашния министър на минералните ресурси инж.Стамен Стаменов. Той им обещава хора и техника, за да стигнат до "кивота със скрижалите". На 26 август групата отново е в Малко Търново. Едва слезли от колата, към тях се затичал кметът на градеца: "Инж. Стаменов е починал!".


Иля Прокопов споменава, че е чул трагична история за търговец, чийто син умира в затвора заради съкровището на Сакар.

 

А преди смъртта на "дамата с тюрбана" бившият шеф на служба "Културно наследство" КръстюКръстю Мутафчиев пред гроба на Великия Рьорих заедно със сина му и със Саня Мутафчиев сънувал страшен сън: от тялото му се вдига пара, а над него се вие орел. Той го приел като знак да спрат работата, ако искат да останат живи. (Хората от експедицията, открила гробницата на Тутанкамон, също разказвали, че сънували огромен орел над главите си, а после се разболявали от странна болест).


През същата година архитектът, разучил и трасирал терена за разкопките, катастрофира и няколко месеца е между живота и смъртта.Инженер от София пък, който обиколил като турист Странджа, бил предупреден от граничарите да не се застоява много-много в района. "Който много се рови тук, умира!", казали му те.
Преди време Мутафчиев разкрива, че проклятието на саркофага погубило и най-близкия му приятел - режисьора Стефан Харитонов, съпруг на известната актриса от Народния театър Жоржета Чакърова. Той го поканил да заснеме първия филм за загадъчното погребално съоръжение, без да подозира, че обрича приятеля си на мъчителна смърт. Няколко години по-късно Харитонов вдига температура 41 градуса, започва да бълнува и изпада в1il 570xN.181202263 безсъзнание. Официалната диагноза е инсулт, но Кръстю Мутафчиев е категоричен, че режисьорът е станал жертва на "фараонската болест".Дали проклятието, за което Ванга е предупредила е истина или не, вече никой не се наема да сподели. Има ли наистина гробница на египетска богиня в Странджа, специалистите също са лаконични. Истината е, че всички участници в експедицията са починали и отнесли тайната със себе си.

 

"Питала съм местни хора, ангажирани там като охрана и да изнасят пръстта, какво точно са видели и открили. Никой нищо не споделя. Вероятно са подписали декларация за секретност, каквато е била и цялата мисия. Никъде - нито при нас в музея, нито в София са оставени доклади от тази експедиция, както е редно в такива случаи", казва Веска Тодорова от туристическия информационен център в Малко Търново.Има ли под Странджа има нещо и какво е то, остава загадка. Библейски Кивот, египетскаl block record 186 7p9m6a7b9h гробница, старгейт или просто старинни рудни галерии лежат в подножието на връх Градище, може да се разбере едва след мащабно археологическо проучване.И докато споровете относно произхода на различни и, меко казано, странни находки по българските земи продължават, в недрата им чакат да бъдат открити и изследвани още стотици предмети или цели постройки и съоръжения, носещи тайните на легендарни епохи.

 

 

Книгата “Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс” Кръстю Мутафчиев.

 

В подножието на най-високия връх в българската част на Странджа – Градище, има египетска пирамида. Това твърди в книгата си “Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс” Кръстю Мутафчиев.Тезата на Мутафчиев има както привърженици, така и противници. Нормално за подобна теория, която в случай на достоверност би преобърнала представите ни за света и човечеството. Тези, които го поддържат, смятат, че в гробницата в подножието на връх Градище в Странджа е погребана BASSETбогиня с глава на котка. Отнасят строителството към VIII в. пр. н. е. Хилядите роби, построили светилището на божеството, били изклани до крак, за да не разнесат свещената тайна.

 

В саркофага на Бастет били заключени огромни знания за Земята, Космоса и произхода на човечеството. Това била заявила Ванга, според Мутафчиев, когато й занесли картата на мястото. Пророчицата от Петрич уточнила, че погребаната жена държи жезъл от извънземна материя. Много отдавна били дошли по вода от Египет строителите на пирамидата. Високи и стройни, с черни коси, те носели маски, подобни на кукерските.


Колкото и да ни се иска легендите и слуховете, както и т.нар. разкази на очевидци, да изяснят нещата - какво точно лежи под Странджа в района на Градище може да стане ясно само след мащабно археологическо проучване. Защо ли след толкова години обаче никой не се е решил да инвестира в подобно начинание? Първи и единствени засега си остават опитите за разкопки през пролетта на 1981 г., откъдето тръгват и всичките митове и легенди около загадъчното място.ВИДЕНИЕ ВЦЕПЕНЯВА ИЗСЛЕДОВАТЕЛИТЕ


Още с пристигането си в местността Мишкова нива (в подножието на най-високия връх в l block record 187 3t9p9a3p4rбългарската част на Странджа – Градище, община Малко Търново, Бургаска област, в Югоизточна България), изследователите стават свидетели на странно явление – след изгрева на луната на фона на планината се появяват две фосфоресциращи човешки фигури - едната на трон, а другата изправена зад него. Мутафчиев и колегите му се вцепеняват от ужас."Нещото" се появявало винаги нощем, но в определени дни през годината. Местни жители твърдят, че усещат някакво енергийно излъчване, но какво точно никой не може да обясни. Още на следващия ден изследователите се върнали на хълма и започнали разкопките. Попаднали на вход, подобен на минна галерия и затворен с обработен правоъгълен камък.

 

В тунела са открити полуизгнили дървени дръжки от сечива и скрипец. Находките са изпратени незабавно за лабораторен анализ в ГДР. Освен тях екипът открива 2 камъка от черен гранат - плосък с гравиран мъжки профил и сферичен с 12 стени. За него изследователите смятат, че е ценен информационен носител. Групата попада и на друга странна находка. На около 2 м след входа откриват дупка в пода с формата на окръжност, приличаща на кладенец и запълнена с каменни късове. Върху скалите на връх Градище пък са открити странни указателни стрелки и знаци, напомнящи древна писменост и идентични с тези върху старинната карта.

 

Независимо от секретността на проекта и протекциите на Живкова, не закъснява и намесата на Държавна сигурност, която взима обекта под своя опека. Факт е, че каквото и да има или да няма на това място, то дълго време е било зорко пазено от военните. Внезапната смърт на Людмила слага край и на каквито и да било проучвания.

 

ДРЕВНИ КАРТИНИ И КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ


В началото на юни 1972 г. изследователят Райко Сефтерски проучва предоставени му от двамаl block record 185 2v6d8y3g2s специалисти от Института за български език при БАН 160 фотоснимки на изображения от врачански пещери.
Най-късните рисунки, носещи следи от религиозни култове и всекидневни битови сцени, датират от периода ХIII-ХVIII в. Сред най-стария културен пласт (IV и III хилядолетие пр. н. е.) Сефтерски забелязва мотиви, които по думите му “стоят извън битието на предшестващите ни етнически културни пластове”.

 

Той отъждествява странните рисунки с космически технологии и различава на една от графиките, издълбани с тънко острие, излитаща ракета с контейнер и приземяващо се парашутоподобно съоръжение с въжета, възел и товар. Сефтерски открива и композиция на загадъчна писменост, издълбана върху едрозърнестия пясъчник на скалата, и рисунки-таблици, които според него наподобяват електронноизчислителни схеми.

 

Изследванията показват, че графитните изображения, подобни на тези от с. Градешница (Врачанско) и с. Караново (Новозагорско), са едни от най-старите в Европа.


 

ЗНАЧЕНИЕТО НА ТРАКИЙСКИТЕ МОГИЛИ


За изпреварили с хилядолетия достиженията на съвременната астрономия познания свидетелстват и откритията в разположената край Исперих (Североизточна България) местност Сборяново. В резултат на обширни археологически разкопки и проучвания са разкрити над 150 тракийски могили, най-известната от които е тази близо до с. Свещари.

 

След картографиране на това древно културно средище се оказва, че отдалечените точно на1trakiiskagrobnitzastrelcha1 1900 м помежду си над 150 могили са разположени така, че от птичи поглед се оказват земна проекция на 9 от видимите на нощното небе съзвездия.

 

Изумителните познания за всемира на нашите предци се потвърждават и от проучванията на специалисти от Националния астрономически институт, открили върху каменното плато Белинташ на 30 км югоизточно от Асеновград “най-старата звездна карта в света” с предполагаема възраст до 7000 години.

 

Върху три каменни тепсии древните инженери са “картографирали” всички познати на съвременната наука съзвездия във вид на изрязани в скалата ями, заобиколени от пръстени застинала лава. В началото на скалния масив се извисява обърната на юг ерозирала скала с форма на човешко лице, напомняща на египетския сфинкс.КАКВО Е “СТРАЖЪТ НА СВЕТИЛИЩЕТО”?


Монументът е наречен “Стражът на светилището”. Предполага се, че мегалитният комплекс е съграден от тракийското племе беси в чест на бога на живата природа Сабазий. И днес очевидци уверяват, че в нощта над мистичното светилище често е забелязван странен припламващ огън и са прелитали големи светещи кълба в посока към Кръстова гора.Мястото било свещено за траки и римляни

 

Въпреки секретността на проекта новината за необичайните находки стига до ушите на Държавна сигурност и службите вземат обекта под своя опека. Дълго време районът е бил отцепен от1 BASTETTT 1327261 f248 военните. Внезапната смърт на Людмила Живкова слага край на проучването.

 

Най-смелите догадки свързват кончината й с разкопките. Обектът отдавна не се охранява от военните, но така или иначе достъпът до него е невъзможен, защото се намира непосредствено до българо-турската граница и попада в зоната "зад мрежата".

 

Отвън мястото прилича на обикновен хълм и с нищо не подсказва, че под него лежи египетска пирамида. От западната му страна се забелязват два отвора, напомнящи изоставени рудници.

 

От другата му страна е разкрит уникален тракийски комплекс от V в. пр.н.е. - тракийска куполна гробница, светилище с жертвени корита, некропол и крепост от римско време. Находките подсказват, че случайно или не мястото е било свещено както за траките, така и за римляните.

 

 

ПОСЛЕДНОТО ИНТЕРВЮ С БИВШИЯ РЪКОВОДИТЕЛ НА СЛУЖБА "КУЛТУРНО ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО"КЪМ ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП/взето 17 дни преди смъртта му през 2004 г.
 

 

МЕСЕЦИ ПРЕДИ СМЪРТТА НА ЛЮДМИЛА, ВАНГА ПОСОЧВА МЯСТОТО НА МИСТЕРИОЗНА ГРОБНИЦА ОТ ВРЕМЕТО НА ФАРАОНИТЕ В СТРАНДЖА. ЖИВКОВА МУ ДАВА КАРТБЛАШ ЗА НЕЙНОТО ПРОУЧВАНЕ! 
 

 


 

Ето какво гласи и самото пророчество на Ванга:


"К.М. /Кръстю Мутафчиев/ има дарбата да намира такива неща!gradishe


- Има два пътя, долу река, високи дарвета, камък. Врата към галерия, връх срещу изток, през май, когато изгрее Луната там дава сянка - на стряхя. Когато грее Слънце - там пак е сянка!
През деня там е най-тъмно. Ай дере е долу, това е високо на баир...

 

- На времето там е имало път, вървели са камили, работили са заточеници, роби, те са копали...

 

- Дупка като галерия! Дърветата са изсечени, имало е на входа изсечен от камък човек. Сега го няма, имало е направена и змия от камък, няма я сега!

 

- Ориентира е по слънцето и Луната. В май месец ПО МЕСЕЧИНА са турени...!

 

- Старият път е отивал от Гърция за Турция / през мястото/...
- Оброчището е по-долу и село има долу, старите местни хора знаят мястото...

 

- Това, което търсите е от много старо време. Хората са били облечени като кукери!

 

- Обърнете абсолютно внимание на 5-те камъка. Ъглов знак сочи парите.... Другите камъни са нишани...

 

- Картата, която имате Вие е само за тези пари...!

 

- Човекът има друга и други карти за това място и другите пари, но не ги дава?!

 

- Има не само злато на монети, но и злато на буци, предмети, КНИГИ, оръжие - много!

 

- Има Теке. До него е имало параклиси - Света Богородица, Свети Илия, Света Петка - сега не съществуват! Идвали да се молят на Текето! Имало е калдаръм, ханове...

 

- Върхът, който търсите спрямо Малко Търново е разположен така:
ГРАД
- Тези пари и предмети са много, много стари.
Има събирани от грабежи и кланета.

 

- На това място е имало ХОРА, дошли от ЕГИПЕТ!
Има и много избити на това място!

ЩЕ ГИ ОТКРИЕТЕ!!!"...

 


 
В същите бележки Ванга казва за Малко Търново и с ръка посочва къде се намира това, което търсим.


За да намеря обекта по описанието на Ванга, освен нейното пророчество трябва да ви кажа, че ползвах и военни топографски карти.

 

След не малко безсънни нощи отбелязах три обекта. И за да открия кой от трите обекта има предвид Ванга, в края на месец март 1981 г., когато все още имаше сняг, заминахме за Малко Търново. Благодарение на прерисуваната от племенницата й мистериозна иманярска карта, в която бе изобразена ЗМИЯ, ПО ЛОГИЧЕН ПЪТ, стигнах до заключение, че ПРЕРИСУВАНАТА ИМАНЯРСКА КАРТА С РИСУНКАТА ми напомнят проекция на ТРИ СЪЗВЕЗДИЯ.

 

Това са съзвездията ХИДРА, КРАТЕР И КОРВУС /Гарван/. И в това мое виждане ме ориентира фактът, че в "Ребуса" бяха изобразени Луната и една звезда. В топографската карта на ГРАДИЩЕТО край Малко Търново изображението има формата на ЗМИЯ. А и в Ребуса има една единствена линия, която пресича Змията, т.е. ГРАДИЩЕТО ТОЧНО ПО СРЕДАТА.

 

Когато отидохме на ГРАДИЩЕТО край Малко Търново, посетихме най-високата точка "Котата". Там установихме, че върхът е обграден с останки от камъни, още от много древно време. В по-ниската част на ГРАДИЩЕТО, в корените на дървета открихме също и руини от много стари сгради. В най-ниската част се оказа обектът, който ние търсим.

 

Мястото бе засипано с пръст и скална маса и макар че то - мястото е ниско, снегът бе почти стопен, което означаваше, че обектът излъчва някаква енергия. Впоследствие, когато разчистихме пръстта и скалната маса, открихме и знаци по скалите, изключително ценни, тъй като именно те сочеха къде точно се намира мегалитното съоръжение, също и ВХОДА КЪМ ГАЛЕРИЯТА, КОЯТО ВОДИ КЪМ ГРОБНИЦАТА.

 


 
- Племенницата на Ванга твърди, че е трябвало да отидете на мястото, посочено от леля й на датата 5 май 1981 г., когато всъщност е нейният рожден ден и, че още на 4-май вашата експедиция е била там. Наблюдавали сте ошашавени невероятен феномен - поява на огромни изображения на двама мъже, облечени в бяло. Единият по думите на Красимира Стоянова е приличал на фараон?

 

- Каква е истината и защото сред научните среди УПОРИТО СЕ ГОВОРИ, ЧЕ ЯВЛЕНИЕТО или тази своеобразна холограма, вашият екип е наблюдавал не на датата 5 май 1981 г. както твърди племенницата на Ванга, а почти цял един месец по-рано? Има ли проклятие или причина, датата да бъде умишлено крита?

 
- За да не бъда обвинен в субективно отношение към Красимира Стоянова, тъй като съм далеч от тази мисъл, ще си позволя да цитирам фрагмент от писмо, изпратено ми от един учен. Той е инженер от Стара Загора и се нарича ТАНЬО ПЕТРОВ ТАНЕВ и изразява мнение по въпроса за неточности в интерпретациите на г-жа Стоянова, че именно на НЕЙНИЯ РОЖДЕН ДЕН БЪЛГАРСКАТА ПРОРОЧИЦА ВАНГА НИ Е ПРАТИЛА В СТРАНДЖА ДА НАБЛЮДАВАМЕ ФЕНОМЕНА, който описах.  Писмото му е с дата 22 май 1995 г. Бих желал да цитирам точно неговото мнение по същия въпрос и то като на специалист с астрономически и астрологически познания, който много задълбочено е проучил моите първи две книги от трилогията "Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс". Ето какво пише Танев:

 
"И така, след като внимателно огледах НЕБЕСНИЯ СВОД късно вечерта на датата 10.04.1995 г., във времето от 23 ч. и 50 мин., до 0 ч. и 30 мин., рано сутринта на 11.04.1955 г., местно време, след като направих някои ппредварителни пресмятания и извърших съответните измервания, стигнах до следните заключения:


1. Явлението, което описвате и пишете Вие - съединението на Луната с известна звезда, може да се наблюдава както е описано, но след 23 ч. и 50 мин. на датата 10.04.1981 г. ВЕЧЕРТА до към 01 ч. 01.30 мин. рано сутринта на 11.04.1981 г.

 
2. Звездата, с която е била по това време в съединение Луната не е била "Дзета" от съзвездието "Цефей", а "Дзета" от ДРУГО СЪЗВЕЗДИЕ, според звездните алманаси, се намира в центъра на съзвездието, а не върху острия му връх, както е дадено в книгата.

 
3. Съзвездието "Цефей може да се наблюдава така, както сте "видяли" на 10.04.1981 г. но през м. октомври. Тогава обаче Луната е ниска и явлението на съединението й със звездата, както е било на датата 10 април няма да се наблюдава.
 

4. В книгата си за Ванга Красимира Стоянова по някакви непонятни причини не кезва истината/ да не използваме думата лъже?!!/ За това, че  явлението е наблюдавано на 5.05.1981 г. Защото на тази дата описаното явление изобщо не може да се наблюдава. Това е тъй като Луната е във фаза на новолуние. И следователно Луната, така да се каже, я няма късно вечерта на НЕБЕСНИЯ СВОД. Остава открит въпросът - кому е нужна тази лъжа и какво се цели с нея?!

 


 

Казаното дотук обаче, в никакъв случай не омаловажава или отрича направената от Вас дешифровка и интерпретация на Ребуса, а и още по-малко и историята на ПРАБЪЛГАРИТЕ и знанията, с които са разполагали те. Напротив! Написаното от Вас за нашите предци във времето ни на падение на човешкия дух и историческа безпаметност, спокойно би могло да стане синтезиращо съдържание на една латинска сентенция, но отнесена към нас, българите: Mitis depone colla, Bulgaro, ADORA QUOD INCENDISTI, INCENDISTI QUOD ADORASTI!

 


Прочетох с интерес Вашите книги като проследих иезложеното в тях, особено ще се отнася до ДОКАЗАТЕЛСТВАТА НА ТОЧНАТА астрономия.

 

Останах с впечатлението, че Вие или СЪЗНАТЕЛНО НЕ СТЕ КАЗАЛИ ВСИЧKО, което сте видели и знаете или просто не сте обърнали внимание на няковко дребни неща, които ако ги бяха забелязали или научили хората, които са били с вас, смятам, че поразиите, сторени след това щяха да бъдат много повече и по-фатални.

 

Но, както се казва, сам Бог не пожела да открие светлината на земята българска, защото тя НЕ Е ЗА ЮНЕСКО, А А НАРОДА БЪЛГАРСКИ! И аз като българин към благодарен за това! А сега, като имаме предвид, че този , който знае не говори, а който говори, обекновно не знае, нека да се опитаме да възстановим КАРТИНАТА НА НОЩНОТО НЕБЕ НАД МАЛКО ТЪРНОВО НА 10.04.1981 Г. във времето от 23 ч. и 50 мин. късно вечерта до 0 ч. и 30 мин.   рано сутринта на 11.04.1981 г. и по-точно над местността "Градището", намираща се в околностите на този град. И така: 10.04.1981 г. в 23 ч. и 50 мин. високо тад Вас вляво и на Запад, в звездното небе се е намирало съзвездието "Цефей" като най-на запад е била ЗВЕЗДАТА, намираща се на острия му връх. /Махнете облачето от РИСУНКАТА И ЩЕ ВИДИТЕ КОЕ Е ИСТИНСКОТО СЪЗВЕЗДИЕ! А вляво и западно от тази звезда/. Защото

 

 

ИМЕННО ТУК Е КЛЮЧЪТ КЪМ ЗАГАДКАТА НА ВРЕМЕТО!
 

 

Вие тогава през 1981 г. сте видели ЛУНАТА и звездата до нея. Всичко по моите изчисления е било точно така както сте го описали в книгата си "Хомо сапиенс за произхода на Хомо сапиенс"! А що се отнася до съзвездието "Цефей", то е огледален образ на Голямата мечка. По-точно на онази част от нея, която Вие сте видели на 10-ти април, тъй като заема мястото на Голямата мечка на небето по отношение на земния наблюдател, но на 10-ти октомври, което по небесния кръг е точно срещу 10-ти април. А нали, в огледалния образ е основният ключ при дешифровката на "Ребуса "?!

 
ОГЛЕДАЛНИЯТ ОБРАЗ Е ТОЧНИЯТ КЛЮЧ КЪМ РЕБУСА?!".
 

 

- И все пак какво се крие в мистериозната дупка на планината Странджа и ще бъде ли изровено оттам цялото ценното писание?

 
- На този въпрос племенничката на Ванга е убедена, че такова нещо ще се случи! Защото тя няма причина да не вярва на Ванга, тъй като всичко, което пророчицата е казвала, се е сбъдвало.

 

Твърденията й обаче ми напомнят за казаното от Йохан Волфганг Гьоте - "Където глупостта е образец, там разумът е безумие". Защото безумие е от нейна страна да се кълне във всичко най-свято, след като отрича това, което е писала със собствения си почерк - казаното от Ванга?!!!

 

А що се отнася до твърденията на г-жа Стоянова, че пиша измишльотини и съм ненормален човек, всичко това ме провокира да кажа, че на тези въпроси тя самата си отговаря, тъй като твърди че не на 10 срещу 11 април 1981 г. сме били на обекта в Странджа, когато се появи странното явление, наблюдавано от нас заедно, а на 5 май 1981 г.

 

Какво се оказва - г-жа Стоянова може би си мисли, че вроятно то /явлението/ е станало в нейна чест?!! Тъй като тя е племенницата на Ванга и счита себе си за най-компетентна и знаеща къде точно се намира входът на мегалитното съоръжение, който води към гробницата. И много се съмнявам, че е чела и книгите ми, защото още в началото на първата книга съм писал казаното от Ванга, като съм цитирал, както и картата на мистериозното място, което наричам "Ребус", че съм ги приел като ЛЕГЕНДИ и никога не съм твърдял, че ВАНГА ми е разказвала за БОГОВЕ И БОГИНИ.

 

Затова когато ВАНГА ми каза, че в скалното мегалитно съоръжение има погребана жена, която държи ЖЕЗЪЛ от извънземна материя, това ме накара да погледна на легендата "Ребус" именно през погледа именно на древните строители мъдреци, защото в "Ребуса" са изобразени небесните тела Луна и ЗВЕЗДА. Градището край Малко Търново такъв вид, който наподобява съзвездията ХИДРА, СРАТЕР И КОРВУС/гарван/.

 

А в древността съзвездието КРАТЕР символично е било използвано от строителите по астроархитектурни планове, за да посочат местата на които е имало СВЕТИЛИЩЕ. Наличието на кръгла стена от камъни, които ограждат най-високата част от ГРАДИЩЕТО, според мен недвусмислено показва, че на това място някога в древността е имало СВЕТИЛИЩЕ. А съзвездиено КОРВУС/гарван/, в древността е било използвано и като символ на СЕЛИЩЕ. Руини от древно селище още тогава ние наистина открихме.

 

В ниската част на ГРАДИЩЕТО, т.е. там, където по моите изчисления се намира проекцията на това съзвездие, в по-ниската част на съзвездието ХИДРА.

 
- Какви фигури са били кодирани или използвали древните строители на това древно мегалитно съоръжение при създаването на "Ребуса"? Каква е тази ревнива тайна на гробницата, която трябва да бъде запазена? 
 

-  Космическият архитектурен план е мострата, по която е строена гробницата! Този   астрономически архитектурен план в умален вид е превърнат в земен архитектурен план. Той е този, върху който е построено скалното мегалитно съоръжение, в центъра на което е построена гробницата на богинята БАСТЕТ, в региона на Малко Търново. И тя - гробницата също е тристепенна. 

 
При дешифрирането на "Ребуса" се оказа, че той представлява една четвърт от разгърнат астрономически архитектурен план като за създаването на същия този "Ребус", древните са използвали геометрични фигури.

 

По този повод бих желал да припомня какво е казал Платон за древната наука геометрията: "Това знание, към което се стреми геометрията е знание за ВЕЧНОТО, а не за тленното и преходното!". И въпреки, че тази сентенция се приписва на Платон, тя идва от едно много по-далечно минало и принадлежи на мъдреците най-древни народи, които са имали уникални познания в областта на КОСМОСА.

 

Тези техни познания са били заложени в светоглед, интерпретиран днес като ЕЗИЧЕСКИ. Тук става дума за уникални познания, за които съвременни учени и академици интерпретират като "Знания, неизвестно откъде дошли".


Според Астрономическия архитектурен план, гробницата в "съвършен" вид е тристепенна и в оригинал се намира в НЕБЕТО /КОСМОСА/ . В орригинал жената, която държи жезъл от извънземна материя се появява в СЕКРЕТНА КАМЕРА.

 

Тук тя е изобразена като жена с котешка глава, която е известна от египетската митология. Представена е като символ на Луната- “Светлина в мрака”. Известна е още като пазителка на гробници и безценни богатства. Нейната гробница се намира в това друго съзвездие, на което нейната звезда "Дзета" се появява до Луната, когато Луната е в първа фаза на изгрев. Т.е. времето, в което се нпояви видението, което ние наблюдавахме през 1981 г.

 

В ОГЛЕДАЛНО ОТРАЖЕНИЕ БОГИНЯТА БАСТЕТ Е ИЗОБРАЗЕНА В КАМЕРАТА, а тя самата се намира в съзвездието "Цефей". Според инж. Таньо Танев, самото съзвездие "Цефей" е огледално отражение на друго съзвездие/ по теорията за Огледалното отражение/, което обяснява


 
Защо богинята БАСТЕТ е изобразена като Копие?
 

 

- Тези две камери са изобразени с геометрични фигури, в които се появяват звезди от самите съзвездия, което недвусмислено показва, че те ске намират в "съвършен" вид на небето /В КОСМОСА/. Що се отнася до предверието - там липсват звезди, а в него е изобразн само бюста на богинята БАСТЕТ. Изобразена е и двуглава костенурка, което най-вероятно подсказва, че помещението е куполовидно. Във фолклора и митологиите на някои древни народи от далечния Изток се разказва, че Земята стои върху...Костенурка?!!
 
 
- Ако трябва да интерпретирате този най-древен човешки светоглед, кое според Вас е най-важното?
 

 

- Ще ви отговоря именно от гледна точка на най-древния човешки светоглед, че всичко, което съществува на планетата ЗЕМЯ, е само огледално отражение на това, което съществува на небето. Всичко, което става на небето /в Космоса/, се върши и на земята, сякаш се отразява в умалително огледало.

 

Мастните градове, планини, реки, държави и пр. имат своя проекция. Те съществуват в небето, на различни планети, звезди, съзвездия в съвършен вид докато на земята те са в своето безкрайно несъвършенство.

 

Праобразите на всички земни неща, съдбите на всички градове, държави и хора, се намират на звездите и съзвездията. Звездите са тези, които оказват огромно влияние върху всичко земно. Това са апостулатите и на астрологията.

 

Докато земните неща следват само движението на звездите. Ит движението на звездите може не само да се узнае, но и да се предскаже съдбата на всичко, съществуващо на планетата Земя - държави, градове, отделни хора, цялото човечество.

 

Звездният небосклон е бил огромна книга, където всичко пишели звездите, а четенето на тази книга е било една особена наука, най-висша и най-важна за хората и за държавата наука, и не само наука, а и изкуство.

 

Ако погледнем на този най-древен езически светоглед в исторически аспект ще разберем защо и днес астрологията не само се почита, но и се боготвори   в Далечния изток. И този именно езически светоглед е заложен и в Омировата "Илиада", която ни съобщава, че пред Троя се води война межди хората, а на небето между боговете.

 


- През 1981 г., в непосредствена близост, в района на “Мишкова нива” проф. Александър Фол също прави археологически проучвания, без обаче да е включен в СТРОГО СЕКРЕТНАТА ЕКСПЕДИЦИЯ В СТРАНДЖА. В КРАЙНА СМЕТКА КОЙ Е ПОГРЕБАН - ЕГИПЕТСКАТА БОГИНЯ БАСТЕТ БИБЛЕЙСКАТА ЦАРИЦА БАСТА ИЛИ ТАМ СА СКРИТИ СКРИЖАЛИТЕ НА МОЙСЕЙ?.

 
- По повод Вашия толкова сложен въпрос бих искал да допълня, че във в. "Седмичния труд", бр. 39 от 25.09.2003 г. бе публикувана статия със същото заглавие "ПОГРЕБАНА ЛИ Е ЕГИПЕТСКА БОГИНЯ В СТРАНДЖА?!". Нейният автор телеграфно съобщава, че  "по тази тема неведнъж е писал и бившият Главен специалист на служба "Културно наследство" Кръстю Мутафчиев - т.е. аз.

 

Пише: " Той дори издаде и книгата "Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс", в която предоставя аргументи за своето твърдение.

 

Според него гробницата е построена от ПРОТОТРАКИ, а те са притежавали изключително големи познания. Те дошли по вода от Египет, били високи и стройни и имали черни коси". Тук лично аз не съм писал никъде в моите книги, че Ванга ми е разказвала за БОГОВЕ и БОГИНИ.


 
В интервюто си и с племенницата на Ванга Красимира Стоянова, същият автор заедно с нея едва ли не внушават на читателя, че са големи специалисти в областта на историята. Но те и двамата забравят простичката сентенция, че "Когато фактите говорят и боговете мълчат?!".


 Аз съм автор освен на трилогията, с общото заглавие "Хомо сапиенс, за произхода на хомо сапиенс" и на втора трилогия с наименувание "Древната история на Балканския полуостров" като впоследствие публикувах и първите две книги от третата си трилогия "Древната история на Българите праотци".

 

Общо в осемте си книги - къде накратко, къде в детайли се спирам на историята на траките, но повярвайте ми, никъде не си позволявам да ги наричам ПРОТОТРАКИ. И никога не бих си позволил да напиша глупостта, че "ПРОТОТРАКИТЕ СА ДОШЛИ ОТ ЕГИПЕТ И, че... те са били с черни коси".

 

И ако авторът на статията във в. "Труд" бе прочел поне първата от моите книги щеше да прочете и цитат от книгата на проф. Димитър Ангелов, в която се казва дословно: "Според описанията на някои древни автори, ТРАКИТЕ СА БИЛИ едри и снажни хора, с руса или червеникава коса и със сини очи". А що се отнася до интервюто на г-жа Красимира Стоянова във в. “Седмичен Труд”, то тя стои МНОГО ДАЛЕЧ ОТ СЕНТЕНЦИЯТА НА СОКРАТ, който е казал, че "скромността краси човека".

 

Вероятно именно, в желанието си да блесне,в областта на историческата наука и астроархеологията, тя по такъв начин интерпретира леля си Ванга, че вместо да я величае, срива нейния авторитет като жена, обявена от българската общественост за светица.


 
На Красимира Стоянова й е известно добре, че съвсем преднамерено ме обвиниха и съвсем неоснователно ме изпратиха в затвора!

 
 И това с една единствена цел - да бъда отстранен като ръководител на разкопките на обекта. И това бе извършено след като Людмила Живкова замина в небитието. Като племенница на Ванга, която единствена знае къде се намира гробницата, г-жа Стоянова се поставя в услуга на силните на деня, което се потвърждава от факта, че докато бях в затвора, на обекта са продължавали разкопките.

 

И много жалко, защото именно в резцултат на тази "научна " дейност, приложена на обекта се унищожават всички указателни знаци, изобразени по скалите, които сочеха пътя към гробницата. А през 1985 г., тогавашният министър на Вътрешните работи на НРБ, генерал Димитър Стоянов ми предложи да продължим заедно проучването на тайнственото място - именно докато бях в затвора...…

 

И не само това! Доколкото ми е известно през същата тази година по нареждане на генерала е била взривена прословутата скала на предполагаемия гробищен некропол, в района на Малко Търново....

 

Може да бъде попитана племенницата на Ванга - г-жа Стоянова, ангажирана ли е била във времето, в което аз вече бях в затвора по работа около обекта от бившия министър на вътрешните работи и историк - генерал Димитър Стоянов?! Пораженията на обекта бяха показани във филма от две части, посветен на гробницата в Странджа на "Би Ти Ви репортерите", първата част от който използва за сценарий именно вашата статия по темата от т.г. августовски брой в. "Вестник за жената".

 

Ще бъде много жалко ако са унищожени и тези елементи, които са поставени от древните, за да се появи уникалното явление, което ние наблюдавахме и което аз подробно съм описал в първата книга от моята трилогия "Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс". Защото когато българският инженер и учен Таньо Танев е продължил започнатите изследвания, той е открил цикъла - през колко години и на коя дата явлението, което ние наблюдавахме ще се появи отново.

 

А на Красимира Стоянова също й е добре известно, че когато ходех при Ванга не винаги тя е присъствала на разговорите ми с пророчицата. И затова тя няма никакво морално право да ме обвинява, че лъжа, след като не е чула какво леля Ванга ми е казвала!

 


 
- Защо след смъртта на Людмила Живкова от всичките й приближени Вие се оказахте най-потърпевш и истина ли е, че Вашата експедиция в Странджа и Гробницата стават предмет на наказателния процес през 1982 г?

 
- Ще започна с факта, че НРБ не е имала абсолютно никакви задължения към Запада до 1981 г..Дълговете започват да се трупат едва след 1982 г., когато при един исторически Пленум на ЦК, кормилото на държавата поемат личности като Милко Калев Балев, генерал Димитър Стоянов, прочут с иманярските си мераци и страсти и други...

По странен начин обаче, датата на същия този пленум съвпадна и с датата на процеса,добил гражданственост с кодовото име “Живко Попов”. Датата бе 4 март 1982 г. Тогава много активно в България се разпространяват слуховете за готвен преврат срещу Тодор Живков.


 
След заминаването на Живко Попов на работа като посланик в Прага, структурата на бившата служба “Културно историческо наследство”,/КН - пряко подчинена тогава на Политбюро претърпява промени. Тя просто бива разделена на няколко направления.

 

Паралелно с това е разделен и лимита за отпускането на средства по тези направления. Тогава аз написах Докладна записка до Людмила Живкова и до Петър Младенов, в която най-подробно описах промените, станали със службата след 31 май 1980 г., /датата до която Живко Попов е отговарял за същата служба/.

 

Във въпросната докладна бях изложил и факта, че по много важни въпроси в служба КН, включително и финансови, не е имало регламент за приемане на решения, което било наложително, предвид обстоятелството, че тези задачи бяха много и бяха свързани с официалното честване на 1300 годишнината на Българската държава.

 


 
- Людмила Живкова ТОГАВА ВИ Е ОТГОВОРИЛА, че ръководители и разпоредители на направлението КУЛТУРНО ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО през 1981 г. са оставали ТЯ, ПЕТЪР МЛАДЕНОВ и тогавашният министър на вътрешните работи ГЕНЕРАЛЪТ ИСТОРИК ДИМИТЪР СТОЯНОВ. От кого са били одобрявани това време разходите на службата, която Вие оглавявахте?

 


 
 -Разходите в служба КН следваше да бъдат одобрявани от тримата. Запомнете само едно -Кръстю Мутафчиев не е бил оторизиран нито писмено, нито устно, че може да одобрява разходи или да издава заповеди за командировки в чужбина и в страната!

 

От документацията, представена след смъртта на Людмила Живкова на прокурорско - следствените органи е видно, че такива заповеди са били подписвани само и единствено от г-жа Живкова. А моята Докладна до Людмила Живкова така и не беше представена от прокурора на съдебното дирене по процеса “Живко Попов” през м. март 1982 г., който стартира 8 месеца след нейната смърт. 

 


 
- Говори се, че когато сте настоявали този документ да бъде предоставен на следствието, тогавашният председател на съдебната колегия и сега уважаван адвокат генерал Милан Ангелов Ви е отговорил по странен начин. Помните ли какво Ви е казал той тогава?

 
 -При моето настояване същият документ да бъде предоставен на следствието, тогавашният председател на съдебната колегия Милан Ангелов спомена:
 
”Момче, тази докладна с нищо няма да ти помогне! Много лоша дата си избрал, Мутафчиев!”

 


 
- Денят  9 май  е напомнил в онова тоталитарно време на бившите властници за Деветоюнския преврат!?
 
- Да! Нещата стояха точно така! На 4 март 1982 г. стартира строгосекретният процес, известен като Дебло № 1 за 1982 г., което бе гледано от състав на Върховния съд на НРБ. То бе наказателно с общ характер срещу група длъжностни лица като според обвинението - за извършени присвоявания и валутни престъпления. В съобщението обаче тогава беше пропуснато определението Военен съд.
 

 


- Вие говорите за военен трибунал, след който магистратите Боньо Трендафилов и Милан Ангелов са получили генералските си лампази?
 
- Вижте какво ще Ви кажа - аз съм цивилно лице. И никога не съм бил служител на МВР или на МНО.
 И защо трябваше да се засекретява всичко?!

 


 
- Слушайки Вашият разказ днес от позицията на времето спокойно бихме могли да си зададем въпрос дали наистина са били законни действията на т.н. тогавашните т.н. “победители” в същия този процес?
- Аз съм цивилно лице. И никога не съм бил служител на МВР и на МНО. В случая, ако въобще трябваше да бъда съден, то трябваше да бъда изправен пред Градски съд и процесът да мине през нормални съдебни инстанции.

 


 
- Дали по същия повод и частният детектив Богдан Кръстев, разследвал смъртта на г-жа Живкова е записал в своите мемуари: “Тежка тайна дреме над имената, които така бързо организираха галерията за чуждестранно изкуство с народна пара и засенчиха другите страни от Европа, създавали своите сбирки цели столетия. Жалък е опитът да бъдем излъгани с делото, водено през 1982 г. срещу Живко Попов, Кръстю Мутафчиев и още двама техни съпроцесници” . Защо традиционната наука, в лицето на мастити траколози и уважавани учени мълчи и до момента по въпроса и защо въобще обектът край Малко Търново не е проучван и не са правени опити за неговото разконсервиране?!
 
- Каква е истината знаят само хората, прочели пълната документация по строго-секретното дело “Живко Попов”, гледано при закрити врата при извънредно строги мерки за сигурност от военен съд през 1982 г., защото
секретен раздел от самото дело беше посветен….само и единствено на…ТАЗИ ГРОБНИЦА!

 

 

Странджа планина

Странджа се намира в Югоизточна Бългатрия. Разположена е в източната част на историкогеографската област Тракия между Бургаската низина, Черно море и източнотракийската равнина. Странджа носи различни имена през вековете - Тратонзос, Салмидесос, Монс Астикус, Хемимонт, Парория. Най-високият връх на Странджа на българска територия е връх Градище - 709 м. От планината извират реките Велека, Резовска, Ропотамо, Дяволска река, Факийска река, Оряшка река и Изворска река. Общата площ на планината е около 10 000 кв. км. Климатът на планина се формира под влиянието на Черно и Средиземно море. Средните годишни температури са сравнително високи – от 11.1 до 12.8°С. Забележителности: връх Градище, Природен парк „Странджа“, резерватите „Силкосия“, "Витаново“ „Средока“, „Узунбуджак“ и „Тисовица“; Беглик таш. Интерес представлят селата - Българи, Факия, Момина църква, Звездец, Граматиково, които са съхранили богатия български бит, култура и история. В Странджа се намира хижите Странджа и Божура

 

Мнения от форумите:

 Димитър Иванов   

Бил съм два пъти на гроба. Доста зловещо местенце, всичко е потънало в зеленина и тишина и ако познаваш легендите, много неща могат да ти се привидят. Във всеки случай наистина гробът (подземната пещера) е наводнен/а, и в скалата в деренцето има останала забита стара ръждясала желязна кука, от която висят остатъци от телено въже – с него може би са се спускали надолу в тъмното да търсят кой знае какво…. На скалата над гроба има нещо като каменно образувание, което с малко фантазия наистина прилича на котешка глава…Цялата тази местност зад кльона е особена – и Мишкова нива, и грабавете на римските войници, и погребалния комплекс на тракийския вожд…

 

 

 Анонимен

Чела съм книгата на Кр. Мутафчиев и е вярно, че (и заради това) и обявен за аутсайдер като повечето от книгите му са били унищожени или преиначени. Ако темата ви е интересна, намерете книгите на Милан Миланов-там има много повече информация за Бастет и отговор на въпроса: защо е погребана тук-в Странджа.

 

 

 Анонимен

http://bastplace.hit.bg/book.htm това е книгата на човека , който е придружавал Людмила Живкова на екпедицията , в последствие вкаран в затвора заради това . Една изчерпателна история по темата.

 

Статията е предназначена единствено www.ydara.com
M.Boyo

 

 

Използвана литература:


Интервю на Анна Зографова
http://souroujon.blog.bg
http://taini.alle.bg
http://www.chudesa.net
http://www.standartnews.com
http://kpohoc.blogspot.com


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

Психология

За науката вече няма съмнение, че душата и тялото си “говорят”

couple-having-romance-1“Искам хората да погледнат към живота си и да видят как тези или онези събития, стресът, мъката,

Прочетете още...
 
Как да разпознаем лъжеца. Видове въпроси/ Част III

Great Wallpapers 00827aПътя към успеха в личния ви живот и бизнеса ви зависят само от вас самият. Научете се

Прочетете още...

Тест

Какъв е шансът ти за успех?/ Тест за личностните качества

военноЛесно ли успявате да се харесате на околните? Харесват ли ви те изобщо?

Прочетете още...
 
"Нарисувай човече" Кои са силните и слабите страни на характер ти/Тест

човече 2Съществуват много тестове, в различни области и с различни цели, но най-популярни се

Прочетете още...
 
Древен китайски тест "Мъдрости показват каква личност си"/ Тест

chinaОсвен акупресурата, хартията, компаса, барута, коприната и печатането, Древният Китай

Прочетете още...

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Духовност/ Философия

История и развитие на фън шуй - втора част

1111Изкуството фън шуй разглежда дома ни като жив организъм. Домът ни изисква не по-малко внимание от

Прочетете още...

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com