Архив

< Ноември 2013 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

Разкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Какво кара хората да пътуват до места, където са се случили

ужасни катастрофи – адреналин, изгодни предложения и ниски цени? Но има и такива пътешественици, които искат да видят природното бедствие със собствените си очи, дори, ако може, да станат участници в него.
Ако вие сте в групата на обичащите екстремните преживявания, ето ви десет места, които е препоръчително да посетите. Вярно, голямо ще е пътешествието – все пак са пръснати по света, но пък със сигурност си струва.
Ето и класацията на turist.rbc.ru на местата, където любителите на силните изживявания ще могат да си „погъделичкат“ нервите:
Снимка desura.com


Изригването на вулкана Ейяфятлайокутл
Исландия
Когато вулканът с ужасно трудното за произнасяне име парализира полетите над цяла Европа, жителите на Исландия навярно са си мислили, че никой от чужденците няма да предприеме повече никакво пътешествие из тяхната страна и туристическият бизнес ще претърпи още по-голям крах.
Само че желаещите да видят със собствените си очи този „пушещ комин“, който покри с пепел целия Стар континент, се оказаха толкова много, че това дори помогна за значителното увеличаване на броя на туристите. От тогава, в допълнение към традиционните ледници и гейзери, в програма на пътуването задължително включват и показването на Ейяфятлайокутл.


Цунами
Тайланд
Цунамито, което опустоши крайбрежието на Индийския океан на 26 декември 2004 г., стана най-голямото природно бедствие на нашето време. То отне живота на повече от 200 хиляди души в Тайланд, Индонезия и Шри Ланка. Бяха разрушени, направо сринати със земята десетки курортни селища.
Преди всичко бедствието нанесе силен удар по икономиката на Тайланд – много хора, планирали да посрещнат Нова година в тази страна, в самия разгар на сезона се отказаха от пътуването си. Въпреки това обаче се намериха и такива пътешественици, които, противно на очакванията, се стараеха да попаднат в пострадалите райони и да видят разрушенията. Всъщност не всички курорти бяха построени отново, а туристите и до сега с интерес разглеждат руините.


Земетресение и цунами
Япония
По целия свят още си спомнят добре как на 11 март 2011-а се разпространи новината за ужасяващото земетресение по източното крайбрежие на остров Хонсю. Но се оказа, че това не е всичко, което предстои да преживее в този месец Страната на изгряващото слънце. След час японските брегове бяха буквално пометени от образувалата се след труса гигантска цунами вълна. Всичко това доведе до гибелта на близо 16 хиляди души, няколко града бяха потопени под вода, а един от тях на практика беше „измит“ от лицето на Земята.
Тези катаклизми предизвикаха още по-голямо бедствие. Последва взрив в ядрената централа „Фукушима1“, вследствие на който се повиши радиацията в района. В такива условия е нормално много туристи да се откажат от планираните си пътувания, но се получи обратен ефект – мнозина се втурнаха да си купуват билети с надеждата да получат отстъпки от цената.


Аварията в Чернобил
Украйна
Въпреки че от страшната авария в Чернобил са минали почти 30 години, в последно време като че ли интересът къв нея единствено расте. Появяват се все повече предложения да се направи екскурзия до мъртвия град Припят в Украйна, от който през 1986 г. са били евакуирани всички жители.
Смелчаците потвърждават, че нивото на радиация е спаднало значително и за туристите няма никаква опасност. Въпреки това измерванията, направени от учени, свидетелстват точно за обратното. Вече за вас си остава решението дали ще предприемете това пътуване.


Гибелта на Помпей
Италия
Може колкото си искате да се възмущавате от хората, които отиват да гледат разрушенията в Тайланд или Япония, да ги обвинявате в безсърдечие и да размишлявате върху съвременното падение на морала. Всъщност нищо ново няма в това, както и в посещението на древноримския град Помпей – той просто е поредната дестинация за любителите на адреналина и силните усещания.
Само си помислете – на 24 август 79 г. целият град е бил засипан от вулканична пепел, тогава са загинали 2 хиляди души (примерно една десета част от жителите). А днес тълпи от туристи бродят по разкопаните улици и едва ли някой може да бъде обвинен в нездрав интерес към това място.


Бубонната чума
Великобритания
Това популярно сред туристите място, свързано с древна трагедия, се намира във Великобритания. През 1665-1666 г. Има е нападнато от бубонна чума. За да не се разпространи болестта, обитателите на английското село, по съвет на енорийски свещеник, се решили на карантина.
Повече от година те живели в пълна изолация, храната им оставяли пред вратата, а жителите се разплащали за продуктите с монети, които слагали в специални, напълнени с оцет дупки в камъните. Личен контакт с хората от селището бил напълно забранен. Половината от населението на Има загинало.
В наши дни обаче „селото на чумата“ привлича пътешественици от целия свят.


Ураганът Катрина
Ню Орлиънс, САЩ
На 29 август 2005-а Ню Орлиънс беше ударен от най-разрушителния ураган в историята на САЩ. Въпреки че е обявена масова евакуация и хората са били блокирани в задръствания на изходите на града в опитите си да се махнат от това място, са започнали погроми, а улиците се напълнили с крадци, защото в града останали единствено по-бедните – тези, които не са имали собствени коли, за да заминат.
Катрина отне живота на 1836 души, под вода се оказа 80 процента от площта на Ню Орлиънс.
А когато водата се отдръпна, в града, не обръщайки внимание на опасността, започнаха да се появяват първите туристи, искащи да видят всичко със собствените си очи. От този момент нататък пътешествениците често идват в този край да погледат останалото след ужасната трагедия.


Разрушеният Световен търговски център
Ню Йорк, САЩ
Събитията от 11 септември 2001 г. потресоха целия свят – никога преди това терористите-самоубийци не са взимали няколко пътнически самолета, за да атакуват градове. Тази атака промени света – преди всичко тя удари по финансовия пазар, в САЩ имаше реорганизация на властта, а по цялата планета се появиха множество нови правила за безопасност на полетите.
Сега милиони туристи, които отиват в Ню Йорк, задължително посещават мястото, където неотдавна се намираха двете кули-близнаци на Световния търговски център. Това носи съществени приходи на града, тъй като посещението в паметния център на жертвите от атаката струва 15 долара.


Торнадо
Мидуест, САЩ
Едно е да отидеш на място на катастрофа, която вече е минала и вероятно точно на това място няма да се повтори, а съвсем друго – да се отправиш на среща с развихрилата се стихия. Междувременно американски туристически агенции организират специални турове в търсене на торнадо на места, където е голяма вероятността да се появи смъртоносната фуния. С особена популярност се ползва районът около Мидуест в Щатите.
Не са никак малко авантюристите, които са готови да заплатят за чакането по 200 долара на ден, без да имат гаранция, че ще успеят в крайна сметка да наблюдават природния катаклизъм.


Гибелта на „Титаник“
Атлантическия океан
Сто години по-късно, интересът на туристите, любители на катастрофи не отслабва и те все така искат да видят мястото, свързано с потъването на „Титаник“. Не се знае в последните години до колко за това е повлияла и касовата холивудска продукция, в която главните роли бяха поверени на Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет.
Въпреки че е минало толкова много време, хората все още са готови да платят пари само за това да усетят близостта на мястото, където се е разиграла трагедията от 1912 г.
Наскоро компании започнаха да предлагат потапяне с батискаф на дълбочина отоло 4 км и „разходка“ по долната палуба на потъналия кораб.

 

 


 Ключови думи

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com