Архив

< Януари 2014 >
П В С Ч П С Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Откриха столицата на тракийското племе одриси в Средна гора, търсена от 130 години!

Учени археолози водени от доц. Иван Христов откриха столица на одрисите 

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Кръвната група съдържа важна информация за червените кръвни телца

на всеки човек. Освен физически белег обаче, тя издава и характера на всеки от нас.

Характерът според кръвната група

 

Не се стряскайте, ако отидете в Япония и още с пристигането си ви попитат: „Каква е кръвната ви група?“ Не сте се натъкнали на вампири, а просто на хора, които изповядват вярването, че кръвната група на човека засяга неговия характер. Японците понякога отдават по-голямо значение на тази закономерност, отколкото на зодиакалните знаци, за да дешифрират характера на хората.

Още през 1901 г. американският учен Карл Лендстайнър (1868-1943) открива и дефинира различни кръвни групи. За този си труд той получава Нобелова награда. През 1916 г. японският доктор Кимата Хара в свое изследване твърди, че съществува връзка между кръвната група на човек и характера му. Впоследствие, около 1925 г., японската армия и военноморският флот започват да се интересуват от кръвните групи на войниците. Военните вярвали, че информацията ще бъде полезна  за разпознаването на силните и слабите войници.

Пръв обаче, който доказва съществуването на закономерността между кръвната група и човешката индивидуалност, е Такеджи Фуракава. През 1927 г. той публикува редица статии под общото заглавие "Изследване на характера чрез кръвната група". Основавайки се на проучвания от древна Гърция и на Карл Юнг, Фуракава определя типичните черти на характера според кръвната група по следния начин:


Кръвна група 0 (мелодия)

Характер: Това са спокойни и търпеливи хора, които владеят емоциите си. Те имат силна воля и са много упорити. Вечно щастливи, те са с най-добре адаптиран темперамент към житейските обстоятелства. Обичат да печелят пари и да ги харчат със замах. Борбени, прагматични, амбициозни, съблазнителни и оптимисти, те са родени звезди. Рискът е начин на живот за тези хора. Те са егоцентрични, егоистични, горделиви и безкрайно инати. Не обичат да изпълняват нечии нареждания. Смятат себе си за лидери и когато искат нещо, на всяка цена трябва да го получат. Те са суетни и ревниви.

Отношения: Обичат да се борят с предизвикателствата. Тези хора са много контактни и комуникативни и не се чувстват добре в сянка и изолация. Лесно се сприятеляват. Самотата ги изпълва със скука и униние. Общественият живот и шумните места са истинската страст за тези хора. Те са оптимисти, вярват, че късметът е винаги с тях.

Професия: Всяка работа, свързана с комуникация, контакти, която дава възможност за действие, слава, успех и богатство, е подходяща за хората с нулева кръвна група. Те искат да спечелят на всяка цена. Може да откриете тези хора в сферата на търговията, киното, телевизията, правото. Много политици и журналисти имат нулева кръвна група. Имат много приятели и познати, които манипулират бързо и умело.


Кръвна група А (хармония)

Характер: Това са хора, които са чувствителни, нежни, сантиментални, раними. Те са творчески натури. Интересуват се от мистериозното и космическото. Живеят в хармония със света и околните. Много често тези хора се водят от симпатията си. Предпочитат деликатността пред агресивността. Често се затварят в себе си, ако са разтревожени. Те са учтиви, сдържани, предпазливи, но са винаги готови да се жертват. Те са интроверти, насочени са към вътрешния си свят. Покорни и честни са. Често са нервни и песимистично настроени. Нерешителни са, щом става въпрос за промени. Те са любовчии по природа. Избягват навалицата и шумните компании. Винаги търсят тихо и уединено местенце.

Отношения: Често са беззащитни и се възстановяват по-бавно от другите. Понякога психическите и физическите реакции са забавени. Постоянно търсят идеала и изпитват дълбока потребност да разсъждават и медитират. Не се стремят към успеха на всяка цена. Тези хора притежават вродено чувство за справедливост. Тези перфекционисти имат нужда от разбиране, за да се доверят на някого, да се сприятелят или влюбят. Имат ограничен и добре подбран кръг от близки приятели. Обичат интимния си свят и умеят да го пазят. Това са хора, които не се интересуват от парите и дори проявяват небрежно отношение към тях. Предпочитат да стоят зад кулисите и да дърпат конците, отколкото да бъдат под светлината на прожекторите. Влияят се от общественото мнение.

Професия: По време на спор се интересуват от всички гледни точки. Това са съдии, адвокати, дипломати, лекари. Обичат да работят на свобода и да не ги притискат. Имат силна интуиция.  С тях много лесно се работи в екип.


Кръвна група В ( ритъм)

Характер: Изглеждат непоколебими в очите на хората. Прозорливи и настойчиви, те обичат реда и плановете. Имат независим и консервативен характер, но пък много борчески. Те са бодри, весели, оптимистично настроени, любезни, добри. Лесно прощават и не са злопаметни. Хората с тази кръвна група са много енергични, неорганизирани, чувствителни и дори егоцентрични. Имат хъс, с който лесно преследват поставените им от тях самите цели. Склонни са към приключения, обичат забавленията.

Отношения: Тези хора притежават най-стабилния темперамент. Някои ги смятат за брутални и нетактични, тъй като директно атакуват хората и проблемите. Не притежават усет към адаптация и дипломация. Приемат без проблеми йерархията, еднообразието, властта. Мразят импровизациите. Тези хора са верни и последователни в чувствата и поведението си. Тъй като търсят предимно комфорта, реда и сигурността, не е лесно да пречупите волята им. Адаптират се с неудоволствие и насила и то след дълги размисли.

Професия: Хората с тази кръвна група често се отдават на кариера в областта на технологията, биологията, фармацията, електрониката, инженерните науки, както и във финансите и бизнеса. Те са блестящи мениджъри, техници, военни, полицаи. Показват добри качества и в сферата на изкуството (живопис, скулптура, балет). Техни оръжия са прозорливостта, упоритостта. Хората с тази кръвна група са склонни към работохолизъм. Те са индивидуалисти и трудно могат да работят в екип.


Кръвна група АВ (комплектност)

Характер: Тези хора имат богат темперамент – едновременно мелодичен, хармоничен и ритмичен. Те обаче страдат от дълбоки противоречия. Искат да бъдат навсякъде и да притежават всичко. Склонни са към неудовлетвореност, тревоги и песимизъм. Душевните им рани зарастват бавно. Понякога реакциите им са крайни и граничат със самоизтезание. Тези хора са безгрижни, състрадателни, изобретателни, артистични, отстъпчиви. Често си менят настроенията. Те са екстроверти и интроверти. Всичко, което правят, изглежда интересно и завладяващо за останалите. Изглеждат мистериозни и хладнокръвни. Допринасят за хармонията сред околните.

Отношения: Тези хора са съвкупност от  много дарби, възможности и таланти. Това обаче им създава проблеми. Трудно правят избор и трудно се придържат към него. Не е лесно да се предвидят реакциите им. Те са вечно недоволни. Обединяват противоположностите. Срамежливи са с едни и самоуверени с други. Не обичат да се конфронтират и мразят самотата. Хората не знаят как точно да се отнасят с тези личности. С тази кръвна група се срещат както атеисти, така и мистици.

Професия: Тъй като хората с кръвна група АВ са много динамични, те постигат успех в много области. Имат влечение към физика, химия, екология, инженерство, агрономство, медицина. Предпочитат да са сред хора, а изолацията ги изкарва извън релси. Обичат добрата организация и съвършените програми.

Ели Йорданова  
http://zdrave.rozali.com

 

 

 

 

 

 


 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com