Архив

< Февруари 2014 >
П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

iz4eznalata biblioteka01Още едно предизвикателство за почитателите на истински добрия трилър.

В средата на месец февруари издателство „Ентусиаст“ ги зарадва с „Изчезналата библиотека“ от А. М. Дийн. Още с появата си през 2012 г. книгата се превръща в световен бестселър и е посрещната с голям интерес в над 16 страни. През март 2013-а тя е в Топ 10 на „Амазон“ в раздела за художествена литература, както и номер 5 в класацията за трилъри, а в тази за съспенс заема престижното първо място. „Изчезналата библиотека“ е криминален роман, посветен на съдбата на прочутата Александрийска библиотека, мистериозно заличена от страниците на историята по твърде загадъчен начин. Задълбочените познания на автора А. М. Дийн в областта на древните култури, както и интересът към конспирации, го вдъхновяват да създава напрегнати и завладяващи художествени сюжети. Литературните критици определят стила му като близък до този на Глен Купър.
iz4eznalata biblioteka02Много писатели се превъплъщават в ролята на историци, за да разказват истории за древни загадки и ожесточени борби за власт. С написването на „Изчезналата библиотека“ се случва обратното: А. М. Дийн е историк по професия, който влиза в ролята на писател, за да облече в слово знанието и стремежа към власт, останали непроменени през времето. Дебютният му роман разказва за Александрийската библиотека, основана от Птолемей ІІ Египетски и според различните версии – изгоряла при обсадата на Александрия от великия Цезар, опожарена от настъпващите воини на исляма, пренесена тайно на друго, по-сигурно място. Дийн ни предлага плода на своето авторско въображение, подплатен с професионалните му проучвания в областта.
В престижен колеж е извършено жестоко убийство. Арно Холмстранд е учен с международно признание, отдал целия си живот на науката и изследванията. Но точно тази негова страст става причина за насилствената му смърт - по петите му е неумолим враг, който няма да се спре пред нищо, за да изтръгне истината за безценна тайна, пазена от хилядолетия. Емили Уес, специалист по история на религиите, получава завета на убития и се отправя на мисия: да разбули една от най-големите загадки в историята - местонахождението на Александрийската библиотека, един от най-прочутите центрове на знанието в древния свят. Холмстранд избира Емили за свой приемник и пазител на тайната си. Любопитството й я отвежда в различни краища на света и я тласка да разгадае повереното й от Арно. Скоро Емили се оказва замесена в световен заговор с невероятен мащаб, водещ чак до подстъпите към Белия дом.
Най-големият и всеобхватен по рода си проект в човешката история провокира Дийн да създаде напрегнат сюжет, в който преплита събития от действителността: „Подробностите, споменати в книгата, за това някога велико чудо на античния свят са точни, както и общото усещане за мистерия, свързано със съдбата на забележителното египетско културно наследство“. Авторът черпи вдъхновението си от историята - както сам споделя, обича да пише за моменти от нея, които силно са го заинтригували и особено за такива, които повдигат повече въпроси отколкото отговори. Такъв е случаят с Александрийската библиотека.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

yarasport.com

kakavida.com