Архив

< Ноември 2012 >
П В С Ч П С Н
      1 2 3 4
5 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Г-н Хермес е седнал срещу мен в малкия ресторант в хотела ни. Оказва се, че той е отседнал също в него.
- Искам да представя дизайнерската работа на Милена Марева на директорския борд. Както знаете, Hermes е една от най-известните фирми за аксесоари, но имаме идея да развием и собствена марка дамска и мъжка модна линия. Ще можете ли да ми изпратите ваши авторски разработки? Разбира се, аз ще им кажа за вашето блестящо представяне тук, но е необходимо и членовете на борда да видят проектите ви. Веднага, щом се върнете, очаквам по най-бързия начин да получа дизайнерското ви портфолио. Препоръчвам за ваш мениджър г-жа Нала. Имам вече телефоните и факса й за връзка - Хермес се усмихва приятелски, сърдечно. До него с кокетно заметнато шалче на врата седи Нала. След като не се прибра два дни в хотелската ни стая, тя му беше станала мнооого доверен човек. Всъщност това не ме
касаеше ни най-малко. Все още й вярвах.

Нала. Вижда
м вече нетърпението ви да разберете какво търси тази жена в дюселдорфската история. В приказките винаги има ламя, дето юнакът преборва, обезглавява и след това три дни и три нощи се вихрят танци и щастие. Обаче по тези юначни времена още не са познавали госпожата Нала. Чак да се чудиш как е успяла да оплете толкова много хора толкова дълго време. Не знам дали съдбата ни е предначертана, предопределена... може и така да е. Може и така да е трябвало да бъде. Може би и на мен, и на България, още не ни било писано да излезем от тъмната си орис. Защото ако Сюзан не беше заета с двете си малки деца, ако вместо Нала тя имаше възможност да дойде с мен... може би България би имала първия си дизайнер на международна сцена... може би. Сега за Hermes работи Пол Готие.
Пристигам си в България и веднага запрятам ръкави и моливи да приготвя представянето си пред борда на директорите на фирмата. В това време телефона на Нала е изключен. Минава месец, от нея ни вест, ни кост. На звъненето ми на апартамента й – никой. Тогава решавам да изпратя факс на г-н Хермес, в който го уведомявам, че отдавна съм готова, но понеже не мога да намеря „мениджъра“ си и това е несериозно и непрофесионално, бих желала Нала да бъде сменена.
Отговорът е категоричен: „Не, не може. Познавам много добре госпожата. Вярвам й и бих желал да работя само с нея.“ Светкавично два часа след този факс в дома ми, за първи път от завръщането ни от Дюселдорф, след едномесечното й ''изчезване'' се появява и Нала. Бясна. „Това ще ти е първият и последен факс от Андреас Хермес“, ми казва тя разярена. Все още не знам какво става. Предположих, че е ревност.
Минава месец, два... мълчание. Ако ви кажа, че това беше най-тежкият период от живота ми, ще бъде много софт казано. Не исках да излизам от дома си, не исках да виждам никого, не можех да вярвам на никого.

След 12 месеца време, точно преди Нова година, на вратата се звъни. На входа - двама от приятелите на Нала. (Когато разправях историята на Пеню Пенев и му викам: „Пеньооо, такъв латино сериал! Чак да не повярваш!“, той ми казва: „Ти защо си мислиш, че хората гледат латино сериалите? Защото това е животът, не разните му там холивудски измишльотини.“) Седим на кафе в дома ми и двамата ми разказват какво всъщност се е случило, цялата истина. След пристигането си в България, Нала звънила всеки ден на Хермес и му разправяла, че тя била дизайнерката, а аз съм била само проста шивачка и лош човек... След като успяла да го убеди, че имено тя е великата дизайнерка, сътворила дизайна на колекцията ми, заминала в Париж по покана на господина. Обаче ако някой си мисли, че работата на модиста е две джуфки на инчики отпред и една отзад, е в голяма заблуда. Във Франция не знам какви ги е забъркала госпожата, но явно нищо не се е получило в модата и хоп - Нала сменила политиката и професията си - успяла да убеди Хермес, че тя може да организира агенция за набиране на български моряци за неговите кораби (на срещите ни в Дюселдорф обясняваше как построила цялата компютърна система на България, представете си! Спомням си, имаше и несполучлив опит за стартиране на кабелна телевизия). За целта се прибира в България и започва организиране и регистрацията на агенцията. Обажда се на двамата си приятели и им казва, че ще ги направи съдружници във фирмата. Те трябва да участват с пари. Няма да споменавам имената на двамата мъже от уважение към тях - известни хора във Варна. Единият си продава апартамента, а другият й дава същата сума, за да станат съдружници във фирмата на Андреас Хермес. Но в следващия сериал Нала отново изчезва. На звъненето телефонен секретар казва, че е изключен. Двамата започват да се съмняват. Пикантната подробност в сапунката е, че след като обсъждат положението си, разбират, че са й били любовници по едно и също време (няма да споменавам повече, много е неприятно), но освен тях Нала е имала и трети любовник, с фирма за обзавеждане. По това време тя е и омъжена за капитан на кораб (тук латино сапунките ряпа да белят пред българското веро).
- Можеш ли да звъннеш на Хермес и да му кажеш, че Нала е мошеничка. Да му разкажеш всичко - пита по-младият мъж.
- Добре де, как да му кажа всичко това, след като тя една година го е лъгала за мен? Как ще ми повярва? Предполагам, че само още повече ще се отврати от българите. Така че в случая не мога да направя нищо.
- Аз бях в София - продължава мъжът, - немският посланик ми е приятел. Той звънна на Хермес (германски поданик е). Звъннахме му и го помолихме да ни окаже съдействие да издирим госпожа Нала. След като ни изслуша, ми отговори, че такова лице не живее при него и не познава човек с такова име.
Не знам как се е развила по-нататък тази история. Толкова ми е неприятно да си спомням за цялата тази мръсотия... предпочитам да я забравя. След време чух, че госпожата се е развела и лепила бижута в известна варненска фирма.


Бог ни учи да прощаваме и да забравяме, за да можем да продължим напред. Ако, разбира се, изобщо сме в състояние да  продължим. И макар че не съм вярваща в общоприетия смисъл на понятието, твърдо вярвам в Goodness, което на английски означава доброта.
След година и нещо отварям пощенската си кутия. Покана за първата модна конференция в Париж. На нея участие ще вземат най-големите дизайнерски имена, както и всички големи модни фирми. Не знам откъде са имали адреса ми, откъде са разбрали, че съм дизайнер, изобщо от къде знаят името ми. Така че напред към столицата на кан-кана, модата, любовта, най-елегантните жени в света, но първо към парижкото кметство за коктейла с едни от най-богатите и известни хора.

Милена Марева

21/ 22 ноември 2009г.
За вестник ''Народно дело''

 


Търсене/ Search

Психология/ Здраве

Диагностика на кармата - Д-р Хамер срещу германската конвенционална медицина

kkВ Германската нова медицина заболяванията имат биологичен смисъл, а не са грешки на

Прочетете още...
 
Как да съхраним зрението си за дълги години/ Комплекс от упражнения за очите

EYESСредно човек мига около 20 пъти в минута. Но ако се е загледал в монитора на компютъра

Прочетете още...
 
Егоизмът се поражда от илюзията за недостатъчност!

fightesАко влезете във връзка, за да изживеете драма, защото искате да сте

Прочетете още...

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com