Архив

< Юни 2012 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Доц. д-р Георги Нехризов: Древната келтска столица Тиле е открита край град Николаево

Някога в древността на територията на България са живели келти и са имали свое

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Всеки от нас има някакви страхове, дори и да не сме готови

да си го признаем. Още по-неприятно става положението, когато тези фобии се проявят внезапно и развалят дълго планираната ни и очаквана с огромно нетърпение почивка.
Избирайки си ново, непознато място, може да се окаже, че сами сме си изиграли лоша шега. Затова и сайтът turist.rbc.ru е събрал едни от най-странните и смешни фобии, които тресат човечеството. Добре е да се знае какви страхове могат да ни хванат по време на пътешествие, а също и в кои точки на земното кълбо могат да ни изненадат. И така, започваме...
Снимка ndtv.com


Аихмофобия
Сиатъл, САЩ
Никога не сте забелязвали, че плуввате в студена пот при вида на обикновен нож, шевни игли или дори банални карфици? Дори и ако преди не сте изпитвали страх от остри предмети, той може да се отключи, когато се приближите до най-голямата „игла“ в света – кулата Space Needle в Сиатъл, САЩ.
Това съоръжение, построено за Световното изложение през 1962-а, е високо почти 185 метра. Въпреки че изглежда твърде крехко, е способно да издържи на сериозни урагани и земетресения до девета степен по Рихтер. Страдащите от аихмофобия обаче е най-добре да стоят възможно най-далече от кулата Space Needle. За тяхно добро е.


Агризоофобия
Тарангире, Танзания
В обикновения живот около себе си виждаме единствено котки и кучета, а от дивата фауна срещаме плъхове и врани. Затова и може да не подозираме дори, че имаме агризоофобия – страх от диви животни.
Но отправите ли се на сафари из който и да е огромен национален парк – като например Тарангире, който се намира в Североизточна Танзания, може много бързо да се озовете пред реалността. Когато се срещнете лице в лице (или по-скоро е правилно да се каже лице в муцуна) със страшен бивол, леопард или лъв, не е изключено да изпитате невероятен страх. Затова преди да решите да покорявате дивата Африка, най-добре посетете с деца близкия ви зоопарк.


Криофобия - Icehotel
Юккасярви, Швеция
Мнозина от нас, мислейки за отпуската си, не си представяме заснежени долини, а плаж в някоя топла страна. И вие навярно не сте се и замисляли, че невинните ви мечти може да са признак на криофобия – страх от сняг и лед. Затова хубавичко си помислете, ако ви предложат да отидете на север и да поживеете в леден хотел (в буквалния смисъл).
Първият такъв хотел от лед – Icehotel, се е появил през 1989 г. в Швеция. В него има 40 стаи, бар, дори и църква, и всичко това е построено благодарение на 45 хиляди тона замръзнала вода. В следващите години подобни жилища взеха да се появяват по целия свят, но се оказва, че преди да резервирате стая в тях, е най-добре да се посъветвате с лекар. За да няма неприятни изненади.


Хипопотомомонстросесквипедалиофобия
Банкок, Тайланд
Който е измислил това название на фобията, е бил голям шегаджия. А ако вие страдате от хипопотомомонстросесквипедалиофобия (или по-просто казано – страх от дълги думи), едва ли си струва да слушате гида в Банкок. Че като нищо ще му се прииска да ви разкаже, че пълното древно име на този град се състои от 167 букви и е най-дългото в света. Изписва се така: Krung thep mahanakhon bovorn ratanakosin mahintharayutthaya mahadilok pop noparatratchathani burirom udomratchanivetmahasathan amornpiman avatarnsathit sakkathattiyavisnukarmprasit. Преведено, изглежда по този начин: Градът на ангелите, великият град, вечният град-скъпоценен камък, непревземаемият град на Бог Индра, великата столица на света, надарена с девет скъпоценни камъка, щастливият град, богат с огромен царски дворец, който напомня небесното жилище, където царува превъплътеният бог, град, даден от Индра и построен от Вишнукарма... Последният да затвори вратата, както се казва. Впрочем ако сте успели да прочетете всичко това, значи не ви заплашва тази фобия.


Макрофобия
В целия свят
Хората с такова психическо разстройство трябва ли изобщо да напускат дома си?! Нещастниците, страдащи от страх от чакане, не могат да летят със самолети (нали често задържат полетите) или да се возят на влакове.
Те се страхуват и от опашки, например в Дисниленд, където за някои от атракционите се налага да стоят по няколко часа. Такива хора изпитват ужас дори и като трябва да се наредят на опашка, за да открият полета си. Дори и за разпускане на вилата не може да става и дума, тъй като самото пътуване до там и чакането е непреодолимо препятствие за тях.


Хелиофобия
Аризона, САЩ
Ако за разлика от останалите отпускари търсите за почивката си сумрачни и прохладни места, това вече е повод да се обърнете към специалист. Защото най-вероятно имате хелиофобия – страх от слънцето.
Да се живее с такъв недъг е възможно, но едва ли ще можете с удоволствие да постоите на плажа и да получите красив слънчев загар. А ето го мястото, където в никакъв случай не бива да се озовавате – пустинята Юма в американския щат Аризона. Това е най-слънчевото място на Земята, където небесното светило сияе по 11 часа на ден и 4000 часа в годината. Впрочем такива слънчеви страни като Гърция и Испания също могат да представляват не по-малка опасност за вас.


Лимнофобия
Байкал, Русия
Мечтаете да видите най-красивото и дълбоко езеро на Земята? Внимание: ако вие страдате от лимнофобия (което ще рече страх от езера), разходката до Байкал, както и до всевъзможните подобни водни басейни по цялата планета са ви противопоказни.
Добре ще е да бъдете много внимателни, ако сте решили да си направите пътешествие до езерните райони на Финландия, Швеция или Канада, тъй като който и да е от случайно видените водоеми може да извика у вас не възхищение, а остър пристъп на панически страх. Затова много добре помислете, преди да се отправите към подобни точки на планетата.


Ескалафобия
Хонконг
Предпочитате да се качите на личния си автомобил, а не да се возите в метрото? Добре е да се консултирате с лекар, така, както много хора са готови да търпят газовете, само и само да не се качат на ескалатор.
Ако сте забелязали в себе си такава склонност, то не си и помисляйте да се возите на ескалатора в Хонконг – най-дългата в света механична стълба. Тя е била построена през 1993-а, за да облекчи малко обществения транспорт, който кръстосва между центъра на града и хълмистите покрайнини. Възползващият се от този ескалатор за 20 минути преодолява разстояние примерно от 800 метра и се издига на 135 метра височина.


Атефобия
В целия свят
Ако някой ви заяви, че мрази екскурзии до всякакви древни исторически паметници, не трябва веднага да го упреквате, че няма грам култура. Може пък да не е това, което си мислите – не винаги нещата са такива, каквито изглеждат. Това, че не обича да разглежда руини и да се възхищава на световното културно наследство може да означава, че има психическо разстройство, познато като атефобия – страх от руини.
Съвсем нормално е такива хора да се чувстват некомфортно и в древна Олимпия на гръцкия полуостров Пелопонес, и на Великата китайска стена, и в кое да е ъгълче на света, където би се намерило някакво такова полуразрушено здание.


Номофобия
Дивите места по света
Според учени от тази фобия страдат 66 процента от хората. Така че ако цял ден не изпускате от ръката си мобилния телефон, е време да се замислите дали не трябва да посетите лекар. Номофобията – страх да останеш без джиесем, в съвременния живот е почти незабележима, тъй като кулите на мобилните оператори са разположени дори и в най-забутаните райони на планетата.
Но въпреки това все още се намират места, където напълно може да се лишите от връзка с цивилизацията и тогава може въпросната фобия да се прояви и при вас. Затова преди да се отправите на пътешествие в избрана от вас дестинация, се постарайте да научите да не би вашият курорт да е избрал връщането към природата и да се е отказал от телефоните и телевизорите.

 

 

 

 

 

 



Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com