Архив

< Април 2019 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

Разкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

1с.ВратаБългария е уникална страна, оказала влияние върху развитието вероятно на всички

култури – римската, етруската, келтската, скитската. Тук можем да продължим изброяването до безкрай. За самата България обаче най-тайнственото и вероятно най-важното място е едно уникално скално образувание в Родопите. И макар в България да има множество достойни места, именно село Врата, мястото, свързано с това световно чудо, можем смело да считаме за алхимическата столица на България.

1с.Врата

Алхимическа столица е онова място на картата на една страна, което е оказало най-значимо влияние върху развитието на пространството и културата на народа й. Това е своеобразен генератор, който е имал, има и ще има голямо значение за цялата страна. Този път ще говорим за България…

 

Село Врата е единственото в България, което се намира до три природни забележителности - тракийското светилище Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора. Заради причудливите скални образувания тук се носят легенди за кацащи извънземни кораби и живели някога великани.С.Врата е територия, която навремето римляните силно искали да завоюват, но тракийците, населяващи тези места, успели да защитят земите си. За тракийците областта около Врата била свещена, вероятно най-свещената от всички тракийски светини. Тук били отглеждани кристали и безсмъртни растения, които спирали процеса на стареене – например хаберлеята (наричана още силивряк, безсмъртниче или орфеево цвете).

Най-важното обаче е това, че областта около Врата свързвала микрокосмоса на човека с 1 vrata-sabaziyaмакрокосмоса, а скалата Белинташ (което означава «белия кристал»), изградена от вулканичен туф, служела като капан за звездите. Енергията, която се акумулирала тук, била предназначена за тракийския бог Сабазий.

Именно това прави мястото свещено, светилище, с което древните траки са взаимодействали. Това място може да усъвършенства енергията не само на хората, но и на пространството. Това е нещо като енергостанцията на България, която влияе върху почти цялото пространство на страната. Светилището Белинташ е предопределено да функционира именно на териториите, върху които се разпростира съвременна България, и този факт превръща мястото в най-важната точка на картата на България.

Феноменалността на това място се крие именно в съотношението, образувано от няколко скални образувания на планината Родопи. Между тях се намира малкото село Врата, което е алхимическата столица на България.

Врата е интересно място не само за древните тракийци. И днес то привлича хиляди поклонници, които виждат в мястото не само неизчерпаем източник на енергия, но и НЛО. Всяка година около 13 септември тук действително се виждат летящи обекти, които трудно биха могли да се нарекат познати. Свидетели на този тип явления са ставали не само жителите на Врата, но и туристите. В «сезона» на НЛО пространството се преобразува толкова, че ти се струва сякаш си попаднал в някое мистично като усещане място.

Именно затова историите, легендите, чудесата и НЛО привличат тук много необикновени хора, екстрасенси и различни езотерични групи – за зареждане с космическа енергия, както казват те.

Впрочем мястото наистина е особено. Ако си вземете компас, ще можете лично да се убедите как2А Белинташ стрелката му се държи тук повече от странно. Това означава, че тук се губят временните ориентири, т. е. нарушава се обичайното за нас магнитно поле на Земята, което дава възможност на различни светлинни тела и НЛО да кръжат над този район. Смята се, че тези неидентифицирани обекти взаимодействат със скалата Белинташ (тук се е намирало древно светилище), а след това завиват към Кръстова гора, още едно от мистичните места край Врата.

Впрочем истории за контакт с извънземни и чудодейни изцеления можете да чуете най-много от 2 Белинташместните жители. Едно обаче е ясно – това място съществува в своя собствена координатна система. Смята се, че в скалата Белинташ има пробити 60 различни по големина дупки, които са се появили под влиянието на звездите. На това място по няпонятни причини звездите се приближават максимално до Земята, което дава възможност да се използва енергията им. Тази енергия хората навремето събирали в отворите, като ги пълнели с вода или вино, които после пиели.

Скалата Белинташ е разположена на древния път на траките, като го съединява с Тракийската низина, където са разположени други центрове на тракийската култура. Оттук са 4 км. до морето, ако се върви през хребета, по който, именно за извършването на ритуални задачи, свързани с енергията на Белинташ, навремето са вървели Александър Велики, Гай Октавий и много други.

Александър Македонски подарил на тракийските жреци Златна колесница със златни украшения,с. Врата 1 монети и изделия, която, смята се, и до ден днешен се пази във Врата. И въпреки съветите на една велика българска прорицателка да не се търсят тези съкровище, тъй като те са собственост на бог Сабазий, много златотърсачи не са се вслушвали, за което голяма част от тях са заплатили или с болест или дори с живота си. Смята се, че Сабазий наказва тези, които приближават тракийските Асеновград БЕЛИНТАШсветилища с агресивна и алчна енергия.

Енергията на Белинташ помага на хората да повишат честотните си характеристики. Ако имате възможност да останете тук няколко дни, ще се убедите сами в силата на това място, съществувало дълго преди египетските пирамиди и английския Стоунхендж.

Тук ще можете, ако се осмелите, да опитате и древния тракийски начин за лечение със змии, но за това най-добре ще е да потърсите помощта на специалистите от близкото село Павелско, където ще ви предложат отровна змия.

Важно е само денят да е слънчев, защото тогава енергията на мястото абсорбира енергията на слънцето. Ако искате да опитате нещо по-щадящо, можете да пробвате настойката от свещените безсмъртни гъби линджъ, които растат на това свещено място (попитайте в туристическия комплекс при влизането си във Врата, той е един).

Особеността на тези гъби се крие в идеята за възкресението, т. е. в това, с което всъщност се е6 ГЪБИ занимавал и тракийският бог Сабазий, който олицетворявал и силата на това място. Той е известен още като Загрей, синът на Зевс и Персефона, който се преобразил в змия. Тук идеята за цинобърните промени (кристализацията на пространството) е в самата същност на това място.

Врата е центърът на тази система от светилища, заедно с Белинташ, скалата – светилище на древните траки. Смята се, че най-силно с това светилище взаимодействат звездите Орион, Голямата мечка и Малката мечка, което намира проява и в скалата Белинташ под формата на проекции на тези съзвездия.

Този край е буквално изпълнен с магически природни обра3  С.ВРАТАзувания, за чиято сила и значение хората са знаели очевидно още от древността. На изток, през водоразделния хребет между реките Арда и Марица, минава най-древният път към Беломорието. Той води в земите на одрисите, популярни със скалните ниши с необичайна трапецовидна форма и мистичния връх Чиляк.

На юг, над ждрелото на река Мостовска Сушица, се извисяват Караджов камък и Кръстова гора. По-нататък се виждат обвитите в мистични предания върхове Акватепе, Момчил и Преспа. А недалеч от село Босилково могат да се видят и следи от древни светилища.

На запад се простират природния резерват «Червена стена» и планинският масив с едноименния връх Безово (Бесово). Зад тях се намира Бачковският манастир, родопската Света гора, с нейните останки от езически крепости и манастирът Бяла Черква.

От север Врата е защитена от хълма Драганица и крепостта Питвото. По-нататък в подножието на 7 vrata-kartaпланината се простира комплекс от храмове край селата Долнослав и светилището «Четиридесет извора…

Глеб Чорни
http://www.olegcherne.ru


СПРАВКА:Врата е село в Южна България. То е част от община Асеновград, Област Пловдив.

 

Отстои на около 30 км северозападно от гр. Асеновград, на около 50 км в същата посока от гр. Пловдив и на около 200 км северозападно от столицата София.

 

През селото всекидневно (с изключение на неделните дни) преминава автобус по направление гр. Асеновград – с. Три могили.


Намира се в Родопа планина, релефът е планински, със средна надморска височина 1091м.

Климатът е континентален, със студен и снежен зимен сезон и прохладно лято.

 

Населението на с. Врата е около 24  жители.

 

Инфраструктурата на селото е в процес на изграждане.

Селото се обслужва административно от кметството на с. Мостово (на около 8 км западно).

 

Медицинско обслужване на населението се извършва в Асеновград, където се намират и най-близките болници, училища и детски градини.

 

В селото има няколко къщи за гости и хотелски комплекс, който се състои от седем реставрирани и построени в архитектурния дух на Родопите къщи, отговарящи на всички съвременни изисквания за удобство и уют. В комплекса има сауна, джакузи, ресторант, механа, детски кът и паркинг

 
Забележителности

 

Село Врата е единственото в България, което се намира до три природни забележителности – тракийското светилище Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора.

 

Известния скален масив Белинташ, който е защитен природен обект се намира на 1255 м надморскас.врата м височина. Местността е с научна, културна и естетическа стойност. Тя обхваща интересни скални образувания, пещери, извори и вековни гори.

Археологическите проучвания са на път да докажат, че светилището е от времето на каменно-медната епоха, т.е. 5 хилядолетия преди Христа, което го прави по-старо от Перперикон. Мястото се смята за средище на бесите и тракийското божество Сабазий. От там се открива гледка отвисоко на 360° на тази част на Родопите. Местната флора и фауна е богата, разнообразна и интересна.

 

Районът на Караджов камък е защитена територия. Известният скален масив е с дължина 400 м, а най-високата му точка е на 20 м. До Караджов камък се достига за около час и половина пеша, тръгвайки от Кръстова гора по посока Аязмото.Тук се намира местообитанието на редки видове животни като черен щъркел, скален орел, сокол скитник, алпийски бързолет, дива коза, дива котка и други.

 

Кръстова гора се извисява на 1545 м над морското равнище и се намира на около 70 км от с. Врата и на около 40 км от Асеновград. Поляната е дълга 500 м и е широка 300 м. В този район учените търсят прочутото Дионисиево светилище, съперничело навремето на Делфийския оракул. Според други безспорното лечебно въздействие на Кръстова гора се дължи на гама – излъчванията, идващи от урановите залежи в недрата на Родопите.

 

В с. Врата напоследък активно се развиват различни видове туризъм, на което се дължи и построяването на нови хотелски комплекси, предлагащи съвременни условия, съчетано с традиционна обстановка и кухня.

 


Атлантида се е намирала в България!

Стамен Стаменов пъ твърди, че Атлантида се е намирала в България! Според него,  древната Атлантида е била на територията на Етрополе, където е имало светилище, което е било наситено с много силна енергия. Той допълни, че нашата планета Земя е пълна с места, които са обитавани от представители на извънземни цивилизации, и които имат афинитет към духовните богатства на земните жители.

 

Звучи невероятно, но кой знае?! Допреди педесетина години никой не вярваше, че някой може да чете мислите ни... а това вече е факт!


Стамен Стаменов е дипломиран физик и експерт по парапсихология и паранормални явления. У нас той е признат като специалист по уфология. Завършил е авиационно въоръжение и ракетна техника в Долна Митрополия, във Висшето военновъздушно училище, както и е дипломиран в специалността „Автоматика и телемеханика“ към Техническия университет в София.


Търсене/ Search

Психология

За науката вече няма съмнение, че душата и тялото си “говорят”

couple-having-romance-1“Искам хората да погледнат към живота си и да видят как тези или онези събития, стресът, мъката,

Прочетете още...
 
Как да разпознаем лъжеца. Видове въпроси/ Част III

Great Wallpapers 00827aПътя към успеха в личния ви живот и бизнеса ви зависят само от вас самият. Научете се

Прочетете още...

Тест

Какъв е шансът ти за успех?/ Тест за личностните качества

военноЛесно ли успявате да се харесате на околните? Харесват ли ви те изобщо?

Прочетете още...
 
"Нарисувай човече" Кои са силните и слабите страни на характер ти/Тест

човече 2Съществуват много тестове, в различни области и с различни цели, но най-популярни се

Прочетете още...
 
Древен китайски тест "Мъдрости показват каква личност си"/ Тест

chinaОсвен акупресурата, хартията, компаса, барута, коприната и печатането, Древният Китай

Прочетете още...

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Духовност/ Философия

Фън Шуй правила за още повече страст в любовта

fun 6ui love01От векове, търсейки благополучие и просперитет, хората се доверяват на философията.

Прочетете още...

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com