Архив

< Март 2014 >
П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

izmianata na bordjiite01Излиза втора книга от поредицата, посветена на прочутата династия.

След успеха на дебютния роман на Сара Пул „Отровителката на Борджиите“ на българския книжен пазар се появява продължението - „Измяната на Борджиите“. Авторката отново ни въвлича в мрачния свят на отровителката Франческа Джордано - служителка на Родриго Борджия, който вече е папа Александър VI. „Измяната на Борджиите“ е завладяващ исторически трилър, който разкрива малко известни исторически факти, като отразяването на историята е съобразено с новите биографии и проучвания за династията на Борджиите. Предстои да излезе трета книга от поредицата - „Дамата на Борджиите“.


izmianata na bordjiite02Втората книга от поредицата ни пренася в далечната 1493 г. - една година след възкачването на Родриго Борджия на престола на свети Петър и непосредствено след завръщането на дръзкия генуезец Христофор Колумб от Новия свят. Излъгал всеобщите очаквания да се озове в мокрия гроб по време на плаването си по това, което смята за нов път към Индия, Колумб пристига с невероятна вест: че е успял. И Испания, и Португалия имат претенции към това, което смятат за Индия, и единственият, който може да разреши спора им, е новият папа. Той има нужда от помощта на Испания, за да отрази заплахите за война от страна на Франция. Но за да я спечели, трябва да се отрече от съюза си с рода Сфорца, владетелите на Милано. В същото време католическите крале Исабел и Фернандо изискват от него да прогони от Рим евреите - любимите изкупителни жертви на Църквата за всички нещастия, сполетели християнския свят. Освен това папата трябва да отстрани от пътя си размирния кардинал Дела Ровере, който се е прицелил в поста му, и да се предпази от опитите за покушение на фанатизирания монах Савонарола.
Мнозина желаят смъртта на Родриго Борджия, търсейки различни средства и начини, за да я постигнат. На фона на тези събития задачата на Франческа да опази живота му се оказва истинско предизвикателство. Благодарение на своите умения и знания тя заема много важен пост - да брани живота на папата, като проверява храните, дрехите, водата, виното му, всичко - за следи от отрова. Отровителката рискува собствения си живот, за да разкрие и предотврати поредния заговор срещу Борджиите. Отрекла се от живота на обикновена жена с обикновени радости, Франческа живее заради срещите на „Лукс“ - тайното общество, посветено на учението, както и на неизменната си задача: да унищожи убиеца на баща си, красивия свещеник с покварена душа и остър ум Бернардо Мороци, който на свой ред желае смъртта й.


Поредицата исторически трилъри на Сара Пул са вдъхновени от интереса й към ренесансова Италия, както и към ботаниката, и най-вече към отровните растения, които ни заобикалят. Така се заражда идеята да създаде образа на придворната отровителка на Борджиите. „Всяка от книгите е отделен роман. Някои читатели може да предпочетат да ги прочетат в хронологичен ред, но не е задължително. Всъщност мисля, че ще е интересно да прочетат някоя от по-нататъшните книги, да открият Франческа, а после да се върнат назад и да проследят по-ранните събития в живота й“, споделя авторката.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

yarasport.com

kakavida.com