Архив

< Юни 2013 >
П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа


Warning: copy(http://ydara.com/yahoo_site_admin/assets/images/osiris16.351174431_std.jpg) [function.copy]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ydaracom/public_html/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy() [function.copy]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/ydaracom/public_html/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://www.egipht.ru/old/bogi/tefnut.jpg) [function.copy]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/ydaracom/public_html/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://ydara.com/old/bogi/tefnut.jpg) [function.copy]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ydaracom/public_html/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://ydara.com/abydos/images/egyptian_statues/egyptian_wall_plaques/large/egyptian_relief_sekhmet_01.jpg) [function.copy]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ydaracom/public_html/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://ydara.com/25535/isis.jpg) [function.copy]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ydaracom/public_html/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

ANCIENT-EGYPTТайните на египетската астрология били скрити в магическата “Книга на мъртвите”.

египетската астрология били скрити в магическата “Книга на мъртвите”. Чрез нея предсказвали на човека чертите на неговия характер, бъдещата му съдба и т.н., а с данните от хороскопа човек се съобразявал до самата си смърт. Смятало се е, че животът е своеобразна подготовка към периода на задгробния живот, който също се управлява от боговете.
Египетските астролози били не учени, а преди всичко жреци. Те натрупали огромни знания, но не се старали да открият причината за явленията, вярвайки, че е грешно човек да се меси в тайните предначертания на боговете.
През XV век пр. Хр. фараон Аменхотеп IV се отказал от многобожието и провъзгласил за единствен бог Атон, бог на слънчевия диск. Така Аменхотеп IV неволно поставил под забрана и египетския хороскоп, който е свързан с култа към многото богове.Според Египетската митология има 12 главни бога, но зодиакът съдържа двадесет и четири знака, защото всеки от боговете има период на възраждане и период на умиране.
 
Намерете своята зодия според рождената си дата и вижте как египетските жреци биха определили Вашия характер.
 
 
 
Озирис: 22.07-2.08 - богът на растенията
Колоритни личности; самоуверени; авторитетни. Организирани; методични; ритмични. Егоцентрични; категорични; бързи; занимаващи се с няколко дейности. 
Добри взаимоотношения изграждат с Изида, Баст, Хнум.

Озирис е душа и творец на ежегодното възраждане на природата, бог на растенията. Той е благодетелят на човечеството, открил извора на Нил, научил египтяните на земеделие и им дал законите.
Озирис е роден под знака на искреността. Той е ярка, колоритна личност. Педантичен е, но и отличен организатор. При възможност винаги планира предварително действията си.
Озирис е високо интелигентен и обикновено много образован. Има добро чувство за хумор, както и дар слово. Обича дискусиите и с удоволствие участва във всякакви дебати, изразявайки открито и категорично мнението си. Липсва му обаче такт, така че лесно може да навреди на репутацията си или да обиди някого с необмислена забележка или постъпка. По характер непостоянен, трябва да се стреми да не се поддава на моментни настроения.
Обикновено се държи с чувство за собствено достойнство, уверено и авторитетно. Твърде добре организира финансовите си дела. Знае къде да вложи парите си и може да натрупа голямо състояние. Повечето от тези хора са пестеливи, а когато харчат, го правят с разум, но има и такива, макар и малко на брой, които са точно обратното – прочути прахосници. Умеят да печелят добре и рядко остават без средства.
Озирис не понася губенето на време и във всичките си разнообразни дейности се проявява като човек на реда, точен и методичен.
Обикновено е много амбициозен , но не винаги е реалист в стремежите си. Понякога дава воля на въображението си и макар че мрази да му се бъркат в работите, в негов интерес е по-често да се вслушва в съвети. Не обича критиките и ако усети, че някой се съмнява в преценките му или прекалено много си вре носа в неговите дела, без колебание показва чувствата си. Може да бъде доста егоцентричен и упорит за сравнително обикновени неща, но затова пък е честен човек, комуто може да се разчита и да се има доверие.
Обича светския живот и с удоволствие ходи по гости и на официални приеми. Обикновено има широк кръг от приятели и лесно установява контакт с влиятелни личности. Често членува в няколко клуба и дружества и се занимава с различни дейности. Обикновено се интересува от въпросите на околната среда, на филантропията и на всичко, свързано с благото на другите. Много грижовен е и обича да помага на другите, родени с по-малко късмет от него.
С голямо удоволствие се занимава с градината си и макар че не й отделя толкова време, колкото би желал, неговата градина е добре поддържана и дава богата реколта. Общо взето се облича изискано и би носил униформа, ако работата му го налага. Обича да е център на внимание. Справя се добре с рекламната дейност или с каквато и да било служба, която предполага контакти със средствата за осведомяване. Може да бъде и много добър учител.
Жената, родена под този знак, води разнообразен и интересен живот. Тя се отдава на безброй занимания и околните се чудят как се занимава с всичко. Обикновено е категорична в мненията си и не се колебае да ги изразява открито или да поучава другите. Изключително делова и организирана, тя поддържа дома си чист и подреден. Има добър вкус по отношение на облеклото и обикновено носи елегантни, но практични дрехи.
Озирис като правило има голямо семейство и като родител се занимава с образованието на децата си. Много е лоялен към своя партньор. Подхожда си с Баст, Хнум, Изида. Добри отношения с него могат да установят Сохмет, Сет, Хатор и Гор, но при условие, че не се бъркат много в разнообразните му занимания. Двама Озирис под един покрив не биха издържали. Прекалено откровения Озирис едва ли би допаднал на твърде чувствителния Анубис. Лесно би се подразнил от любопитния и хитър Амон.
Ако съумее да преодолее непостоянството си и ако проявява повече такт в оценките си, Озирис би постигнал много в живота. Той е способен, талантлив и почти навсякъде, където отиде, оставя трайно, обикновено благоприятно впечатление. Птах: 3.08-22.08 – богът, създал други богове и покровитествуващ изкуство, занаяти, растения, животни.
Ексцентрични; неразбрани; самоуверени и агресивни. 
Решителни, прями, безстрашни герои. 
Суетни, със склонност да водят разговорите чрез спор. Изпълнени с противоречия; хора на крайностите. 
Разбират се с Упес, Непри и Нун.Птах е създал първите осем бога, света и всичко, съществуващо в него – животните, растенията, хората, градовете, храмовете, занаятите, изкуствата и т.н.

Птах е Дон Кихот в египетския хороскоп, най-неразбраният и ексцентричен от всички знаци. Външно е самоуверен и агресивен, докато вътрешно може да бъде консервативен и старомоден.
Мъжете от този знак обикновено са лъчезарни, привлекателни и осъзнават физическото си превъзходство. Делят се на два вида: едни те са прекалено бъбриви, а другите 0 мълчаливи наблюдатели с рентгенови очи. И едните, и другите не са лесни за общуване. Птах има многобройни достойнства, с които може да се похвали. Той е находчив, спретнат, организиран, точен, решителен и много прям. Може да е критичен до грубост. Не настоявайте за откровеното му мнение – после дълго ще Ви боли. Не е роден за дипломат, но затова пък е независим и се налага винаги, когато е избрал професия, свързана с обществени изяви. Ведър, остроумен и забавен, Птах не пропуска възможност да разкаже за разкаже за приключенията си и да изтъкне многостранните си възможности. В отрицателен план е догматичен, егоистичен и прекалено рязък. Убеден е, че винаги е прав, но това е само поза, с която иска да убеди себе си в собствената си стойност, а не да вбесява околните. Самоуверен и самовлюбен, той лесно се поддава на ласкателства и измами.
Умее да борави с пари. Обича да смята, да осчетоводява, да бди над желязната каса. Идеален финансист. Когато пилее необмислено средства, го прави, за да задоволи собствената си суетност. Обича да привлича вниманието на околните. Прекалява с пищната подредба на дома и кабинета си, поради което понякога става смешен.
За да разберете Птах докрай, трябва да приемете неговата вродена склонност да противоречи. В постъпките му няма желание за мъст. И все пак за него ще е полезно да разбере, че не всеки е готов да бъде разкъсан на парчета, за да повярва в доводите му.
Ако си е поставил твърде високи и амбициозни цели, Птах ще преживее много разочарования. Докато за трудните проблеми има ясен и прозорлив поглед, за дреболиите понякога е неразумен и опърничав. Не заставайте между него и целите му. Откаже ли се от една, той моментално залита към друга, също тъй непостижима.
Жената-Птах обикновено е по-земна. Свършва си работата бързо и без много олелия. Не обича да стои със скръстени ръце. Внимателна, изпълнителна и не толкова шумна, тя е съвършена в изпълнението на неща, които се нуждаят от изпипване. Тя е безпогрешна коректорка, авторка на продължителни научни изследвания, на статистически данни и др. Може да бъде отлична преподавателка, грижовна майка и чудесна съпруга. Само че обича да мърмори и да натяква за несвършена работа. Иска да преобрази и усъвършенства ония, които обича. Облича се скромно и с вкус.
Птах винаги привлича окото. Човек или е очарован и го заобичва, или направо не може да го понася. Подхожда си с мъдрата и интуитивна Упес, Непри и Изида, които харесват неговата общителност, енергичност и амбиция. С Маат и Нун също се спогажда. Двама Птах са несъвместими. Не се понасят с Анубис, Сохмет и Мут.


Тефнут: 23.08-30.08 - богиня на влагата, със земно въплащение в лъвица.
Интелитентност; многостранност; с мания за величие и превъзходство над другите. 
Оригиналност; егоизъм; подозрителност до безскрупулност. 
Мафдет, Мут, Бену са подходящи партньори за тая богиня.

Тефнут е богиня на влагата. Нейното земно превъплъщение е лъвицата. Когато сутрин слънцето изгрее, Тефнут с огнено око сияе на неговото чело и изгаря враговете на великия бог.
Родените под знака на Тефнут носят нейната интелигентност, нейното откривателство и способността й да мами. Тя умее да разрешава сложни проблеми и много лесно учи. В отрицателните си изяви проявява вроден комплекс за превъзходство и не изпитва достатъчно уважение към другите, възхищава се твърде много на себе си. Скритата й ревност се проявява винаги, когато някой получи признание или нещо, което Тефнут няма.
Може да стане актьор, дипломат, адвокат, спортист, финансист, учител и много други. Родените под този знак са много общителни и се разбират с всички. Притежават рядката дарба да се харесват на околните, дори и ако са опитали да ги изиграят. Макар понякога да изглеждат колебливи и стеснителни, те са невероятно самоуверени, но в никакъв случай не са крайни егоисти. Просто когато са заети със себе си, не забелязват другите. Обидите и обвиненията, насочени срещу тях, са безрезултатни. Те не могат да повярват, че някой ще мисли или говори лошо за скъпоценната им личност. Убедени са, че рано или късно ще промените мнението си за тях. Но това не означава, че са дебелокожи или не приемат критика. Знаят, че нищо на този свят не е постоянно и предугаждат преди всички други, че нещата ще се оправят.
Ако имате взаимоотношения с Тефнут, придържайте се към фактите. Те обичат обективността. Нагласата им е интелектуална, притежават отлична памет и са ужасно любопитни. Сблъскат ли се с проблем, веднага се залавят да търсят решение. Те са практични. Броят си парите до стотинка. Когато са силно потиснати,стават безскрупулни, но после ги гложди съвестта и тогава милосърдието им е невиждано. Не се колебаят да се измъкват по най-лесния начин.
Жената – Тефнут се облича модно, но с вкус и е особено суетна по отношение на прическата си. Склонна е към възпаления на кожата и алергии. Добре организирана е. Винаги намира време и сили за любимите си занимания, а за всичко друго, което я интересува. Тя е най-съвременната от всички в квартала и в своята среда.
Всеки Тефнут е оригинален. Родени стратези, те винаги имат готов план, всъщност няколко плана. Не пропускат възможностите. Добри критици са, имат точно око за качествата и недостатъците на другите. Не се опитвайте да ги мамите – няма да Ви се размине лесно. Освен че са много умели в отмъщенията, тяхното чувство за хумор им позволява да извличат от това и удоволствие. Понеже получават онова, което искат без особени усилия, те не отдават голямо значение на постиженията си – загубват интерес, щом работата е свършена. Би трябвало да се научат на повече постоянство. В живота си се доверяват само на избрани хора, не завързват истински и продължителни приятелства поради подозрителния си и сложен характер. Силно привлекателни са за Мафдет и Изида. Упес, Нун, Мут, Бену и Непри ги търсят, тъй като се облагодетелстват от многостранните им умения. Птах и Себек се нуждаят от изобретателността им. Таурт с подозрителния си ум не се чувства добре с Тефнут. Маат мигом става жертва на подигравките им. 


Ра/Амон/: 31.08-22.09 - бог на Слънцето /в превод е потаен/
Но това в никой случай не са затворени и неконтактни хора – напротив, те са приветливи, добронамерени и отзивчиви. 
 Готови да поемат инициатива в разрешаване на свои и чужди проблеми, съпричастни, помагащи със съвети или действия.
Умеят да дискутират, да убеждават, да се налагат над себе си, над другите, над обстоятелствата, когато преценят за необходимо. 
Добро разбирателство с хората, родени под знака на Изида и Хатор.

Амон Ра е бог на слънцето. Почитането към Амон се е зародило в Горен Египет, най-вече Тива, а след това се е разпространило по цял Египет. Жената на Амон е Мут, богиня на небето, а синът му е Хонсу, бог на Луната. Заедно съставляват т. нар. Тиванска Триада.
Амон е роден под знака на въображението. Той е с богата фантазия, любознателен е и обича да държи под око всичко, което става около него. Винаги е готов да посъветва и да разреши нечии проблеми. Обича да се притичва на помощ, препоръките му са уместни и разумни. Обича да помага на хората, но движи делата си сам.
Амон е умен, начетен и жаден за знания. Родените под този знак имат силна памет и много от тях са изключително добри лингвисти. Те умеят да убеждават, с удоволствие се включват в дискусии и спорове. Със своята приветливост и самоувереност лесно печелят съмишленици, затова се славят като отлични политици и оратори. Чудесна кариера правят като рекламни агенти и търговци.
Амон обаче може да бъде изобретателен, коварен и на моменти дори нечестен. Не изпуска възможността да прибере лесна печалба или да надхитри своите противници. Той притежава толкова чар и лукавство, че хората разбират към какво се стреми едва когато е станало твърде късно. Но макар и съобразителен, рискува да изиграе себе си. Сигурен е в своите способности, рядко се вслушва в съветите на другите и не търси помощ от тях. Друга негова черта е, че винаги намира най-доброто решение и находчиво измъква себе си и другите от безнадеждно трудни ситуации. Умее да се щади.
При толкова много разнородни дарби Амон е в състояние да печели доста добре, но обича живота и пръска парите си за екзотични курорти или луксозни предмети, на които е хвърлил око. Случва се обаче и да позеленее от завист, ако някой друг се сдобие с желаното от него.
Амон е особняк и макар че обича да е в компания, държи на своята независимост. Нужна му е свобода на действие и усети ли, че е прикован и обвързан с твърде много ограничения, се чувства нещастен. Ако нещо стане монотонно и досадно, той губи интерес към него и насочва вниманието си другаде. Липсва му постоянство и това пречи на кариерата му. Лесно се разсейва, трябва да преодолее този недостатък, да свикне да се съсредоточава върху едно нещо, за да има успех.
Родените под този знак са добри организатори и макар че на пръв поглед се държат малко безотговорно, неизменно следват някакъв свой план. Ако случайно плановете им се окажат трудно осъществими, просто свиват рамене и ги нагаждат според действителността. Рядко повтарят една и съща грешка и опитват късмета си в най-различни области.
Амон обича да прави впечатление и постоянно е обкръжен от поклонници и обожатели. Той привлича много хора с приятната си външност, с чувството си за хумор или просто защото буди доверие.
Родените под този знак обикновено се женят рано и за да е успешен брака им, техните партньори трябва да уважават разностранните им интереси и влечението им към пътешествия. Не понасят скуката и еднообразието, затова се разбират чудесно с жизнерадостните и общителни хора.
Родените под знаците на Сохмет, Изида и Хатор са очаровани от находчивостта и сърдечния характер на Амон. Озирис, Хонсу и Хапи се вбесяват и едва издържат номерата му. Двама Амон се разбират добре и си помагат в различните начинания. 


Мут: 23.9-1.10 - богиня на небето
Отговорни, дори когато демонстрират безотговорност, никога не повтарят една и съща грешка, макар че им се случва да се учат и от собствените грешки. Няма залитане по трудно осъществими идеи – напротив, премерена прагматичност и постигане на целите. Справедливост; привидна жизнерадостност; песимизъм и вярност до гроб. Много прецизни в избора на приятели, както и на врагове. Подходящи за тях са Маат, Тефнут и друг Мут.

Мут (майка) е богиня на небето, жена на Амон и майка на Хонсу. Смятала се за владетелка на езерото Ашеру около Тива, където е построен неин храм.
Това е може би най-обидчивият човек. Родените под този знак са почтени, интелигентни и праволинейни. Притежават силно чувство за лоялност и страст към справедливостта и честната игра. Те са одухотворени, привлекателни, излъчват сексапил. Дружелюбни и невзискателни, те умеят да се спогаждат с околните. Не са властни. Винаги се отзовават, когато приятелите им имат нужда от тях. Понякога защитават повече интересите на другите, отколкото своите. Но има и случаи, когато остават верни до гроб на личности, които са без достойнства. Трудно се разочароват. Гневът им не е насочен персонално към някого, идва бързо и бързо си отива. Винаги са справедливи, без зла умисъл, без завист. Отдадат ли се на кауза, която според тях е справедлива, те обикновено побеждават. Особено много държат на самоналожените отговорности.
Малките деца от този знак са обичливи, младите – игриви и жизнерадостни, зрелите и стари хора – разочаровани циници. Но дори отвратени от обществената развала, продължават да откликват на всеки долетял до тях зов за помощ. Независимо дали го признават или не, те се поддават на вродената си склонност да делят хората на определени категории: приятели и врагове, бяло и черно. Решението дали да Ви вярват или не е най-често окончателно и не се променя. Ако Ви подозират в нещо, няма да се нахвърлят отгоре Ви с обвинения без аргументи, но ще Ви наблюдават с крайчеца на окото си.
Общо взето, Мут се разгневява само когато я раздразнят или я нападнат в собствения й двор. Работи упорито, когато трябва или когато й се иска, иначе предпочита да се излежава край домашното огнище. Практична, безстрашна и язвителна, тя е свръх реалистична и пряма. Би могла да стане добър съдия, защото в крайната преценка не щади никого, включително и себе си. С високата си интелигентност и благороден характер, такъв човек би могъл да стане добър водач. Хората ще му вярват и ще го ценят високо заради чувството му за отговорност, за това, че не е подвластен на чувства, макар да е великодушен. Не ламти за пари, но дотрябват ли му, знае как да ги набави. Всеки Мут по природа е песимист и добрият психолог може да прозре тази му нагласа дори под привидно веселия и жизнерадостен вид. Тревожи се без нужда и си мисли, че бедата дебне зад ъгъла. Когато чувства, че е прав, е упорит и непоколебим. Трудно се влияе, щом веднъж си е съставил мнение.
Жените от този знак са разумни и способни личности, обличат се дискретно и с вкус, предпочитат практични и удобни дрехи. Ядосат ли се, стават резки и нетърпеливи, но общо взето се владеят и са внимателни към нуждите на другите. Верни приятели на съпруга и децата си, те ги оставят свободно да изявяват себе си и да разбират личната си съдба. Оформят приятелствата си бавно и внимателно, но остават верни докрай на приятелите си.
Обикновено Мут с яки и чувстват, че могат да се товарят без да се огъват. От тях стават добри съветници, духовници или психолози. В критични моменти устояват на големи трудности и лишения, без да се оплакват.
Спогаждат се добре с Бену, Упес, Маат, Мафдет, Тефнут и друг Мут. Трудно им е да се разберат с Птах. Не са в състояние да повярват на самонадеяния Ихи. Не им е приятно да слушат вечните оплаквания на Нун. 


Хапи: 2.10-22.10 - космическото божество на река Нил, на влагата и на реколтата.
Приветливи; верни; с ясни цели; буден ум. Отсъствие на материализъм; високи изисквания; в някои случаи голяма амбициозност. Изграждат много добри взаимоотношения със знаците Гор, Хонсу, Сет.

Хапи е бог на река Нил, творец на влагат и реколтата, космическо божество. Празникът му бил определян към началния прилив на река Нил.
Хапи е роден под знаците на верността и безпокойството. По правило мненията и възгледите му са непоколебими и най-често се явява борец за благородни каузи. Ненавижда несправедливостта и измамата и с всички сили помага на ощетените. Има изключително силно развито чувство за справедливост и е почтен и открит във всички свои действия.
В начина си на общуване Хапи е съвсем директен. Никога не заобикаля проблемите, говори прямо и по същество. Може да проявява упорство, но винаги е готов да изслуша мненията на другите и винаги ще се опитва да вземе възможно най-справедливото решение. Охотно дава съвета си там, където има нужда от него и първи се притичва на помощ, когато работите тръгнат на зле.
Навсякъде, където се появи, Хапи вдъхва доверие, а мнозина се възхищават от последователността и решителността на неговите постъпки. Той е отличен познавач на характерите и често може да прецени с поразяваща точност природата на другите, буквално минути след запознанството си с тях. Силно интуитивен, може да предугади развитието на събитията много преди те да се случат.
Независимо от приветливото си и добродушно поведение, Хапи не е много общителен. Той не обича да ходи на големи светски празненства, а определено предпочита кротка вечер или непринуден разговор около камината. Хапи е отличен събеседник и много често удивителен разказвач на забавни истории и анекдоти.
Той има много бърза мисъл и умът му винаги е буден. Запазва спокойствие в кризисни моменти и въпреки че е доста темпераментен, избухванията му са по-скоро краткотрайни. Хапи е страшно предан и може да му се оказва пълно доверие, но ако почувства, че го мамят или отхвърлят, рядко ще забрави или прости.
Почти винаги си поставя ясни цели. Предпочита да се специализира и да стане вещ в избраната от него област, вместо да се разпилява в най-разнообразни дейности. По правило се справя отлично в професии, в които усеща, че е полезен на другите. Най-подходящи за него са общественото обслужване, медицината, правото, учителството, но изпитва силна нужда от мотивация в работата си. Трябва да вижда смисъла на целта, към която се е устремил и ако се случи този смисъл да му липсва, Хапи може да се понесе по течението на живота, без да постигне нещо значително. Има ли обаче мотивация, малко са препятствията, които ще го спънат в постигането на целта.
Други характерни особености на Хапи са податливостта му към тревоги и песимистичния поглед към явленията. Много често безпокойствата му са напълно излишни и изцяло измислени, затова, колкото и да е трудно, той трябва да се опитва да преодолява тази своя склонност.
Хапи не е материалист и не си дава особен труд да трупа големи излишества. Притежава ли необходимото количество пари, за да поддържа семейството си и да си позволява по някой и друг по-луксозен харч от време на време, той е повече от щастлив. Когато все пак му се случи да разполага с повече от необходимите средства, той се проявява по-скоро като прахосник и не винаги оползотворява парите си по най-добрия начин. И тъй като не е особено ловък в сделките, препоръката е да търси професионален съвет, преди да направи дългосрочно вложение.
Жената-Хапи се слави с красотата си. Тя е топла и грижовна, въпреки че преди да опознае човека, може да бъде и потайна, и недоверчива. Високо интелигентна е и независимо от спокойната си и ведра външност понякога е изключително амбициозна. Обича спорта и заниманията на открито и притежава щастливата дарба да изнамира изгодни покупки на най-невероятни места. Става крайно нетърпелива, когато нещата не вървят по волята й.
Обикновено Хапи има добър подход към децата и може да бъде много любящ и привързан родител. Ако успее да се излекува от склонността си към безпокойство, ще води много пълноценен и активен живот, ще печели приятели и ще извърши огромни добрини.
На Хапи рядко му липсват обожатели, но с него не се живее леко. Настроенията му са променливи, а изискванията – високи. Иначе е верен, закриля партньора си и ще направи всичко, което е по силите му, за да си осигури хубав и удобен дом. Разбира се отлично с Гор, Сет, Амон, Хонсу. Може да установява здрави и стабилни отношения със Сохмет, Хнум, Анубис и други. Изида е прекалено екстравагантна за неговия вкус. Ще му бъде много трудно да разбере творческото въображение на Хатор и най-вероятно силно ще се подразни от откровеността на Озирис.


Гор (Хор, Хорус): 23.10-3.11 – умиращ бог, който става бог на изгряващото слънце.
Честност; отзивчивост; омиротворителност. Успехи и популярност сред обществото, с тънко чувство за хумор, което дава възможност да се излиза от всякакви неблагоприятни ситуации. Еднакво харесват развлеченията сред обществото и самотата. Подходящи партньори за тях са Анубис, Хапи и Хатор.

Според легендите Изида, раждайки Гор, го скрила в блатистата делта на Нил, пазейки го от злите намерения на неговия чичо – предателя Сет. Когато Гор пораснал, той убил злобния Сет, олицетворяващ всички тъмни и враждебни на човека сили, и станал бог на изгряващото слънце.
Гор е роден под знака на честността. Той е внимателен и отзивчив и широко известен с дарбата си на умиротворител. Мрази всякакви разправии и кавги и обикновено прави всичко възможно да изглади противоречията и помири враждуващите.
Гор умее да разговаря, обича да говори открито, без никакви заобикалки. Ненавижда лъжата и лицемерието. Непоколебимо вярва в справедливостта, закона и порядъка. Въпреки тези свои убеждения обаче, Гор е много толерантен и винаги е готов да прости на сгрешилите. Не е завистлив, нито отмъстителен. Почти винаги се радва на успех и популярност в обществото. Обича компаниите, както и колективната работа. Където и да членува, в клуб или общност, той винаги е лоялен и на него може да се разчита почти за всичко. Гор е отличен организатор на благотворителна дейност и голям защитник на хуманните каузи. Той е много трудолюбив и изключително съвестен в работата си, но преди всичко е ценен и уважаван заради своята неподкупност. На младини си опитва късмета в повече от една и твърде различни професии, но обикновено ще се чувства най-добре там, където може да бъде от полза за другите.
Има тънко чувство за хумор и е готов да посрещне всяка ситуация с усмивка, уместна шега или остроумен коментар. Обича да забавлява приятелите си и да им угажда. Вероятно затова често се ориентира към шоу бизнеса и изпълнителските изкуства. Много Гор стават импресарски агенти или сами си изграждат блестяща кариера, особено след някакво разочарование на млади години. По принцип не му липсва проницателен поглед върху финансовите дела и повечето Гор са богати, въпреки че са винаги щедри.
За жалост не са малко онези, които гледат да се възползват от щедростта и добродушието на Гор. Много му е трудно да казва “не” и макар че не обича да срязва хората, в негов интерес е по-често да отсича, че “всичко си има граници”. Гор може да бъде твърде наивен и лековерен, но ако разбере, че е бил коварно предаден, със сигурност ще вземе мерки това да не се повтаря и ще се опита да стане по-самостоятелен.
Друга типична черта на Гор е способността му сравнително бързо да се съвзема от всякакъв неуспех и провал. Вярата и силният му характер винаги го изправят на крака. Ако си постави някаква цел или си науми нещо, никой и нищо не може да му го избие от главата.
Въпреки че е неизтощим в работата си, той знае как да си почива. Обича удоволствията и щедро пилее спечелените с труд пари по луксозни курорти и скъпи ресторанти (защото умее да се наслаждава на добрата храна и хубавото вино) или по други най-различни развлечения. Обича и интимните събирания в отбрано общество и ако хората му допаднат, бързо се превръща в душата на компанията. Но на големи приеми и сред непознати обикновено се затваря в себе си.
Гор обича лукса и затова къщата му обикновено е обзаведена с всички възможни удобства и най-новите домакински уреди. Предпочита да живее извън града и да има голяма градина, защото е запален и опитен градинар.
По правило Гор има късмет в живота и рядко изпада в бедствено положение. Ако не разреши на другите да се възползват от доброто му сърце и ако без страх и колебание потърси признание за своите способности, ще живее заобиколен от приятели, ще помогне на много хора и ще спечели възхищението на другите.
Жената-Гор е изцяло отдадена на децата и съпруга си. Грижи се нищо да не им липсва и тези грижи сами по себе си й доставят удоволствие. Домът й е или много чист и подреден, или точно обратното – ужасно разхвърлян. Странно, но при жената – Гор няма средно положение – тя или обича домакинската работа, или я ненавижда. Притежава много добри организаторски способности и това качество й помага да осъществи всички цели, които си поставя. Тя е любяща и добродетелна съпруга. Освен всичко друго умее да се облича с вкус.
Гор се радва на големи успехи сред противоположния пол и обикновено не се успокоява, преди хубаво да се е наживял. Но задоми ли се веднъж, става много верен и грижовен партньор, особено подходящ за онези, родени под знака на Хатор, Анубис, Хапи и Сет. Благодарение на приятния му и лек характер той може да установи отношения и с всички останали знаци, с изключение единствено на Баст, която обикновено е лукава, потайна и много предпазлива.

 

Себек ( Собек ): 4.11-21.11 – бог на водата и разливането на Нил.
Почтеност; силна воля и крайности в поведението. Материалисти, но готови да поделят всичко свое с другите. И колкото повече дават, толкова повече получават. С дълготрайни чувства – обичат и мразят от цялото си сърце. Предпочитани партньори са Упес, Маат, Хатор.
Себек е бог на водата и разливането на Нил. Неговото свещено животно е крокодил. Той е изобразяван във вид на човек или крокодил, но винаги с глава на крокодил.
Това е знакът на почтеността, простотата и силната воля. Себек е учтив, устойчив и смел и залови ли се за работа, отдава й се изцяло. Външно може да изглежда небрежен веселяк, но същността му е стабилна. Стреми се към пълна хармония. Обикновено той прави първата крачка в сближаването с другите. Надарен е с голяма издръжливост, способен е да работи неуморно, с невероятно търпение. Обикновено е добър и прецизен учител. Но отдаде ли се на слабостите си, е готов да се хвърля до самозабрава в гонене на удоволствията.
Себек няма да Ви омае като Ихи, нито да Ви омагьоса като Маат и Тефхут. Той така ще се срасне с Вас, че няма да можете да дишате без него. Готов е да се нагърби с чужда тежест, да стои в сянка и неспирно да помага на всички край себе си. И понеже е самопожертвователен и скромен, наивен и щедър, често става жертва на мошеници. Но също така често все се намира някой, който да му се притече на помощ без да е молил за нея. Вярва в чудеса и чудесата му се случват. Уравновесен и сговорчив, той търпи недомислията на своите приятели. Вярно, понякога е избухлив, но тъй като не обича разправии, приема оправданията на околните.
Има дарба за събиране на социални помощи, за обществена работа и благотворителност. Получите ли удар от съдбата, усетите ли се онеправдани от живота, тичайте за утеха при някой Себек. Ще Ви посрещне с отворени обятия, ще Ви изслуша и дори да не сте прави, няма да има сърце да Ви натрие носа. Гърбината му е широка, а сърцето – голямо.
И все пак, нека погледнем от другата му страна. Колкото и да е щедър, Себек приема, че “което е мое, е и твое и което е твое, е и мое”. Когато Ви гостува, този Ваш приятел счита, че може да разполага с храната, виното, дрехите, фотоапарата, колата Ви и всичко друго като със своя лична собственост. Без умисъл и корист, с детинска простота. Да го отпъдите е много трудно. Това ще го обиди и разстрои, защото няма да проумее подобен егоизъм.
По природа Себек е материалист, но е готов да дели с другите всичко, което притежава. И колкото повече дава, сякаш толкова повече получава. Затова при него има рояци приятели и почитатели. От друга страна, той е и дебелокож – обидите и неприятностите отминава с безразличие. Предпочита да не се вглежда в далечното бъдеще. И вероятно тези негови черти му помагат да се съвземе бързо от ударите на съдбата. Зад милата и разумна външност на Себек се крие огромна решимост. Той би могъл да заема важни постове, стига да пожелае, но сам си е най-големия враг, прекалено е почтен и добросъвестен. От друга страна, когато е доведен до крайност, реагира свирепо и се превръща в безпощаден враг. И тогава другите губят. Взема мерки, наема цяла армия адвокати и спечелва загубеното. Друг е въпросът, че след това се чувства обхванат от угризения и окайва своите противници. В любовните истории обикновено е наранената страна. Чувствата му са дълготрайни.
Повечето от проблемите на Себек произлизат от прекалено щедрия му характер. Ако успее да сдържа импулса да услужва и да се раздава, ще си спести основните тревоги.
Жените от този знак са или образец на изрядност в облеклото и външността, или ужасно занемарени. Златна среда няма. Но са скромни и ненатрапчиви. Готови са да дадат, без да пожелаят нищо в замяна. Обичат всеотдайно, ала предпочитат да останат незабелязани. Отлични домакини са, разглезват си децата, пребиват се от работа, но никога не се оплакват.
Животът на Себек ще е щастлив, ако реши да го сподели с кроткия и дружелюбен Упес или с тихата Хатор. Маат, Мафдет, Непри, Хнум, Изида и Хонсу са следващите за предпочитане и няма да имат сериозни сблъсъци с него. Компанията на други няма да задоволява особено Себек, но няма и да го отблъсква. Сериозните му проблеми произлизат от взаимоотношенията с Тефнут.

Сохмет: 22.11-31.11 – Сехмет (или още Сакмет, Секмет, Секхмет) е древноегипетска богиня на войната, разрушението, споровете и изцелението. Името и означава Могъщата
Консервативни; патриархални; проницателни и хладнокръвни. Същевременно импулсивни; инициативни; предприемчиви, захващи се с повече неща, отколкото могат да свършат. Връзките с Хнум, Изида и Баст са твърде сполучливи.
Сохмет е богиня, която охранява източната граница и се бори с враговете на Египет. Центърът на нейния култ е източната делта на р. Нил.
Очарованието на родения под знака на Сохмет е наистина много голямо. Той е почтен и безкрайно прям, ала умее да изрича мислите си така, че да обезоръжи и най-големия си враг. Дружелюбен, работлив и пестелив, Сохмет е щедър само към тези, които обича. Затова, получите ли скъп подарък от някой Сохмет, знайте, че много ви цени. Външно изглежда сдържан, обаче лесно се възпламенява. Съумява да запази самоконтрола си, оттам идва неговата популярност и безбройни приятели. Способността му да обича е подвластна единствено на любовта му към парите.
Сохмет обикновено е патриархален. Не се скъпи, когато трябва да нахрани още едно гърло и оставя близки, родни и приятели да се навъртат в дома му. Обаче защо? Защото лукавият Сохмет неизменно ги впряга да свършат нещо, за да си заслужат хляба. Мързеливците, използвачите и тарикатите не усещат кога са се заробили в неговото домакинство. Благотворителността също има граници. При Сохмет грешка няма.
Колкото и да умее да крие чувствата си, личи му, когато е разтревожен – тогава става обидчив, рязък и напрегнат. А има и такива, които са направо нетърпими. Понеже е активен и работлив, вбесяват го бездействието и прахосничеството.
Отрицателните му качества са склонността към сплетни, критикарството, пазаренето за дреболии. Купува без нужда, подмамен от изгодни, глупави сделки. Душа дава да събира какво ли не. Споменчета, бележчици, джунджурии – и стаята, и сърцето му са препълнени с тях. Умира да наднича в хорските работи и все с доброто намерение да помогне.
От Сохмет може да стане чудесен писател и нищо чудно – той иска да знае всичко за всекиго в града, има проницателно око, помни подробности и е много любопитен.
Роденият под този знак успява във всяко начинание, защото се приспособява към всички обстоятелства. Способен е да се справя с трудностите и е устойчив по време на криза. Хладнокръвен и винаги нащрек, Сохмет има силна интуиция, предвидливост и находчивост. Не е застрашен от изненади, защото преди да се впусне в някое начинание, първо си осигурява отстъплението, та при опасност да може начаса да се измъкне. В списъка с приоритетите му оцеляването е на едно от първите места. Ако се налага да се спасявате набързо, тръгнете след него. Той има вродена алармена система и отбранителни механизми, които рядко се повреждат. Понякога му пречи свръх амбицията, желанието да свърши всичко наведнъж. Ако съумее да се възпре, може да стане богат човек.
Сохмет са добри деца и предано се грижат за своите родители. Жените са отлични домакини, а мъжете обичат да помагат вкъщи.
Жената Сохмет е пример за пестеливост. Неспирно подновява стари дрехи, купува и продава употребявани предмети и е ненадмината жонгльорка със семейния бюджет. Беззащитна е само пред децата си и съумеят ли да й влязат под кожата, няма сили да им откаже нищо.
Сохмет изпитва привличане към Хнум, защото го намира устойчив, вярва му и знае, че Хнум оценява приятелството му. Харесва и Изида, а у Баст одобрява интелигентността. Находчивостта на Сет, Хапи и Гор му допада. Хонсу са негови верни съдружници. Брачен съюз с Озирис е направо катастрофален – фантазьорът Озирис ще доведе практичния Сохмет до пълно отчаяние. Бракът с Хатор също е рискован, защото лекомисленият Хатор ще пропилее скътаните му парици.


Мафдет: 1.12-20.12 – богиня-отмъстителка.
Трудолюбиви; стрателни; опортюнисти. Открити; добронамерени; щедри и пестеливи едновременно. Добросъвестни, обичат семейството си и особено децата. Добри взаимоотношения изграждат с Гор и Птах.
Мафдет е богиня отмъстителка. Въплъщава се в образа на гепард. Нейните атрибути са палка и нож. В митовете Мафдет помага на болните, унищожава змея и като строг съдия взема участие в задгробния съд.
Мафдет е родена под знака на обаянието. Тя е интелигентна, хората я обичат, а и тя самата обича компании и многолюдни сбирки. Умее със завидна лекота да завързва отношения и хората се чувстват добре в нейно присъствие. Обикновено се интересува от добруването и действията на другите. Много я бива да чете характери и хората често я търсят за съвет и мнение.
Мафдет е усърден и старателен работник. Освен това е надарена с богато въображение и никога не изпитва недостиг от хрумвания. Понякога обаче й липсва самочувствието да придвижи идеите си, както би следвало, и това често може да й попречи да се сдобие с признанието, което заслужава.
Мафдет е наблюдателна и мнозина от тази зодия са станали писатели и журналисти. Освен това ги бива да се занимават с персонал и реклама и биха постигнали много в една служба, където има работа с хора и средства за информация. Уменията й са особено ценни в кризисни моменти, тъй като Мафдет има особено развито чувство за самосъхранение. Ако трябва да се търси изход от затруднено положение, най-вероятно е решението да бъде открито от някой Мафдет.
Понякога се проявява като опортюнист и постоянно търси как да подобри материалното си състояние и начина си на живот. Рядко ще пропусне някои благоприятни възможности и може да се забърка в толкова планове и начинания, че започва да прахосва силите си и в резултат почти нищо не постига. Освен това е доверчива и лесно може да бъде измамена от по-безсъвестните хора от нея.
Друга характерна черта е отношението й към парите. Крайно пестелива, на някого може да се стори дори стисната. Причината е там, че обича парите да се пазят за семейството. С партньора си може да е щедра, както и с децата си и близки приятели и роднини. Към себе си проявява щедрост, тъй като рядко се лишава от разкош или някой предмет, който много й е допаднал. Мафдет умира за придобивки и се слави като човек, който обича да трупа предмети. Мрази прахосничеството и не дава нищо да се изхвърля. Освен това често е лакома и едва ли ще се откаже от покана за похапване за чужда сметка или билет за някое разточително обществено мероприятие.
Бива я да води разговори, макар че се случва да издрънка нещо, което би трябвало да се премълчи. Може да е много критична към другите – изключително честен и непредубеден критик е, но и се възползва от поверителна информация за лични цели. Така или иначе, понеже е умна и чаровна, повечето хора са склонни да й простят.
Макар Мафдет да са по природа открити, те са силни индивидуалисти със свой собствен свят. Не издават чувствата си и макар да нямат нищо против да научат какво правят другите, много мразят да им се бъркат в работите. Не обичат самотата и ако останат сами за известно време, лесно изпадат в депресии.
Несъмнено са много надарени, но в повечето случаи не успяват да извлекат полза от множеството си дарби. Склонни са да се забъркват в прекалено много начинания и да гонят едновременно излишно голям брой възможности. Ако само можеха да позабавят темпото и да се съсредоточат върху едно нещо, биха постигнали големи успехи. В противен случай успехът и богатството ще им убягнат. Ала с неизчерпаемата си способност да очароват, Мафдет рядко, по-скоро никога не ще останат без приятели.
Мафдет са със силно развито семейно чувство и дават мило и драго, за да са доволни близките им. Изключително предани на родителите си, самите те също са грижливи родители. Интересуват се с какво се занимават децата им и се грижат от нищо да не изпитват нужда. Често имат многобройно семейство.
Жената Мафдет е с добродушен, открит характер и се включва активно в множество дейности. Тя е великолепна домакиня и често има широк кръг от приятели. Добросъвестна е и проявява много вкус при обзавеждането на дома си. Стои като стена зад другите членове на семейството си и поради своя изобретателен, дружелюбен и упорит характер може да сполучи във всяка професия, с която се заеме.
През целия си дълъг и наситен с преживелици живот, Мафдет се сдобива с множество приятели и открива, че особено й допадат хора, родени под собствения й знак, както и Непри, Ихи, Хнум, Изида. Мафдет се разбира и с Гор, Маат, Птах, Мут и Себек, но за доста чувствителните Упес и Нун се оказва прекалено критична и пряма. Мафдет и Хонсу също трудно се разбират. Променливите настроения на Бену и неговата твърде независима природа я смущават.


Непри: 21.12-1.01 – бог на зърното
Упорити; методични; спокойни до мудни. Ученолюбиви и трудолюбиви, уравновесени; не обичащи промените. Верни, предани, любвеобилни – особено добре се разбират с Упес, Таурт, Мафдет.
Непри е бог на зърното. Свързан е със задгробния култ. Олицетворява семето, което, бивайки засято, израства и помага на умрелия да се възроди. Рождения ден на Непри е в първия ден на жътвата.
Непри е роден под знаците на равновесието и упоритостта. Той е съвестен и усърден работник и всичко, с което се заеме, върши по решително, методично и упорито. Надарен е да бъде водач и често му се възхищават за неговата непреклонност и безкомпромисност. Знае какво иска да постигне в живота и доколкото е възможно, не допуска да го отклоняват от крайната му цел.
Непри взема много надълбоко своите задължения и отговорности. Той е решителен и ловко се възползва от всяка предоставена възможност. Освен това е искрен и има голямо доверие в приятели и колеги. Въпреки това често е самотен. Непри е сдържан и не обича да споделя, а каквото мисли, го казва само на себе си. Освен това изключително много цени своята независимост, обича по своему да върши нещата и не се поддава на волята на други хора или натиск отвън.
По природа обикновено е спокоен и муден, ала ако нещо го разсърди и реши, че някой го е подвел, може да избухне и да изпадне в ярост. Често е упорит и инатлив, а това може да го доведе до конфликтни положения. Обикновено успява да се наложи, но, не дай Боже, да не стане каквото иска – не умее да губи и изживява изключително зле всяко поражение или загуба.
Непри често е дълбокомислен и ученолюбив. Не се слави с чувството си за хумор и не се отнася благосклонно към новите технически въведения. Той е стабилен, обича традициите и предпочита да се придържа към утъпканите пътеки.
Домът играе изключително голямо значение за Непри и в някакъв смисъл той го има за лично свое светилище. Семейството му често е сплотено, а Непри бди всеки негов член да си изпълнява домашните задължения. Той има склонност да трупа вещи, но го върши по добре организиран и точен начин. Отдава огромно значение на точността и нищо не може да го вбеси повече от принудителното чакане, особено ако то се дължи на нечия небрежност. Непри може да е изключително взискателен началник.
Благодарение на своята усърдност и прилежност, Непри постига успех в работата, на която се е посветил – стига да му предоставят възможност да действа по собствена преценка. Неизменно успява в политиката, селското стопанство, както и в областите, които се нуждаят от специална квалификация. Освен това е талантлив и в областта на изкуствата – много Непри постигат голям успех като музиканти и композитори.
Непри е много земен. Той е искрен, предан и непретенциозен. Но е сдържан и понякога прави впечатление на надут и незаинтересован. Характерът му е кротък, ала под тази кротост се крият силна воля и големи амбиции. Има смелостта да отстоява убежденията си и не се интересува от последствията,ако вярва в нещо. Вдъхва увереност и доверие и рядко му липсват хора, готови да го подкрепят или почитатели на неговия силен и решителен нрав.
Веднъж установи ли се на работа и в свой дом, Непри предоволно ще си остане там дълги години. Не обича промяната и не си пада особено по пътуванията. Затова пък работата в градината му доставя удоволствие,както и други занимания на открито, така че често ще го срещнем навън в свободното му време. Обикновено Непри е добър градинар и при всяка възможност гледа да се сдобие със свободна за обработване площ около къщата си. Предпочита да живее на село, а не в големия град.
Жената Непри има добър и любвеобилен характер, а семейството е нейна радост и гордост. Винаги се старае много за партньора си. Тя е отличен организатор, много решителна и често постига в живота онова, към което се стреми. Сериозно се интересува от изкуства и нерядко е талантлив художник или музикант.
Непри не е открит като някои други знаци и му трябва доста време, за да се сприятели и да се отпусне в чуждо присъствие. Ухажванията му са обикновено продължителни, но направи ли веднъж своя избор, ще остане предан и верен на партньора си. Особено добре се разбира с Мафдет, Упес, Птах. Може да установи добри отношения с Тефнут, Мут, Себек и с други Непри. Трудно се разбира с Нун, Бену, Ихи и Маат, които са прекалено жизнени за него.

Хнум: 2.01-19.01 - бог на плодородието, чийто духовен двойник е с власт над човешката съдба.
Символизира благосъстояние, придобито със собствен труд. Силни и амбициозни хора, в състояние да постигнат всичко, благодарение на личните си усилия. Няма работа, която да приемат, че е вън от техните способности или компетенция. По правило търпеливи, но избухнат ли, нямат спирачки в гнева си. Решат ли, че имат право да издават заповеди, очакват безпрекословно подчинение и не го ли получат са неудържими в реакцията си. Добре се съчетават с Озирис и Сохмет и твърде неподходящ партньор за тях е Сет.
Хнум е бог на плодородието. Той помагал при раждане. Създал човека от глина,на грънчарското колело. Неговият духовен двойник имал власт над човешката съдба. Изобразяван е като човек с глава на овен.
Знакът на Хнум символизира благосъстояние, придобито с усилия и неуморен труд. Роденият под този знак е уравновесен, овладян и методичен, търпелив труженик, почтен и добър слушател. Но трудно променя своите възгледи, защото е упорит и се влияе от предразсъдъци.
Поради това, че вдъхва доверие и характерът му е устойчив, Хнум може да заема важни и отговорни длъжности. Той е човек на изпълнения дълг, нещо, в което понякога дори може да прекали.
Скромната му и невзискателна външност крие решителен и логичен ум и когато е нужно, той се изявява като красноречив и внушителен оратор. В смутни времена неговото самообладание и увереност възстановяват нарушения личен и обществен ред. Много е систематичен, придържа се към установените порядки дотолкова, че някои го смятат за лишен от въображение. Никога не разчита на чудеса, спазва даденото обещание. Не се бои от общественото мнение и мрази недовършената работа.
В сметките е много почтен. Изплаща дълговете си до стотинка. Ако е морално задължен, винаги намира начин да изрази благодарност. Не е словоохотлив. Цветистите фрази и ласкателствата са под неговото достойнство. Но представете си изненадата, когато този грубоват човек, който не казва дори едно “благодаря”, Ви е споменал щедро в завещанието си. Ако нечии постъпки са по-красноречиви от думите, това са неговите.
Не подлагайте на изпитание легендарната му търпеливост. Защото избухне ли, става страховит. Тогава доводите Ви са безполезни. Беснее като бик и смазва всекиго по пътя си. В такъв момент си намерете яко прикритие и го изчакайте да поохладнее. Слава Богу, подобни изблици не са чести.
Всички успехи на Хнум са плод на личните му достойнства. Силен и дисциплиниран, той не очаква, а и няма да получи от живота нищо даром. Ще излезе победител благодарение на собствените си усилия.
У дома думата му е закон. Издава заповеди, ала и изпълнява задълженията си. И от всички вкъщи изисква да са като него.
Следва повече разума, отколкото чувствата си. Позоваването само на чувствата не може да го размекне. Хнум е със здраво тяло и трудно се разболява. Но не понася хленченето. Ако успее да култивира в себе си чувство за хумор и съчувствие, ще бъде по-щастлив.
Покрай прекрасните си качества, Хнум таи обидите твърде дълго. Безпогрешната му памет запомня огорченията до най-малката подробност. На тревогите реагира,като се хвърля с главата напред в изтощителен труд, за да удави скръбта и напрежението. А изживее ли любовно разочарование, той се отдава пак на работа и е готов да понесе самотата пред нови унижения. В любовта е наивен. Романтичните уловки го объркват, не умее да залага капани, не рецитира сантиментални стихове и не е склонен към среднощни серенади. Дори и подаръците му са полезни и трайни предмети. Понеже се придържат към традицията, и мъжът, и жената Хнум обичат любовните прелюдии, палят се бавно и мъчно разкриват своите чувства. Но ако го изберете за партньор в брака и го дарите с доверието си, никога няма да Ви предаде и ще крачи редом с Вас до края на света. Може да не Ви обвива в скъпи кожени палта и да не Ви украсява с брилянти, но животът Ви с него ще бъде удобен и подреден.
Който има щастието да се ожени за жена Хнум, трябва да знае, че е стъпила здраво на земята. Тя ще глади ризата му точно както майка му, ще подрежда дома и ще готви безупречно. Понякога може да му доскучае с нея, но нека не забравя, че и тя иска малко човешко внимание, че е почтена, трудолюбива и вярна. Под неугледната амбалажна хартия понякога се крият прекрасни подаръци. Хнум струва колкото тежи, и то в чисто злато.
Озирис може най-ярко да огрее живота на Хнум и да му бъде незаменим партньор. И двамата изпитват уважение към законността,възхищават се от добре свършената работа и са с развито чувство за дълг. Подходящ е и любвеобилния Сохмет. Трудно ще се разбира с Хапи и Хатор. Баст, Изида, Хнум, Хонсу, Гор и Амон са донякъде съвместими. Бунтовният Сет ще се влудява от началническите му похвати.


Сет: 20.01-1.02 - мрачен бог на стихийните бедствия
Интересни; непредсказуеми; бунтовни. Като партньори заслужават доверие, докато самите те не свалят доверието си от вас. Здраво тяло и здрав дух- няма униние и стъписване пред несполуките – и да паднат, изправят се и продължават напред. В любовта са умерено романтични, като я съчетават със земно и прагматично отношение към любимия човек- дори подаръците им са предимно полезни. Но действията им определено говорят повече и по-красноречиво от думите, които ползват. Добре се разбират със знаците Гор, Хапи, Хонсу.

Светлият и слънчев Озирис има коварен брат – Сет, Владетел на кражбите и цар на лъжите. Този мрачен бог на разбойниците и стихийните бедствия всяка година изпраща от пустинята гибелен суховей.
Сет символизира сила, страст, кураж. Бунтовна, колоритна и непредсказуема личност, той предизвиква уважение. Смята се, че този знак отблъсква трите най-големи беди: пожар,крадци, привидения.
Да се съжителства със Сет е интересно, стига да се подчинявате на неизтощимата му деятелност. Импулсивността и жизнеността му са заразителни. Буди у околните всички други чувства, освен безразличие и много обича да е център на внимание. Неспокоен и дързък, всеки миг е готов да действа. Но тъй като е подозрителен, понякога се колебае или пък взима прибързани решения. Трудно му е да се доверява или пък да обуздава чувствата си. Разгневи ли се, говори без задръжки. Обаче избухливостта е съответна на искреността му, на умението му да обича, както и на неговото великодушие. А чувството му за хумор е ненадминато. Човечен е. Обича малките деца, животните, джаза – изобщо всичко, което привлече вниманието му в момента. Увлече ли се в нещо, отдава му се докрай. По-чувствителните Сет в младостта си се подмамват от бохемския живот. А някои дори остават в негов плен. Трябва да изявява външно чувствата си дотогава, докато намери себе си и тогава да се оформи като личност.
Когато е отчаян, му е нужно безгранично и искрено съчувствие. Не му натяквайте кой бил прав и кой крив. Просто му дръжте ръката и страдайте с него. Така той ще е готов да направи за Вас двойно повече. Колкото и да е сразен, дълбоко у него мъждука неугасима надежда и той скоро пак се превръща в неизтощимото създание, каквото доскоро е бил. Откъм, светлата си страна е сърдечен, чувствителен и съчувстващ, откъм тъмната – инат, несговорчив и егоистичен.
Жената Сет е лъчезарна и очарователна стопанка. Грижата за дома и светския живот са й еднакво интересни. Сговорчива, трепетна и обезоръжаваща, тя е като мило котенце, просто защото знае, че това й отива. Но не я предизвиквайте – ноктите й са винаги остри, в случай, че потрябват. Отворена към модното в облеклото, сладкодумна, суетна, жената Сет постоянно сменя прически, грим и дрехи и вечно се оплаква, че няма какво да облече. С децата си е чудесна. Разказва им приказки, играе на театър и е готова да им разрешава всичко забранено. Ала не ги разглезва. Защото след като са поиграли, изисква от тях да изпълнят определените им задължения.
Пари, власт и слава остават без значение, ако засегнете честолюбието му. Един настъпен Сет е по-отмъстителен и по-страшен от всичко на света. Помнете – много мрази да го пренебрегват. Най-големите му недостатъци са склонността към прибързаност и неговата нерешителност. Успее ли да ги овладее, ще бъде несравним.
В младостта и средната си възраст Сет ще бъде обсебен от преследването на успеха и осъществяването на мечтите си. Старостта му би могла да бъде спокойна, стига да намери сили да отстъпи от предното място и да се отдаде на почивка. Но това ще е трудно, защото ще се вайка над нещата, които не е успял да осъществи. Като цяло животът му ще е интересен, изпълнен с всякакви възможни чувства. Само не го жалете. Той е съвършен оптимист, готов всеки миг да започне отначало.
Съжителства добре с Гор, който уравновесява несдържаните му настроения. Чудесно е съдружието му с реалистичния и практичен Хапи. Колоритният, но земен Хонсу също му партнира добре - свързва ги любовта към живота и обичта към действието. Сохмет, Хатор и Озирис не го отблъскват много. Да се пази от Хнум и да не оспорва авторитета му. Съюз с Баст също не е за предпочитане. Амон е най-коварният му враг.
   
 
Маат: 2.02-17.02 – богиня на истината и реда.
Силни, енергични, импулсивни до припрени. Лесно приспособими, авантюристични, честни и открити. На моменти са нерешителни и изчакващи до последно да вземат решение. Много добре си партнират със Себек, Нун, Мут.
Маат е богиня на истината и реда, жена на бога на мъдростта. Играела е голяма роля в задгробния съд на Озирис – на едната страна на везната слагали сърцето на покойника, а на другата – статуетката на Маат. Равновесието означавало, че покойникът е оправдан и достоен за блаженства, в противен случай го изяждало чудовището Амт.
Маат е родена под знака на храбростта. Тя е силна и властна и обикновено е непоколебима във възгледите и вярата си. Има силна воля ю, много е решителна и почти всичко, с което се заема, върши с невероятна енергия и ентусиазъм. Маат е будна, жива и съобразителна, а умът й непрестанно работи. Тя е много оригинален мислител и винаги прелива от нови идеи или е изпълнена с ентусиазъм по отношение на нов план или проект.
Маат обожава предизвикателствата и обича да се замесва във всяко нещо, което според нея е обещаващо или е грабнало въображението й. Готова е на рискове и мрази да се чувства зависима от договори или нечии разпоредби. Маат трябва да е свободна да действа както намери за добре и поне веднъж в живота си ще пренебрегне всякаква предпазливост и ще постъпи според желанията си.
По природа родените под този знак са доста неспокойни и припрени. Макар често да се посвещават изцяло на някакъв план, нищо чудно първоначалният им ентусиазъм да се поохлади, ако нещо по-привлекателно обсеби вниманието им.
Маат е много импулсивна и в живота й не липсват случаи, когато е действала така, че в последствие да съжалява. Ако проявява по-голяма готовност да обмисля всичко добре и да постоянства в начинанията си, почти сигурно е, че ще постигне по-голям успех. За щастие тя успява в повечето си начинания, но щом нещата не стават така, както се е надявала, е предразположена към тежки депресии и често й е нужно доста време, за да се възстанови. Животът й е пълен с превратности.
Много лесно се приспособява. По дух е авантюрист и рядко се задържа дълго на едно място. Докато е млада, вероятно ще опита силите си в няколко различни професии, а също така често ще сменя местожителството си.
Маат са честни и много открити в отношенията си с хората. Ненавиждат лицемерието и лъжата. Славят се като доста прями и праволинейни и никога не се колебаят да кажат какво мислят. Понякога са твърде непокорни – най-вече срещу всякакви форми на дребнаво ръководство и макар това да не води до конфликти с околните, не биха се въздържали от спор и не биха се отказали да се борят за онова, което смятат за правилно.
Маат са родени за лидери и неминуемо се издигат до върха на избраната професия. Но не търпят нищо бюрократично или обстоятелствено, а и не обичат да се подчиняват на заповеди. Доста са упорити и твърдоглави и предпочитат да запазят известна независимост в действията и да отговарят единствено пред себе си. Склонни са да приемат, че успехите им са резултат от собствените им усилия и само в краен случай биха поискали помощ от някого.
Въпреки че са самоуверени и имат качества на лидери, по ирония на съдбата изпадат в нерешителност и често отлагат до последния възможен момент вземането на важно решение. Освен това са доста чувствителни към критика.
Макар да умеят да печелят пари, Маат са доста големи прахосници и не винаги използват натрупаното по най-добрия начин. Понякога са толкова щедри, че обсипват приятелите и близките си със скъпи подаръци.
Маат се вълнуват много за репутацията си и винаги мислят какво впечатление ще направят на околните. Държат се с достойнство и им е приятно да са център на внимание. Умеят да печелят похвали и за себе си, и за каузите, които защитават.
Маат имат чудесни качества. Те са честни, храбри и често са извор на вдъхновение за околните. Ако обуздаят невъздържаността и неспокойния си характер, почти сигурно е, че животът им наистина ще е пълноценен и щастлив.
Жената Маат е жизнена, умна и умее да посреща и забавлява великолепно гостите си. Обикновено е много привлекателна и полага грижи за външността си. Предана майка е. Убедена е, че децата й имат право на лична свобода, съумява да ги научи и възпита отлично и прави всичко възможно те да са добре гледани и да не изпитват нужда от нищо. Подобно на мъжа Маат, тя е с всестранни интереси и държи на независимостта и свободата си, за да ходи където си поиска и да прави каквото си поиска. Освен това е и много щедра и великодушна.
Често се женят млади и са най-щастливи с родените под знака на Себек, Мут, Нун. Разбират се добре и с Мафдет, Упес, Птах. Непри и Амон не им подхождат. Не се спогаждат особено и с други Маат, както и с Ихи.


Анубис: 18.02-2.03 – бог на умрелите и съдия на боговете.
Интелигентни, остроумни, широко скроени личности. Спокойни, предпазливи, методични и прецизни в работата си, те определено имат шансове да преуспеят в живота си. Общителни и добродушни, с късмет, като най-добре се разбират с Баст, Хатор и Гор.

Анубис е бог на умрелите. Смятал се е за съдия на боговете. Бил е главен бог в царството на мъртвите, тъй като броял сърцата на умрелите. Изобразяван е като човек с глава на чакал или куче.
Анубис е роден под знаците на добродетелността и благоразумието. Той е интелигентен, с добри обноски и предпочита спокойния и мирен живот. Не обича недоразуменията и неприятностите и се стреми да не виза в спорове и кавги. До голяма степен е пацифист и обикновено оказва умиротворяващо въздействие върху околните. Има широки интереси, по правило разбира от изкуство и от изящните страни на живота. Освен това знае как да се забавлява и често посещава най-добрите ресторанти и нощни заведения в града.
Анубис е остроумен и интелигентен събеседник, който с удоволствие участва в интересни разговори. Нерядко другите хора търсят неговите съвети и мнения, като разчитат на дискретността и дипломатичността му. Той почти никога не би повишил тон и се прави, че не забелязва неприятните за него неща, само за да има мир. Обича да поддържа добри отношения с всички, но би могъл да бъде много чувствителен и да се засяга от критиките. Също така пръв би се отстранил, ако забележи, че присъствието му създава някакви главоболия.
Анубис е спокоен и квалифициран работник, отличава се с изключително добра памет. Справя се умело в бизнеса и финансите, но успехът му често зависи от преобладаващите условия. Мрази напрегнатите ситуации, както и необходимостта да взема бързи и ненадейни решения. Удаде ли му се възможност, най-грижливо и предпазливо планира разнообразната си дейност. Не обича да поема рискове, не му се нравят промените. В общи линии се стреми към сигурно, спокойно и стабилно съществуване, като предпочита да оставя нещата такива, каквито са, стига да го задоволяват.
В повечето случаи Анубис е добросъвестен и благодарение на своята методичност и предпазливост обикновено преуспява в избраната от него професия. Може да бъде добър дипломат, адвокат, продавач в магазин, администратор, свещеник, както и да се справя отлично с всяка работа, свързана с превъзходната му способност да общува с хората. Лоялен е към работодателите си и се ползва с уважение заради своята честност, но ако получи голяма власт, може да стане прекалено деспотичен и авторитарен.
Анубис отдава голямо значение на своя дом и често посвещава много време и пари, за да го поддържа и снабдява с всякакви луксозни нововъведения – той твърде много обича лукса. Освен това си пада по колекционерството: на старинни предмети, марки, монети, художествени произведения или каквото и да е друго, което го е заинтригувало.
Анубис обикновено се радва на късмет в живота и често има щастието да попадне на мястото си. Той е талантлив и схватлив, но понякога поставя удоволствието над работата и при възможност гледа да си живее живота. Понякога може да се отнася с известно подозрение и резерви към мотивите на другите хора, но, общо взето, има дълъг, щастлив и доколкото е възможно, спокоен живот.
Жената Анубис е добра, мила, внимателна и би направила всичко възможно, за да създаде приятна и обичлива атмосфера в дома си. Освен това тя е много общителна и с удоволствие кани и забавлява гостите си. Умее да използва максимално времето си и макар че се отдава на безброй дейности, винаги успява да намери свободни минути, за да почете или да си побъбри с приятелки. Притежава великолепно чувство за хумор, много е артистична и често има градинарски талант.
Анубис се грижи много за външността си. Обикновено е облечен елегантно и с вкус. Освен това придава голямо значение на взаимоотношенията си с другите хора и сърдечните чувства за него са много важни. Обикновено има цял куп обожатели и преди да се задоми, изкарва по няколко любовни връзки. Той е от най-верните партньори в живота, но си подхожда най-добре с Хатор, Баст, Гор и Хнум. Може да се разбира добре и със Сет, Изида, Хонсу или друг Анубис. Сохмет и Озирис го притесняват.


Упес: 3.03-19.03 – богиня на пламъка, изгарящ враговете на боговете.
Внимателни, дружелюбни, сърдечни и склонни към депресии. Чувствителни, по правило с безупречни обноски, дискретни и дружелюбни. Интелектуалци, реалисти и омиротворители. Добри връзки създават с Нун, Мут и Себек.

Упес е богиня на пламъка, изгарящ враговете на боговете. Центърът на нейния култ е остров Биге. Изобразявана е като жена със змия на главата.
Упес е родена под един от най-щастливите знаци – символ на дълголетие. Тя олицетворява изисканост, добри обноски, благоразумие, доброта. Кротката й реч и внимателно държание са образец на дипломация. Роденият ще води спокоен живот и ще се радва на мир, тихо и дружелюбно обкръжение. Той е сдържан и артистичен. Умее да преценява нещата точно и справедливо. Целенасоченото вглъбяване му позволява да стане добър учен. В политиката и управлението може да достигне върхове.
Понякога родените под този знак са склонни към депресия и в такова състояние изглеждат отчуждени от близките си, безразлични към другите. В бизнеса и паричните операции са изключително щастливи. Умеят да сключват отлични сделки, от които извличат полза. Но колкото и да изглеждат неуязвими от чуждото мнение, направо увяхват от остра критика. Способността ми да отклоняват преки сблъсъци е измамна - те могат да са дяволски хитри, когато са решили да се бият. С близките си са нежни и готови на всичко, но понякога са доста повърхностни и небрежни в отношенията с другите. Ужасно се дразнят, когато им се натрапват, защото самите те са деликатни, скромни и съобразяващи се с хората около себе си и желаят и с тях да се държат така. Искрено вярват, че взаимното уважение е задължително и се стараят винаги да са коректни, дори и към най-злия си враг. Ненавиждат скандалите и всякаква брутална враждебност. Под тази своя тиха и подвеждащо примирителна външност те крият силна воля. Преследват целите си методично, но ненатрапчиво. Ако има нещо, в което не е възможно да бъдат обвинени, то е, че са властни и дебелокожи. Имат безупречни обноски. Не обичат груби думи, не си служат с цинизми. Понякога изглеждат прекалено бавни или обстоятелствени, но то е, защото са предпазливи и дискретни. Не пропускат да прочетат целия текст, преди да са подписали документ.
Скромната Упес е внимателна и искрено дружелюбна с приятелите си – да работиш, да пазаруваш и бъбриш с нея е удоволствие. Присъствието й успокоява, сърдечна и остроумна е. Когато нещо й хареса, хвърля се към него с цялото си същество – урежда чужди сватби, преравя антикварни магазини за подаръци, плете жилетки за новородени бебета. Но усети ли, че се е поувлякла, захвърля всичко, сяда в креслото и си почива. Изглежда винаги приветлива и дружелюбна, защото навреме зарежда батериите. Винаги умее да пази самообладание и да въвежда ред в околния хаос.
С две думи, Упес знае как да живее, но те оставя и ти да водиш свой живот и не обича да критикува. Не си позволява да те злепостави пред другите, пази и своето, и чуждото добро име и ако може да те измъкне от неловко положение, прави го. Грешките, но и успехите, отбелязва подсъзнателно. И ако провиненията ти са незначителни, добродушно ги прощава. Заради тези качества я обичат и търсят. Безценна утешителка и съчувстваща слушателка, Упес предпочита да остане в ролята на пасивен съветник. Тя е интелектуалка, умиротворителка, реалистка. Ако твърде много й досаждате, тихичко ще Ви отстрани.
Предпочита удобното и скъпо облекло, не понася фрапиращата мода. Не обича паразитното приятелство. Избягва допира с човешкото страдание и нищетата, бяга от тях като от зараза. Да се хване в капан е трудно. Усети ли се застрашена, дълбоката й потиснатост и скрит антагонизъм в такъв момент се изразяват в подмолни машинации. При по-слабите личности безопасността е на първо място, готови са на всичко, за да се предпазят. Стремежът към безконфликтност понякога представя Упес като слаба личност. Тя стои настрана.
Упес с лекота прескача препятствията по пътеката и бързо се съвзема от бедите. Винаги пада на краката си. Дълбоко вярва в способността си да оцелява, разчита на собствената си преценка и е в мир със себе си. Почти винаги намира щастие и доволство.
Елегантната Упес е в съзвучие е Нун. Добре се погажда с Мут, Себек, Мафдет, Ихи, Тефхут, Непри. Не се разбира със суетния и критичен Сет. Маат и Бену я дразнят.

Изида: 20.03-2.04 – богиня на верността
Силни, великодушни, своенравни, миролюбиви, но с горещ нрав. Пословична издържливост, независимо за работа или удоволствия – живеят за момента и горят дори без кислород. Обсебени от идея, способни да се вманиачат, не е проблем да допуснат грешка и в работа и в отношения, но дори да я признаят, няма да променят в същността си модела на поведение. Най-добре се разбират с Амон Ра, Изида и Сохмет.
Изида търсила своя възлюбен съпруг Озирис и жално плачела. От една нейна сълза, паднала в Нил, водата в реката започнала да приижда и изнесла на сушата сандък. А помощта на Амон, Изида съживила Озирис. Веднага щом възкръснал от мъртвите, започнало и възраждането на природата.
Родените под знака на Изида са чаровни. Те са великодушни, жизнерадостни и силни. За тях животът е неспирно движение. Егоцентрични, ексцентрични, догматични или изискващи безпрекословно, родените под този знак са винаги съпътствани от рояк обожатели. Горди и много прями, те определят идеалите си още в младини и изискват висок стандарт и съвършенство както от себе си, така и от другите.
Детето Изида от малко се нагърбва с отговорности, а възрастният е пълен с енергия. Може да осъществи големи неща и обича да се захваща с мащабни цели. Но трябва да усмирява прекаления си ентусиазъм, защото е в състояние да се самовъзпламени и да изтлее като струйка дим. Но каквото и да предприеме, винаги става център на внимание. С него е трудно да се надпреварвате. Сразява онзи, който се осмели да го предизвика. Разгневи ли се, е като мечка стръвница пред Вашата врата. Ще се хвърля, ще драска и ще реве, докато Ви събори къщата. Всъщност, въпреки горещия си нрав, е миролюбив. Към близките си, колкото и да ги критикува, е отзивчив и любвеобилен, помага им щедро и то начаса. Което съвсем не му пречи да ги смъмри. Въпреки вулканичните си страсти, Изида не са кой знае колко сантиментални, свръхчувствителни или романтични. Упорити и властни в моменти на гняв, прощават, щом им попремине. Ала очакват същото и от Вас. Те са силни и решителни, у тях няма лукавство и хитрост. Ненавиждат адаптивността и преговорите. Понякога са прекалено доверчиви, припрени и заблудени от нереалните си надежди, защото недоглеждат дреболиите и подробностите, което често проваля големите им планове. Твърде горди, не скланят да молят за помощ, твърде самоуверени, рядко пазят скрити резерви, твърде напористи да вървят напред, забравят да си осигурят флангове. Твърде прями, ненавиждат лъжата. В резултат не забелязват злите и коварни намерения на враговете си. За тях да имат цел или особено важна мисия е жизнено важно. Обичат успеха, но понеже изразяват възгледите си открито и провалите им са физически изтощителни, обикновено им са спестени дълбоките психологически проблеми.
Въпреки че недостатъците й едва ли са по-малко от достойнствата, сиянието на Изида озарява наоколо. Не е дребнава, не скъпи помощта си, чувството й за дълг е силно развито. Не е прахосник, не е и скъперник. Щедра е с парите и не се замисля за банковата си сметка, освен ако изгряващия й знак не оказва по-силно влияние над нея.
Характерът й е открит. Трудно й е да изразява чувства, които не изпитва, а и не се старае. Трудно пази чужда тайна, особено когато е разгневена. Чувствата й са истински и идват направо от сърцето. Искрена е. Спокойно може да се доверите на вярната Изида. Тя е непоклатима и докрай отговорна.
Жената Изида е лична в своя кръг. Каквото може мъжа, може го и тя. Вярва, че по възможности жените са равни на мъжете. Не обича вятърничавите неща. Издръжлива е в отстояването на идеите и във всяко начинание. Облича се спортно-елегантно – къдричките, дантелите и панделките изискват досадни грижи и внимание. Би предпочела дори униформа, защото няма да губи време да избира какво да си облече. Тя и без това блести с ум и чар, не е нужно разкрасяване. Не изисква да я обожават, но да я уважават е задължително.
Най-много я привлича Амон и двамата образуват непоклатим съюз. Изида и Сохмет са чудесна комбинация. Свързва се добре с Барт. Сет, Озирис, Хонсу, Хатор, Анубис и Гор търсят Изида заради красотата и силата й. Отношенията с Хнум са напрегнати. С Хапи положението е критично.


Ихи: 3.04-19.04 - това е бог на музиката
Родените под тоя знак са щастливци. Амбициозни, упорити и последователни перфекционисти- няма труд, който да ги плаши и няма цел, която да е непостижима- изискват от себе си и от другите- и ето вече предпоставка да бъдат или силно харесвани или нехаресвани…Не понасят бавномислещите и го заявяват директно, т.е. тактичността и дипломатичността не са от най-силните им страни. Подходящи партньори за тях са Мафдет, Упес, Птах.
Ихи е бог на музиката и син на Хатор и Гор. Изобразяван е като дете с лира в ръцете.
Ихи е роден под знака на щастието. Той е горд, енергичен, изключително самоуверен. Много е интелигентен и схватлив, бързо умее да се възползва от неочаквано появили се възможности. Ихи е амбициозен, решителен и преуспява във всичко, с което се залови. Освен това е перфекционист, обича да изпипва нещата и навсякъде прилага и държи на високите изисквания, които има и към себе си. Трудно понася глупаци около себе си и обикновено прибързано и остро реагира на всичко, което го дразни. Често е прекалено рязък и прям в своите възгледи и определено не се слави като тактичен, нито като дипломатичен човек. Много често обаче приема буквално хората и им се доверява, заради което изглежда наивен. Но почувства ли, че доверието му е измамено или честта накърнена, става силно язвителен и му трябва дълго време, за да прости или забрави.
Ихи е необикновено открит и като магнит привлича хората. Обича да е център на внимание и е в стихията си, когато е изправен пред труден проблем или напрегната ситуация. Може да се каже, че в много отношения е показна личност и затова рядко остава без публика. Мнението му се цени високо,а на самия него никога не му липсват интересни идеи.
Много е енергичен и жизнеспособен. Когато преследва ясна цел, издръжливостта му се увеличава многократно – готов е да не спи дни наред. Но може да бъде и твърде импулсивен – не се замисля за последствията, живее за момента. Нищо не може да го вбеси повече от чакането. Ихи мрази всякакви закъснения и отлагания и дори при най-малкото забавяне се изнервя.
Няма никакви съмнения относно собствените си способности. Прекалено самоуверен е и в случай, че не внимава, може да допусне сериозни грешки в преценките си за хората и нещата. В даден момент тази заблуда може да се окаже пагубна, въпреки че Ихи винаги намира сили и способности да се съвземе и преодолее препятствията.
Ихи бързо се утвърждава. Неговата силна воля и желание за успех често го отвеждат до върховете на избраната професия. Има качества на водач и винаги преуспява на пост, който му дава възможност да прилага и осъществява собствените си идеи,както и да следва собствената си политика. Обикновено постига успех в политиката, шоу бизнеса, като директор на собствено предприятие или във всяка друга сфера, свързана със средствата за масова информация.
Ихи има всестранни интереси. С удоволствие спортува, като предпочита игрите на открито. Обича и да пътува, и то из затънтени и странни места, които не фигурират в популярните туристически справочници. Авантюристичният му дух е много силен и ако му позволят финансовите възможности, ще пропътува много земи през живота си.
Ихи е ярка личност. Има много приятели и почти винаги е в центъра на вниманието. Обаятелен и самоуверен, той често увлича хората след себе си и ги вдъхновява за различни дела.
Жената Ихи знае много добре какво иска от живота и методично и решително работи за неговото осъществяване. Никаква работа не може да я уплаши и дори най-черния труд не я отклонява от целта й. Тя е изключително практична и не страда от излишни скрупули и задръжки. Мрази хомота на ежедневието и дребните еснафски условности, обича свободата, за да налага своето и да прави каквото си иска без никакви ограничения. Изразява мнението си твърде прямо и невъздържано.
Ихи разчита изключително на собствената си преценка и често с презрение отхвърля мнението и съвета на другите. Обича да се чувства независим – много Ихи се вманиачават на тази тема дотам, че цял живот остават незадомени. Въпреки това винаги се радва на много почитатели. Мнозина се възхищават от ярката му индивидуалност и забележителен външен вид. Ако все пак се реши на брак, то ще стане на млади години и несъмнено ще се чувства добре, ако си избере за партньор Мафдет, Тефнут, Птах, докато Упес, Себек и Нун ще му бъдат идеални приятели и с удоволствие ще пригласят на младежките му лудории. Помежду си Ихи също не биха имали търкания. Съжителството с Непри и Мут не е успешно. Трудно ще му бъде и с Маат.


 Баст: 20.04-1.05 – богиня на радостта и веселието.
Философи, мислители, надарени с дълбока мъдрост. Целенасочени, властни, взискателни. Ярки личности, със способности на лидери, привличащи и отблъскващи, свободолюбиви и авантюристични. Под този знак се раждат “фаталните” жени. Най-добри партньори за тоя знак са Хнум, Озирис и Изида.
Баст е богиня на радостта и веселието. Тя е изобразявана като жена с глава на котка. Атрибутът на Баст е музикалният инструмент лира.
Баст са философи, мъдри политици и смели финансисти. Родените под този знак са най-дълбоките мислители и най-загадъчните личности. Притежават вродена мъдрост и склонност към мистика. Изискани и овладени, обичат хубавите книги, хубавата храна, музиката и театъра, изобщо всичко ценно в живота. Разчитат предимно на собствените си преценки и най-често излизат прави. Общуват малко трудно с другите. Баст е кармичен знак. Животът й завършва или триумфално, или трагично, според това как го е изживяла. Родените под този знак могат да отложат разплащането и за следващия си живот (ако вярват в него), но Баст е орисана да се разплати, преди да си отиде от този свят, защото изобщо не е склонна да оставя неуредени сметки. Финансови затруднения обикновено не я безпокоят, често разполага с достатъчно средства. Но не бива да се увлича от хазарта, там не й върви. Ако се случи да прекара младостта си в бедност и нищета, е фанатична в трупането на богатства и става завистлива и потисната.
По природа скептична, тя не демонстрира своето недоверие. Скрита е, не обича да се впуска в лекомислени постъпки. Щедра е, но и целенасочена, когато си е намислила да постигне нещо. Безскрупулно измества ония, които й пречат по пътя. Не се подлъгвайте от забавения, мързелив говор на някои Баст, умът им е бърз и схватлив, а това им помага да премислят, да формулират мисълта си. Те преценяват точно всяка своя дума. Никога не би могло да се предвиди как ще действат.
В отношенията си с другите Баст е взискателна и властна, недоверчива и не прощава нарушено обещание. Веднъж разгневена, омразата й е безгранична. Изразява недоволството си с ледена враждебност, а не с порой от думи. Готова е да чака дълго часа на отмъщението. Нещастниците, предизвикали яда й, трябва да бягат далеч от нея.
Всички Баст имат вродено чувство за хумор. И то проличава най-силно, когато са под напрежение. В моменти на криза те винаги съумяват да пуснат някоя шега, за да разведрят атмосферата. Баст излиза от тежките битки преродена и с нова енергия.
В смутни и объркани времена Баст е като опорен стълб, защото запазва пълно самообладание. Има силно чувство за отговорност и непобедимо постоянство и преследването на поставената цел. Това постоянство, както и очарованието й, могат да я изведат до висините на властта.
Жената Баст е наистина фатална. Нейната хладна, чиста и класическа хубост омагьосва. Самоуверена и сдържана, макар понякога да оставя впечатление на лекомислена и кротка, тя винаги е нащрек. Напрежението, под което живее, не помрачава външната й хубост, но тъкмо заради това често я заплашват стомашни язви и нервно разстройство. Обича скъпи, елегантни дрехи, истински бижута и парфюми. А пък бижутата й са добро изпълнение. Така избира и мъжете. Прекланя се пред властта и влиянието на парите и ако не е в състояние да ги припечелва сама, омъжва се за тях. И удивително умее да подпомага съпруга си в постигането на неговите високи цели. Не се бори за равноправието на жената. Защо да се блъска, когато един мъж може да й даде онова, което търси?
Най-подходящите партньори за Баст са Хнум, Озирис, Изида. Спогажда се със Сохмет, Анубис, Хатор, Хапи. Да се пази от Сет и Хонсу. Двама Баст съжителстват мирно. С Гор няма почти нищо общо.Тот: 2.05-20.05 – божество, помощник на Амон Ра, отговарящо за ценността на човешките души.
Умни, мъдри, високоинтелигентни, уравновесени и ведри, а понякога твърде самотни. Потайни и подозрителни, внимателно подбиращи приятелите си. Това са хората с най-много любовни романи. Най-подходящи партньори за тях са Непри, Ихи и Птах.
Тот е едно от най-главните божества, помощник на Амон. Той играе изключително важна роля при определянето на ценността на човешката душа.
Тот е роден под знака на мъдростта. Той е високо интелигентен и умът му е невероятно жив. Постоянно гради планове и търси начин да използва безкрайните си умения. Задълбочен мислител, обича да медитира и разсъждава.
Много пъти в живота си той смъква някоя от прословутите си змийски кожи и променя напълно интересите си или се залавя със съвършено различна работа. Той обича предизвикателствата и рядко греши. Добър организатор е, има забележителен делови дух и обикновено е щастлив във финансово отношение. Повечето хора от този знак са финансово обезпечени към края на живота си ако, разбира се, не играят комар, тъй като Тот се смята за най-големия комарджия в хороскопа.
Като цяло Тот има уравновесен и ведър характер и предпочита спокойствието. Не обича напрегнатата атмосфера и мрази да го карат да взема бързи решения. Не обича и да му се бъркат в работата – склонен е да следва по-скоро собственото си мнение, отколкото да се вслуша в съвет.
Понякога изглежда самотен. Той е спокоен, сдържан и често му е трудно да общува с околните. Няма време за празни клюки и сплетни и никак не понася глупците. Но има много добро чувство за хумор, нещо неоценимо в кризисни моменти.
Тот не се бои от тежка работа и е безпогрешен във всичко, което върши. Той е много решителен и често дори безмилостен в стремежа си непременно да постигне своите цели. Неговата увереност, воля и съобразителност обикновено му осигуряват успех, но в случай на провал му е нужно много време, за да дойде на себе си. Не може да понася поражения и никак не умее да губи.
Случва се да е подозрителен и не се доверява особено охотно на другите. Понякога неговата потайност и недоверчивост се обръщат против него. Изобщо това е черта, която всички, родени под този знак, трябва да се опитат да преодолеят.
Друга характерна особеност на Тот е склонността му да почива след всеки неочакван или продължителен пристъп на активност. Той изгаря толкова много нервна енергия, че без подходящи грижи и, разбира се, без специално внимание, е предразположен към високо кръвно налягане и нервни разстройства.
Изявява се късно в живота, тъй като прекалено дълго търси онази работа, която го прави истински щастлив. Иначе обикновено се справя добре с всяко начинание, особено ако е свързано с изследователска работа и писане. Подходящ е за всеки пост, осигуряващ му пълна свобода да развие и осъществи идеите и плановете си. Той е добър като учител, политик, кадровик и съветник.
Тот подбира много внимателно приятелите си и макар да контролира стриктно финансите си, проявява особена щедрост към хората, които обича. За него е дреболия да отрупва приятелите и любимите си със скъпи подаръци или с билети за най-добрите театри в града. В замяна иска лоялност. Тот има силно развито чувство за собственост и разбере ли, че се злоупотребява с доверието му, става ужасно подозрителен и се оскърбява дълбоко.
Тот безусловно цени красивото в живота. Той обича добрата храна и често се интересува от изкуство. Обожава четенето и изпитва непрестанен интерес към философията, политическата мисъл, религията и окултните науки. Привлича го непознатото и неговия любознателен ум винаги търси отговор. Някои от най-оригиналните мислители са родени под този знак и макар да не си признава охотно, Тот притежава способността на медиум и доста се осланя на интуицията. Предпочита да напредва със собствен ритъм и прави това, което иска. До голяма степен е господар на самия себе си и през своя живот ще опита силите си в много начинания. Рано или късно, обикновено когато най-малко го очаква, упоритата работа и усилията му ще бъдат оценени и той непременно ще постигне онзи успех и финансовата сигурност, за които тъй мечтае.
Тот се слави с очарователната си външност и никога не остава без обожатели. Особено привлекателна е жената Тот. Тя е изискана, елегантна и с изискан вкус по отношение на облеклото си. Изключително сведуща в светските дела, има много и най-различни приятели и умее невероятно ловко да очарова околните. Освен това е с много и разнообразни интереси и често хората я търсят и ценят високо съвета и мнението й. Като цяло е човек със спокоен характер и макар да се ангажира с много дейности, обича да запазва свой периметър в работата.
Сърдечните дела са от особено значение за Тот и често, преди най-сетне да се спре на определен човек, преживява много любовни романи. Най-подходящи за него са Непри, Ихи, Птах. Би могъл да е в доста добри отношения с Мафдет, Бену, Нун, Тефнут и Мут при условие, че не му отнемат свободата и следва собствените си интереси. Да избягва връзки с друг Тот. Трудно се разбира със Себек и Маат.


 Хонсу: 21.05-30.05 – бог на Луната
Пламенност, изящество, общителност и избухливост.С вкус към разнообразието, новостите; приспособими; верни; грижовни. Привлекателни, с множество романтични истории, те най-добри отношения изграждат с Хапи, Нун и Маат.
Хонсу е бог на Луната, син на Амон и Мут. Той е бог на времето и неговото броене. Изобразяван е като юноша със сърп и диска на Луната на главата си.
Хонсу е роден под знака на изяществото и пламенността. Мил и приятен в обноските си, той обикновено е търсен и обичан. С удоволствие общува с хората, ходи на гости, включва се във всякакви обществени прояви.
Жив и общителен, Хонсу обича да е център на вниманието. Притежава качества на водач, уважават го за неговата честност и праволинейност. Тъй като е красноречив и убедителен оратор, той с готовност се впуска в дискусия и спор. Отличава се с пъргав ум и завидна възприемчивост. За сметка на това е избухлив и макар че му минава бързо, често казва неща, за които после съжалява. Трудно пази тайни.
Хонсу има разностранни интереси и се включва в множество разнообразни начинания. Понякога обаче се захваща с толкова много неща, че пилее силите си и не успява да доведе нищо докрай. Склонен е често да сменя кръга на интересите си и да следва последните модни увлечения, докато не изникне нещо по-ново и вълнуващо. Той иска да е независим и да има свобода на действията си. Ненавижда дребнавите ограничения и, доколкото е възможно, предпочита сам да си бъде господар. Но въпреки свободолюбието си, държи да чувства подкрепата на околните.
Даровитостта на Хонсу и неговия приветлив характер го улесняват да напредне в живота. Предизвикателствата го стимулират, в работата си е методичен и упорит. Ако някое от начинанията му обаче претърпи крах, му е необходимо време да се съвземе и да преодолее провала. За Хонсу успехът е всичко. Неуспехът е катастрофа и унижение.
Хонсу обича разнообразието в живота и опитва много и различни професии, преди да се установи на постоянната си работа. Дори и тогава продължава да търси нови, по-добри възможности за изява. Неспокойна натура е и лесно се отегчава. Постига обаче големи успехи, когато работата му дава достатъчно свобода да разгърне инициативата си или му предоставя възможност за контакт с други хора.
Въпреки че у него няма подчертан стремеж към натрупване на състояние, Хонсу борави внимателно с парите си и рядко изпада в затруднения.
Обича да пътува из далечни и непознати места. В даден момент може да го поблазни мисълта да поживее известно време в чужбина. Тъй като лесно се приспособява, ще открие, че се чувства добре, където и да отиде. Пътешествията, литературата и изкуството са негови любими занимания. Много добър събеседник е.
Макар че понякога е своенравен и доста егоистичен, Хонсу по принцип е внимателен и деликатен и охотно помага на другите. Има чувство за хумор и обикновено прави добро впечатление. Ако успее да овладее неспокойната си природа и обуздае избухливостта си, ще спечели много приятели, ще води активен светски живот и ще постигне целите, които си поставя. В живота му рядко ще има скучни моменти.
Жената Хонсу е обикновено привлекателна, дружелюбна и приветлива. Тя е високо интелигентна, с разностранни интереси, следи с живо участие всичко, което става около нея. Обича спорта и движението, с голямо удоволствие се включва във всяко начинание, което се провежда на открито.
Хонсу обръща голямо внимание на външността си и обича да носи модни дрехи. Привлекателен е за противоположния пол и има множество романтични изживявания, преди да създаде семейство. Той е верен и грижовен партньор, но въпреки семейната си обвързаност държи да запази в известна степен своята независимост и да следва свободно интересите и хобитата си. Много подходящи за него са Маат, Нун, Птах и Хапи. С Мут, Бену, Себек, Упес и Ихи се разбира добре,както и с друг Хонсу. Ще има затруднения с Тефнут и Мафдет.


Бену: 31-05-20.06 – бог на сътворението на света.
Остроумни, проницателни и твърдоглави. Импулсивни, свободомислещи, запазват детето в себе си цял живот. Непостоянни, директни, бързо се влюбват и бързо разлюбват. Подходящи партньори за тях са Гор, Маат, Ихи.
Бену е бог във вид на чапла. Той се появил на възникналия от водния хаос камък обелиск, което ознаменувало началото на сътворението на света.
Роденият под този знак е ведър, популярен и остроумен. Той притежава силно изявен сексапил, но не е особено красив. Земен и привлекателен, Бену е проницателен и словоохотлив. Променливият му характер го прави избухлив, рязък и понякога твърдоглав. Бързо се влюбва и бързо разлюбва. Напуска родното гнездо най-често още в младостта. Или пък независимият му дух го кара да започне работа или да определи професията си в най-ранна възраст. Макар да е роден авантюрист, в материално отношение Бену е твърде земен. Облича се в силни цветове и пъстри десени, дори понякога може да загуби чувство за мярка. Обича физическите упражнения, бърз и гъвкав. Свободомислещ е.
В отрицателните си изяви Бену е импулсивен и притежава истински инат. Избухлив е, макар че скоро забравя своите изблици. Другите обаче не го намират за особено приятен и не му прощават така бързо. Тази черта води до загубване на уважение и вяра в него. Склонен е да насилва хората и се гневи, когато не действат бързо и резултатно като него. Изисква много, но сам той дава малко, особено що се отнася до личната му свобода. Държи се детински и дребнаво и в задоволяване на прищевките си. Често е небрежен, разсеян и склонен към мнителност. Иска всичко да се подчинява на неговия ред и домакинството да се съобразява само с него.
За да разберете същността на Бену, трябва да знаете едно: той вярва в живота, свободата и преследването на щастието (предимно своето). Но решите ли да приемете това за свое мото, той няма да се противи. Няма чувство за собственост. Става агресивен само тогава, когато не успее да постигне своето. Себелюбието рядко се простира в паричната или материалната страна на живота му. Друг е въпроса за времето му, чувствата му, съобразяването с другия.
Представата му за време е невероятна. Невъзможно му е да спазва часовете на другите и презира установените процедури. Вдъхнови ли се от нещо, работи денонощно, без да яде и спи. Нужен му е стимул, за да се разгърне. Когато разговаряте с него, бързайте. Веднага стигнете до същността, иначе ще загуби търпение и интерес. Все едно дали отговорът Ви е да или не, дайте го веднага, директно, прямо, заобикалките го вбесяват. Откровеността не го обижда, предпочита дори грубостта, стига това да му спести време.
Бену е непостоянен. Щом не може да бъде с онзи, когото обича, той обича онзи, с когото е. Продължителните връзки не го привличат. Има много приятели и ги умножава с всеки изминал ден. Но се научава да не разчита прекалено много на никого. Както бързо загрява и постига максималната си скорост, Бену също така бързо губи интерес. Не издържа дълга обсада. На младини извършва какви ли не лудории, но не понася да му натякват грешките.
Бену и от двата пола могат да натрупат богатство, но не и сигурност. Склонни са да послъгват, да преувеличават, но в техните очи това не е недостатък, а само плод на творческо въображение. Не търпят друг да ги води, препускат напред и чак когато се изтощят до смърт, спират и понякога искат съвет.
Жената Бену е енергична. Способна е да си лакира ноктите, да напише писмо (докато гледа телевизия), да говори по телефона и да наглежда децата – в едно и също време. Изразходва енергията си така, сякаш се забавлява, а всъщност извършва работа за десет души. Лесно се сприятелява, приятелствата й са повърхностни, леко гледа на любовните увлечения. Ако я обичате, не се опитвайте да ограничавате свободата й.
Най-подходящи партньори за Бену са Маат, Мут, Ихи, Тефнут, Упес, Себек и Птах. Не се разбира с Мафдет и Непри.


Хатор: 21.06-1.07 – богиня на небето.
Чувствителни, емоционални, с отличен вкус, всеотдайни. Романтични, неотразими и с невероятен късмет- това е най-женствения знак в Египетския зодиак. Ценители на изкуството, на красивото и сред природата и в човешките взаимоотношения – най-добри такива създават с представителите на знаците Гор, Хонсу и Сет.
Хатор е богиня на небето. Почитала се е като небесна крава, родила Слънцето. Впоследствие е изобразявана като жена с рога, а понякога – и с уши на крава.
Този знак е най-женственият в египетския хороскоп. Хатор е справедлива, искрена, милостива, артистична, творческа личност. Отрицателните й черти са свръхемоционалност, песимизъм и затвореност. Лесно прощава грешките на другите. Не обича стриктните програми и не е особено дисциплинирана, мрази критиката. Обича децата и животните, попрекалява с грижите за близките, мрази да работи под напрежение и не е много обективна. Кротката й външност крие вътрешна решимост. Макар да ненавижда сблъсъците, при заплаха реагира страстно и твърдо. При спорове предпочита да се отдръпва обидено, вместо да каже какво я тревожи, но с това често постига повече, отколкото с гневни думи. Останете ли без подслон и храна – обърнете се към нея. Готова е да отдели от залъка си. Но и навсякъде намира хора, готови да й помогнат. Предпочита изгодния брак, но срещу обичта, която дава, среща любовта не само на партньора, а и на целия му род.
В най-тежки условия Хатор е необходима и хората се грижат за нея. Тя наистина има невероятен късмет: получава неочаквани наследства или пари от родителите си. Все ще се намери някой да й улесни живота. Желанията й се изпълняват без усилие. Тя е човек на заобиколните маневри. Не очаквайте да се изправи и да Ви каже тревогите си. Ще трябва да й ги измъквате едва-едва. Обещайте и да не се гневите. Развеселете я. Покажете съчувствие. А тъй като тя няма и точно чувство за време, зарежете всичко свое. Накрая, ако продължи да упорства, блъснете по масата, развикайте се, но не преставайте да й съчувствате видимо. И чак тогава ще разберете какво я боли. Защото по природа Хатор е склонна да се тревожи, песимистка е и все очаква най-лошото. Неприятностите я засягат дълбоко и трудно ги преодолява, непрестанно се връща към своите беди и се захласва да ги изброява.
Всички Хатор са романтици. Тиха музика, лунни лъчи и вечеря на свещи – дайте им това и стават неотразими. Не обичат да огорчават умишлено ония, на които държат. Понякога отношенията с тях се затрудняват от това, че са свръхчувствителни, обичат да се самосъжаляват, да леят сълзи.
Жената Хатор трепти от чистота и е безупречна в личната си хигиена, макар домът й да е в безпорядък и да не знае кое къде е. Има отличен вкус към хубавите дрехи. И колкото и да е разсеяна и небрежна на вид, в последната секунда успява да сложи ред и да затвори устата на критикарите.
Пасивна по природа, Хатор се бои от сблъсъци и принуди. Ценител на изкуствата, ненавижда грозотата, обича красивото и определено се влияе от обстановката. За да се проявява пълноценно, тя се нуждае от верни приятели и силни личности. Откритите и оптимистични характери на Хонсу, Гор и Сет я поощряват. В хармония е и с Изида, Амон и Анубис. Няма да е щастлива с Хнум и Хапи.Нун: 2.07-21.07 – космическо божество, олицетворяващо първородния воден хаос – “баща на боговете”
Артистични, кротки, сдържани, предпочитащи екипната работа. Романтични, влюбчиви, но със силно развито чувство за отговорност към семейството и децата. Привлекателни, направо пленителни, като най-добре се разбират със знаците Амон, Бену.

Нун олицетворява първородния воден хаос. Първоначално е бил космическо божество. Нун и неговата жена (Нунет) са първите богове, от които са произлезли останалите богове.
Нун е роден под знака на изкуството. Той има силно въображение, творческа дарба и е ценител на изящните неща в живота. Има лек характер и предпочита да живее в отморяваща и ненапрегната атмосфера. Ненавижда всеки раздор или неприятно преживяване и не се чувства добре, ако го ограничава рутина или твърдо разписание на времето. Нун не понася да го пришпорват против волята му и независимо от привидно безгрижното си отношение към живота, спада по-скоро към перфекционистите, така че започне ли да работи върху някакъв проект, с положителност ще вложи всичко от себе си.
Най-често Нун предпочита да работи в екип, а не самостоятелно. Предпочита да получава насърчението и подкрепата на околните, а оставят ли го сам, може да се обърка и да развие песимистично отношение към нещата. Когато е възможно, отстъпва на другите да вземат сериозно решение. Но ако все пак вземе особено присърце някой въпрос или му се наложи да отстоява себе си, действа непоколебимо.
Нун притежава дарбата да убеждава и често ползва голямото си очарование,за да постигне целите си. Но изпитва големи колебания, ако се наложи да изрази истинските си чувства. Ако развие по-голяма откровеност, ще постигне по-добри резултати.
По природа Нун е кротък и сдържан, но когато се озове сред компания, която му допада, често става център на вниманието. Той може да бъде забавен, великолепен домакин и превъзходен събеседник. Попадне ли в светлините на прожекторите, адреналинът му стремително се покачва и той се представя блестящо, особено ако ситуацията му позволява да използва артистичните си възможности. Нун е роден творец и е най-щастлив, когато се занимава с художествена дейност. Дори тогава се чувства по-добре, ако работи с други хора в екип, отколкото сам. Нуждае се от вдъхновение и насочващо влияние и открие ли същинската си професия, често получава широко признание.
Освен че храни любов към изкуството, Нун обикновено е силно религиозен, дълбоко се вълнува от природата и животинския свят. Не е безразличен към физическата форма и мнозина Нун с успех се занимават със спорт.
Въпреки че не показва особен интерес към материалните неща и парите, той често вади късмет във финансовите дела и рядко му липсват необходимите качества. Но показва склонност да си угажда и да пилее парите си, щом ги спечели, вместо да осигури бъдещето си.
Нун обикновено напуска дома си още в ранна младост, но завинаги запазва силна привързаност към своите родители и други членове на семейството. Освен това изпитва носталгия по миналото и често пази спомени, предмети от детството си и сувенири от местата, по които е бил. Домът му не е от най-подредените, но знае точно къде се намират вещите му.
Нун лесно печели приятели и общо взето хората се чувстват добре в неговата компания. Той притежава умението да разбира другите и макар понякога да проявява упорство, може, особено ако го подкрепят и насърчават, да живее щастливо и удовлетворено.
Жената Нун най-често изживява романтични истории, преди да се спре на някого. Посещава цялата си енергия и време на своето семейство. Подрежда с отличен вкус дома си и често използва големите си артистични способности, за да изработва сама облекла за себе си и децата. Особено много се грижи за външния си вид и е извънредно привлекателна. Въпреки че не е най-организирания човек, милото й и пленително чувство за хумор създава приятно впечатление навсякъде. Добра готвачка е. С удоволствие се отдава на занимания в градината или сред природата.
Въпреки че Нун много лесно се приспособява, предпочита сигурността и постоянството и най-добре се разбира с Маат, Бену, Амон, Себек и Упес. Може да поддържа добри отношения с Ихи, Птах и друг Нун, но Непри и Мут са прекалено сериозни за него. Няма да му допадне и Мафдет.

http://www.ladyzone-bg.com/2009/11/egipetski-horoskop-zodiak-zodii.html

 

 

 


Ключови думи

Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com