Архив

< Април 2014 >
П В С Ч П С Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

godina na lujata01„Година на лъжата“ от Андрей Геласимов ще зарадва любителите на книгите.

След успеха на „Степни богове“ и „Дом на улица „Езерна“, в началото на април издателство „Ентусиаст“ публикува трета негова книга. Геласимов е един от най-успешните съвременни руски автори. Той е носител на редица престижни литературни отличия и се радва на голяма читателска популярност. Литературните критици го определят като „руския Селинджър“. През 2005 г. на Парижкия книжен салон Геласимов е признат за най-известния руски писател във Франция. Книгата му „Година на лъжата“ е едно от най-успешните и най-добре продаващите се произведения. Романът задоволява всеки читателски вкус, защото темите, разгледани в него, са много - от описание на руската действителност и задълбочен поглед към съвремието и към проблемите, с които се сблъскваме днес, през отчасти детективска история, до разказ за любовен триъгълник, всичко поднесено с голяма доза хумор и ирония. През 2010 г. романът е екранизиран под името „Год обмана или люб.off“


godina na lujata02Заглавието на книгата прави двойна аналогия със съдържанието. На първо място героите непрекъснато се лъжат един друг, и на второ, действието се развива през 1998 година, която огромна част от руския народ е запомнил именно като година на измамата, когато рублата се срива и настъпва истински хаос в икономиката. Главният герой на тази история Михаил Воробьов е млад човек без определено занимание, отдал се на забавни приключения, но мечтаещ за успешна кариера и много пари. Той е любител на забавленията, на питиетата във весела женска компания, не се задържа дълго на всяка работа, докато случайно не получава покана да работи по призвание. Михаил е нает като възпитател на богато момче, което се е затворило в своя свят, обожава Одри Хепбърн и тайно е влюбено в очите на обаятелната Марина. Освен това Михаил трябва да изпълнява ролята на шпионин, да докладва всеки ден за настроенията и постъпките на момчето. Истинските проблеми започват, когато той също се влюбва в Марина и поредният забавен епизод се превръща в драма, която преобръща живота му. Сега Михаил е принуден да лъже всички - момчето, като тайно се среща с неговото момиче, бащата на момчето, наел го на тази много изгодна работа, а след това и самия себе си.


В тази авантюристична и забавна история авторът Андрей Геласимов разказва как човек пораства и колко трудно всъщност е това - да изгубиш мечтите си, вниманието на родителите, вярата в любовта. Той проследява хода на събитията от три различни гледни точки: на младия, едва 17-годишен Сергей, който има всичко материално в живота, освен разбирането на близките, истинска любов и верни приятели, който е влюбен в Марина само защото прилича на идеала му за жена - Одри Хепбърн; на младата Марина, копие на филмовата звезда, която се опитва да впримчи младия богаташ; на щастливия съперник Михаил, който срещу пари се съгласява да бъде играчка на богатия Сергей. Гледните точки на героите в романа са различни, всеки вижда случващите се събития под различен ъгъл, всеки ги пречупва през своя мироглед, от което разказът става толкова истински и достоверен, че напомня личен дневник.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

yarasport.com

kakavida.com