Warning: Packets out of order. Expected 1 received 2. Packet size=33 in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: MySQL server has gone away in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: Error reading result set's header in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412
ydara.com - Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

Архив

< Септември 2013 >
П В С Ч П С Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 25 26 27 28 29
30            

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

система позволява да се прогнозират и оценяват някои черти на характера, модела на поведение и стила на живот на човека с помощта на най-обикновени геометрични фигури.  Кои са основните доминиращи черти на характера ви може да определите чрез психогеометричения тест на Делингер. Теста е разработен в САЩ от доктора по психология Сюзън Делинджър и носи нейсното име.

 
За определяне характера на човека, неговите способности и маниер на общуване, съществуват множество методики и системи, включително всевъзможни хороскопи, соционика…
Ето още един начин за определяне на типа личност по системата на психогеометрията.


Каква е същността на метода.


В основата на психогеометрията лежат пет тип личности, на които съответстват геометричните фигури. Разгледайте картината горе за 10 секунди и изберете от предложените фигури (квадрат, триъгълник, правоъгълник, кръг и зигзаг) онази, с която  асоциирате себе си. Останалите фигури подредете в реда на намаляващо предпочитание. Избраната  фигура определя основните черти на характера.

А последната фигура от вашата номерация може да означава личносттта, контактите с която ще ви затрудняват най-много.  Трябва да се отбележи, че става дума не само за типовете личност, а за типичините за човека нагласи и начини на поведение. Имайте предвид и това, че резултатите са валидни за «тук и сега», а не за цял живот.
Интерпретация на резултатите


Квадратimages


Главна черта на характера на онези, които  са избрали квадрата е трудолюбието, съчетано с организираността, упоритостта, търпението и твърдостта, точността, чистоплътността и практичността. Изборът на квадрата може да свидтелства за склонност към аналитично мислене и рационалност. Такъв човек се стреми  да извършва всичките си работи максимално добре и ефективно. А тъй като умее да се владее и да организира другите, то може да заема ръководни длъжности.


Човекът-квадрат  се отличава с консерватизъм, строго спазване на правилата и нормите, и липсата на спонтанност и креативност. Стреми се да подреди и систематизира всичко около себе си – пространството, вещите, всяка информация, с която работи.

 

Харесва, когато информацията се подава в съответствие със строгата логика. Избралия квадрата човек, обича речта да изобилства с факти, цифри и тезиси, желателно, с отправки към източника, от които е взета. Предпочита реда и планирания живот. Подбира запознанствата си, не обича шумните събирания. В конфликтите изягва прекия сблъсък. Той е добър администратор и изпълнител. Губи в оперативността на действията, контактността с различни лица.


Жените, които са избрали квадрата, са организирани, точни, придирчиви, внимателни към 2 ready copy6детайлите. Те са търпеливи, трудолюбиви, настойчиви в достигането на целите, твърди в решенията и склонни към строго спазване на правилата и инструкциите. Не обичат да се открояват.


Хората-квадрати говорят тихо, не повишават глас без да е необходимо. Речта им е ясна, точна, логична и обстоятелствена.   Като правило, е малко монотонна, «механична». Характерна за тях употребата на речеви шаблони.


Педантичността и последователността им се проявява в избора на дрехите. Тези хора предпочитат строгия, класическия стил, дискретните и неярки тонове. Те са спретнати, суховати. Нежеланието им да се открояват се проявява и в жестовете, които  са бедни  и неизразителни.
Триъгълникbermudskijj treugolnik


Онези, които се асоциират с триъгълника, безусловно, са силни личности, доста уверени в себе си, действени. Те не обичат да  седят на едно място, като се стремят винаги да са в центъра на  събитията. Изборът на триъгълника като основна фигура може да свидетелства за развито  честолюбие и стремеж към властване на всяка цена. Те са  лидери по рождение. Нетърпеливостта е една от главните черти на характера им. Те могат да ви прекъснат по средата на думата, но само за да уловят същността на вашите мисли.Тези хора са решителни, енергични, неудържими, умеят да си поставят ясни цели и да ги достигат, концентрирайки се върху главното, задълбочено и бързо да анализират ситуацията. Това са прекрасни мениджъри и политици. Жадуват да бъдат първи и да управляват нещата, да решават не само за себе си, но и за другите, да побеждават конкуренцията. 

Добре улавят изгодата. Триъгълниците обичат риска, биват нетърпеливи и нетърпими, трудно признават грешките си. Егоцентрични са, но хората са привлечени от тях и ги следват.


Жените, избрали триъгълника, са концентрирани върху достигането на целта, уверени са в себеSergio-Rossi-spring-2013 си, решителни и импулсивни. За тях е характерно високо ниво на самооценка, склонност към риск, клокочеща енергия, висока работоспособност и тяга към развлеченията.


Хората триъгълници са доста контактни и, без никакъв  дискомфорт, могат с всеки да завържат разговор. Речта им е  логична, находчива и афористича. Като правило тя е емоционална, цветиста, бърза и ясна. Дадено им е  умението да заинтригуват събеседника. За тях е характерен силен глас и нисък тембър, употребата на жаргони, вицове. Жестикулацията им е непринудена.Предпочитат модните, елегантни дрехи, издържани в класически стил. Грижат се за себе си и проявяват любов към скъпите вещи.  Походката им е уверена испокойна , с плавни движения.


Кръг12

Основната ценност за  този тип хора са хората и отношението към тях. Това са  много контактни и доброжелателни представители на човешкия род, заемащи позиция на миротворци във всякакви конфликти. Даже в деловите преговори те не могат да се удържат да не зададат на опонента си личен въпрос.


Изборът на  кръга като основна  фигура може да  свидетелства за доверчивост, общителност, ориентиране към мнението на  другите и нерешителност. Човекът-кръг е прекрасен слушател. Той  преживява  чуждата болка като своя собствена, защото е с развито емоционално възприятие. Никой друг не може така да се радва и да споделя щастието като него.


Благодарение на тънката си душевна нагласа «кръговете» са като ходещ детектор на лъжата, веднага усещат кога ги лъжат. Това са  хора , които странят от отгворността, предпочитайки да я прехвърлят на други. Боейки се да развалят отношенията, те не умеят да отказват, но дават неясни  обещания.Жените, избрали кръга, са доброжелателни, щедри, чувствителни. За тях е характерна склонност към съпреживяване и грижа за другите. Те са  меланхолични, сантиментални и  обърнати към Balmain-ss-2013-jewelry-2миналото.
Тези хора обичат задушевните разговори и топлата атмосфера. Тяхната реч се  характеризира с непоследователност, нелогичност и чести отклонения от главната тема. Като правило, тя е емоционална, плавна и малко забавена.


Тези хора обожават шегите, весели са, понякога до  лекомислие, щедри. Имат сочен глас, нисък тембър, свойствени са им възторжените оценки и комплименти.Предпочитат неофициалния стил на обличане. Склонни са към пълнота, женствени и обаятелни. Походката им е лека, плавна, с разслабено телодвижение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Зигзаг, линияFigyralen-chorapogashtnik-Zig-ZagИзборът на зигзага като основна фигура може да свидетелства за импулсивно мислене, непостоянство на възгледите, променливо настроение и отношения с околните. Това са творци, генератори на идеи, с една дума, творчески и креативни личности. Те предпочитат да мислят с образи и да се опират на внезапни прозрения, изцяло лишени  от логика. Последователността им е чужда по  природа. Експресивност, невъздържаност, ексцентричност – това са чертите на характера им. А още те са идеалисти, непрактични и наивни. Впрочем, биват остроумни, понякога даже са язвителни.


Зигзагите се нуждаят от висока  стимулация в дейността си. Генерирайки огромно количество идеи, доста често ги дават на другите, тъй като сами не са способни да доведат работата  до край. Не търпят субординацията, обичат свободата и независимостта и не се поддават на организация нито в бита, нито в дейността. Хаосът е органичното състояние на хората  зигзаги. А това е и най-сексапилната фигура.

Характерна за  тях е рязката промяна на настроенията. Днес може да ви се усмихва, а утре дори да не ви забележи. Игнорира условностите и възприетите норми. Крайно нетърпим към чуждите слабости.  Но си пада по ласкателствата.Жените, избрали зигзаг, са мечтателни, възторжени, непрактични и непосредствени. За тях е zig-zag1характерна позитивната нагласа към всичко ново, устременост към бъдещето, бунтарска жажда за преустройство.  Липсва им самодисциплина, по финансовите въпроси са объркани и са си напълно самодостатъчни.

Речта им е образна, ярка, непоследователна и ассоциативна. Често е емоционална и забързана.  Гласът им има много оттенъци, тембърът варира от много висок до нисък. Лексиката им е богата и разнообразна, характеризира се с употребата на оценъчни думи и изрази.
Предпочитат модните екстравагантни дрехи. Склонни са към смесване на стиловете и небрежност в облеклото. Могат  да се появят сред хората в измачкан костюм и пак да се чувстват комфортно. Стремителни, маниерни, с оживена мимика и жестикулация.Правоъгълник5
Често правоъгълникът е избиран от хората, които се намират в преходен етап от едно състояние в друго. Тази  ситуация отразява известна криза на личността и никога не трае дълго - човек си избира по-определен тип на поведение, някой от четирите представени по-горе. С други думи, това е онзи човек, който търси по-добро положение или току що го е променил, или предчувства  промените. Но има индивиди, за които то задълго се затяга.

Характерна черта, присъща на човека от този тип е изразената вътрешна неудовлетворност от това как  върви животът му в дадения момент, и желанието нещо да промени.   Често такова положение на нещата се усложнява от състояние на обърканост, неразбиране на собствените желания и липсата на ориентири за движение напред.Изборът на правоъгълник като основна  фигура може да свидетелства  за непоследователност, склонност към приемане на импулсивни решения, неточност и нервност.  Настроението на човека-правоъгълник може многократно да се променя даже в течение на един ден, което води до промяна и в  поведението.
Онези, които предпочитат правоъгълника, като правило, са непоследователни, неуверени в себе си и имат ниска самооценка. Те силно се нуждаят от общуване. При това тези хора са смели, любознателни. Отворени за нови идеи, ценности, начини на мислене и живот, леко усвояват всичко ново. Чувството за собствено несъвършенство ги тласка да търсят начини за саморазвитие и промяна: повече четат, посещават различни курсове.Жените, избрали правоъгълника са  болезнено любознателни, внушаеми, доверчиви и наивни.fendy 01ready Често стават жертва на чуждите манипулации. Характерна за тях е прибързаността  при решаване неа  въпросите.Речта на пправоъгълниците се отличава с неуверонст, сбита и и неразбираема. Като правило е  емоционална  и аритмична: ту е забърана  като скоропоговорка, ту се забавя чак до паузи.   Затова тези хора предпочитат простия маниер на  разговора. Те умеят ясно да изразят своята мисъл. За тях е характерно колебание в силата на гласа и височината на тона, употребата на междуметия и «думи-паразити». Неуверенността се проявява и в движенията. Жестовете са тромави и неизразителни.
Нямат особени предпочитания за дрехите. Не се  отличават със спретнастост и се характеризират с пълна липса на стил.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com